Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vystoupení mága Sida Watermana (Woody Allen) se mimo jiné přišla podívat také studentka žurnalistiky Sondra Pransky (Scarlett Johanson). Iluzionista si ji vybere jako pomocnici pro svůj trik. Jaké je její překvapení, když se v bedně, kde má zmizet, objeví duch zavražděného novináře Joea Strombela (Ian McShane). Jediné co jí Joe stihne říci je to, že ví, kdo je "tarotový vrah", a že proti němu má Sondra najít usvědčující důkazy. Začínající novinářka se, pod vidinou senzačního článku, spolu se Sidem vydá po stopách domnělého vraha – britského aristokrata Petera Lymana (Hugh Jackman). Největší problém v pátrání nastane ve chvíli, kdy se Sondra do Petera zamiluje. Někdo tak sympatický přeci nemůže vraždit...

Sólokapr je nová soudobá komedie scenáristy a režiséra Woodyho Allena (Pozor na Harryho/Deconstructing Harry, Match Point – Hra osudu/Match Point, Hollywood v koncích/Hollywood Ending), který do hlavních rolí obsadil nejen sebe, ale i další skvělé herce. V ústřední dvojici se nám představí překrásná Scarlett Johanson (Dívka s perlou/ Girl with a Pearl Earring, Vějíř lady Windermerové/A Good Woman, Match Point – Hra osudu/Match Point) a charismatický Hugh Jackman (X-Men, Kate & Leopold). V roli zemřelého novináře uvidíme Iana McShanea (Jestliže je úterý, musíme být v Belgii/If It's Tuesday, This Must Be Belgium, Sexy Bestie/Sexy Beast). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Woody je môj top režisér a po Match Pointe (pre mňa film roku 2OO5) som čakal, že maestro príde s ďalšou peckou. Táto predstava a očakávanie je trochu scestné (ale málokto sa mu asi vyhne). Kto čaká od Scoopu niečo kvalitatívne zodpovedajúce povedzme Match Pointu robí chybu. Kto neočakáva nič a nechá film "voľne plynúť" dostane pohodový oddychový a zábavný filmík a hoci to už nie je ten Woody, ktorého verbálne perly mi trápia bránicu neskutočným spôsobom, stále je to ten maestro ktorého mám fest rád. Ja som sa bavil výborne a už teraz teším na ďalší film, nech už to bude hocičo:) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zábava od začátku až do konce, i když prakticky výhradně jen díky Woodyho dialogům (tady vyzdvihněme dabing Jiřího Pragera). Scarlett si ve svých dvaadvaceti mohla s klidem dovolit střídat pózy lolitky a ambiciózní studentky s vysokým libidem, je i s brýlemi nesmírně sexy (ovšem Peter Lyman má pravdu, že bez nich ještě víc), takže pokud o tomhle prohlášení váháte, zobrazte si první stránku místní galerie tohoto filmu a zaměřte se na fotku v plavkách. Nicméně zpět k filmu - v Sólokaprovi se Allen naposledy postavil také před kameru. Asi mu v jeho jednasedmdesáti už přišlo vlastní hraní příliš rozstřesené. V roli roztržitého a především velmi prostořekého kouzelníka Splendiniho se tak báječným způsobem rozloučil se svými fanoušky. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Scarlett Johansson je úžasná herečka. Dokáže vypadat sexy, smyslně, eroticky a přitažlivě, ale na druhou stranu působí tak nevinně, křehce, pohádkově a naivně. Jako anděl s ďáblem. To je pozitivum tohoto filmu. Avšak neustálá ukecanost Woodyho Allena mi chvílemi už lehce začínala vadit. Co se mi ale velmi líbilo, byl konec filmu a "utopeně zmáčená" Scarlett:) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ten chlap je lhář a vrah. A říkám to s naprostou úctou." Pokud by mne nějaká mrtvola informovala o totožnosti sériového vraha, tak bych to před svým psychiatrem raději nezmiňoval. Jenže kouzelník Sid a tvůrkyně nekrologů Sondra v sobě mají dost zvědavosti na to, aby vyrazili podle indicií mrtvého investigativce Strombela. Já jsem si to tedy docela dost užil, protože Američané jezdící vlevo měli na anglických silnicích zábavné problémy, sympaťák Lymanova typu byl zcela evidentně obviněn neprávem, poznatky stále otravnějšího Strombela postupně ztrácely na jednoznačnosti a dialogová smršť mě několikrát smetla do křesla. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (18)

Související novinky

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Allenův španělský projekt

Allenův španělský projekt

28.08.2006

Nejslavnější filmový neurotik světa, Woody Allen, nás už léta s železnou pravidelností zásobuje svými výtvory co rok, to jeden snímek. Nebude tomu jinak ani v následujích dvou letech, což dává… (více)

Reklama

Reklama