Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vystoupení mága Sida Watermana (Woody Allen) se mimo jiné přišla podívat také studentka žurnalistiky Sondra Pransky (Scarlett Johanson). Iluzionista si ji vybere jako pomocnici pro svůj trik. Jaké je její překvapení, když se v bedně, kde má zmizet, objeví duch zavražděného novináře Joea Strombela (Ian McShane). Jediné co jí Joe stihne říci je to, že ví, kdo je "tarotový vrah", a že proti němu má Sondra najít usvědčující důkazy. Začínající novinářka se, pod vidinou senzačního článku, spolu se Sidem vydá po stopách domnělého vraha – britského aristokrata Petera Lymana (Hugh Jackman). Největší problém v pátrání nastane ve chvíli, kdy se Sondra do Petera zamiluje. Někdo tak sympatický přeci nemůže vraždit...

Sólokapr je nová soudobá komedie scenáristy a režiséra Woodyho Allena (Pozor na Harryho/Deconstructing Harry, Match Point – Hra osudu/Match Point, Hollywood v koncích/Hollywood Ending), který do hlavních rolí obsadil nejen sebe, ale i další skvělé herce. V ústřední dvojici se nám představí překrásná Scarlett Johanson (Dívka s perlou/ Girl with a Pearl Earring, Vějíř lady Windermerové/A Good Woman, Match Point – Hra osudu/Match Point) a charismatický Hugh Jackman (X-Men, Kate & Leopold). V roli zemřelého novináře uvidíme Iana McShanea (Jestliže je úterý, musíme být v Belgii/If It's Tuesday, This Must Be Belgium, Sexy Bestie/Sexy Beast). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (348)

Guzo 

všechny recenze uživatele

No, nic moc, od Woodyho Allena jsem rozhodně čekal víc - navíc s přihlédnutím na herecké obsazení.. Komedie o hledání vraha díky podezření zemřelého novináře by mohla být poměrně slušnou zábavou nebýt Woodyho stylu, který se mi sem bohužel vůbec nehodí. Blekotající kouzelník, rozhovory o ničem, to by tu prostě nemělo co dělat. Také finální rozřešení se mi moc nezamlouvalo, i když druhá půlka filmu už je o poznání lepší. Na víc než 2 * to ale u mě nemá.. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Tak sa do toho teda pustím! Jediné čo kladne hodnotím je Woody vo vedľajšej úlohe na ktorom som sa 2-3 krát vážne zasmial. Inak celý film stojí za hovno: je predpotopný predvídateľný a tento príbeh a zápletku by som vymyslel asi aj ten najväčší retard. Herečka v hlavnej úlohe pri pripadala prinajlepšom ako kurva a to že mi pokazili dojem z môjho obľúbeného herca Huga Jackmana to sa jednoducho nedá prepáčiť. Teda 15% ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že se tímto filmem Woody Allen pokusil odlehčit téma použité v Match Pointu. Na mě to funguje. Allenovu starší tvorbu bohužel příliš neznám, nicméně mě jeho evropské "turné", započaté právě v Match Pointu, velmi baví. 80% ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Hugh - hurá, Scarlett - hurá, Woody - Hurá hurá! Woody je vtipný jako vždy a nyní se sám sebe dokáže velmi zajímavě ironizovat a sebereflektovat jako starého kouzelníka, který už dávno předvedl všechny své triky a vystupuje v divadle před stále menším a menším počtem publika. Allen dokazuje po Match Pointu, že si oblíbil britský přízvuk a humor a také krásnou Johansson jeho kriminální komedie je úsměvnou a příjemnou zábavou. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Woodyho tvorbu moc neznám, dalo by se říct, že z jeho novější tvorby je Sólokapr můj první zkouknutý film. A pro mě to byl neuvěřitelný zážitek. I přes malé hodocení na csfd ho osobně považuju za jeden z nejlepších a nejoriginálnějších počinů, které jsem za poslední dobu viděl. Sice mi moc nesedla jinak skvělá Scarlett, ale Allen s Jackmanem byli fantastičtí. Pár scén mě opravdu HODNĚ rozesmálo a to se mi v poslední době mockrát u komedií nestávalo. Už se těším na další jeho filmy, které mě ještě čekají. ()

Liqid 

všechny recenze uživatele

Zápletka je celkem dost nudná a ani dialogy tentokrát netáhnou film. Nebýt tam neurotika Woodyho, tak je to o ničem. Naštěstí je konec velice poutavý, především scéna, kdy Jackman oznamuje Scarlett, že ji utopí. ()

Hortenzia 

všechny recenze uživatele

môj druhý woody allen po matchpointe a teraz chápem jeho oslavovanie ešte menej ako predtým...edit: tak už som napozerala woodyho staršie filmy a to oslavovanie začínam chápať, škoda,že to s ním ide očividne dolu vodou ()

ranp 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný snímek, a to nejen díky krásné Scarlett Johansson. Scénář je sice poměrně jednoduchý, ale já jsem si film užil. Hodnocení vidím na 70%. ()

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se Woodymu za povzdech ve svém komentáři k jeho posledně viděnému filmu (Match Point) – nemusím, ale můžu :-), ach Woody Woody – jeden film mi dokonale padne, jiný „přežvykuju“ a nevím… ještěže jich je pod tvým jménem tolik :-). Sólokapr je odlehčená varianta všeho možného, na co jsou diváci od Woodyho zvyklí. Svěží, svižné, inspirativní (o, ano, i inspirativní může tento snímek být), milý – jako když tančíte vedeni tanečním krokem Mistra, který ví, že vést je vedle příjemného i důležité a že všechny nás tanec vede stejným směrem – ne všechny věci na světě jsou hrozné, jen skoro všechny…Z mého pohledu táhnou celý film Woody se Scarlett, Hugh J. byl velmi průměrný (že by pokyn z režie?). Líbilo, spokojená, tak se těším příště pane Allene. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ze série mimoamerických filmů od roku 2005,tedy Match Point,Sólokapr,Kasandřin sen a Vicky Cristina Barcelona je právě Sólokapr jasně tím nejslabším Allenovým kouskem.Celé mi to spíš přišlo jako průměrná konverzační divadelní hra,kde tři hlavní aktéři prakticky neslezou z "jeviště",ale ikdyž jsou výborní a sympatičtí,nemají prostě moc co hrát.Se Sólokaprem mám potíž zařadit ho i žánrově.Neni to ani příliš komedie,ani drama,možná z té romantiky je tu nejvíc,ale ta mi pak zas přišla vážně divná a i dost chladná.Jinak celá zápletka přešlapuje pořád jakoby na místě a její vyústění je pak sice bohužel jedna velká komedie,ovšem v tom špatném slova smyslu.Co mě ale nejvíce negativně překvapilo,byli tentokrát na Allena docela mdlé a nezáživné dialogy,bez vtipu a energie,což byl ale ostatně problém celého jeho filmu.Takže ve výsledku vlastně pořádně nevím,co chtěl Allen tímto svým dílkem říct,mě ale zkrátka Sólokaprem vůbec neoslovil,a ikdyž nemohu tvrdit,že bych se u něj přímo nudil,absolutně jsem si zněj neodnesl jakýkoliv zážitek,poznatek,dojem,ani pocit.Prostě neslaný,nemasný,o ničem. ()

skinny 

všechny recenze uživatele

Příjemná svižná komedie,kde je Scarlett jako zvědavá blondýnka skvělá a Hugh jako vrah gentleman s andělsky nevinným výrazem jakbysmet. Taková skvělá oddychovka, která se nesmí brát moc vážně:) ()

Borec3 

všechny recenze uživatele

Nic extra pane Allene. Ploché postavy, televizní nádech, nepříjemná Angličtina a nebýt těch Vašich (občas) výborných vtípků... bylo to ještě méně. ()

wikus 

všechny recenze uživatele

Nenáročné.Príijemné.Niektoré hlášky,najmä od Woodyho, stoja za to:)Súhlasím, milé úsmevy, Scarlet a Hugh, mágia. Co este treba?:)Proste nič velkolepé,ale príjemné. ()

BluT 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě nadchly asi Woodyho hlášky, těma je to přímo nabitý. Takový výtlemy jsem chytal naposled asi u ňákýho dílu HIMYM a tady byly navíc inteligentně podaný a vynikly i bez přidanýho smíchu. Příběh byl taky zajímavej, ne nijak kulervoucí, ale za to originální a tomu jak hráli hlavní herci se nedá vytknout snad nic. Celkově pohodovej film a, ač jsem jich neviděl moc, pro mě zatim (spolu se Spáčem) nejlepší od Woodyho Allena. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je opravdu strašně milý a roztomilý, konečně nějaká inteligetní komedie. Scarlett Johansson je tu dokonalá, Woody Allen jakbysmet. Hrozně mě to bavilo a vážně jsem se skvěle zasmála. Moc příjemná podívaná. Neříkám, že to je nejlepší film Allena, určitě má i lepší ale nemůžu jinak, mě to prostě bavilo. Vážně moc. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

"Smrt vas nesmi odradit. Smrt neni handicap. Ja jako dite koktal. Chce to vydrz a ono se to nejak vyvrbi." :) Po celkem vazne pojatem tematu o zlocinu a trestu v "Match Pointu" (2005) Woody pokracuje ve svem "angl. tazeni" a prichazi s odlehcenou detekt. komedii, sice trochu misty naivni, ale prijemne koukatelnou, se skvelou Scarlett, ktera snazivou a trochu hloupou studentku zurnalistiky hraje opravdu dobre a s tim svym obrylenym kukucem a malou postavou se k Allenovi dobre hodi. Ja ho proste jako herce mam rad, a mam radsi snimky kde sam hraje. Jako tady, kde si strihnul roli kouzelnika Sida Watermana a spolu se Scarlett resi pripad tajemneho Tarotoveho vraha, novodobeho "Jacka Rozparovace", vrazdiciho prostitutky. Padouchem ma byt dokonaly gentleman Hugh Jackman. Mozna jsou to jen spekulace, mozna to bude solokapr :) Podobne jako v "Tajemne vrazde na Manhattanu" (1993) se dvojka amaterskych detektivu snazi ziskat dukazy o pravdepodobnem zlocinu. Pri tom jim pomaha novinar-neboztik, ktery se vraci ze zahrobi, aby je trochu navedl. Navic se to vsechno komplikuje tim, ze Sondra (Scarlett) samozrejme podlehne kouzlu mladeho lorda... Je zajimave, ze vsechny tri "anglicke" Woodyho filmy (krome "MP" jeste nasledujici "Kasandrin sen" [2007]) maji neco spolecneho s vrazdou. Mozna vliv A. Christie, kdovi. Kazdopadne v tehle komedialni verzi je opet hodne slovnich vtipku a glos jako u Woodyho starsich filmu, a videt ho ridit se smrti v ocich maly Smart je samo o sobe legracni. Holt pro Americana je tezke jezdit vlevo :) ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u zhruba posledních tří hodnocení filmů Woodyho Allena - Woody, je mi líto, ale vyrostl jsem z Tebe. Už mě tak moc nebavíš. Dřív jsi pro mě býval sázkou na jistotu, teď mi předkládáš v lepším případě, jako je třeba právě tento, hříčky, který chci mít co nejrychleji za sebou. Ne, tohle nebylo tak špatný, teda pokud mi nemá vadit, že holce napovídá chlápek ze záhrobí. Ale nebylo to nic moc. Obdivuju Tvoji vitalitu, obdivuji Tvůj nezaměnitelný rukopis včetně například i titulků, obdivuji Tvoji schopnost podchytit světovou hereckou extra třídu, ale začínám chápat Tvoje slova, když jsi řekl, že neumíš točit velké filmy, jakým byli například Zloději kol. Mě osobně nenadchly, ale chápu, že tady budou i za dalších padesát let. Na rozdíl od Sólokapra. Ten odejde s Tebou. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Tohle je sice trochu slabší Woody Allen, než na jakého jsme zvyklí, ale pro jeho filmy jsem vždycky měl slabost a tak níž jít nemůžu. Mě se to prostě celý moc líbilo. ()

Související novinky

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Allenův španělský projekt

Allenův španělský projekt

28.08.2006

Nejslavnější filmový neurotik světa, Woody Allen, nás už léta s železnou pravidelností zásobuje svými výtvory co rok, to jeden snímek. Nebude tomu jinak ani v následujích dvou letech, což dává… (více)

Reklama

Reklama