Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vystoupení mága Sida Watermana (Woody Allen) se mimo jiné přišla podívat také studentka žurnalistiky Sondra Pransky (Scarlett Johanson). Iluzionista si ji vybere jako pomocnici pro svůj trik. Jaké je její překvapení, když se v bedně, kde má zmizet, objeví duch zavražděného novináře Joea Strombela (Ian McShane). Jediné co jí Joe stihne říci je to, že ví, kdo je "tarotový vrah", a že proti němu má Sondra najít usvědčující důkazy. Začínající novinářka se, pod vidinou senzačního článku, spolu se Sidem vydá po stopách domnělého vraha – britského aristokrata Petera Lymana (Hugh Jackman). Největší problém v pátrání nastane ve chvíli, kdy se Sondra do Petera zamiluje. Někdo tak sympatický přeci nemůže vraždit...

Sólokapr je nová soudobá komedie scenáristy a režiséra Woodyho Allena (Pozor na Harryho/Deconstructing Harry, Match Point – Hra osudu/Match Point, Hollywood v koncích/Hollywood Ending), který do hlavních rolí obsadil nejen sebe, ale i další skvělé herce. V ústřední dvojici se nám představí překrásná Scarlett Johanson (Dívka s perlou/ Girl with a Pearl Earring, Vějíř lady Windermerové/A Good Woman, Match Point – Hra osudu/Match Point) a charismatický Hugh Jackman (X-Men, Kate & Leopold). V roli zemřelého novináře uvidíme Iana McShanea (Jestliže je úterý, musíme být v Belgii/If It's Tuesday, This Must Be Belgium, Sexy Bestie/Sexy Beast). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (348)

J.McClane 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal, zdejší hodnocení mě zůstává záhadou....ten film je velmi originálí a Match point rozhodně nevykrádá...je to prostě komedie s allanovským bonusem... ()

NoIdentity 

všechny recenze uživatele

Woody si se mnou zahrál zajímavou hru. Match Point a Scoop jsou filmy, které mají mnoho společného a to nejenom prostě kouzelnou Scarlett. Pro mě osobně, mají ještě jednu zvláštní podobnost. U filmu Match Point jsem kvůli závěru snižoval maximální hodnocení na čtyři hvězdičky, tentokrát mě naopak závěr natolik pobavil, že dávám díky němu jednu navíc. Takže opačným postupem ze čtyř pět. Tím nemyslím happyend ale prostě nadhled Woodyho, protože závěr podtrhuje jeho hlášky, které jsou prostoupeny většinou jeho děl. Upřímně řečeno, taky bych chtěl mít takový nadhled a doufám, že je Woody nesmrtelný. Myslím, že právě pro jeho „pozitivně cynický“ přístup k životu jsou pro mě jeho filmy pokaždé jako osvěžení. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie z dílny Woodyho, který nás sice nepřekvapí žádným bombastickým zážitkem, ale milou konverzační komedii s místy brilantními dialogy umí natočit pořád. Z poslední trojice filmů (Vicky Cristina Barcelona a Match Point ) sice neslabší, ale kdyby všechny "slabší" filmy byly takové, nemohli bysme si stěžovat. 60% ()

Marťulka 

všechny recenze uživatele

Nebýt vtipných dialogů, je to film o ničem, zápletka skvělá, ale zase, málo napětí a prostě - nuda. Scarlett Johansson byla dobrý, ale zase - znám jí lepší. ()

transbeskyd 

všechny recenze uživatele

Sen každého novináře (sebe nevyjímaje) vylovit toho svého sólokapra z mediálního rybníka podaný po allenovsku. Dobrý nápad, dobré provedení a vtipná tragikomická pointa na závěr, klasika. Je to ale opravdu "jen" dobré i na vůdyho standard. ()

Bendiys 

všechny recenze uživatele

Solokapr nabizi typickou allenovskou humornou ukecanost, dokonce i samotneho Allena. Chvilku mi trvalo, nez jsem si na tento rozverny styl zvykl, protoze jsem ho necekal, hlavne ne u Scarlett, ktera mi tam zpocatku nesedela, za coz muze Allen sam (pri srovnani s Match Pointem a Barcelonou je to zcela jiny charakter postavy). Prozatim necham tri hvezdicky a uvidime, zda casem tento film sladce vyzraje ci zhorkne... ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Určitě o moc lepší než Match Point, což bylo velké zklamnání. Ale stále jeden z těch horších Allenových věcí. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Woody Allen jako postarší roztržitý kouzelník spolu s nádhernou Scarlett Johansson jako mladou a nezkušenou novinářkou-amatérkou na stopě "tarotového vraha", kterým má být britský aristokrat, kterého rovněž kvalitně odehrál Hugh Jackman, avšak láska mladé novinářky ve vyšetřování pochopitelně brání. Sólokapr měl opravdu velmi těžký povrch pro příchod na svět, Woody sklízel ze všech stran gratulace za vynikající Match Point, a tak se samozřejmě očekávalo něco podobného. K dokonalosti právě předchozího filmu sice nedošlo, ale k milému filmu s kriminální zápletkou a nejúžasnější Scarlett přeci jen ano. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Možná je to pro fanoušky takový neortodoxní Allen a berou tento film jako tvůrcův kariérní omyl, ale jelikož my nepatříme mezi Allenovy skalní fanoušky (ač ho máme rádi), Scoop jsme si poměrně užili. Scarlett to prostě odjakživa měla v sobě a to dokazuje snad každým svým novým projektem, Woody Allen je i jako herec velmi dobrý a sám si pro sebe zvolil vhodnou roli a Hugh Jackman (as always) charismatický frajer. Scénáři také nelze snad nic vytknout - v tomhle je již Woody prostě mistr. No, snad bychom preferovali překvapivější rozuzlení a ještě trochu více vypjatých scén a ty vypjaté scény ještě víc "napnout" a potom by k úplnému uspokojení chybělo opravdu málo.... Teď jsou to špinavé 4*. 70% ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Vtipná kriminálna zápletka pobaví a bola som zvedavá ako sa scenár vysporiada s tým, čo načrtol.  Woody je otravný, Hugh vyzerá úžasné a Scarlett tu všetkých strka do kapsy. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychová komedie. Některé hlášky obou hlavních představitelů jsou hodně vtipné, obzvláště když je některá tak vypointovaná, jako anglické ježdění po levé straně silnice! :) Scarlett Johansson a Woody Allen výborní. Pokud je cílem komedie člověka pobavit, tak u mě se to povedlo. ()

jarecek 

všechny recenze uživatele

Po přečtení zdejších komentářů mi to nedalo. Musel jsem se na ČSFD zaregistrovat a naklikat si 200 filmů, abych se mohl za Scoopa postavit. Myslím, že se spousta lidí s filmem zcela filozoficky minula. Woodyho témata jsou, pravda, opět více méně ta samá (s podobnými výrazovými prostředky - nikoliv však stejnými), nad jiné ale tentokrát vyčnívá vyrovnávání se se zánikem člověčího života. Allen, jak je dobře známo, se s tímto tématem pere vnitřně celý život a svůj boj i snahu o smíření s marností a pomíjivostí vlastní existence filtruje právě skrze jeho uměleckou tvorbu. Nikde se ale doposud se smrtí nedostává tak těsně. Vždyť svoji postavu nechává zemřít, navíc postavu, která je mu velmi podobná (Woodyho záliba v kabaretu, kouzlech, kartách), což je rozdíl například ve srovnání s Love and death, takže charakter ze Scoopa působí mnohem více autobiograficky. A ze závěru je tak přímo cítit naléhavost, s jakou si Mistr uvědomuje, že už nám mnoho filmů nenatočí. Scoop je vyrovnávání se umělce s nejtěžší částí jeho dráhy, s jejím koncem. A já Woodyho za všechno, co pro nás filmové fanoušky v posledních čtyřiceti letech udělal, podpořím. "Můžeme být sice zesnulí, ale nebuďme znechucení. A neberme smrt jako hendikep" :) ()

Filipes 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší Allen koneckonců co můžeme čekat od muže, který se každým rokem představí s novým filmem. Po kvalitním Match Pointu přišel Scoop tzv. Match Point v komediálním balení. Ale mě se to vůbec nezdálo, jediné co oba filmy spojuje je prostředí a Scarlett Johansson. Opět jsem měl možnost vidět v akci ten Woodyho zaprášený humor, který mě stále baví i když už zrovna není v módě. Příběh byl sice trošku průměrný- zvláš't konec byl na mě až moc rychlý, ale ten černý závěr to zachránil. Scoop je film uvařený ze zbytků které Woodymu zbyly a nechtěl je jen tak vyhodit a kupodivu jsem strávil příjemný večer. ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

Obrovská slabost pro Scarlett a ještě když se dílo povede tak potom není vůbec žádných pochyb, že se to bude líbit.. ()

Hawkeyep 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem byl neutrální, pak jsem se začal nudit a pak skvěle bavit. Nejdříve jsem chtěl dát ***, ale v další části filmu bylo jasné, že to budou ****. Ten konec je prostě Allenovský. A hudba tam skvěle zapadala. :-) ()

Sunwise 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se nudila... ale zčásti nejspíš proto, že jsem díky sledování filmu v původním znění bez titulků nepochytila všechny vtípky a drobné nuance. Až se budu dívat na Allena příště, přidám titulky a třeba to bude lepší. ()

saillor 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší kousek z trojice Woodyho filmů se Scarlett Johansson. Dala bych přednost spíš mrazivějšímu Match Pointu nebo náladovější Vicky Cristina Barcelona. A to je to paradoxně jediný z těch tří, ve kterém Woody sám i hraje a pro jeho přítomnost mám obvykle slabost. A celou dobu jsem nějak Scarlett nemohla uvěřit tu roztěkanou novinářku (i tady bych řekla, že role ve zmiňovaným dvou dalších filmech jí sedí mnohem líp). Navzdory všemu je to pořád příjemná komedie, která pobaví, ale když člověk jednou ví, že to Woody umí i líp... ()

Související novinky

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Allenův španělský projekt

Allenův španělský projekt

28.08.2006

Nejslavnější filmový neurotik světa, Woody Allen, nás už léta s železnou pravidelností zásobuje svými výtvory co rok, to jeden snímek. Nebude tomu jinak ani v následujích dvou letech, což dává… (více)

Reklama

Reklama