Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Hororové překvapení! Rozhodně jsem mile/strašidelně překvapen z tohoto filmu. Nízkorozpočtový horor odehrávající se jen v uvnitř a v okolí internátu oblkopený lesem. Možná by někdo namítl , že to je krapet nudné , když tam nikdo neumírá každou minutu a není vidět žádný "bubák". Ne to opravdu nečekejte. Příběh ani není kdoví jak originální (čarodějnice ovladly dívčí internát) , ale vše to vynahradí opravdu hutnou atmosférou a hostem na výsost hororě slavným - Bruce Campbell -. Narozdíl od Vesnice tady u mě zafungovalo ono tajemství a strach z lesa. Dívky nechodte tam ,nebo se nevrátíte. Sice by někomu toto nestačilo , ale pokud každý druhý horor je jen o uřezávání , sekání a zabíjení na každem kroku a kdy hned víme s čím máme co dočínění , tak toto je jako otevřít okno do zatuchlého pokoje a na chvíli nechat profouknout svěžím větrem. Přiznám se , že atmosféra co začla pomalu houstnout jsem očekávám konecnou pointu. Sice mě mírně nepřekvapila , tak si myslím , že mě pořadně mrazilo celý film. No a proč plný počet? Nebráním se pocitu , že prostě tvůrci milují jako já serii Evil Dead. Popíšu proč! Internát obklopen hrozným lesem ovládáným temným duchem/zlem. Především , ale host ve formě otce hlavní hrdinky Bruce Campbella , který se ke konci objeví se sekyrou a pořádně to tam poseká "Groovy". To za to stojí ! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nezajímavý pokus o horor, který se celých svých 87 minut marně snaží navodit atmosféru šedesátých let, kam je zasazen. Film místy, i když nepříliš účinně, využívá laciné lekačky, fyzický hnus (usekané končetiny a podobné výjevy z jiných hororů) nahrazuje digitální smrští větví okolních stromů. Nevýrazní herci pak společně s tvůrci pozapomněli na nadhled a s vážnou tváří se doklopýtají až do finále. Podobně laděných hororů najdete desítky v policích i těch nejzapadlejších videopůjčoven. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Stará škola uprostred pochmúrnych lesov, čudné učiteľky, náznaky šikany medzi dievčatami, záhadné zmiznutia, samovražda.... Malo to všetky predpoklady na dobrý hororík so slušnou atmosférou a tajomným príbehom. Žiaľ, očakávania sa nenaplnili. Netvrdím, prvá polovica bola vydarená, mala mrazivú a tajomnú atmosféru, dejová linka dokázala vzbudiť zvedavosť a postavy sa vyvíjali nad očakávania dobre. Potom prišla druhú polovica a s ňou aj postupné rozpletanie príbehu, ktorý ma však bavil čím ďalej tým menej. Koniec bol už totálny úlet, niečo tak odfláknuté sa vidí málokedy. Škoda, potenciál tu bol, len ostal nevyužitý. 60/100 ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Lucky McKee nedokáže evidentně natočit normalní horor. Po příšerné May přichází s dalším vizualním obžerstvím. Jenomže opět hodně podivně vystavěným. Atmosferu to má, o tom žádná. Ale je to celé takové zvláštní. Spíše psychologické a hodně ale opravdu hodně zvláštně pojaté. Lekaček nebo hororových momentů se v celem filmu divák nedočká skoro vůbec. Ve videoklipovém zběsilém tempu je také každé postavě věnováno jen pár momentů a pak hned kamera odletí jinam. Určitě je to svěží vítr, jenže s divným závěrem. Po tom všem jsem čekal nějakou zdrcující pointu, ale ono nic. Navíc obtloustlý Bruce Campbell je spíše sklamáním. Má hodně nevýraznou roly. Ostatně vůbec problémem Lesů je že se tam až tak moc nestane. Celé je to stejným stylem a bezprostředně po skončení jsem si na moc scen z filmu nevzpomněl. Krom toho chybý opravdové monstrum. Něco uchopitelného čeho bych se mohl bát. Samotné lesy jsou spíš po cleou dobu upozaděné a ani zdaleka se nemůžou měřit se stromy z Evil Dead. Novátorsky pojatý atmosferický horor bez hororových momentů! Hmmm. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dobrý horor, kde mi sice vadilo pár drobností, některé nejasnosti, obarvená rádoby zrzka, protahovaný příběh, když už je jasné, oč jde, a že Bruce Campbell nedostal víc prostoru - ten závěr nic moc tedy, když vzpomenu na Evil Dead, se sekerou to umí líp ;-), ale celkově to má příjemně budované napětí, postupně rozplétanou záhadu, skvělou kameru a dobré triky, takže se dostavilo to, co u hororu člověk čeká - napětí, netrpělivé poposedávání a nakonec slušné rozuzlení. I to zasazení do 60. let má svůj styl, včetně písniček - ta klišé a pastelové barvy té doby, jinak plná optimismu a lásky a boje za mír, tady vyznívají pěkně děsivě. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Právě tento snímek přinutil M. Night Shyamalana změnit název jím režírovaného filmu z původně plánovaného The Woods na nám dnes známý Vesnice (2004). (ČSFD)
  • V každé místnosti ve škole jsou listy, kořeny nebo rostliny. (LUKICKK)
  • Mená učiteliek sú vlastne názvy miest amerického štátu Michigan - Charlevoix, Mackinac, Arbor, Traverse. (misterz)

Reklama

Reklama