Reklama

Reklama

Zombies: Den-D přichází

  • USA Day of the Dead (více)
Trailer

VOD (1)

Video film na motivy slavné předlohy George Romera vypráví příběh o smrtící (no, smrtící... jak se to vezme) nákaze, která se objevila v malém městečku. Armáda zablokovala všechny výjezdy z města za záminkou armádního cvičení. Nic netušící občané však začnou mít podezření, že tu není něco v pořádku. To pravé peklo propukne až se soumrakem... (jamesjimbo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

666teen 

všechny recenze uživatele

No nazdar bazar! Jsem nepoučitelný trulo. Přes všemožná varování, že je to blábol nad blábol jsem neposlechl, zhlédl a přetrpěl. Opravdu nemám ponětí co má TOHLE společného s Romerovým originálem. Asi uniformy. Mena Suvari celý film tak moc rozšiřuje chřípí, až jsem se bál, že jí mozek vypadne nosem. Nemrtví běžci po stropě jsou k smíchu a zamilovaný zombivec vegetarián je v záplavě tělních tekutin za trapáka roku....Kam se sakra poděli ti nádherní, ohnilí šouralové? Až budu chtít vidět mrtvé olympioniky, pustím si Mnichov od Spielberga. ()

navorski 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co má tenhle film společného s tím Romerovým, stejnojmenným. Remake to není ani trochu. Anebo sakra v tom Romerovi vidim něco úplně jinýho, než všichni ostatní. Romero je hororová poezie s pěknou myšlenkou, zatímco tohle je jen naprosto bezduchá řežba. Víc než na Romerovu tetralogii to navazuje na 28 dní poté a Resident Evil. A ze všech jmenovaných je tento film nejhorší. A to nejen kvůli naspeedovaným "zombíkům". Žánr zombie-horor nepřežil přechod do nového tisíciletí. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

2.5/10 Já blbec jsem se docela těšil a doufal jsem, že si s tímhle Steve Miner poradí, vyždímá ze sebe maximum a vyrovná se IMHO nepříliš povedené Romerově ZEMI MRTVÝCH. O ději se zde nedá mluvit, žádné napětí na Vás film nepřenese, masakrování je chladný a nudný ( Miner si měl před natáčením zaplatit kurz u Slye ). Zombíci opět všemožně a nesmyslně upgradovaný a když lezou po stropě jako Spiderman nebo jsou vegetariány a pomáhaj lidem, z toho by se nejeden pochcal smíchy :) jiný příjemný emoce než občasnej záchvat chechtání nezažijete, na strach zapomeňte. Alespoň že Meně Suvari to sluší a je zde opět roztomiloučká. Ať na mě nikdo nechodí s tím, že za tenhle mizernej výsledek může malej rozpočet. Protože oba Minerovy PÁTKY TŘINÁCTÉHO dohromady nestály ani půlku co tohle a povedly se. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle filmu George A. Romera "Den mrtvých" [ Zdroj : úvodní titulky ] CITÁT - Rozkaz zněl - udržet tohle posraný, pardon, vaše posraný město odříznutý........... Je to o zombíkách a o lidech, co se snaží přežít, klasika. Na snímku je nejzajímavější kamera, která je stále v pohybu, ale nepůsobí dojmem roztřesené ruky. Neustále někam "pluje", sesekává záběry, létá, vzdaluje se a podobně. U některých filmů mi to vadí, ale tady to kupodivu nepůsobí rušivě. Naopak. V pohybu jsou i zombie. Jejich rychlost je neskutečná. Lezou i po stropech a stěnách, krev při jejich hodování stříká úplně všude. A hlad je velký. CITÁT - Musíte mířit na hlavu......... V českém překladu se opět zjevuje slovíčko doprčic. Nebo bych ho měl napsat - Do Prčic ? Z úst vojáka americké armády znějí Prčice docela vesele, ale pochybuji, že význam slova zná. Tedy on to netuší, že ho v čechách takto nadabují, ale našinec si toho paradoksu všimne. Pyrotechnické scény okolo 44 minuty jsou hodně přehnané. Naštěstí nepostrádá film humor a tak se chutě vyrovnávají. DIALOG - Proč jsi mě ještě nesežral ? Je to vegetarián. Tak ať si mě nesplete ze sojovým masem.............. Zde opět účinkuje černý herec, co má plnou hubu rasistických keců. Jmenuje se Salazar a hraje ho Nick Cannon. CITÁT - Někdo z nás tu byl nakažen. Všichni jsme ohroženi........ ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jsem rád,že jsem se nenechal odradit místními skrz naskrz kritizujícími komentáří a obsazením Meni Suvari do hlavní role zombie hororu(byla to vážně děsivá představa) a mohl se tak nechat bavit touto super krvavou jízdou.Ikdyž zároveň je pravda,že po prvních 20 minutách jsem film nudou vypnul a dokopal se k němu znovu až za pár dní.A právě ta 20 minuta je zlomová pro celý film.Právě v tomto čase se totiž tato nevýrazná sračička změnila v demoliční nářez,jaký už jsem dlouho neviděl.Rychlý zombie mě oslovili už v Úsvitu Zacka Snydera a i přítomní superrychlý zombíci mají grády jak svině.Prakticky bez vteřinky oddechu se tu hrne neustálá akce,krvavé jatka,nehorázně hladový zombíci se s ničím a nikým neserou,prostě doslova dechberoucí masakr.Sice je zároveň i pravdou,že by se o všem,co se ve filmu objevilo dalo diskutovat,ale mě to vše zkrátka sedlo velmi pozitivně a vážně jsem se moc bavil.Jednak efekty.Párkrát jsem se musel nad jejich kvalitou poušklíbnout,ale většinou šlo naštěstí o slušně odvedenou práci,masky byly zvládnuté výborně,gore efekty též na uspokojující úrovni,celkově efekty prostě filmu ostudu neudělali.Superrychlý zombíci mě jak už jsem se zmiňoval oslovili opravdu hodně,dodali ději obrovskou energii a dynamiku a ikdyž skalní příznivci především romerových pomalých,kývajících se nemrtvých jsou tímto způsobem jejcih pohybu znechuceni,já je takto neposedné mám vážně rád.Druhá věc je pak když si vezmou do rukou navíc samopali,nebo když lezou po žebřících a tak podobně,to už mi vadilo trochu také,ale budiž,dokázal jsem přivřít očička.Dějově nejde o nic objevného,vše je spíše podřízeno řádění zombíků a proti tomu mohu těžko protestovat.A nakonec ta Mena.Ze začátku jsem sice očekávaně skřípal zubama,ale postupně jsem si na ní dokázal zvyknout a ke konci mě už i bavila a dokonce téměř i sedla.Každopádně od tvůrců velmi odvážný tah s obsazením této jinak hodně nevýrazné hvězdičky.Sumasumáru,mě tito hyperaktivní živí mrtví v Dni-D prostě krom začátku hodně bavili,byli krvaví,brutální a fakt dost nasraný :)! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Budova rádia se nachází na ulici Elm Street, která odkazuje na sérii Noční můra v Elm Street. (Holina)
  • Pri úteku z nemocnice používa Sarah (Mena Suvari) pištoľ M9, ktorý má kapacitu zásobníka 15 nábojov. Môžeme si všimnúť, že Sarah z neho vystrelí 23 krát bez toho, aby zbraň nabila. (ShortyIC)

Související novinky

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Reklama

Reklama