Reklama

Reklama

Vezmi to i z druhé stránky

  • Česko Rozhlédni se (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj filmu, v němž se prolínají hrané scény s animovanými, se odehrává v průběhu jednoho horkého australského víkendu. Reportér Nick se dozvídá, že má rakovinu, a jeho svět se začne hroutit. Malířka Meryl, jejíž představivost probouzí obrazy neštěstí, která se jí mohou přihodit, se vrací z otcova pohřbu a stává se svědkem tragické železniční nehody. Nickův kolega Andy, už tak zoufalý z komplikované životní situace, se dozvídá, že jeho přítelkyně, zdravotní sestra Anna, je těhotná... Čtveřice postav zápolí se svým neuspořádaným životem i s nenadálými událostmi a diví se, že na ně dopadla ruka osudu. Protagonisté se ptají sami sebe, zda si zaslouží trest, nebo zda ještě mají právo na štěstí. Jejich cesty se prolínají, jejich příběhy proplétají a vytvářejí tak poutavý obraz, který má zároveň intimní i univerzální platnost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Nezáleží na tom, jak život skončí, ale jak ho žiješ. Každý si musí najít způsob, jak čelit smrti. A životu.". Tohle nenápadné dílko se do mne trefilo podobně jako kdysi Lantana. Tiše a silně. 4.5*. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nechápu zdejší nadšení. Tohle byl velice podprůměrný a opravdu hodně nudný australský film, u kterého jsem permanentně usínal a několikrát nebylo daleko k celkovému usnutí, a to jsem na tenhle film koukal v brzkých odpoledních hodinách, kdy jsem vstával jen hodinu a půl před začátkem filmu a měl jsem za sebou osmihodinový spánek. Kvalitní nebo zajímavý film by mi nedovolil usínat. Ale pokud tohle některý film dokáže, tak to znamená jen jedno, a to sice že mne nezaujal a že je velice nudný. Ale vydržel jsem film dokoukat až do konce, takže ho mohu objektivně z mého pohledu zhodnotit. Jistě, nějaký děj tu byl a začátek byl víc než slibný. Jenže po tom začátku začal film velice nudit, a i mamka, se kterou jsem na film náhodou koukal, ho označila za "nudnou blbost". Takže jsem rád, že jsem to tak neviděl jen já. Prostě film s prominutím o ničem, na který jsem asi nebyl buď v dostatečně dobrém rozpoložení, nebo jsem prostě nechápal, co tím chce paní režisérka říci. Zkrátka jsem se v tom plácal a jsem rád, že jsem neusnul, protože pak bych musel udělit ještě nižší hodnocení. Ale nakonec, i proto, že nějaký pokus o děj tam byl a za ten nadějný začátek, uděluji dvě hvězdičky, ale nebyl jsem daleko od úvah jít ještě níže. Ale to by si tenhle film nezasloužil, takže hodnotím, jak hodnotím. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mozaika točící se kolem jedné smrtelné železniční nehody, která se ovšem odehrála ve stejný den jako velké železniční neštěstí. Pro podobné mozaiky mám slabost a když se něco podobného povede, tak je prostě paráda to sledovat. Celé je to i výtvarně zajímavé. Protože režisérka byla původně animátorka a hlavní hrdinka je malířka, její představy jsou animované, zatímco to, co se honí hlavou fotografovi je prezentováno jako rychlý sled statických záběrů atd. ()

Reklama

Reklama