Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Film jsem si našel jen diky Bruci Campbellovi a jeho role ikdyž nikterak převratná mě bavila (obzvláště scéna se sekerou voní nostalgií (-: ). Ale i celkově mě prakticky neznámý snímek mile překvapil. Hlavní byla atmosféra, na jejíž hustotě stojí celý film. Škoda že konec nepřinesl nějaký překvapivější zvrat, ačkoli mi to moc nepálí, onu tajemnou zápletku jsem rozluštil po třiceti minutách.. ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa celkom tešil. MAY totiž považujem za výborný horor a jeho tvorcu som tipoval za talentovaného filmára. Bohužiaľ THE WOODS je neuveriteľne nudná zlátanina, ktorú za horor môžu pokladať iba ľudia, ktorí z predmetného žánru doposiaľ nič nevideli, prípadne tí, pre ktorých sú reprezentatívnymi predstaviteľmi tohto druhu filmov také "pecky" ako DE BONTOV ZÁMOK HROZY či KAMINSKÉHO DIABOL PRICHÁDZA. Hlúposti tváriace sa ako umenie, ktoré v konečnom dôsledku naplno odhaľuje neschopnosť ich tvorcov. OBITUSových (pre mňa nepochopiteľných) 5* nech všetci hororoví fanúšikovia berú ako varovanie. (3.10.2006) ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Mami, chci domu. Těším se na kamarádky."„Vždyť ty žádné kamarádky nemáš." Heather je rebel a outsider, a tak je uklizena na soukromou školu uprostřed lesů, aby přišla k rozumu. Až později zjistí, že ve skutečnosti byla škola vybrána někým úplně jiným než rodiči. Zatímco si dívky vyprávějí legendu o tom, jak se školy kdysi zmocnily tři čarodějnice, lesy okolo se halí do zlověstné mlhy a temnými korunami se nese zlověstný šepot. A když větve a kořeny stromů ožijí, oběť jimi uchvácená nemá naději... Ani po letech jsem zklamán nebyl, byť jsem si film téměř nepamatoval. Mnohem lepší než podobné Temné osnovy (2018), které ale místo čarodějnic vsadily na duchy. P. Clarksonová je přesně ten typ, co se umí báječně přetvařovat a mile usmívat, zatímco jí z koutku úst odkapává jed. Kromě autonehod je samozřejmě nejlepší čarodějný rituál. Hodnocení ponechávám ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu tvůrců natočit horor, který by se nesl v duchu starších snímků svého druhu, dnes už téměř klasických. Bohužel, nepodařilo se jim to ani zdaleka. Podařilo se jim stvořit film podivný v mnoha směrech, na první pohled možná atraktivní, ale v dosti aspektech také značně nedotažený. Kupříkladu příběh, nehledě na skutečnost, že se "inspiruje," kde může, je velmi průhledný, povrchní a hlavně (což je v případě hororu dost zásadní problém) nestrašidelný a nenapínavý. Nenašel jsem jediné místo, kde bych se skutečně lekl, bál nebo alespoň tápal - zkrátka absolutní absence atmosféry. A i když musím uznat, že třeba takový učitelský sbor byl (co do obsazení) skutečně ukázkový, na plochosti všech postav to vůbec nic nemění. Jedinou vyjímkou je tedy zmiňovaný Bruce Campbell, který se ovšem ve filmu objeví na tak krátkou chvíli, že nemá ani šanci něco zachránit... Podtrženo, sečteno - na první pohled atraktivní horor, který však svým divákům může poskytnout pouze nudu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americko-britsko-německý snímek „Lesy“ má skvělou atmosféru, která ale v závěru není naplněna. Najednou je konec, který se snažil být celkem akční, ale přitom si říkáte, že by to možná chtěl ještě něco trochu víc. McKeeho hororo ale rozhodně není špatně natočený, skvěle si vybral představitelky hlavních postav, především pak Patricia Clarkson je v roli ředitelky ďábelská. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Mená učiteliek sú vlastne názvy miest amerického štátu Michigan - Charlevoix, Mackinac, Arbor, Traverse. (misterz)
  • Právě tento snímek přinutil M. Night Shyamalana změnit název jím režírovaného filmu z původně plánovaného The Woods na nám dnes známý Vesnice (2004). (ČSFD)

Reklama

Reklama