Reklama

Reklama

Stormbreaker

  • USA Stormbreaker (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natočeno podle prvního dílu populární knižní série Anthonyho Horowitze, který je zároveň autorem scénáře filmu. Stormbreaker je rafinovaná počítačová hra, která převrátila vzhůru nohama život jednoho obyčejného kluka. Po letecké katastrofě, při které zahynou oba jeho rodiče, je čtrnáctiletý Alex Rider (Alex Pettyfer) vychováván strýcem Ianem (Ewan McGregor). Ten za záhadných okolností zemře a ukáže se, že vedl dvojí život. Na jedné straně spořádaný bankovní úředník, a na straně druhé špión MI6, kterého sprovodil ze světa nájemný vrah. Alex je osloven speciální jednotkou MI6, aby dokončil nebezpečný úkol, který jeho strýc nemohl splnit. Jeho posláním je předstírat počítačového maniaka, který by zjistil, co přesně je a k čemu bude sloužit počítačová herní konzole Stormbreaker, kterou se chystá uvést na trh Darrius Sayle (Mickey Rourke). Aniž by to věděl, byl strýčkem dlouhodobě připravován na podobnou misi. Dobrou průpravou pro dráhu neohroženého špióna se mu staly adrenalinové sporty jako potápění, horolezectví, ale i znalost šifrovacích kódů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Všetky tri hviezdy za Billa Nighyho - ten chlap je proste Boh. Jeho "úsmev so zachrochtaním" už síce poznáme z iných filmov, ale stále funguje výborne. Inak slušné remeslo, len ten koniec mizerný. Každopádne hlavný predstaviteľ je asi stokrát sympatickejší než "Eragon" a vôbec - tomuto filmu by som doprial minimálne také tržby ako "dedičstvu dračích jazdcov". ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Než usednete k tomuto filmu, je třeba si uvědomit, že by vedle vás měli být děti ve věku cca 7 - 15 let. A také to, že pravý James Bond také dělá neuvěřitelné věci a vy mu to (možná) žerete. Pak vám možná nebude připadat, že si z vás filmaři dělají srandu a můžete se klidně bavit. Protože filmařina je to poměrně kvalitní. A když dítě (třeba vaše) prohlásí ,, ty jo, ten je dobrej, že?", určitě těch 93 minut vydržíte. Já dávám za tři, ale děti.... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nebylo až tak špatné - spíš to tedy připomínalo adventuru typu - najdi, použij, přeskoč do dalšího levelu -, ale mělo to hlavu a patu, i pár akčních scén, byť ne vždy dovedně střižených, pár parodických a několik vtipných kousků (viz v závěru ten sestřelený holub), čekal jsem míň, ale příjemně se bavil, nejspíše si to na oddech někdy pustím rád znova. Což se o mnoha jiných rádoby akčních filmech říct nedá. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/stormbreaker.html Speciální tajný agent je zabit a na jeho místo musí zaskočit jeho synovec – trénovali ho k tomu už od malička, ale nyní na vše zapomněl. Když konečně objeví znovu své schopnosti, musí se pak postavit zločinci, aby mu zabránil v dalších nekalostech. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ewan McGregor je super (jó, za pár let z něj bude dobrej Bond), stejně jako celý úvod, jenže po téhle pětiminutovce jde všechno kompletně do kytek. Střihač si asi občas zahulil, popil, nebo dělal cokoli jiného, aby pak sestříhal scény tak podivně kouskovaně, že to zaráží. Koncept je kompletně přestřelený, chybí víc peněz v rozpočtu (nebo šetření na hvězdách) a veškeré osazenstvo, s čestnovu výjimkou Stephena Frye, je naprosto otřesné, a nedá se nazvat jinak než hereckými karikaturami. Pettyfer samotný docela ujde, ale kdo by tuhle jednu polohu neuhrál, že? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak ze začátku mě to docela bavilo, v půlce to byla docela nuda plná dementních záporáků a ke konci se to zase docela rozjelo. Hlavní představitel ušel, Nighy a Rourke byli taky dobří, zbytek byl příšernej (až na McGregora, ale ten se tady ani nestačil zabydlet). Žádněj zázrak to sice není, ale další Spy kids z toho naštěstí nevylezlo, takže aspoň to. Velmi odřené 3*. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (8)

  • Kniha o Alexu Riderovi se po celém světě prodalo více než 8 milionů výtisků a byly přeložené do 28 jazyků. Časem by mělo být zfilmovaných i dalších pět dílů, přičemž na vydání čeká ještě sedmý příběh „Snakehead“. (imro)
  • Alexovi Pettyferovi bylo v době natáčení jen 15 let, proto nemohl řídit auto, přestože je tato scéna v literární předloze. Jako náhradní dopravní prostředek zvolili koně. (imro)
  • 15-letého Alexe Pettyfera do hlavní úlohy vybrali mezi 500 uchazeči. Přimluvil se za něj sám autor literární předlohy, protože ho Alex okouzlil svým výkonem v televizním dramatu Tom Brown´s Schooldays (2005). Herec, mimochodem, dal přednost Stormbreakerovi před rolí ve filmu Eragon (2006), neboť se údajně bál cestovat letadlem. Kvůli Eragonovi by se takto musel přesouvat na místa v České republice. (imro)

Související novinky

Andělé a démoni už příští rok

Andělé a démoni už příští rok

17.04.2007

Chvíli kolem tohoto tématu vládlo až podezřelé ticho a my už začali doufat, že Tom Hanks a Ron Howard pochopili, jakou ostudu si Šifrou mistra Leonarda udělali a definitivně dali od zamýšleného… (více)

Reklama

Reklama