Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vystoupení mága Sida Watermana (Woody Allen) se mimo jiné přišla podívat také studentka žurnalistiky Sondra Pransky (Scarlett Johanson). Iluzionista si ji vybere jako pomocnici pro svůj trik. Jaké je její překvapení, když se v bedně, kde má zmizet, objeví duch zavražděného novináře Joea Strombela (Ian McShane). Jediné co jí Joe stihne říci je to, že ví, kdo je "tarotový vrah", a že proti němu má Sondra najít usvědčující důkazy. Začínající novinářka se, pod vidinou senzačního článku, spolu se Sidem vydá po stopách domnělého vraha – britského aristokrata Petera Lymana (Hugh Jackman). Největší problém v pátrání nastane ve chvíli, kdy se Sondra do Petera zamiluje. Někdo tak sympatický přeci nemůže vraždit...

Sólokapr je nová soudobá komedie scenáristy a režiséra Woodyho Allena (Pozor na Harryho/Deconstructing Harry, Match Point – Hra osudu/Match Point, Hollywood v koncích/Hollywood Ending), který do hlavních rolí obsadil nejen sebe, ale i další skvělé herce. V ústřední dvojici se nám představí překrásná Scarlett Johanson (Dívka s perlou/ Girl with a Pearl Earring, Vějíř lady Windermerové/A Good Woman, Match Point – Hra osudu/Match Point) a charismatický Hugh Jackman (X-Men, Kate & Leopold). V roli zemřelého novináře uvidíme Iana McShanea (Jestliže je úterý, musíme být v Belgii/If It's Tuesday, This Must Be Belgium, Sexy Bestie/Sexy Beast). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (348)

nickymilka 

všechny recenze uživatele

Upovídaný, předvídatelný a ne příliš vtipný film. Scarlett si zas olizuje rty v každém druhém záběru a špatně hraje jako vždycky. Ze sexy symbolu se díky zlatým brýlím stává nesebevědomá novinářka - ach jak laciné...... Woody jako milý, avšak dost nemastný neslaný kouzelný dědeček. Jediný důvod, proč jsem to po 40ti minutách nudy nevypnula, byl urostlý Hugh Jackman, na kterého se prostě hezky kouká. Oproti Match pointu nebo Lásce a Smrti je tohle prostě propadák. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Woody nezklamal a jeho neurotická postava je jako vždy skvělá. Scarlett Johansson je jako vždy božská. Jen kvůli ní by stálo za to, se na Sólokapra podívat. Pro mě o něco lepší film než Match point, snad díky mysterióznímu příběhu, kterým si u mě Woody šplhnul. ()

ragtime 

všechny recenze uživatele

Woodyho okúzlenie Scarlett Johansson (kto by sa mu čudoval) išlo tak ďaleko, že jej ušil rolu na telo a je to príjemná zmena oproti femme fatale, ktoré jej tiež idú skvele. Príbeh sa odohráva v takom zvláštnom finančnom bezčasí, kde sa nerieši ekonomická otázka ako v Match Point, ale o to viac sa Woody hrá. Aj napriek vážnej téme a hrozbe smrti je to veľmi príjemný "feel good" movie, aké nakoniec on točiť vie veľmi dobre (Manhattan murder mystery). "And what is your persuasion?" - "Do you mean my religion?" - "Yeah, your persuasion." - "I'm a Christian. What are you?" - "Me, I was born into the Hebrew persuasion, but, when I got older, I converted to narcissism." ()

datel13 

všechny recenze uživatele

Jak nemám Moodyho Jelena rád, v tomto filmu je docela zábavnej. Zmatený dědula a promiskuitní mladá reportérka („Dosáhla jsi v pátrání něčeho, kromě toho, že jsi možná otěhotněla?“) na stopě vraždícímu anglickému pracháčovi. Film má docela drajv a příjemnou délku. Londýn super jako vždycky. O Solókaprovi jsem se dozvěděl v podstatě náhodou od jedné slečny během rande, film příjemný, ale určitě na něj nebudu vzpomínat nijak dlouho. Podobně jako na to rande. ()

Awer 

všechny recenze uživatele

Z pohledu scénáře nijak převratné, vlastně místy až fádní, ale taky velmi milé a humor opravdu na výši ()

bemygirl 

všechny recenze uživatele

Filmy Woodyho Allena mě kdysi velmi přitahovaly. Když v nich Woody hrál a když byl sám podstatně mladší. Teď už se mi nelíbí ani jako herec ani jako režisér. Vcelku zbytečný film. Pro mě ztráta času. ()

ondrab 

všechny recenze uživatele

Tvorbu Woodyho Allena moc neznám, tudíž nemohu říct, že by vykrádal sám sebe jak zde mnoho uživatelů uvádí, nicméně už jsem viděl daleko povedenější filmy z jeho tvorby než toto. Celý film se mi táhl jak nudle z polévky a těšil jsem se až bude konec. ()

Michal13 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása. Aj napriek pomerne jednoduchej zápletke, veľmi príjemný film, ktorého devízu sú najmä herecké výkony Woodyho a Scarlett. Takisto ani Hugh nezaostáva. / 80% ()

Jensenka89 

všechny recenze uživatele

Prostě komedie.... Laskavý, milý, bohatý muž a poblázněná mladá začínající reportérka, do toho Woody Allen, co by kouzelník a navíc duch zemřelého novináře, nemá chybu. Až vlastně na jednu malinkou, občas zatoužíte použít tlačítko na zrychlení děje :D. ()

creTin 

všechny recenze uživatele

Dějová linka sice nadhazuje pár zajímavých témat jako investigativní novinář, kterýmu ve článku nezabrání ani smrt, nebo vidět svět, jak ho chci vidět, ale všechno tohle zapadne v desítkách vtipných situací. Scarlett je v roli novinářské puťky otravná i roztomilá zároveň a rozpustilý taťka Woody spíš udržuje úsměv na tváři, než aby vyloženě bavil. Ale udrží ho po celou délku filmu a to se (bohužel) povede jen málokteré komedii. ()

SONNY07 

všechny recenze uživatele

Scarlett Johansson i Woody Allen jsou výborní amatérští deketivové i výborní herci. Zápletka je sice klasicky Allanoská, ale výborně zpracovaná se špičkovými dialogy. Na Woodyho kritiky, jako že se vykrádá, mám jednom jedno - běž tam , dělej rok co rok film a udrž se tam 5 desetiletí. Jedna z nejlepších komedií Woodyho Allena. ()

phoenix9 

všechny recenze uživatele

Tento film mi spôsobil sklamanie, z toho dôvodu, že vyšiel po kvalitnom Match-pointe , a tak som mal vyššie očakávania možno . 55 % ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Líbí se někomu to věčné tlachání W.Allena, které není vůbec vtipné? ... "Neplavu, protože by mi uplavaly brýle", "...nechci žádné vzrušení. Moje vzrušení je, že když se najím a nepálí mi žáhá." ..." a takhle to pořád pokračuje až vás ten dědek jenom naštve... Duch zavražděného novináře se vrátí mezi živé, aby pověděl, kdo je pravděpodobný sériový vrah... Musím si tleskat, že jsem vydržel koukat dále. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

3 a půl směrem dolů (čili přesně těch 69 %). V první řadě se nepotvrdilo moje skeptické hodnocení WA (z některých předchozích komentářů) jako herce. V tomhle filmu je skvělý ! Pochopitelně, že výborná je Scarlett, jak jinak, je jí 21 :) Velmi dobré je to i jako detektivka. Na konci, když Woody na lodi do věčných lovišť začal spolupasažéry krmit svými karetními triky, jsem čekal, že se zubatá na přídi pohne a zapojí se do hry. Nebo tak nějak. Kdyby byl film delší, mohl Woody zpětně ovlivňovat nový případ Sondry. .... PODRUHE (03/2023) , překvapení, přidávám 1 * , 3,5 směrem nahoru (71%) ()

MartinDruny 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že filmy Woodyho Allena jsou takové, že buď ti sednou na 100% nebo vůbec. A mě třeba Sólokapr sedl více, než mnohé jeho opěvované filmy... ()

Související novinky

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Allenův španělský projekt

Allenův španělský projekt

28.08.2006

Nejslavnější filmový neurotik světa, Woody Allen, nás už léta s železnou pravidelností zásobuje svými výtvory co rok, to jeden snímek. Nebude tomu jinak ani v následujích dvou letech, což dává… (více)

Reklama

Reklama