Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vystoupení mága Sida Watermana (Woody Allen) se mimo jiné přišla podívat také studentka žurnalistiky Sondra Pransky (Scarlett Johanson). Iluzionista si ji vybere jako pomocnici pro svůj trik. Jaké je její překvapení, když se v bedně, kde má zmizet, objeví duch zavražděného novináře Joea Strombela (Ian McShane). Jediné co jí Joe stihne říci je to, že ví, kdo je "tarotový vrah", a že proti němu má Sondra najít usvědčující důkazy. Začínající novinářka se, pod vidinou senzačního článku, spolu se Sidem vydá po stopách domnělého vraha – britského aristokrata Petera Lymana (Hugh Jackman). Největší problém v pátrání nastane ve chvíli, kdy se Sondra do Petera zamiluje. Někdo tak sympatický přeci nemůže vraždit...

Sólokapr je nová soudobá komedie scenáristy a režiséra Woodyho Allena (Pozor na Harryho/Deconstructing Harry, Match Point – Hra osudu/Match Point, Hollywood v koncích/Hollywood Ending), který do hlavních rolí obsadil nejen sebe, ale i další skvělé herce. V ústřední dvojici se nám představí překrásná Scarlett Johanson (Dívka s perlou/ Girl with a Pearl Earring, Vějíř lady Windermerové/A Good Woman, Match Point – Hra osudu/Match Point) a charismatický Hugh Jackman (X-Men, Kate & Leopold). V roli zemřelého novináře uvidíme Iana McShanea (Jestliže je úterý, musíme být v Belgii/If It's Tuesday, This Must Be Belgium, Sexy Bestie/Sexy Beast). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (348)

Bajda 

všechny recenze uživatele

Žánr, ve kterém je Allen Woody nejsilnější je jednoznačně komedie. V Matchpointu si vyzkoušel čistokrevné drama a Sólokapr je jakousi syntézou obojího. Kamerou a stylem mi hodně připomínal právě Matchpoint (který se mi mimochodem také libil) a dějem spíše Woodyho klasické, humorné filmy. Je pravda, že už to není W.A. ve své vrcholné podobě; občas vykrádá a opakuje sám sebe (scény se smrtkou, některé vtípky,...), ale přesto je to pořád jeho humor, který mi sedí a baví mě. V některých scénách působí Allen už jako staříček, kterého je mi líto a v jiných je zase plný života a energie..zkrátka tak, jak ho známe. V hlavních rolích nikdo nezazářil, ale ani nezklamal a děj byl určitě zajímavý. Tosim psal o logicky nezvládnutém konci, s čímž musím nesouhlasit. Podle mě šlo o přijemné překvapení a ideální střed, mezi dvěma protipóly, ktreré by působily jako klišé (napsal bych to konkrétně, ale nechci vás připravit o překvapení ;-)). ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

taka priemerna allenovka, kt. nicim neurazi a trosku rozosmeje, ale to len v tom pripade, ked mate zmysel pre allenovsky humor. pre obycajneho divaka strata casu ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Prijemny Woodyho kousek, ktery potvrzuje, ze filmy Woodyho pozdni tvorby jsou zdaleka nejlepsi, zapomina na svou tragickou cast kariery preplnenou mnozstvim totalne zbytecnych pseudointelektualnich vztahovych braku a misto toho spousti zabavnou investigativni story z Londyna. Prostredim a osklivou hlavni zenskou roli (Scarlett) to tedy muze pripomenout priserny Match Point, ale neni nutne se obavat, az tak dementni jako Match Point to neni a Scoop se muze smele zaradit do te lepsi pulky Woodyho filmografie. "I was raised Jewish, but then I switched to narcissism." 5/10 ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

VSTUPTE  DO BEDNY A TAM ODDĚLÍM VAŠE MOLEKULY. Kombinace kouzelnictví, magie, kriminálního příběhu a patrání mi seděla u Woodyho Allena již v případě Prokletí žlutozeleného škorpióna. A notabene s vědomím, že Woody sám v mladí začínal s různými riky a chtěl se stát kouzelníkem tak  zde mě v  roli skutečného kouzelníka  teprve potěšil. Pořád jde o jistého asociála a neurotika, ale na druhou stranu docela milého baviče, kterému není mu cízí být zábavným a nápomocným společníkem, dost mu to   palí a klidně bych ho chtěl potkat. Tentokrát se mu podařil i výběr partnerky. S pohlednou a sympatickou Scarllet Jonnasovou vytvořil příjemnou nesourodou a naštěstí (vzhledem k věku)  už jen ,,rozumně´´  přátelskou dvojku. Rozuzlení je tak nějak jasné velmi brzy, takže ten děj nikam převratně nevede a sem tam se i trochu stagnuje (pro mě teda hlavně když Woody zmizel občas na delší čas ze scény.) Ale kouzlo filmu dělá  hlavně ta roztomilá atmosféra s  doznívající Allenovskou hravostí, hláškami apod. A sledovalo se mi to i s takovou menší slabostí a příjemně.  JSTE ÚŽASNÍ, ŘÍKÁM TO NAPROSTO UPŘÍMNĚ, Z HLOUBY SRDCE. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Woody Allen je mistr dialogu o ničem. Je takovým Quentinem Tarantinem pro ne až tak cool postavy, kterým dává do úst tak geniální hlášky, že se o nich chcete dozvědět víc a víc. A na dialozích také stojí tento snímek. V ostatních odvětvích jde totiž o rutinu jak česka fotbalová liga. Ale Scarlett Johansson si s Woody Allenem skvěle sedli a je to cítit. Pokud alespoň jeden z nich sleze z plátna, je to patrné na divákově pozornosti, protože ta okamžitě padá o stupínek níže. O ději se nemá cenu vyjadřovat, protože se jedná o jedno velké klišé. Nápad s převozníkem je geniální, pak Allen vaří z vody. Potěšily mě opět nádherné exteriéry (děj je opět situován do Londýna), nepotěšila mě scéna na jezeře a upovídanost "hlavního hrdiny"... Kdy už někdo nechá diváka, aby si motivy domyslel sám. Za tohle by Allen zasloužil vytahat za uši. Ale film potěšil mé divácké srdce, takže zvednu tři a půl směrem nahoru. [leden 2007] ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Scénář je předvídatelný, příběh trochu utahaný, ale jinak je to skvělá oddechovka s velmi zábavnými Allenem a Johanssonovou. Takže dávám 4* kvůli tomu, že jsem se výborně pobavil. Nic víc po mě nechtějte - jsem unaven ;-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Woody Allen je prostě zajímavé v každé podobě, a i když to není úplně ono, i když to místy docela skřípe, tak je to pořád výsledek, za který se nemusí stydět. Z jeho herectví je spíše jen ozvuk a myslím, že je celkem pochopitelné, že už to herecky více méně zabalil. Vybral si zajímavé herce, ale stejně je nejlepší na tomhle jinak celkem průměrném filmu scénář, který je vlastně komediálním thrillerem, jenž funguje. Není to nic skvělého, některé prvky jsou zbytečné, třeba úplné finále, ale myšlenka to je zajímavá a celkem umně natočená. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Woody, jak jen ty to děláš, že tvé filmy mají takovou vitalitu a svěžest. Přesně takový je sólokapr, působí jako svěží vítr do klišovitých vod romantické komedie. Jeden neurotik lepší než ten druhý (Scarlett a Woody), neskutečně sexy charisma Hugha Jackmana a jedna záhada, která nedá spát ani mrtvým. Originalitě se meze nekladou, a proto i mrtví mohou vstoupit do děje, pokud to přispěje dobrému účelu. Woody nezná mezí a opět je tak trochu ve formě. Lepší než Match Point a opět se soustředící na pestrý vizuální háv, který lze tak snadno dosáhnout v tak kosmopolitním městě jako je Londýn. Věřím a doufám, že Woody k nám bude promlouvat ještě dlouho a až nastane čas jeho odchodu, vrátí se k nám stejně jako zde novinář Strombel a opepří nám život svými nespočetnými dalšími sólokapry… ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Poté, co WA natočil nečekaně dobré drama Match Point, jsem byl pln očekávání. Ta se bohužel po přehození výhybky zpět do žánru komedie nenaplnila. WA zplodil klon toho, na co jsme od něj byli zvyklí z dob jeho největší slávy, ale bohužel nepřidal nic nového. Scarlett v roli roztržité allenovské studentky je přímo strašná, horší výkon jsem od ní asi neviděl. Fórky samoúčelné, je jich málo a navíc si je WA všechny nakřečkoval pro sebe. Jsem zklamán... :-( ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Nejoblíbenější herečka + nejoblíbenější režisér = film, který musím vidět. Nezklamal, ale... Od začátku jsem se u něj bavil a užíval si pohledu na své oblíbence. Trošku škoda, že filmu došel dech a nezářil celou dobu. Jeho poslední část již mírně zaostávala. Rozuzlení bych očekával zdařilejší. Přesto je tu dost momentů, které mě potěšily, včetně hereckých výkonů. Scarlett to opět moc sluší, Woody je takový, na jakého jsme zvyklí, Ian McShane je výborný novinářský duch, Hugh Jackman má správnou sympaticky-aristokratickou tvář. Ve srovnání s jinými Allenovkami je to ale průměr. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Nenáročná oddychovka, která si také na nic jiného nehraje. Duchařsko-detektivní zápletka je sice prostinká (v porovnání např. s "Tajemnou vraždou na Manhattanu"), ale svoji funkci plní s přehledem. Určité zklamání lze přičíst na vrub dialogům, kterým chybí vyšší míra říznosti. Herecky je film zvládnut velmi slušně, a to zejména díky ústřední dvojici Allen-Johansson, která se výborně doplňuje. "Scoop" působí jako film, jímž si chtěl režisér udělat radost, prostě nic neřešit a jenom se bavit. 7/10 ()

Derek 

všechny recenze uživatele

dalsi z mdlych Allenovych filmov ktore podla mna patria do jeho "cestovatelskeho obdobia" ked jazdil po europe a tocil nenarocne komedie, ktore dokazu zaujat maximalne tak hviezdnou hereckou ucastou (tu ScarJo, Hugh Jackman, McShane). scenaristicky mi to prislo ze sa Woody uz ani nesnazi a kopiruje svoje predchadzajuce filmy okoronene nejakou tou novou hlaskou ale s nejakym velmi vtipnym, sofistikovanejsim, napadom stale dokaze prijst, napriklad prevoz na rieke Styx. nicim extra zaujimave alebo zapamatovania hodne, teda az na mladu ScarJo... ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Tak ono se mi to snad v podstatě líbílo víc než Match Point, docela vtipné a Woody byl roztomilý a Hugh krásný. Ale připadalo mi to celé takové nezúčastněné. Hugh hrál jako by ho to fakt nebavilo. Woody už je asi senilní. Jinak si nedovedu vysvětlit to jeho nadšení Scarlett Johanson, která je sice prvoplánově sexy, do jeho filmů se ale vůbec nehodí. Když ji člověk srovná s Miou Farrow nebo Diane Keaton, které sice takovou sexy auru na první pohled neměly, ale byly zajímavé a herecky byly někde naprosto jinde. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem se rozhodla, že si doplním filmové vzdělání a to tím, že se podívám na filmy klasika, a to pana Režiséra Woodyho Allena. Už jsem viděla asi dva, takže tak nějak vím, co od něj můžu čekat. Typická témata, ale v prvé řadě prvotřídní dialogy, které jsou vtipné, třeba i sarkastické. Toho se mi tady opět dostalo. Woody má zkrátka svůj neotřelý styl. Co mi zde ale trochu chybělo, byl propracovanější a silnější příběh. Zkrátka příběh, který by vas uhranul a dostal. Neříkám, že byl v tomto filmu špatný, to vůbec ne, jen to spíš byl oddechový a nenáročný film, u kterého jsem se sice nenudila a docela bavila, bylo to zajímavé, ale možná jsem čekala ještě něco víc. Herci příjemní, nově objevená múza Scarlett i Hugh Jackman byli fajn. No každopádně se mi film líbil, už se těším na jeho další filmy, protože to je PAN Režisér, který točit filmy umí. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Woody se sice poněkud opakuje, ale mně to vůbec nevadí a prakticky cokoliv mu sežeru i s navijákem. ()

fallangell 

všechny recenze uživatele

i uzkostlivost a nemotornost se musi umet dobre zahrat a po match ballu je pro me tahle spletenina od Woodyho Allena uderem pod pas. Jako rezisera ho mam rad a jako herce uznavam, ale nevim jestli starne nebo si ve svych poslednich filmech pise spatne role ale vedle zlutozeleneho skorpiona je tohle uz druhy film, ve kterem ho opravdu nedokazu ani vystat. opravdu velka skoda ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Fešní Hugh a Scarlett v celkem zajímavé zápletce. Ovšem nijak strhující. No a mistr Woody už mi připadl spíš negativním prvkem, což je poněkud problém v jeho vlastním kuse... ()

Související novinky

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Allenův španělský projekt

Allenův španělský projekt

28.08.2006

Nejslavnější filmový neurotik světa, Woody Allen, nás už léta s železnou pravidelností zásobuje svými výtvory co rok, to jeden snímek. Nebude tomu jinak ani v následujích dvou letech, což dává… (více)

Reklama

Reklama