Reklama

Reklama

V Kevinovi se skrývá 23 různých osob. Každou chvílí se má objevit čtyřiadvacátá... Tu pochybnou čest se s ním seznámit dostanou tři studentky, které původně vezl domů na prázdniny otec jedné z nich. Stačila chvilka a místo něj seděl za volantem podivný chlapík, který je místo vysvětlení uspal chemikálií. Později se probudí zamčené ve sklepní místnosti, kam za nimi záhy dorazí i jejich věznitel. Z rozhovoru s ním ale rozhodně nejsou o nic moudřejší, protože Kevin je evidentní magor. O nic lépe na tom nejsou ani jeho matka nebo malý Hedwig, kteří za nimi do podzemí chodí. Nenechte ale splést, přelidněno tu rozhodně není, všichni tito další věznitelé jsou jen produktem Kevinovy poruchy osobnosti. Pomoci se mu sice snaží psycholožka (Betty Buckley), ale zdá se, že na jeho mimořádné rozpolcení nestačí ani její letité zkušenosti. Vyznat se v něm pokouší i jedna z vězněných dívek, Casey (Anya Taylor – Joy), která chce Kevinova stavu využít k útěku. Jakožto holka s mučivým traumatem z dětství je navíc mimořádně odolný a vynalézavý druh se silně vyvinutým instinktem k přežití. Bude ho potřebovat. Kevinova čtyřiadvacátá osobnost se má každým dnem probudit a vše nasvědčuje tomu, že to rozhodně nebude kladný hrdina. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Sidonka

Sidonka (hodnocení, recenze)

Protože chodím často do knihovny, dohledala jsem si v odborné sekci:MUDr. Praško, asi dva roky stará kniha z Portálu, cituji jeho podle knihovnice nejznámější ze studií o těchto poruchách: momentálně se poruchy osobnosti řadí takto, nepopírám, že o pár měsíců má kniha již nebude aktuální a nastanou změny. O klasifikaci poruchy osobnosti se vedou pře, aktualizace, získávají se nové poznatky a ty se přehodnocují, poznatky v budoucnosti mohou překopat dosavadní možná i mylné chápání této úchylky a spadne pak o pár let pravděpodobně do klasifikace duševních chorob. Je to nejvíce sporná diagnóza, nic definitivního. V některých zemích se tito nemocní ani nemohou léčit ze zdravotního pojištění vícekrát než snad třikrát ročně, v jiných zemích jim hradí celoroční pobyt v ústavu. Vládne zde nejednotnost mezi odborníky i v jednotliv.zemích! Nehledě na čas a vědu. Pokud jsi však větší znalec než Praško a je ti vše naprosto jasné, nezbývá než novému geniálnímu vědci pogratulovat.

na příspěvěk reagoval Castrator, Castrator, Caminzind

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Kástráte.

Tak aspoň ses prozrazdil, geniální multe.

Nebyla mi diagnostikována žádná poruchu osobnosti. Jestli tedy tím slovem "diagostikována" myslíš to, co se tím slovem obecně rozumí, ne nějaké tvé vlastní výmysly, blbečku ostravský.

Chcípni, děkuji.

 

P. S. Chcípni, děkuji. He he.

na příspěvěk reagoval Caminzind

Uživatel Caminzind smazal svůj příspěvek.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Caminzind

Vidím, že na mě reaguješ. Tvé zvratky jsem nečuchal. Měl by ses nechat utratit, blbá hloupá svině:-D Že je někdo debil, to se dá pochopit, ale že je někdo debil a myslí, že je génius, to se nedá pochopit, a co víc, nedá se to ani tolerovat.

na příspěvěk reagoval Caminzind

Uživatel Caminzind smazal svůj příspěvek.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Caminzind

Ty jedno neuvěřitelně blbé hovado, kreténensky vypatlaný pičoide, vysvětli mi, jak někdo může být tak neskonale tupý jako ty. Vysvětli mi to, ty nechápavý čurácky chlastem, drogami či čím vymatlaný tupče. Děkuji ti, příteli.

 

Kde píšu, ty čurácky blbý nýmande, o vysvětleních pro idioty? Odpovím sám: Nikde, ty zhovadilče. Píšu o vysvětleních, které není dostatečné pro idioty, což je něco úplně jiného, než s čím šermuješ ty, mentální kriploidní mrdko. Toliko k vysvětlením pro idioty, příteli.

Pokud jde o zjednodušené vysvětlení, to jsem uvedl ve chvíli, kdy nebylo diskutujícím jasné, jaký je rozdíl mezi duševní poruchou a poruchou osobnosti, respektive mezi tyto pojmy dávali rovnítko.

 

Není pro mě standardem být hrubý nebo vulgární, ale u naprosto vyjebaných čuráků tvého ražení prostě nemohu jinak. Chcípni, nebo nech chcípnout své debilitě, kterou ostatní zde (a zřejmě nejen zde) oblažuješ, celému světu se moc uleví. Ty vykurvená hloupá píčo, která blije své srance ohledně něčeho, o čem zhola nic neví.

Přeji ti krásný den, kundo.

na příspěvěk reagoval Caminzind

Uživatel Caminzind smazal svůj příspěvek.

Uživatel Caminzind smazal svůj příspěvek.

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

Castrator

"porucha osobnosti je poruchou osobnosti. Není to ani nemoc tělesná, ani psychická, není to nemocí vůbec."  -- Je to choroba, samozrejme. Mnohočetná porucha osobnosti je choroba, je takto klasifikovaná, medzi chorobami a lieči sa, resp snažia sa o to.

na příspěvěk reagoval Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Mentální postižení (retardace) je snížení rozumových schopností, tedy především intelektu, což samozřejmě souvisí s tím, jak je člověk hloupý.

Jak vidět, ani zjednodušené vysvětlení není dostatečné pro idioty, kteří si ani neumí zjistit fakta a mrskají odkazy, které mají doložit kdo ví co, i když dokládají pouze to, že ten, na koho tito nevzdělaní hafící štěkají, má pravdu.

 

Jdi kydat hnůj, to by ti mohlo jít, blbe.

na příspěvěk reagoval Caminzind

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Caminzind

Co si takhle přečíst příspěvek celý, včetně začátku, kde jasně píšu, že je to zjednodušené vysvětlení (zjednodušené proto, že přispívající v diskuzi v tom mají značný zmatek).

Pokud jde o odkazy, tak mně je posílat nemusíš, já vím, co jsou poruchy osobnosti, v tom příspěvku, na základě kterého mě nazývýš komikem, zjednodušeně vysvětluju, že poruchy osobnosti zasahují do charakteru osobnosti, což je přesně to, co se píše v odkazech, které posíláš ("Jsou to těžká narušení v charakterové konstituci a tendencích chování takového jedince;
nerezultující přímo z nemoci‚ poškození nebo jiného porušení mozku nebo z jiné psychiatrické
poruchy;") kde je i uvedeno, že nejsou důsledkem nemoci, tedy to, co tu celou dobu píšu.

 

Jestli ses snažil o názornou ukázku mentálního postižení, stačilo napsat, že jsi prostě mentál a nezasírat to tady.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

MIMI.kry

Duševní porucha je porucha "duše" (dávám do uzovoek, přestože pojem duše psychologie zná), porucha osobnosti je poruchou osobnosti.

Není to ani nemoc tělesná, ani psychická, není to nemocí vůbec.

Podle tvého selského rozumu si můžeš klidně vytvořit nové názvosloví, definice, obory, ale na faktech a ustálených definicích a pojmech to nic nemění.

na příspěvěk reagoval Mukade

MIMI.kry

MIMI.kry (hodnocení, recenze)

Ještě dodatek: Někdo při poruše, která je daná výchovou a prostředím, prý trpívá i bludy a je zde nebezpečí přesmyku do těžkých psychóz. Jeden spisovatel s "politicky nevhodným postojem v době totality" to vysvětloval v rozhovoru pro noviny, nechal si tuhle dg. napsat od známého doktora, protože se mu prý nechtělo ani na vojnu ani do práce. Ani na vojnu, ani do práce pak opravdu nešel z důvodu psychické nezpůsobilosti. Nevím jestli v tom co je duševní nemoc a co ne máme zmatek jen my laici nebo i odborníci, kteří se o klasifikaci této úchylky mezi sebou přou.

MIMI.kry

MIMI.kry (hodnocení, recenze)

Caminzind

Vážení diskutující,

letmo jsem nahlédla do Vaší diskuze a ráda bych přišla se svou troškou do mlýna o tom co je porucha osobnosti, zda je či není nemocí. Odborník sice opravdu nejsem, jen z doslechu něco málo vím (moje sestra studovala psychosociální obor, kusé informace z tisku atd.). Nicméně podle mého selského rozumu se o duševní poruchu jedná, ať si to momentálně někdo nazývá jak chce. Pravda, v některých klasifikací poruchy padají poměrně neškodně znějící vlastnosti jako hašteřivost, vrtošivost. Nicméně když někdo na sebe několikrát denně vytáhne žiletku, rozpáře si při malém rozrušení na veřejnosti oblečení a jezdí si nožem po těle, v duševní pohodě asi nebude. Stejně jako paranoická porucha, která chybně zpracovává i banální události , zcela je překrucuje, vymluvit si to nedá. Za vše mluví fakt, že na tutu nemoc, která podle některých odborníků žádnou nemocí není, můžete dostat plnou invaliditu s naprostou neschopností pracovat i na zkrácený úvazek v chráněném prostředí a z blázince prakticky nevyjdete. Tak co? Je to duševní nemoc nebo není? Nebo je to snad nemoc tělesná? ? ?

na příspěvěk reagoval Castrator, Caminzind

Uživatel Caminzind smazal svůj příspěvek.

Uživatel Caminzind smazal svůj příspěvek.

Uživatel Caminzind smazal svůj příspěvek.

Willynka

Willynka (hodnocení, recenze)

Osobnost možná neexistuje fyzicky, ale je to zprostředkovaný soubor genetických predispozic, výchovy a prostředí. Dá se tedy považovat za virtuální, ale nikoliv neexistující ze své podstaty. Duševní porucha je pak něco, co negativně ovlivňuje život člověka právě na této úrovni.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Stěžejní problém je v tom, že blbci jako ty mají právo psát a říkat hovadiny.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Zjednodušeně řečeno, mentální postižení se týká toho, jak je člověk hloupý. Poruchy osobnosti zasahují do charakterových rysů člověka, ovlivňují to, jaký člověk je jako osobnost. Duševní poruchy jsou nemoci, které jsou léčitelné či vyléčitelné, charakter neovlivňují, chování ano. Poruchu osobnosti může mít člověk hloupý i chytrý, totéž platí pro duševní poruchy.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Caminzind

Ne, duševní porucha není nadřazený pojem pro poruchu osobnosti. Ne, duševni porucha není mentální porucha, mentální porucha neexistuje, oficiálně (možná i neoficiálně, jestli je to laický zažitý výraz netuším a je mi to jedno), mentální postižení se jinak týká intelektu, poruchy osobnost a duševní poruchy nikoliv.

 

Doporučuji ti totéž co uživateli Nikysek, zjistit si definice pojmů, které používáš.

na příspěvěk reagoval Caminzind, Caminzind

Uživatel Caminzind smazal svůj příspěvek.

Uživatel Caminzind smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Nikysek.

Zadej si to do vyhledavače a najdi si definici poruchy osobnosti, poté si najdi definici duševní poruchy.

Co je to podle mě není důležité, důlěžité je, co je to fakticky. Fakta si můžeš vyhledat sám. Vlastně by sis je měl vyhledat sám.

na příspěvěk reagoval Caminzind

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Jamie Foxx si zahraje Spawna

Jamie Foxx si zahraje Spawna

30.05.2018

Comicsový tvůrce Todd McFarlane opravdu natočí reboot Spawna. Jeho brutální antihrdina se podíval do kin už v roce 1997, teď ho ale čeká velký comeback, v němž si zahraje Jamie Foxx. Jak možná víte,… (více)

Herci z Vyvoleného se vrací

Herci z Vyvoleného se vrací

26.09.2017

V lednu 2019 půjde do kina Glass (česky Skleněný), pokračování Vyvoleného a zároveň i Rozpolceného. V novém filmu M. Nighta Shyamalana se samozřejmě objeví Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James… (více)

Reklama

Reklama