Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král (M. Štěpánek) se rozhodl, že odevzdá vládu jednomu ze svých dvou synů. Ten, kdo se ožení dřív, dostane i království. Jenže oba synové se chtějí oženit jen s jednou dívkou – královou schovankou Lilianou (L. Vondráčková). Princ Vítek (L. Frej ml.) a Liliana se opravdu milují, zatímco bratr Vladan (F. Blažek) touží jen po trůnu. Král proto svým synům připraví zkoušku… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další z televizních pohádek z devadesátých let. Je to příběh o dvou bratrech, z nichž jeden dostane trůn a druhý utře hu.u. Proč však matka jako kouzelná víla rozhodla zrovna ve prospěch jednoho syna a druhého nechala tak? Možná, že už tušila, jaké intriky spřádá Vladan s rádkyní. Proč ho ale pak nabádá vládce jeskyně, aby zůstal, proč nesmí odejít? Spravedlivý boj je tak na chvíli upozaděn, ale to už tak u dobra bývá. Ale Vladan není tak úplně zlý, jak se brzy ukáže. Ovšem Lucii Vondráčkovou mám v pohádkách rád. Taková nepohádková pohádka. ()

enyama 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí hovadina, po pátém kultovní pohádka. Neuvěřitelné dialogy, velká divadelní gesta a patos nás provází od začátku do konce :-)). Princ je naprosto "genialní" stupid, přítelkyně Olívie zase mystická a hyperduchovní "Marie" a z Pána podzemní říše máme strach ještě dlouhou dobu :-)). Mám dojem, že princ neumí vůbec hrát nebo to dělal na truc, že se nechal uvrzat do takového trháku!! :-)) Velmi doporučuji ke zhlédnutí a nezapomeňte spoustu dobrého moku, protože napoprvé je to síla!!!!!!! :-)) ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka zoufale volá po tom, aby do ní někdo pleskl vejce. Pak by měla šanci držet aspoň trochu pohromadě. Ono to sice děj má, ale tak na hlavu postavený, že divák minutu od minuty žasne víc a víc. Možná, kdyby člověk vydržel tři čtvrtě hodiny stát na rukách, koukal by se na to správně. Inu, stalo se, viděla jsem to, tu večeři jsem si u toho v klidu snědla a nezaskočilo mi a dámy Preissová a Galatíková jsou tu tak krásnými reprezentantkami dobra a zla, že si každá z nich tu hvězdu zaslouží. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Galatíková si vzala synka pod patronát, ale nepomohlo to - chlapec se bohužel nepotatil, ani nepomamil a jeho výkon je skoro tak zoufalý, jako výplod scénáristův, který nebyl schopen dát do kupy jakžtakž související dialog, natožpak děj. Jedna z nejslabších pohádek, co jsem viděla. Snad jen ty kostýmy byly povedené. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejpitomějších pohádek, jaké jsem kdy viděla a snad nejtopornější a nejméně zajímavý a přitažlivý princ, jaký se v pohádkách objevil. Kalhoty visící na jeho plochém zadku a hrozně kozačky na podpatku...brr, ale hlavně hraje naprosto strašně. Až se nechce věřit, že by měl mít geny dvou výborných herců. A ten závěr, kde brácha hlásí, jak rád se vzdá trůnu. Nevěděla jsem, jestli se mám smát nebo si ťukat na čelo. Ale Věra Galatíková byla bezva a Janě Preissové tu její nadpozemskou dobrotu taky člověk věří, takže za tyto paní herečky dvě hvězdy. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Debut pro Ladislava Freje ml. (M.B)

Reklama

Reklama