Reklama

Reklama

Za nepřátelskou linií

(neoficiální název)
  • Finsko Etulinjan edessä (více)
Finsko, 2004, 125 min

Režie:

Åke Lindman

Předloha:

Harry Järv (kniha)

Hrají:

Tobias Zilliacus, Ilkka Heiskanen, Christoffer Westerlund, Kim Gustafsson, Martin Bahne, Carl-Gustaf Wentzel, Jan-Christian Söderholm, Sampo Sarkola (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny tohoto válečného filmu je skupina finských vojáků a švédských dobrovolníků, kteří čelí obrovské přesile Rudé armády během tzv. Pokračovací války. Vědí, že musejí vytrvat, pokud chtějí, aby jejich vlast zůstala i nadále svobodná. Jejich největší zbraní je jejich vůle, vytrvalost a kamarádství. I díky tomu finský David stále odolává sovětskému Goliáši. Pak ale přichází mohutná ruská ofenzíva. Odolá hrstka odhodlaných mužů zdánlivě nekončícímu přívalu rudoarmějců? (Petulka88)

(více)

Recenze (24)

contreras 

všechny recenze uživatele

Finové byly s fašounama, protože s rusákama prostě jít nemohli, kvůli zimní válce. Nedivím se jim, nemám jim to za zlé. Film je vynikající i když je pravdou, že na hrdiny v německých helmách a německou technikou se chvilku musí zvykat :D ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Je zde vidět na 1 pohled do očí bijící nedostatek financí , jinak bych filmu maximálně vytkl přílišnou stopáž , ale co se týče režiséra Lindmana , po shlédnutí jeho předchozího filmu Tali-Ihantala 1944 , jsou 2 hodiny zřejmě jeho klasická norma. Pobaví a na 1 skouknutí určitě doporučeníhodné , zákopové reálie vystiženy příkladně. Zajímalo by mě jestli se opravdu ruský PPŠ 41 Špagin tak běžně ve finské armádě v té době vyskytoval. ()

Reklama

Reklama