Reklama

Reklama

Stormbreaker

  • USA Stormbreaker (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natočeno podle prvního dílu populární knižní série Anthonyho Horowitze, který je zároveň autorem scénáře filmu. Stormbreaker je rafinovaná počítačová hra, která převrátila vzhůru nohama život jednoho obyčejného kluka. Po letecké katastrofě, při které zahynou oba jeho rodiče, je čtrnáctiletý Alex Rider (Alex Pettyfer) vychováván strýcem Ianem (Ewan McGregor). Ten za záhadných okolností zemře a ukáže se, že vedl dvojí život. Na jedné straně spořádaný bankovní úředník, a na straně druhé špión MI6, kterého sprovodil ze světa nájemný vrah. Alex je osloven speciální jednotkou MI6, aby dokončil nebezpečný úkol, který jeho strýc nemohl splnit. Jeho posláním je předstírat počítačového maniaka, který by zjistil, co přesně je a k čemu bude sloužit počítačová herní konzole Stormbreaker, kterou se chystá uvést na trh Darrius Sayle (Mickey Rourke). Aniž by to věděl, byl strýčkem dlouhodobě připravován na podobnou misi. Dobrou průpravou pro dráhu neohroženého špióna se mu staly adrenalinové sporty jako potápění, horolezectví, ale i znalost šifrovacích kódů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (237)

Lima 

všechny recenze uživatele

James Bond pro děcka školce zrovna odrostlé? Odsejpá to sice svižně, ale je to celé tak dětinské a předvídatelné, že už mi tam jenom chyběl každých 15 minut reklamní blok na kindervajíčka s modrými hrošíky a nové hračky od Mattela. Obsazení sympaťáka Ewana McGregora je vzhledem k jeho cca 3-minutové přítomnosti pouhou reklamní vábničkou a hlavní protagonista s bravíčkovskou vizáží a hereckou prkenností tomu také moc nepřidal. K těm původně zamýšleným čtyřem pokračováním – proboha, jak si mohli tvůrci myslet, že tahle záležitost „Made in Kouzelná školka“ by mohla mít nějaký širší divácký ohlas? Ještě tam mohli obsadit Dádu Patrasovovou..... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti zábavným pohádkám pro děcka, pokud nejsou úplně tupé. Má-li to být první díl série, nezbývá mi než doufat, že těch pár dobrých komponentů zůstane zachováno a budou rozšířeny na úkor toho špatného, jako byl třeba umělohmotný ksicht Missi Pyle. Ale ať je to se zámysly studia jak chce, nemám důvod dát víc než 50%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Všetky tri hviezdy za Billa Nighyho - ten chlap je proste Boh. Jeho "úsmev so zachrochtaním" už síce poznáme z iných filmov, ale stále funguje výborne. Inak slušné remeslo, len ten koniec mizerný. Každopádne hlavný predstaviteľ je asi stokrát sympatickejší než "Eragon" a vôbec - tomuto filmu by som doprial minimálne také tržby ako "dedičstvu dračích jazdcov". ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mladý James Bond, Agent 007 z něj sice nejspíš nebude, ale zde si na něj vcelku slušně hraje a to je o pár desítek let mladší. Tento film možná nechytne každého. Zřejmě svojí obrovskou naivitou. Ale kdybych to měl přirovnat k některému filmu, nejvíce by se mi nejspíš hodila Bondovka Dnes neumírej. Takže neuvěřitelné, neskutečné, přesto zajímavé akční. Nemůžu říct, že bych se vysloveně nudil. Samotný příběh vcelku rázným stylem ubýval a gradoval a ani samotný hrdina nebyl zas tak špatný na to kolik mu je let. Možná je tu jistá spojitost se Spy Kids, ale fakt je, že Angličani si dali tu práci a dovedli tento film ne do dokonalosti, ale akce je akce a ne jen snužka digitálních a ještě k tomu odfláklých triků. Dalším plusem je řada známých anglických herců, kteří se sice příliš neohřejí, ale filmu prospějí. I když to není žádný zázrak a taky jsem od toho nic nečekal, film mě dokázal zabavit a svůj cíl splnil. Jen doufám, že nebudou dle knižní předlohy točit pokračování, i když proč vlastně ne. Pro děti by to mohl být zaručený trhák, ale třeba nejen pro ně. Jo a nakonec bych dodal, že soundtrack se skládá z řady dost provařených pecek v čele s Paulem Oakenfoldem. Uááá, jak ten tam zní skvěle. --- Víš co mě opravdu naštvalo? Že poslali kluka! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $677,646Tržby Celosvetovo $23,937,870║ Dosť nešťastne podané špionážny film, tvorcovia sa v tomto prípade vybrali zlou cestou a vôbec film nedávkujú odľahčene, potom aj ten príbeh moc nezaujme, kamera je otrasná, známejší herci absolútne nevyužitý, napätia a akcia je tu prehliadnuteľná, taký nešťastný pokus o niečo, čo v konečnom výsledku vyznie dosť odpackane. /25%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Překvapivě solidní řemeslo se snesitelným hlavním hrdinou. Jen kdyby Geoffreymu Saxovi v poslední třetině nedošly stránky scénáře a nemusel zběsile improvizovat. Stormbreaker je většinu času přitažený za vlasy (ať už jde o superschopnosti "mladého Jamese Bonda" Alexe Rydera, nebo makabróznost jeho protivníků), ale ve finále jednoduše nezvládne dostát svému potenciálu, což je velká, opravdu velká škoda. Takhle jen za průměrné tři hvězdičky a vyhlídkou lepších zítřků (mělo by vzniknout celkem pět filmů). Pro děti a "děti" je to však povinnost. :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Lehká variace na Jamese Bonda s mladším hlavním hrdinou trochu připomíná americké pokusy Agenta Cobyho Bankse, ale film je pojat o trochu víc "áčkově". Potěší hlavně Ewan McGregor, který se ve filmu, ale moc neohřeje, ale i Mickey Rourke (jen kdyby nevypadal jak modelka se špatným make upem...). Film plyne poměrně rychle a příběh je jednoduchý. Jako oddechová záležitost jistě neurazí. Autoři pravděpodobně chtěli pokračovat dalším dílem, aby vytvořili třeba i sérii, ale chabé výdělky asi odsoudí Stormbreakera pouze k jednomu dílu. Možná škoda. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Než usednete k tomuto filmu, je třeba si uvědomit, že by vedle vás měli být děti ve věku cca 7 - 15 let. A také to, že pravý James Bond také dělá neuvěřitelné věci a vy mu to (možná) žerete. Pak vám možná nebude připadat, že si z vás filmaři dělají srandu a můžete se klidně bavit. Protože filmařina je to poměrně kvalitní. A když dítě (třeba vaše) prohlásí ,, ty jo, ten je dobrej, že?", určitě těch 93 minut vydržíte. Já dávám za tři, ale děti.... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Parker: 1. Blame - Transluzent [4:18] ,2. Uncle Ian [1:35] ,3. On the Road - Rooster [3:41] ,4. When the Doorbell Rings [1:56] ,5. Bicycle Chase [2:50] ,6. Chinese Burn - Curve [7:25] ,7. Breakers Yard Fight [1:19] ,8. Over London [1:54] ,9. Into the Lion's Den [6:44] ,10. Alright Alright (Here's My Fist Where's the Fight) - Sahara Hotnights [2:08] ,11. Kill Him [4:34] ,12. Get Me out of Here [4:49] ,13. Science Museum [4:30] ,14. Hey Kid - Matt Willis [3:38] ,15. At Sayle Tower [3:16] ,16. You Don't Belong to My World [2:06] ,17. Good to Be Here - Rooster [3:40] ,18. Be My Savior - Colin MacIntyre [4:08], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Neveríme mu.“ – „Prečo?“ – „Nikomu neveríme. Je to naša zásada.“ Toto by sa mohlo/malo páčiť každému, komu sa páčili SPY KIDS (= ďalšie hravé detské špionážne dobrodružstvo), ale i každému, komu sa SPY KIDS nepáčili. STORMBREAKER je o čosi odrastenejší, anglická atmosféra mu pridala a až na konci som si uvedomil, ako ma tvorcovia i s obmedzeným rozpočtom a scenárom dostali. Nebol to zázrak, ale miestami som sa bavil a tak dobre použitého koňa v akčnej scéne som nevidel od PRAVDIVÝCH LŽÍ Jima Camerona. Ústredný mladistvý hrdina je fajn, extravagantne oblečeným Mickeym Rourkeom v úlohe zlosyna nič nepokazíte a i zvyšok hereckého obsadenia je bohovský. Ale pozor, určite si film nepozrite len kvôli nemu, pretože je to tak troška podvod; úvodné titulky so všetkými tými zvučnými menami vyzerajú pozoruhodne, ale Robbie Coltraine a Stephen Fry dostali skôr cameo. A ostatní (Nighy, Serkis, McGregor, Okonedo, Lewis) nedostali pravdupovediac o nič extra väčší priestor. Resp. si produkcia väčší priestor nemohla dovoliť zaplatiť. Ale ich postavy sú v deji rozmiestnené o čosi šikovnejšie, (napr. sa objavia na dve minúty po 20-minútovej prestávke, takže vyzerajú, že majú väčší priestor). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustil s tim, ze chci nejakou jednoduchou akcni zabavicku a to tenhle film splnil perfektne. Pribeh moc komplikovanej neni, postavy nic extra nehrajou, ale herecka sestava je dost dobra, Rourke, Nighy a McGregor jsou proste v pohode. A Pettyfer je taky docela slusnej, nemam rad film, kde je hlavni hrdina maly dite, ale tady to je trochu jinak. Jednak neni zas tak malej a navic to neni naky ufnukany premoudrely dite, takze je celkem sympatickej. Jinak hudba je spravne drsna, efekty v pohode a akce prakticky bez chyby, takze hezky 4* ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Od snímku s mladíkem, který by se podle svých schopností mohl klidně honosit titulem 007, jsem nic nečekal. A téměř nic jsem také nedostal. I když úvodních dvacet minut je velice slibných a slušnou auto-moto honičku střídá choreograficky povedená akční scéna s lanem(zde si nejde nevzpomenout na Jet-Liho či Jasona Stathama a jejich ekvilibristiku s hadicí). A potom to všichni, včetně režiséra zabalili a šli na basu orosených. Kromě toho úvodu je všechno strašně vyumělkované, nelogické a jednoduché. Má-li Alex Pettyfer nějaký bojový potenciál, tak zůstal(až na tu jednu bitku) totálně nevyužit. Jinak filmem se prokousal vcelku obstojně, na to, že mu je pouhých 16 let. Snímek má hvězdné obsazení, škoda jen, že si Ewan McGregor odřídí své tři čtyři kilometry, motorku vymění za bavoráka, ale pak už musí z kola ven. Billa Nighyho nejde nepoznat podle jeho charismatického hlasu a Mickey Rourke je zase nad věcí a pánem situace. Film trochu zdvihá soundtrack(zejména Paul Oakenfold), ale jinak mám pocit, že celý příběh je dopředu připravený, pro nikoho není nic problém, všechno vychází a i když se pořád něco děje, nudil jsem se!!! A to by se u akčního dobrodružství asi stát nemělo...(zmíněná Physalia physalia nebo-li měchýřovka portugalská je opravdu nebezpečný žahavec, lovící potravu pomocí žahavých vláken, obsahujících prudký jed...nechtějte, aby vás někdy žahla) 21,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Mladšia variácia Jamesa Bonda alebo ako začal 007 svoju kariéru agenta. Neškodná zábavka preplnená efektnými samoúčelnými zábermi, neustálou akciou a množstvom hereckých es pokope. Síce bez poriadneho príbehu ale vadí to? Pri oddychovke ako je táto ani veľmi nie. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zbytečné dětské parazitování na bondovkách za účasti řady kvalitních, leč zuřivě přehrávajících herců, z nichž mnozí se tu jen mihnou (McGregor, Fry, Serkis, Coltrane). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Blond. James Blond. Možná je tu nový agent nula nula něco, ale obávám se, že po dvou protřepaných Martini by jej zmohl spánek a před sexuální aktivitou Bondgirls ho k jeho škodě ještě chrání zákon.. Nepříliš vážně se beroucí taškařice doplácí na to, že si hlavní herecký hrdina při pohledu okýnkem karavanu na nahou Alicii Silverstone ulevil od mladického pnutí tam dole a výstup této činnosti utřel do několika stránek vytržených ze scénáře.. Pokud bude mít Stormbreaker nějaké pokračování, nechám si ho ujít. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor je super (jó, za pár let z něj bude dobrej Bond), stejně jako celý úvod, jenže po téhle pětiminutovce jde všechno kompletně do kytek. Střihač si asi občas zahulil, popil, nebo dělal cokoli jiného, aby pak sestříhal scény tak podivně kouskovaně, že to zaráží. Koncept je kompletně přestřelený, chybí víc peněz v rozpočtu (nebo šetření na hvězdách) a veškeré osazenstvo, s čestnovu výjimkou Stephena Frye, je naprosto otřesné, a nedá se nazvat jinak než hereckými karikaturami. Pettyfer samotný docela ujde, ale kdo by tuhle jednu polohu neuhrál, že? ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Dobré scény: ta s Ewanem McGregorem, Alex na vrakovišti a pak ještě některé scény s Damianem Lewisem. Blbé scény: Všechny ostatní, hlavně ta strašná scéna s Alicií a Missi....To je snad nejhorší parodická scéna, která kdy byla natočena. u tohohle filmu sem brečel...a určitě to nebylo dojetím. Jak někdo mohl zprasit tak dorbou knihu jako je předloha fakt nepochopim. A od ted nesnáším Saxe. Kvůli memu velmi dobremu vztahu k serii slabe 3. jinak bych dal tak 1 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ach, môj ty Bože. Mám rád béčkové scenáre. Ale také, ktorých tvorcovia si to uvedomujú a nesnažia sa nasilu spraviť trápnosťou a úbohosťou dieru do sveta. Toto bolo také plytké a čudujem sa, keby McGregor pristúpil na viac ako na tých úvodných pár minút. Logika v scenári a v akčných scénach, ktoré mohli film podržať je na úrovni počítačových hier (a aj to preháňam) a ani nejdem ďalej menovať. Naozaj ma potešila len ďalšia Mickeyho rola a pomerne rýchle a svižné tempo. Jaj, prečo sa toľké peniaze radšej nevrazia do sľubnejších projektov. 45%. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

pokud budete tenhle film brát s nadhledem, pochopíte, že si dělá tak trochu legraci sám ze sebe a nebude vám vadit mickey rourke s vytetovanym make-upem, nemusíte být úplně zklamáni.. a pokud je vám míň jak čtrnáct, budete možná nadšeni..:o) ()

Související novinky

Andělé a démoni už příští rok

Andělé a démoni už příští rok

17.04.2007

Chvíli kolem tohoto tématu vládlo až podezřelé ticho a my už začali doufat, že Tom Hanks a Ron Howard pochopili, jakou ostudu si Šifrou mistra Leonarda udělali a definitivně dali od zamýšleného… (více)

Reklama

Reklama