Reklama

Reklama

V Kevinovi se skrývá 23 různých osob. Každou chvílí se má objevit čtyřiadvacátá... Tu pochybnou čest se s ním seznámit dostanou tři studentky, které původně vezl domů na prázdniny otec jedné z nich. Stačila chvilka a místo něj seděl za volantem podivný chlapík, který je místo vysvětlení uspal chemikálií. Později se probudí zamčené ve sklepní místnosti, kam za nimi záhy dorazí i jejich věznitel. Z rozhovoru s ním ale rozhodně nejsou o nic moudřejší, protože Kevin je evidentní magor. O nic lépe na tom nejsou ani jeho matka nebo malý Hedwig, kteří za nimi do podzemí chodí. Nenechte ale splést, přelidněno tu rozhodně není, všichni tito další věznitelé jsou jen produktem Kevinovy poruchy osobnosti. Pomoci se mu sice snaží psycholožka (Betty Buckley), ale zdá se, že na jeho mimořádné rozpolcení nestačí ani její letité zkušenosti. Vyznat se v něm pokouší i jedna z vězněných dívek, Casey (Anya Taylor – Joy), která chce Kevinova stavu využít k útěku. Jakožto holka s mučivým traumatem z dětství je navíc mimořádně odolný a vynalézavý druh se silně vyvinutým instinktem k přežití. Bude ho potřebovat. Kevinova čtyřiadvacátá osobnost se má každým dnem probudit a vše nasvědčuje tomu, že to rozhodně nebude kladný hrdina. (CinemArt)

(více)

Diskuze

Sweat55

Sweat55 (hodnocení, recenze)

Mrtě ten konec :D Jsem si říkal tvl co to je za hudbu, to jsem někde slyšel. A jak zmínila Mr. Glasse tak jsem vyskočil. A pak Willis tvl. Nemám slov :D Dal bych asi i za tři, jako že "silou vůle" se změnit na monstrum je konina, ale jakmile je to ve stejném universu jako Vyvolený, dávám za 4, páč to mění úplně všechno. Ještě že jsem si tohle nevyspoileroval tvl.

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

a vraj by Shamalayan rád prepojil toto svoje univerzum s marvelovským, takže možno nebude  Willis VS Jackson & Avoy ale  Willis + Avengers VS Jackson & Avoy + bohviekto ((:

LizianShaw

LizianShaw (hodnocení, recenze)

Myslíte, že se dočkáme pokračování? Nějaký třetí film, třeba z pohledu obyčejného člověka, který vidí bitvu mezi Willisem a McAvoyem?

Snad se ho nedočkáme za 17 let.

na příspěvěk reagoval TheDon

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

No, mne to prišlo ako strašná blbosť, vôbec nič tam nedávalo zmysel. Ale to odhalenie to samozrejme napravilo. Toto je jeden z tých filmov kde koniec obrátil moje hodnotenie naruby :D

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, konvicce

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

Gladiator15

yeah, a keby si počkal na scénu po skončení titulkov , tak by si objavil že sa objaví aj.................................   modrokožec z avatara xDD

na příspěvěk reagoval Gladiator15

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

SPOILER:

Celý čas som si hovoril, ďalšia sračka od Shyamalana , a potom prišla scéna pred zrkadlom, a ja si hovorím, čo tam kurva robí hudba z Unbreakable. Tak teraz sa určite zjaví Bruce. A on sa zjavil :D

na příspěvěk reagoval Mukade, TheDarKnig

Uživatel Gladiator15 smazal svůj příspěvek.

thinkpad

thinkpad (hodnocení, recenze)

screen z Kevinova počítače se seznamem všech 23. identit:

http://www.imgup.cz/images/2017/03/28/split.jpg

nechtělo se mě hledat na co všechno ta jména ze seznamu odkazují, zřejmě se bude jednat o něco jako Easter Eggs, zkusil jsem čtyři zajímavý jména:

23. Mr. Pritchard: odkaz na film Signs postava Lionel Pritchard

21. Mary Reynold a 15. Felida: jedny z prvních známých případů poruchy identity v 19. století

14. Rakel: Rakel Joyce je Shyamalanova asistentka

..pokud by někoho zajímalo na co tancuje v pokoji Hedwig jsou to Snails - Frogbass

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Genedisto

Jestli se tuto informaci nedozvědí diváci v první polovině filmu, tak nejspíš ano, jestli je to pointa filmu, tak nepochybně. Ale obsah či popis od distributora je věcí distributora, tagy nikoliv.

Genedisto

Genedisto (hodnocení, recenze)

Castrator

A četl sis popis? "V Kevinovi se skrývá 23 různých osob..." Neni tohle taky tak trochu spoiler? :D

Ne, chápu co myslíš, ale tak si místo stěžování prostě napiš ten mail, ať je to ok. 

na příspěvěk reagoval Castrator

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

Myslím, že se tomu říká paranoidní schizofrenie vs disociativní porucha identity. Tyto dvě nemoci lidé často zaměňují, přestože nemají nic společného. Asi pro zjednodušení se všem podobným stavům říká schizofrenie...

mrx.friend

mrx.friend (hodnocení, recenze)

Genedisto

Ten záměr, použít tu ten tag schválně, je hezkej, ale pořád je to vlastně mystifikace. Máš pravdu, že spousta filmů, který jsou schizofrenií otagovaný, s timhle onemocněním nemají ani kouska společnýho. Sem jsem to napsal, protože jsem Rozpolcenýho viděl čerstvě, tak jsem tu akorát šmejdil profilem. Tolik pohoršenej nejsem, ale byl jsem se schizofrenikama několikrát v kontaktu, proto mě mrzí, že si většina lidí pod timhle pojmem automaticky představí "rozdvojenou osobnost" a ten tag je v tom akorát dál utvrzuje. Tohle je prostě můj dojem, nic víc.

Genedisto

Genedisto (hodnocení, recenze)

mrx.friend

Tagy jsem přidával já a konkrétně "schizofrenii" jsem navrhl hlavně právě proto, že si pod schizofrenií většina lidí představí rozpolcení osobnosti, ale tak zkus si na ČSFD vybrat nějaký přesnější, z tagů, které tu už jsou zajeté nebo si navrhni nějaký nový tag... Hned pochopíš. :D U více filmů (např. Klub rváčů) je tag "schizofrenie" použit taky nesprávně a nevšiml jsem si, že by si někdo stěžoval, ale omlouvám se, jestli se tě to tolik dotklo. ondrej.marek@csfd.cz - sem si napiš o opravu tagů, ať je to správně.

na příspěvěk reagoval mrx.friend, Castrator

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

asi jo, ona je potíž v tom, že ji nikdo nikdy neviděl, takže buď nosí pytel přes hlavu a nebo neexistuje, takže je to těžké 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

mrx.friend

mrx.friend (hodnocení, recenze)

Prosím nějakého admina, aby tady z tagů odstranil heslo "schizofrenie" a přestal tak přikrmovat zaběhnutej mýtus, že je schizofrenie mnohočetná osobnost. Díky 8-)

na příspěvěk reagoval Bluntman, Genedisto

Spiker01

Spiker01 (hodnocení, recenze)

Stallone

A já si zrovinka myslel, že tobě se to líbit bude :) No já sám tomu musím dát ještě jeden pokus, ale jakožto fanda Vyvoleného jsem dost nalomený.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Film jsem viděl s mojí krásnou přítelkyní (modelkou) v kině. Mojí krásné přítelkyni (modelce) se film moc líbil. Připadal jí napínavý a zajímavý. Já jako zdejší hororový expert přes hororový žánr horor jsem zklamaný. Říkám si, jako jóóó dobrý. Shyamalanovo dílo před tímto snímkem The Visit bylo lepší. 

na příspěvěk reagoval Spiker01

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Jamie Foxx si zahraje Spawna

Jamie Foxx si zahraje Spawna

30.05.2018

Comicsový tvůrce Todd McFarlane opravdu natočí reboot Spawna. Jeho brutální antihrdina se podíval do kin už v roce 1997, teď ho ale čeká velký comeback, v němž si zahraje Jamie Foxx. Jak možná víte,… (více)

Herci z Vyvoleného se vrací

Herci z Vyvoleného se vrací

26.09.2017

V lednu 2019 půjde do kina Glass (česky Skleněný), pokračování Vyvoleného a zároveň i Rozpolceného. V novém filmu M. Nighta Shyamalana se samozřejmě objeví Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James… (více)

Reklama

Reklama