Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vystoupení mága Sida Watermana (Woody Allen) se mimo jiné přišla podívat také studentka žurnalistiky Sondra Pransky (Scarlett Johanson). Iluzionista si ji vybere jako pomocnici pro svůj trik. Jaké je její překvapení, když se v bedně, kde má zmizet, objeví duch zavražděného novináře Joea Strombela (Ian McShane). Jediné co jí Joe stihne říci je to, že ví, kdo je "tarotový vrah", a že proti němu má Sondra najít usvědčující důkazy. Začínající novinářka se, pod vidinou senzačního článku, spolu se Sidem vydá po stopách domnělého vraha – britského aristokrata Petera Lymana (Hugh Jackman). Největší problém v pátrání nastane ve chvíli, kdy se Sondra do Petera zamiluje. Někdo tak sympatický přeci nemůže vraždit...

Sólokapr je nová soudobá komedie scenáristy a režiséra Woodyho Allena (Pozor na Harryho/Deconstructing Harry, Match Point – Hra osudu/Match Point, Hollywood v koncích/Hollywood Ending), který do hlavních rolí obsadil nejen sebe, ale i další skvělé herce. V ústřední dvojici se nám představí překrásná Scarlett Johanson (Dívka s perlou/ Girl with a Pearl Earring, Vějíř lady Windermerové/A Good Woman, Match Point – Hra osudu/Match Point) a charismatický Hugh Jackman (X-Men, Kate & Leopold). V roli zemřelého novináře uvidíme Iana McShanea (Jestliže je úterý, musíme být v Belgii/If It's Tuesday, This Must Be Belgium, Sexy Bestie/Sexy Beast). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (348)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Zatím nejslabší Woody,co jsem měl možnost zhlédnout.Sólokapr není vyloženě špatný,má vtip,zábavné dialogy a pohodovou atmosféru.Ale během celého filmu jsem měl pocit,že je naprosto zbytečný.Kdyby nám Woody servíroval jeden film kalibru Match Point jednou za dva roky místo nepochopitelné snahy natočit něco každý rok,ze které pak vznikají podobné rychlokvašky,byl bych mnohem spokojenější.Sólokapr je solidní výplňovka,u které se několikrát zasmějete,budete obdivovat krásy Scarlett Johansson (případně Hugha Jackmana pro dámy) a často si postesknete nad strašnou předvídatelností děje.Scénky s mrtvým reportérem v podání Iana McShanea jsou výtečné,ovšem na jednu takovou připadá bohužel pět slabších,což je poměrně tristní poměr.Jackman je sice charismatický,ale jeho nijakou roli by mohl hrát kdokoliv jiný a těžko by doznala nějakých změn.A sým Woody... Možná už by měl opravdu jen psát a režírovat,protože jeho herecká kreace tady je spíš smutná.Sólokapr je prostě solidní průměr.Uteče rychle,nic po sobě nezanechá a ve filmografii slavného tvůrce mu budou rozhodně patřit ty spodní příčky. 60 % ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Woody Allen sice drží určitej standard kvality svých dialogů, ale čím dál víc to tlačí na úkor logiky děje. Dřív všechno vypadalo nenuceně, a to dokonce i ty jeho nejabsurdnější hlášky. Teď už je tam cítit křeč. Woodyžel. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Po skvělém Match Pointu jsem se na nový film Woodyho Allena se Scarlett Johansson moc těšil. Bohužel skoro všechna očekávání nebyla vyplněna. Chápu, že při takovém tempu nemůže mít Woody každý film skvělý, ale tohle patří vůbec k tomu nejhoršímu co jsem od něj viděl (a to se mi celkem líbila i melinda a Melinda a Cokoliv). Příběh je nudný, děj ubíhá pomalu a zdálo se mi v něm málo vtipu tak typického pro Allenův rukopis. Nic co by mě zaujalo, příběh vypadá jako okleštěný výňatek z Match Pointu, aneb co se do něj nevešlo. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Allen to tentokrat fakt prehnal. Hlavne so sebou samym; druhu polku som uz jeho pasaze musela preklikavat, aby som sa dopracovala k zaveru... Udesne nudny film a este aj ta naivita z neho ide TAK iritujucim sposobom... Nabuduce si tam nejaku teenage romancu, tam sa aspon nieco deje a obcas sa aj vtip podari. Brrr. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých slabších Woody Allenov. Aj samotný Woody občas mal vtipné trefy, no miestami som si hovoril, nech už preboha sklapne. Mať to doma a počúvať to neustále, tak ma behom týždňa klepne pepka. Ani Scarlett mi tu akosi nesedela, neviem ani prečo. Príbeh v pohode, ale od majstra Allena očakávam lepšie a zábavnejšie kúsky. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Všechny filmy Woodyho Allena za posledních deset let ode mne nevyfásly víc než tři hvězdičky. "Sólokapr" sice také víc nedostane, ale jsou to nejtlustší tři hvězdičky od filmu "Pozor na Harryho". Na rozdíl od "Match pointu" tentokrát žádné překvapení, spíš se dost často dostavuje pocit "déja vu", ale u mne zabírají i recyklované allenovské vtipy. Škoda, že Woody už české diváky moc nezajímá, návštěvnost jeho posledních filmů je hodně mizerná. I teď nás v kině sedělo šest a dva odešli v půlce filmu :-( ()

prkalil 

všechny recenze uživatele

S: "Pozvali nás Fultonovi." W: "Jdeme se vymáchat." Jistě, bazén je dole. S: "Je tu dnes Peter Lyman?" Pan Lyman? Ano, přišel před chvílí. W: "A plavky má jaké barvy?" - S: ??? - W: " Abychom ladili!" ... po chvíli u bazénu po úspěšně zvládnuté filmovačce topení se (S) a opravdické záchraně (H) se k oběma ze zákulisí vrací W: "Slyšel jsem, jak se topíš. Dopil jsem čaj a přikvačil." (...) "To děvče neumí plavat. Jde ke dnu jak závaží. Rodině chybí vznášivost." ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Taková komediální detektivka se třemi známými herci a v případě Woodyho Allena i režiséra je jen taková jednohubka když se hodně nudíte,jinak v tom nic jiného nehledejte.60% a tři hvězdy. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Příběh filmu mě upoutal i přes to, že mě tam ukecaný Allen celkem prudil než bavil. Scarlett a Hugh to však celé zachránili a jejich podání je pěkné. Scarlett to zde opět hodně sluší a je radost se na ní dívat. Co se týče komediální stránky filmu, tak ta na mě skoro vůbec nezapůsobila a k smíchu mi zde moc věcí nepřišlo. Jako romanťák je to pěkný a mysteriózní to trochu je díky duchovi zabitého reportéra. Podle mě by se to dalo zařadit i trochu do krimi, když se hrdinka s kamarádem snaží dopadnout tarotového vraha. Já se u filmu nenudil a dávám mu 80% :) ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Neznám kompletní tvorbu Woodyho Allena, takže nemůžu hodnotit vykrádání sebe sama a podobně. Nicméně, mě tenhle Allen dost bavil. Je to zábavný mix nadhledu, komedie a špetky fantasy mysteriózna s velmi sympatickým obsazením. Bavilo mě to víc jak Match Point. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

minulý týden jsem viděl match point a ten film ve mně zraje, zanedlouho se na něj určitě podívám znovu. Sólokapr je spolu s návratem woodyho allena více hravý a zábavný, snaží se vás neustále bavit a u mě to funguje. Woody Allen se v postupu let mění a rozhodně to není k horšímu, sám jako herec působí stále stejně bezprostředně a jako neřízená střela. Scarlett Johansson je opět okouzlující a řekl bych že i více než v match pointu, ty brýle jsou opravdu sexy. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, proč génius Woodyho kalibru točí takové oddychovky. Svůj talent by neměl takhle plácat, kór když díky Match Pointu víme, že mu ještě všechna míza zdaleka nevyprchala. Vskutku, Sólokapr není zlomem v dějinách kinematografie, ale v rámci žánru je to podle mě nadprůměr. Zpočátku jsem se bál, že mě tímhle W.A. poprvé opravdu zklame - trailer se mi nelíbil, příběh mi přišel obyčejný, na čsfd má modrou barvu. Ale nezklamal. Uznávám, že je to trochu slabší a mistra bych tímhle filmem kamarádům nepředstavil, ale přesto se mi na to pěkně koukalo a ta hodina a půl uběhla jako voda. Allenovy hlášky jsou jako vždy bezchybné. (,,Chci ho představit rodičům." ,,Jsou docela ortodoxní, myslíš že překousnou sériového vraha?") ()

verbst 

všechny recenze uživatele

Můj třetí Allen, a já jsem opět spokojen. Palec nahoru za Jackmana, a Scarlet mi vůůůbec nevadila. A ten příjemnej tatínek co by mohl být dědečkem (Allen) byl úžasnej! + Ian McShane = 80% ()

Terter 

všechny recenze uživatele

K Sólokaprovi je třeba přistupovat s vědomím, že Woody už moc neoslní něčím novým a neokoukaným. I tady je možno vidět, že se Allen inspiroval sám sebou. Celá hlavní záplaetka tak trochu svou strukturou připomíná Tajemnou vraždu na Manhattanu a sám Woody rozšířil svou sbírku stárnoucích neúspěšných podivínů, se kterými to táhne už od Darebáčků. Ale i tak je Sólokapr dobrou oddechovkou s dobře hrajícím ústředním triem Allen, Jackman, Johanssonová (že by Woody našel novou Diane Keaton?), vtipnými dialogy a rychlým spádem. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Přistihl jsem se při myšlence, že se mi nejnovější Allenovy filmy líbí víc, než ty staré. U Sólokapra jsem se rozhodně výborně bavil, stejně jako třeba u Hollywwood Ending. Je to úžasná pohoda. Možná mi pomohlo i to, že kritiky na film nebyly zrovna nejlepší. Není dobré mít přehnaná očekávání, vždycky je to jen film. ()

Související novinky

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Allenův španělský projekt

Allenův španělský projekt

28.08.2006

Nejslavnější filmový neurotik světa, Woody Allen, nás už léta s železnou pravidelností zásobuje svými výtvory co rok, to jeden snímek. Nebude tomu jinak ani v následujích dvou letech, což dává… (více)

Reklama

Reklama