Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vystoupení mága Sida Watermana (Woody Allen) se mimo jiné přišla podívat také studentka žurnalistiky Sondra Pransky (Scarlett Johanson). Iluzionista si ji vybere jako pomocnici pro svůj trik. Jaké je její překvapení, když se v bedně, kde má zmizet, objeví duch zavražděného novináře Joea Strombela (Ian McShane). Jediné co jí Joe stihne říci je to, že ví, kdo je "tarotový vrah", a že proti němu má Sondra najít usvědčující důkazy. Začínající novinářka se, pod vidinou senzačního článku, spolu se Sidem vydá po stopách domnělého vraha – britského aristokrata Petera Lymana (Hugh Jackman). Největší problém v pátrání nastane ve chvíli, kdy se Sondra do Petera zamiluje. Někdo tak sympatický přeci nemůže vraždit...

Sólokapr je nová soudobá komedie scenáristy a režiséra Woodyho Allena (Pozor na Harryho/Deconstructing Harry, Match Point – Hra osudu/Match Point, Hollywood v koncích/Hollywood Ending), který do hlavních rolí obsadil nejen sebe, ale i další skvělé herce. V ústřední dvojici se nám představí překrásná Scarlett Johanson (Dívka s perlou/ Girl with a Pearl Earring, Vějíř lady Windermerové/A Good Woman, Match Point – Hra osudu/Match Point) a charismatický Hugh Jackman (X-Men, Kate & Leopold). V roli zemřelého novináře uvidíme Iana McShanea (Jestliže je úterý, musíme být v Belgii/If It's Tuesday, This Must Be Belgium, Sexy Bestie/Sexy Beast). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (348)

tom.cube 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavné (díky Woodyho přítomnosti), zajímavé, rozhodně lepší než Match Point... Nicméně starý Allen je prostě starý Allen, na jeho dřívější komedie nedám dopustit, to byla vždycky jeho parketa. Přestaň šaškovat s rádoby thrillerama a vrať se ke svýmu řemeslu, Woody... ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Komediální detektivka se skutečně občasnámi bizarními momenty a především vtipnými průpovídkami a hláškami Allena. Pomalý spád avšak trvale jemná zábava. 7/10 ()

kubyno 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem toho zatím od Woodyho bohužel moc neviděl. Ovšem tzn. pro mě žádná slátanina Woodyho jiných filmů. Tenhle poněkud absurdní a velice zábavný film na mě zapůsobil velice sympaticky. A to hlavně herci - každý měl své nepřekonatelné charisma. Nádherná a skvěle hrající Scarlett, Woody neuvěřitelně ukecaný (jeho koktání je nepřekonatelné) a charismatický Hugh. Moc příjemný film. ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Woody Allen byť točí filmy na velmi podobné téma (někdy mám pocit že už vykrádá i sám sebe), je i přesto vždy velmi velmi vtipný. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Příjemná groteska s neskutečnou svěžestí a nadhledem, která se od začátku nebere vůbec vážně, což je jedině dobře. Woody je pořád ve formě a ne že ne. 75% ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Trochu odlehcenejsi variace na Match Point a s jinym koncem :). Scarlett je uzasna :). Klasickej Woody, i kdyz kadence jeho hlasek v tomhle filmu neni jak v jeho slavnych filmech, ale je to porad prijemny filmecek :). ()

xkupka07 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to v kině, takže nemůžu říct, jestli to nebylo tou atmosférou smějicího se(úplně plného kina) davu. Krom předvidatelného děje bych tomu už vytknul jen... asi nic. ()

Curunír 

všechny recenze uživatele

Woody nás už asi ničím radikálním nepřekvapí, ale mně se to líbilo. Pohodový, lehce za vlasy přitažený příběh, sympatická trojice v hlavní roli, poměrně kvalitní hlášky. Tenhle filmeček si na nic nehraje, za to si u něj odpočinete a dobyjete pozitivní energii. ()

Indian88 

všechny recenze uživatele

I přes slušné herecké obsazení hlavních rolí, mě film ničím nezaujal a příběh byl hodně nudný. Myslím si, že i ** je vysoké hodnocení na to, jak moc jsem se těšil na konec. ()

Snipsley 

všechny recenze uživatele

Nevíte, co na vás ke konci Woody Allen nachystá, ale tohle čekání zpříjemňuje osobitý humor a hezká Scarlett Johansson. ()

blazenka 

všechny recenze uživatele

Co říci? Vtipné, svižné, sexy. Woody je ve své roli kouzelníka Sida naprosto neodolatelný. Scarlett jako vždy ohromně sexy a naivní. Líbil se mi Hugh v roli Petera Lymana. Za mě 90%. ()

RickyFitts 

všechny recenze uživatele

návrat ke starý dobrý komediální poloze mi tady sednul, stejně tak jako Scarlett i Hugh ve svých rolích, mezi snahami natočit něco závažnějšího je to opět fajn věc, kterou W. A. umí s jistotou... 3+ ()

ellegrey 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že zápletka filmu je prvotřídní, nepředvídatelná, a že na ní je celý snímek postaven, to ne. Ani to, že by se jednalo o jedno z nejlepších Allenových děl. To také ne. Já mám ale pro Woodyho slabost a u tohoto jeho díla jsem se chvílemi doopravdy příjemně pobavila, především dialogům vedeným jeho postavou, a příjemně tak strávila část odpoledne. Zkrátka další pohodová oddychovka, ačkoli tentokrát s trochu morbidním podtextem, z dílny Woodyho Allena. ()

Wardan 

všechny recenze uživatele

Tvorbu Woodyho Allene nakoukanou nemám. Tohle je od něj teprve čtvrtý film, co jsem viděl, takže nemůžu říci, jak moc vykrádá sám sebe a jak moc je to oproti jeho starším dílům slabé. Můžu ale říci, že jsem viděl veskrze příjemnou konverzační komedii s několika opravdu luxusními dialogy a velmi příjemnými hereckými výkony. Na začátku jsem si říkal, že dám čtyři. Bohužel později začal děj trochu skřípat a ke konci mi přijde, že se kupředu moc nehýbal. Takže snižuji na tři a jsem se Sólokaprem (pouze) spokojen. ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Neni to kriminálka, neni to komedie, neni to romantika. Dlouho se tam nic neděje a i nad tím rozuzlením jsem dlouze pochyboval. Tohle bylo prostě od Woodyho slabý. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Zvláštně obyčejný film Woodyho Allena. Není špatný, to ne. Ale ještě, že tam byl i Woody sám. Ten celý snímek trochu zachraňuje. ()

dragoliz 

všechny recenze uživatele

Aaah, konečne po dlhšom čase film, ktorý som si užil. Už som dokonca začal pociťovať frustráciu z kadejakých nič nehovoriacich filmov (Vivre sa vie, Parkoló), filmov neoriginálnych a neschopných vymaniť sa z toho klasického paradigmatu (Inside Out) alebo kúskoch, ktoré boli jednoducho priemerné a fádne, také šedé (napr. Before I Wake). Scoop zas pre zmenu s vtipom a ľahkosťou rieši všetko vyššie uvedené. A v kontraste práve s aktuálne videným Godardovým Vivre sa vie vyvracia známu teóriu "auteurov". Woody Allen tu totiž predvádza a demonštruje, že je možné k filmovému umeniu pristupovať osobne... ale čo je dôležitejšie - že je pritom možné zachovať jeho kvalitu, zábavnosť a divácku stráviteľnosť. Pomáhajú mu pritom skvelí herci (jaj, Scarlett... :*) a hudba. Filmové pohladenie po duši. 80% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipný, milý příběh, kde nechybí humor, výborné herecké obsazení, slušná zápletka, trošička napětí a velká hromada nadsázky. Nejde o žádné intelektuální veledílo, ale o inteligentní humor a zábavu. Woody nezklamal, Scarlett i Hugh hráli slušně. Za mne čtyři zasolužené *. ()

Související novinky

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Allenův španělský projekt

Allenův španělský projekt

28.08.2006

Nejslavnější filmový neurotik světa, Woody Allen, nás už léta s železnou pravidelností zásobuje svými výtvory co rok, to jeden snímek. Nebude tomu jinak ani v následujích dvou letech, což dává… (více)

Reklama

Reklama