Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vystoupení mága Sida Watermana (Woody Allen) se mimo jiné přišla podívat také studentka žurnalistiky Sondra Pransky (Scarlett Johanson). Iluzionista si ji vybere jako pomocnici pro svůj trik. Jaké je její překvapení, když se v bedně, kde má zmizet, objeví duch zavražděného novináře Joea Strombela (Ian McShane). Jediné co jí Joe stihne říci je to, že ví, kdo je "tarotový vrah", a že proti němu má Sondra najít usvědčující důkazy. Začínající novinářka se, pod vidinou senzačního článku, spolu se Sidem vydá po stopách domnělého vraha – britského aristokrata Petera Lymana (Hugh Jackman). Největší problém v pátrání nastane ve chvíli, kdy se Sondra do Petera zamiluje. Někdo tak sympatický přeci nemůže vraždit...

Sólokapr je nová soudobá komedie scenáristy a režiséra Woodyho Allena (Pozor na Harryho/Deconstructing Harry, Match Point – Hra osudu/Match Point, Hollywood v koncích/Hollywood Ending), který do hlavních rolí obsadil nejen sebe, ale i další skvělé herce. V ústřední dvojici se nám představí překrásná Scarlett Johanson (Dívka s perlou/ Girl with a Pearl Earring, Vějíř lady Windermerové/A Good Woman, Match Point – Hra osudu/Match Point) a charismatický Hugh Jackman (X-Men, Kate & Leopold). V roli zemřelého novináře uvidíme Iana McShanea (Jestliže je úterý, musíme být v Belgii/If It's Tuesday, This Must Be Belgium, Sexy Bestie/Sexy Beast). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (348)

Eduardo 

všechny recenze uživatele

Komédia pri ktorej sa človek počas celého filmu anilen nepousmeje, romantická časť taktiež vôbec nefunguje, príbeh nula bodov, amatérsky natočené a ešte aj herecky najhoršie výkony aké som u Scarlett aj Jackmana kedy videl (pri takto "skvele" napísaných postavách je asi ťažko aj nejaký dobrý výkon podať). Je to môj prvý Allenov film ale teda nemám zrovna chuť si po tejto skúsenosti od neho pozrieť čokoľvek ďalšie. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Jako Allenem nepříliš políben jsem si rafinovaně napsaného Sólokapra pro jeho boření očekávání užil. Občas se sice nevyhne předvídatelnosti, ale glosuje výborně, známí herci potěší a astrální část filmu je ironickou třešničkou na dortu. ()

AbelXavier 

všechny recenze uživatele

Woody, Woody. Drz se radeji za kamerou, svym stylem hrani mi nikdy nesedl, zahrat roztrziteho kouzelnika by dovedl zahrat i vice sympaticky predstavitel a mozna by i prirostl k srdci vetsim davum. Scarlet je naprosto asexualni se svymi nepadnoucimi okulary a otresnym carodejnickym ohozem. Na druhou stranu ma-li predstavovat americkou studentku, styl oblekani resp. jeho ohavny nevkus to jen potvrzuje. Pribeh by dokazal sesmolit vyleceny analfabet, pracujici na stavbe, behem nedobrovolne pauzy na verejnych zachodcich. ()

arkie 

všechny recenze uživatele

Priemerná detektívka, kebyže to režíruje niekto iný, nepozeral by som sa na to. Priznám sa, nie som fanúšikom Woodyho, na milosť som zobral len pár jeho filmov, a toto nie je ten prípad. Match Point bola výnimka, zrejme preto, lebo v ňom nehral. Tu je trapný, obohraný, bez štipky invencie. Scarlett dostala tiež rolu, ktorú bohužial nezvládla - ako dobrá bola v Translation, tak tu je nemožná. No a koniec filmu, to je hrôza - klišé a nevideli sme toto už pár krát? Bŕŕŕ, ešte že som na to nešiel do kina. ()

pabelito 

všechny recenze uživatele

Návod, ako nebyť sklamaný zo súčasnej tvorby Woodyho Allena: __1. Predtým, než si pozriete súčasný film Woodyho Allena, v žiadnom prípade nepozerajte filmy ako Annie Hall, Love and Death, Manhattan, Hanah and Her Sisters, Crimes and Misdemeanors, či iné vrcholné diela tohto filmového majstra. __2. Ak ste neposlúchli radu č. 1, tak aspoň nečakajte, že vaša bránica bude rovnako roztrasená ako pri sledovaní vyššie uvedených filmov. Čo ale neznamená, že nebude roztrasená vôbec. Naopak. __3. Treba vidieť všetky ostatné komédie od všetkých ostatných komediantov, aby ste vedeli, ako vyzerá zvyšok kinematografickej tvorby v tomto žánri a vedeli tak oddeliť zrno od pliev. Odporúčam napr. Kameňák, alebo ešte lepšie, Kameňák dva. Aby sa vám ľahšie porovnávalo. __4. Vopred sa pripravte na to, že Woody Allen je v roku 2006 o poznanie šedivší, o čosi zvráskavenejší, trochu koktavejší a ešte škaredší ako v 70tych a 80tych rokoch :) __5. Vedzte, že vo svojich súčasných filmoch už Woody Allen nie je jediný, z ktorého úst vychádzajú všetky vtipné hlášky. Možno sa teraz riadi nejakou novou európskou smernicou, alebo niečím podobne zvráteným, ale faktom je, že všetok humor sa už od teraz snaží rovnomerne podeliť medzi viacero postáv. ___Pri riadení sa týmito Piatimi prikázaniami súčasnej tvorby Woodyho Allena zaručene nebudete sklamaní. A nakoniec vám neostane nič iné, ako ohodnotiť napr. aj taký Scoop všetkými piatimi hviezdičkami. Všetko je totiž relatívne. Na Woodyho pomery je to síce RELATÍVNE zlý film, ale v kontexte toho ostatného, čo vyprodukovali všetci ostatní, je to stále RELATÍVNE nadpriemerná stranda... ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Průměrné, docela napínavé, ničím extra zajímavé pokoukaní prošpikované nepříliš zdařilými vystoupeními Allena. No, ve skutečnosti jeho vystoupení jsou největší slabinou filmu. Ještě s nepříliš propracovanou postavou hlavního záporáka - z toho se dalo vytěžit mnohem víc. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Další skvělý kousek Woodyho Allena. Opět originálně ujetý nápad, která dává velký prostor na rozehrání nekonečných komických situací. Příběh tentokrát zasazen do britského prostředí a s výbornou Scarlett Johanson v hlavní roli. Oproti některým starším filmům asi méně intelektuálních ambicí, příběh sleduje zejména detektivní zápletku a rozehrává humorné situace, které by v podání někoho jiného mohly být i trapné, ale pokud vám WA sedí, pak si jeho humor užijete. Konverzační humor občas nedosahuje kvalit nejlepších Allenových filmů, ale i tak je většinou na vysoké úrovni. Je to WA v trochu snáze stravitelné poloze, kdy už to není jen intelektuálská pastva, ale je to humor a detektivka. Na vtipnosti ale vůbec nestrádá. Polohou mi to trochu připomíná PROKLETÍ ŽLUTOZELENÉHO ŠKORPIÓNA. Po opakovaném zhlédnutí zvyšuji hodnocení na 4,5. ()

depp 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím dát také 3 hvězdičky. Děj je předvídatelnej a po tolika filmech má Woody Allen dost těžkou práci aby dialogy nevykrádal sám sebe. Scarlett je ale stejně okouzlující :-) ()

ecis 

všechny recenze uživatele

Veeelmi som sa sklamal. Po Matchpointe ovela menej zazivnejsie. Zvlastny scenar (bez tych "ducharin" prosim nabuduce!), kde humor nefunguje a roztrzity Woody Allen skor rozculuje ako bavi. Este ze tam bola opat Scarlett, inak by nebol ziadny dovod divat sa na to. ()

kikikrikri 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrné. I přes to, že mám Jackmana ráda celý tenhle film mi připadal nesympatický, potrhlý a na konci nepřekvapil. ()

Hackthor 

všechny recenze uživatele

Protestuji proti srovnávání s Match Pointem! Podle mě má slabší hodnocení jen proto, že je to komedie, které tady jsou bohužel někdy podceňované. Já jsem se teda bavil opravdu dobře... hlavně Woodyho role je úžasná. ()

Lovec prasat 

všechny recenze uživatele

Po Match Pointu zase trochu víc autorský a odlehčenější, nadsázkou protkaný, snímek. Scarlett má o dost jinou roli, než minule, přesto je v ní skvělá, uvolněný playboy Hugh i komediální Woody pak výtečně doplňují hlavní herecký trojlístek. Tento snímek je oproti Match Pointu jako nepasterizované pivo: lepší, když se zrovna pije, ale nevydrží tak dlouho. Celý článek zde. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Šlo to. Celkem ucházející film, jeden či dva vtipné momenty.. Allenovy filmy mi relativně sedí, tento nijak nevyčnívá. Lepší osazení si ovšem snad ani nemohl přát a přesto je výsledkem film, řadící se ke slabšímu průměru, takže z téhle perspektivy jde o neúspěch na celé čáře. 3/5 ()

Lichty 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu na pochybách, ale kdyby Sólokapr vyšel před deseti lety, pravděpodobně by se stal jednou z těch nejlepších Allenovek. Bohužel v mnoha scénách na mne padlo nepříjemné dejá-vu. Kouzelník už byl v Povídkách z New Yorku, Woody si pro sebe píše stále stejné moulovité role, atd. Zkrátka nápad je pěkný, zasmál jsem se, ale ten pocit, že už jsem to někde viděl, nejde smazat mávnutím proutku. Btw: Vůbec se mi zde (herecky) nelíbila Scarlett. ()

Související novinky

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Allenův španělský projekt

Allenův španělský projekt

28.08.2006

Nejslavnější filmový neurotik světa, Woody Allen, nás už léta s železnou pravidelností zásobuje svými výtvory co rok, to jeden snímek. Nebude tomu jinak ani v následujích dvou letech, což dává… (více)

Reklama

Reklama