Reklama

Reklama

VOD (1)

Tento film vychází z populárního tureckého televizního seriálu se stejným názvem. Úvodní scéna filmu zobrazuje skutečný příběh, kdy Američané zatkli 4. července 2003 v iráckém městě Sulajmáníja 11 tureckých vojáků zvláštních sil. Jeden z vojáků, Suleyman Aslan (Tayfun Eraslan), se cítí tak ponížený, že si vezme život, a jeho přítel Polat Alemdar (Necati Sasmaz) se rozhodne pomstít americkému veliteli (Billy Zane), který zatčení velel. (Filmbox)

(více)

Recenze (27)

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem se nedodíval. Na tohle asi nemám. Film má dva extrémy - buď je zde nezáživná akce anebo tupé kecání u stolu. Zkrátka - Amíci dělají z Iráku jedno velké pohřebiště, když ho plení a na potkání střílí do všeho, co se jen hejbne. Jen jsem čekal, že přistane Air Force One a George Bush Jr. začne s kulometem a řevem masakrovat maminky s kočárky na nedělní prodcházce. Takový okamžik by vás ve snímku totiž vůbec nepřekvapil. Ubohost prvního řádu! ()

zette 

všechny recenze uživatele

Me vzdy svym zpusobem pritahovala propaganda ve filmu. A je mi jedno, z jake jde strany. Tomuto dilu, ale muze skocit na lep fakt jenom nejaky hloupy Turek, jinak fakt nevim. Samotna rezie by si urcite zaslouzila lepsi hodnoceni, celkove se vsak jedna o filmovy brak. Avsak jsem rad za zkusenost, ze jsem Udoli vlku videl! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to jako celkem slušný film. Turci chtěli natočit slušný film. To co vzniklo je směs hollywoodu a turecké lhostejnosti. Mohl to být dobrý film, ale není. Ve filmu se skoro pořád kecá a kecá a kecá mezi kecáním pár výstřelů sem tam nějaká bojůvka a pak se zase kecá. Divák má potom ve filmu guláš a nakonec se rozhodne počkat na ortel, který turci hlavním hrdinům udělili. Akční scény jsou vcelku dobré, ale pauzy mezi nima jsou velice nudné. Přesto na turecký film (a že sem jich viděl málo) celkem dobré. ()

Hitman_47 odpad!

všechny recenze uživatele

"Turecký televizní akční film a aktuální politickou situací v pozadí", takhle by se to celé dalo shrnout...nevím, proč tento velice laciný a dějově opravdu DOST plytký film je všude uváděn s titulkem "film pojednává o krutém zacházení Amerických vojáků s Iráckými zajatci", když je tam toho všehovšudy nanejvýš 3 minuty....prostě lež jako věž. Ale pokud máte v zálibu v lacině natočených akčních scénách, kde vysocí představitelé jdou do "krutého" boje s šestiranným revolverem, tak se na to klidně podívejte...pro mě ovšem jednoznačně ODPAD! ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Film se snazi pojednavat o, jiste pro mnoho zapadnich lidi, kontroverznim tematu ci dokonce tabu a tudiz je predem odsouzeny ke komercnimu i dalsimu (recenze) neuspechu. Dejova linie filmu je zajimava, i kdyz filmu by slusela kratsi stopaz okolo 100minut. Ale jelikoz herecke vykony jsou takove zmatene, kamera obcas pusobi az smesne a o hudbe se radeji nezminovat, tak davam filmu 2* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Snímek vyhrál německou cenu Bogey v kategorii nejlepší film. (Terva)
  • V USA byl snímek promítán jen velmi zřídka a nikde nejsou uvedeny záznamy cen za vstupenky. Americká armáda dokonce vydala doporučení pro armádní personál, aby na tento film nechodili do kina. (Terva)
  • Film obsahuje odkazy na skutečné události z průběhu okupace Iráku roku 2003, jako je třeba skandál ve věznici Abu Ghraib nebo incident z kontejnerem na kamionu a následné střílení amerických vojáků do konstrukce, aby vězni měli příjem čerstvého vzduchu. (Terva)

Související novinky

Turecký film stahují z kin

Turecký film stahují z kin

23.02.2006

Největší síť multikin v Německu dobrovolně stáhla z promítání turecký akční film VALLEY OF THE WOLVES: IRAQ, protože byl napaden jako rasistický, protiamerický, protizápadný a protižidovský. Bavorský… (více)

Reklama

Reklama