Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vystoupení mága Sida Watermana (Woody Allen) se mimo jiné přišla podívat také studentka žurnalistiky Sondra Pransky (Scarlett Johanson). Iluzionista si ji vybere jako pomocnici pro svůj trik. Jaké je její překvapení, když se v bedně, kde má zmizet, objeví duch zavražděného novináře Joea Strombela (Ian McShane). Jediné co jí Joe stihne říci je to, že ví, kdo je "tarotový vrah", a že proti němu má Sondra najít usvědčující důkazy. Začínající novinářka se, pod vidinou senzačního článku, spolu se Sidem vydá po stopách domnělého vraha – britského aristokrata Petera Lymana (Hugh Jackman). Největší problém v pátrání nastane ve chvíli, kdy se Sondra do Petera zamiluje. Někdo tak sympatický přeci nemůže vraždit...

Sólokapr je nová soudobá komedie scenáristy a režiséra Woodyho Allena (Pozor na Harryho/Deconstructing Harry, Match Point – Hra osudu/Match Point, Hollywood v koncích/Hollywood Ending), který do hlavních rolí obsadil nejen sebe, ale i další skvělé herce. V ústřední dvojici se nám představí překrásná Scarlett Johanson (Dívka s perlou/ Girl with a Pearl Earring, Vějíř lady Windermerové/A Good Woman, Match Point – Hra osudu/Match Point) a charismatický Hugh Jackman (X-Men, Kate & Leopold). V roli zemřelého novináře uvidíme Iana McShanea (Jestliže je úterý, musíme být v Belgii/If It's Tuesday, This Must Be Belgium, Sexy Bestie/Sexy Beast). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (348)

doinel 

všechny recenze uživatele

Woody Allenův (sebe)ironický inteligentní humor je jedna z mála příjemných jistot na tomto světě. Bohužel zopakovat Match point se tak úplně nepodařilo, moje hodnocení ***1/2. Kvůli několika nelogičnostem v příběhu zaokrouhluji v tomto případě dolů. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

No toto je trošku divné.Film ako tak by mohol byť zaujímavý ale pre mňa pôsobí divne.Herci hrajú skvelo aj Scarlett aj Hugh aj Allen ale nezapadá to potom do seba.Tomuto filmu chýba šmrnc alebo niečo naviac.Nemyslím si,že v každom filme musí byť niečo prekvapivé ale tu by sa to zišlo mal by som aj konkrétny nápad ale kaziť iným film nebudem.Silnejšie dve no. ()

deepend 

všechny recenze uživatele

Scoop vůbec není špatný film, Woody Allen zdaleka ještě nepatří do starého železa. Důvod proč Scoop sklidil tolik negativních reakcí, je podle mně v tom, že lidi čekali další pecku jako byl jeho předchozí kousek MATCH POINT. Scoop je prostě typický Allen, jeho humor, absurdní dialogy, skvělé postavy, výborné obsazení. ()

xjane 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že mě filmy Woodyho Allena vždycky míjely a neznám je, ale já se dobře bavila, navíc dobré herecké obsazení, střelená zápletka...prostě taková pohodová oddychovka, u mě spokojenost na 70% ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Nevim čim to je , ale tenhle film me celkem dojal, vubec nebyl spatnej byl nad mé ocekavani ! 3+ to je moje hodnoceni ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Nekonzistetní snímek, který se snaží svými nereálnými hereckými kreacemi za každou cenu vyvolat smích. Daří se to bohužel jen Woody Allenovi, i když i jemu jen ztěží. ()

ad 

všechny recenze uživatele

3 a půl, jedná se o typicky příjemnou Allenovskou oddychovku, kde je vše, na co jsme od něho zvyklí, plus proklatě přitažlivá Scarlett Johansson... nebýt toho, že po výborném Match Pointu je to krok zpět, dal bych klidně 4* ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

682. hodnocený film: Nesnáším Woodyho Allena a nesnáším jeho filmy, ale tenhle snímek jsem si dal ke shlédnutí jenom kvůli tomu, že v něm hraje Scarlett Johansson. No, hraje... Ona tam, popravdě řečeno, exceluje... Film na mě působí tak anglicky, jak je to jenom možné. Ona byla skutečně fenomenální a nádherná. Hugh Jackman byl opět skvělý a kupodivu mi tentokrát Woody Allen nevadil. Je to asi věkem, ale tomuhle filmu jsem fakt přišel na chuť a Scarlet je od nynějška pro mě jedničkou mezi herečkami... 4* jsou naprosto zasloužené a oprávněné. 4* ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Sólokapr je projevem klaunovy uvolněné nezbednosti. Kdeže loňské sněhy jsou!? Klaun si něco vzal z Match Pointu, cosi dalšího z Prokletí škorpiona, tu zase využil Nepijte vodu, zvolil kriminální žánr a uličnickou drzost k aristokratickému stavu, zahvízdal na prsty, máchl kouzelnou hůlkou a rozjařeně dovádí s ironickou nadsázkou. Klaun důstojně dostál svému plánu filmové tvořivosti, byť je Sólokapr určen k paperbackovému jednorázovému použití a také tak chutná. Prostředníkem toho škádlivě neposedného klauna je Sondra Pransky, vulgo Jade Spence (příjemná Scarlett Johansson), americká studentka žurnalistiky na prázdninovém pobytu letního Londýna. Erotická smyslnost, romantické popichování, laškující iluzionismus, klaun se potutelně pochechtává. Klaunovým nástrojem expozice je Sid Waterman, alias Spence (příjemný Woody Allen), jevištní kouzelník a komik Splendini na londýnském iluzionistickém turné. Spiritistický prožitek, závrať vůně dobrodružství, vzdušné hrátky, špetka frivolní vyzývavosti a klaun je stále pilný v energické dychtivosti. Klaunovou kořistí je Peter Lyman (sympatický Hugh Jackman), anglický aristokrat a objekt Sondřina povzbuzovaného novinářského zájmu. Klaun poskakuje po jedné noze a na vlastní pěst se pídí po drobnosti. Výraznější postavou je taktéž Joe Strombel (zajímavý Ian McShane), eso britské investigativní žurnalistiky, nečekaně postižený srdeční příhodou. Ale na bárce s převozníkem smrti lze přijít ke třaskavým informacím, ponoukající vlastní profesní ctižádost. Z dalších rolí: Sondřina londýnská kamarádka z velmi dobré rodiny Vivian (Romola Garai), trpělivě, ale i nadutě vysvětlující novinář z Observeru Malcolm (Charles Dance), obdivovaný filmový režisér Mike Tinsley (Kevin McNally), smrtí zaskočená Peterova sekretářka Jane Cook (Fenella Woolgar), Peterův otec, ctihodný lord Lyman (Julian Glover), či kamarádka nebohé oběti ve stylu tarotového zabijáka Jan (Victoria Hamilton). Sólokapr dokáže pobavit svým nenáročným odpočinkem a uvolněným humorem, přesto patří k nevýznamnějším filmovým výtvorům stárnoucího newyorského klauna. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Spociatku sa mi novy Allen velmi nepozdaval, avsak s pribudajucimi minutami sa mi dostala obvykla davka vyborneho allenovskeho humoru so stipkou detektivky. Maestro ma teda opat nesklamal. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Moja prvá (Woody) Allenovka, ktorá ma maximálne potešila. Film ma pobavil, "detektívna" časť filmu sa mi páčila tiež a záver filmu je krásne komický. Herci možno nie sú nejako extrémne vynikajúci (Scarlett miestami dokonca trochu prehráva), ale do filmu sa hodia dokonale. Zhrnuté: veľmi príjemný film. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Moc roztomilé, leč zdaleka ne tak dokonalé jako Tajemná vražda na Manhattanu, když zůstaneme u tématu detektivky. Woody jako vždy roztomile žvatle nesmysle, za což ho mám ráda, ovšem doma bych ho nechtěla a jeho postavy bych asi těžko někdy požádala o pomoc:-). ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Odreagovačka:)? Pro mě určitě. Nemám moc co vytknout ani pochválit. Jen mě fakt pobavila ta loď a pokus o úplatek u samotné smrti:D. 65% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Woody Allen mě nikdy nepřestane překvapovat. Natočil již desítky filmů a každý dokáže alespoň něčím zaujmout. Na Solokapru se mi líbí ten jeho nápad. Někomu může připadat přehnaný nebo hloupý, ale mě se prostě ten nádech mysteriozna ve spojení s romantikou opravdu líbí. Herecky také sympatické - poslední Woodyho stálice Scarlett Johansson a také australské zlatíčko Hugh Jackman se jeví jako dobré spojení. Postupně přicházím Woodymu Allenovi na chuť a zatím nic mě od něj vyloženě nezklamalo. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Nějak se nespojil začátek s koncem. Lepší moc nepřemýšlet a nechat se unášet situacemi. Občas je to hluché, ale i tak je tam pořád dost vtipu, Scarlett je okouzlující, takže je to docela dobrý program pro deštivé odpoledne, když pár dní před výplatou počítáte každou korunu. A i Shakespeare napsal dost tuctové hry, takže Woodymu tu průměrnost odpouštím. Má svá maxima i minima, ale na nájem si vydělá vždycky. ()

Související novinky

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Allenův španělský projekt

Allenův španělský projekt

28.08.2006

Nejslavnější filmový neurotik světa, Woody Allen, nás už léta s železnou pravidelností zásobuje svými výtvory co rok, to jeden snímek. Nebude tomu jinak ani v následujích dvou letech, což dává… (více)

Reklama

Reklama