Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další podařený kousek z dílny pana McKeeho. Nadprůměrně pohledný a řekl bych i nevšední čarodějnický horrůrek z prostředí americké dívčí internátní školy z šedesátých let, ale s atmosférou strašidelné novely z viktoriánské Anglie. Začíná celkem tradičně, nepřekvapivě, myslel jsem si, že mám vcelku jasno a že vím, o co zhruba půjde. Ale nakonec se příběh tak nějak nečekaně rozkošatěl a posunul, a přinesl několik zajímavých prvků (mléko, černá krev, kameny...) Podařený scénář i výprava, skvělé herečky, hodně příjemný softhorrorový zážitek. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dobrý horor, kde mi sice vadilo pár drobností, některé nejasnosti, obarvená rádoby zrzka, protahovaný příběh, když už je jasné, oč jde, a že Bruce Campbell nedostal víc prostoru - ten závěr nic moc tedy, když vzpomenu na Evil Dead, se sekerou to umí líp ;-), ale celkově to má příjemně budované napětí, postupně rozplétanou záhadu, skvělou kameru a dobré triky, takže se dostavilo to, co u hororu člověk čeká - napětí, netrpělivé poposedávání a nakonec slušné rozuzlení. I to zasazení do 60. let má svůj styl, včetně písniček - ta klišé a pastelové barvy té doby, jinak plná optimismu a lásky a boje za mír, tady vyznívají pěkně děsivě. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Je tam zlý les a hraje tam Bruce Campbell... Bohužel ale ne svoji životní roli (takže se tam bohužel neohání motorovkou, brokovnicí, ani geniálními cool hláškami) a hlavně to nerežíroval ze řetězu utržený bourák typu Sama Raimiho. Celou dobu se to snaží být stylové a strašidelné, ale nefunguje to skoro vůbec. Rozuzlení zápletky je navíc hodně kostrbaté a rádoby brutální "akční" finále je už úplně mimo. Horor pro (naprosté) začátečníky, který mi už v prvních minutách připadal jako trošku ostřejší feministická verze Harryho Pottera... :-) 40 % ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Až se roztočí, pitoreskní kolo osudu, vyhrát bych chtěl duši. Neboť právě tehdy budu moci odevzdat své já strachu. Naplno, bez zábran. Les je jedno z nejpřirozenějších hororových prostředí. Zlo, nebetyčné a mrazivé, nekonečné a nepojmenované, může přijít ze všech stran, může se skrývat za každým kmenem, v každé koruně i každém jejím listu. Prorůstá půdou po které chodíte, zahaluje nebe, ke kterému vzhlížíte. Lucky McKee i napodruhé servíruje lehko neuchopitelný, atmosfericky provázaný a vizuálně barevně kontrastní, bohatý příběh. Rozpačitě působící duchařina The Woods prokládaná větším spádem a svižnější zápletkou, než předchozí bizarnost May (2002), disponuje čímsi škrobeně skličujícím, pulzujícím. V záplavě moderních brutálních vykuchávaček a trochu jednolitých thrillerů s šokujícím závěrem, tady po celou dobu příběhu víte, tušíte, ale přesto s napětím očekáváte každou další minutu. Nic nového, nic zásadního, přesto prostě znepokojivého. Pravda, obsazení hlavní role rusovláskou Agnes Bruckner mi zpočátku moc nesedělo (sladce morbidní hrdinka May - Angela Bettis, která mi padla do oka okamžitě, tady alespoň namluvila tajemné hlasy lesa), ale překvapivě slušné prokreslení charakterů postav mě těch rozpaků nakonec zbavilo. Ba co víc - defilé nejcharizmatičtější hororové mandibuly, čiliže brady Bruce Campbella velmi potěšilo. Stejně rozpačitě na mě působil i hudební doprovod Johna Frizzella (mimo jité Vetřelec 4, Tajemství loňského léta), zprvu standardní, prchavý, později však mrazivě korespondující s vyprávěním. Zbývá už jen sečíst a tučně podtrhnout. Když si odmyslíte veškerá očekávání i žánrové předsudky, etablujete, vstoupíte do příběhu a necháte jím obstoupit vaše vědomí, můžete (avšak nemusíte) eskalovat v milé překvapení. Alespoň já, pomlátíc si vysoký čelo o garnýž, jsem nucen konstatovat, že tohle se mi vcelku líbilo. A co říct závěrem? Asi tolik: „Když bytostně nesnášíte zlo, pak s ním nebojujete, ale podléháte mu!“ [7/10] ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Podivná dívčí(!) škola, kde rozhodně není něco v pořádku, učitelky, co něco nekalého skrývají a... Perverzní větvičky a kořínky, které obtěžují mladá děvčata v nočních košilkách! No wow! Zní to zábavně, ale zábavné to bohužel není. Hodinu a půl koncentrované nudy, bez jediné stopy strachu, lekačky, akce... Nic. Samozřejmě nesmí chybět dementní konec. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Právě tento snímek přinutil M. Night Shyamalana změnit název jím režírovaného filmu z původně plánovaného The Woods na nám dnes známý Vesnice (2004). (ČSFD)
  • Mená učiteliek sú vlastne názvy miest amerického štátu Michigan - Charlevoix, Mackinac, Arbor, Traverse. (misterz)

Reklama

Reklama