Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

Matty 

všechny recenze uživatele

Konzumní horůrek pro případ největší nouze. Děj je zcela zbytečně situován do 60. let, odehrávat se v současnosti, na atmosféře mu to neubere. Jediným výraznějším dobovým prvkem jsou snad chytlavé písničky, ale jestli zrovna tohle očekáváte od hororu… ? Příběh, který dokonale vystihuje jeho slogan („Every high school has its secrets... Evil grows there!“), měl možná připomenout – v mých očích nepřekonatelnou – Suspirii Daria Argenta. Tuto tezi podporuje rovněž zdroj tajemného zla s čarodějnickými kořeny. Odhadnout „kdo, co a jak“ vám pravděpodobně nezabere mnoho času, zpracování taky příliš neoslňuje (vyjma posledních cca pěti minut, kdy konečně dostane zaslouženou roli nabroušená sekyra :), ksichtík hlavní trpitelky je však celkem koukatelný, délka únosná a pokud vám nějaké médium s tímto filmem náhodou vletí otevřeným oknem do náhodou otevřené mechaniky, vynaložte tu nepatrnou snahu na odkliknutí “play“. Ale jak říkal Freud: „Náhoda neexistuje“, takže můžete být klidní. :) 50% Zajímavý komentář: Nick Tow ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Počáteční nadprůměrná hororová atmosféra je bohužel ke konci rozředěna neuvěřitelně debilními scénáristickými kiksy, které se snaží zpětně dovysvětlovat všechno co již bylo vyřčeno, popřípadě si mohl divák domyslet. Navíc v některých momentech mohli zůstat některé z otázek nezodpovězeny. Režisér McKee zřejmě nebude progresivním experimentátorem, jelikož jeho formální postupy jsou už léty odzkoušené, ale zde překvapivě funkční aniž by se zde nacházely zbytečné inspirace (až na Raimiho Evil Dead, ale ta je skvěle nadsazena ve scéně, kdy Bruce Campbell hledá v kůlně nástroj na likvidaci oživlých stromů). Výprava ve stylu dražšího televizního filmu tentokráte plní účel na jedničku a vděčné prostředí dívčí školy taky nese své ovoce. Castingová komise měla skutečně šťastnou ruku a zvláště sbor staropanenských učitelek je naprosto přesný. S přihmouřeným okem lehce nadhodnotím. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Počula som, že ma ohováraš.“ – „Len som hovorila, že ti z huby smrdí ako z riti.“ Ale hej, ak nebudeme porovnávať s neporovnateľným (PHENOMENOU, SMRTEĽNÝM ZLOM či ZÁHADOU BLAIR WITCH napríklad) a radšej si namiesto toho spomenieme na nudnejšie obdobné záležitosti (FAKULTA, CRY_WOLF), zostane nám prekvapivo solídny horor, stavajúci skôr na atmosféru dievčenskej nóbl školy uprostred lesov, než krvi (vo finále však príde k slovu i klasická žánrová rekvizita, hádajte, aká). K tomu ryšavá Agnes Brucknerová a vtipná rolička maskota Brucea „Asha“ Campbella. Atmosféra je miestami až skvelá, takisto Patricia Clarksonová dostala ďalšiu poriadnu rolu... nechýba sekera... parádna výprava... ale aj tak skôr priemer. Lepší, ale priemer. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Stylový horror s naprosto dokonalou atmosférou a skvele padnoucím obsazením. Chvilemi jsem si pripadal jako bych koukal na klasicky Hammeracky kousek. McKee v zadnem smeru nezklamal, predvedl obrovsky cit pro budovani napeti a atmosfery a navic mel opet velmi dobrou ruku pri obsazovani hlavni hrdinky. Doufam, ze nespadne do kolotoce srackoidnich remaku, jako se to stalo napriklad Ajovi. Rozhodne jeden z mala aspirantu na nejlepsi horror roku 2006. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když filmu dávám v podstatě průměrné hodnocení, osobně k němu mám velmi kladný vztah. Nic jsem od něj předem nečekal (pouze Bruce Campbella...) a film mne docela dobře bavil. Zajímavé prostředí, sympatická hlavní postava, velice dobré herecké výkony ... taková teenagerská oddechovka. Milý, malý horror, který ničím nešokuje a nepřekvapí, ale také neurazí. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Báječně stylový horor staré školy s nádhernou kamerou a skvěle odvedenou prací se zvukem. Nebýt slabšího konce, mohlo to být krásných pět hvězdiček. I tak moc příjemné překvapení a opravdu nechápu, jak to, že film šel rovnou na DVD. Pro fanoušky žánru lahůdka. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po první polovině filmu, která oplývá fakt dobrou mysteriózněmrazivou atmosférou bohužel přichází o něco slabší druhá polovina a úplně zkurvený zakončení, ke kterýmu ta druhá půle směřovala bohužel docela jistě a hlavně nezajímavě. Sice Bruce Campbell vyfasuje na konci sekeru, ale nějak toho s ní moc nepředvede, což je docela škoda a všechno pak musí zařídit Agnes Bruckner, která ale nevypadá tak cool jako Bruce. slabší 4* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

McKeeho Lesy napadené kůrovcem sterility. Mléčné Bradavice v sukních mi svou mdlou atmosférou připomněly podobně leklé žánrové ryby (Cageův Rituál, Cry Wolf) a pokud absentují i napětí, či originalita, může jít Lucky s nějakými ševelícími hvozdy, digitálními kořínky a scénářem po polomu leda tak do háje zeleného. Když jsme u těch asociací s Evil Dead, měl se Ash chopit motorovky a v poloměru jednoho kilometru od školy všechny stromy podříznout, staré Belgie z učitelského sboru rozříznout a tu nejkrásnější studentku… ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Během sledování tohoto filmu se mi honily myslí dvě věci. 1. Takto nějak by to mohlo vypadat, kdyby Kingova Carrie navštěvovala Bradavice. 2. Patricia Clarkson je zatraceně nedoceněná herečka. Lesy jsou průměrný horor, který staví na povedené atmosféře a slušném hereckém obsazení studentek. Dívčí škola, uprostřed hlubokých a tajemných lesů, jejíž historie sahá stovky let do minulosti. Škola plná mladistvých studentek, podivných učitelek i děsivých tajemství. Elegantní ředitelka s chladným úsměvem a podivným klidem, učitelka s tikem v obličeji a pravidelné dávky sklenic mléka. U Lesů se možná nebudete bát, ale rozhodně stojí za zhlédnutí. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Až se roztočí, pitoreskní kolo osudu, vyhrát bych chtěl duši. Neboť právě tehdy budu moci odevzdat své já strachu. Naplno, bez zábran. Les je jedno z nejpřirozenějších hororových prostředí. Zlo, nebetyčné a mrazivé, nekonečné a nepojmenované, může přijít ze všech stran, může se skrývat za každým kmenem, v každé koruně i každém jejím listu. Prorůstá půdou po které chodíte, zahaluje nebe, ke kterému vzhlížíte. Lucky McKee i napodruhé servíruje lehko neuchopitelný, atmosfericky provázaný a vizuálně barevně kontrastní, bohatý příběh. Rozpačitě působící duchařina The Woods prokládaná větším spádem a svižnější zápletkou, než předchozí bizarnost May (2002), disponuje čímsi škrobeně skličujícím, pulzujícím. V záplavě moderních brutálních vykuchávaček a trochu jednolitých thrillerů s šokujícím závěrem, tady po celou dobu příběhu víte, tušíte, ale přesto s napětím očekáváte každou další minutu. Nic nového, nic zásadního, přesto prostě znepokojivého. Pravda, obsazení hlavní role rusovláskou Agnes Bruckner mi zpočátku moc nesedělo (sladce morbidní hrdinka May - Angela Bettis, která mi padla do oka okamžitě, tady alespoň namluvila tajemné hlasy lesa), ale překvapivě slušné prokreslení charakterů postav mě těch rozpaků nakonec zbavilo. Ba co víc - defilé nejcharizmatičtější hororové mandibuly, čiliže brady Bruce Campbella velmi potěšilo. Stejně rozpačitě na mě působil i hudební doprovod Johna Frizzella (mimo jité Vetřelec 4, Tajemství loňského léta), zprvu standardní, prchavý, později však mrazivě korespondující s vyprávěním. Zbývá už jen sečíst a tučně podtrhnout. Když si odmyslíte veškerá očekávání i žánrové předsudky, etablujete, vstoupíte do příběhu a necháte jím obstoupit vaše vědomí, můžete (avšak nemusíte) eskalovat v milé překvapení. Alespoň já, pomlátíc si vysoký čelo o garnýž, jsem nucen konstatovat, že tohle se mi vcelku líbilo. A co říct závěrem? Asi tolik: „Když bytostně nesnášíte zlo, pak s ním nebojujete, ale podléháte mu!“ [7/10] ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Na dnešní poměry se jedná o celkem dobrý horror...ale bát se u toho bude jen málokdo. Ale film má plus i v Bruci Campbellovi, který si tu v jedné scéně připomene, jaké to je bojovat s trochu více aktivními kořeny někde na samotě u lesa :) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Agnes Bruckner - (Heather Fasulo) +++ Emma Campbell - (Alice Fasulo) +++ Bruce Campbell - (Joe Fasulo) +++ Patricia Clarkson - (Pani Traverse) +++ Hudba: John Frizzell, Jaye Barnes Luckett +++ //////// Velmi slabucky horor, ktory nielenze neprinasa nieco nove alebo zaujimave, ale este je aj totalne nudny. Snad na konci sa to uz trosku rozbehlo, ale to som sa ani nespamätal a bol koniec. Aspon ze sa tu objavil Bruce Campbell znamy z hororov EVIL DEAD..... 25.06.2008 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nezajímavý pokus o horor, který se celých svých 87 minut marně snaží navodit atmosféru šedesátých let, kam je zasazen. Film místy, i když nepříliš účinně, využívá laciné lekačky, fyzický hnus (usekané končetiny a podobné výjevy z jiných hororů) nahrazuje digitální smrští větví okolních stromů. Nevýrazní herci pak společně s tvůrci pozapomněli na nadhled a s vážnou tváří se doklopýtají až do finále. Podobně laděných hororů najdete desítky v policích i těch nejzapadlejších videopůjčoven. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Kompletne tuctový hororík mixujúci námety, ktoré fungovali pred dvadsiatimi rokmi a tak aj divákovi ponúka len nostalgickú spomienku na časy minulé, ale nie oveľa viac. Nakrútiť ho v roku 1985, bol by to hit. Klišovité poňatie vzťahov na dievčenskej internátnej škole mi navyše nepríjemne pripomenulo nedávno videný film Stratená. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Veľmi zlé spracovanie celkom zaujímavého horrorového námetu. "Lesy" ma nedokázali ani na okamžik nejak vtiahnúť. Atmosféra, absolutne žiadna! Je to jeden z tých filmov, pri ktorom si za pol roka ani nespomeniem, či som ho už videl alebo ešte nie. ** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Trochu tajemna v dívčí škole uprostřed lesů, něco málo čarování černé magie a Bruce Campbell v roli otce, tak trochu pod vlivem své ženušky, který se shodou okolností změní v hrdinu,aby zachránil svoji dceru z osidel čarodějnic a začarovaného lesa. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, hlavne tou atmosférou a herečkou Agnes Bruckner. Už predtým ma zaujala v podpriemernom Venom (2005) no tentokrát sa teším na jej vlkodlačí Blood and Chocolate (2007). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ničím zajímavý horor, který se odehrává na jedné hodně podivné dívčí škole. Lákadlem pro mě byl Bruce Campbell, bohužel ani jeho účast tento podprůměrný snímek nevytáhla. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Mami, chci domu. Těším se na kamarádky."„Vždyť ty žádné kamarádky nemáš." Heather je rebel a outsider, a tak je uklizena na soukromou školu uprostřed lesů, aby přišla k rozumu. Až později zjistí, že ve skutečnosti byla škola vybrána někým úplně jiným než rodiči. Zatímco si dívky vyprávějí legendu o tom, jak se školy kdysi zmocnily tři čarodějnice, lesy okolo se halí do zlověstné mlhy a temnými korunami se nese zlověstný šepot. A když větve a kořeny stromů ožijí, oběť jimi uchvácená nemá naději... Ani po letech jsem zklamán nebyl, byť jsem si film téměř nepamatoval. Mnohem lepší než podobné Temné osnovy (2018), které ale místo čarodějnic vsadily na duchy. P. Clarksonová je přesně ten typ, co se umí báječně přetvařovat a mile usmívat, zatímco jí z koutku úst odkapává jed. Kromě autonehod je samozřejmě nejlepší čarodějný rituál. Hodnocení ponechávám ()

Reklama

Reklama