Reklama

Reklama

V Kevinovi se skrývá 23 různých osob. Každou chvílí se má objevit čtyřiadvacátá... Tu pochybnou čest se s ním seznámit dostanou tři studentky, které původně vezl domů na prázdniny otec jedné z nich. Stačila chvilka a místo něj seděl za volantem podivný chlapík, který je místo vysvětlení uspal chemikálií. Později se probudí zamčené ve sklepní místnosti, kam za nimi záhy dorazí i jejich věznitel. Z rozhovoru s ním ale rozhodně nejsou o nic moudřejší, protože Kevin je evidentní magor. O nic lépe na tom nejsou ani jeho matka nebo malý Hedwig, kteří za nimi do podzemí chodí. Nenechte ale splést, přelidněno tu rozhodně není, všichni tito další věznitelé jsou jen produktem Kevinovy poruchy osobnosti. Pomoci se mu sice snaží psycholožka (Betty Buckley), ale zdá se, že na jeho mimořádné rozpolcení nestačí ani její letité zkušenosti. Vyznat se v něm pokouší i jedna z vězněných dívek, Casey (Anya Taylor – Joy), která chce Kevinova stavu využít k útěku. Jakožto holka s mučivým traumatem z dětství je navíc mimořádně odolný a vynalézavý druh se silně vyvinutým instinktem k přežití. Bude ho potřebovat. Kevinova čtyřiadvacátá osobnost se má každým dnem probudit a vše nasvědčuje tomu, že to rozhodně nebude kladný hrdina. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 065)

x_ander 

všechny recenze uživatele

Shyamalan je zpátky v plné síly. Split je velice komorní thriller pár postavách odehrávající se v několika místnostech. Ale to úplně stačí, protože i na tomto prostoru McAvoy rozehraje nervydrásající koncert, kdy poslední scéna je pak jenom třešničkou na dortu. Moc se těším na další film. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

No tak rozvetveny me tak docela nenadchnul, Cekal jsem po misntim hodnoceni a ruznych doporuceni opravdu trochu vic. Docela si rikam, ze museli byt tvrci koumaci do toho filmu nacpat tolik nesmyslu a nelogickych kravin. Rad bych dal alespon prumer,ale bohuzel. ()

TinyMartina 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů za výkon Jamese McAvoye. Zahrál jednu postavu, která je 23 osobnostmi s neuvěřitelnou grácií. Rozhodně je to zajímavý námět a myšlenka s celkem přesvědčivým zpracováním. ()

waltosin 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý, napadité a hlavně napínavé! Hodny k zamyšlení, kdo vlatstne jsme a kolik nas sakra muze být!!! 75% ()

petrsponar 

všechny recenze uživatele

Mrazivá atmosféra geniální filmek s naprostým supr výkonem Jamesa McAvoya kerý se tak neskutečně vžil do těch rolích že odehral všechno na výbornou spokojenost obrovská 7,9/10 zařazuji do TOP.3 2017..pecka ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

Takové temné a tajemné dila já můžu, škoda jen, že tam bylo nějak moc "keců" a dlouhé poznávaní Kevina.. ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Já fakt nevím, jak na tenhle film reagovat. Z jedné strany je to opravdu hnusný políček na všechny schizofreniky. Společnost je díky tomu bude brát ještě hůř. Shyamalan (pořád nevím, jak jeho jméno správně vyslovovat) sice napsal dobrý scénář a z filmového hlediska to zvládl nadmíru dobře. Převážně díky fantastickému výkonu Jamese McAvoye. Toho cápka budu nějakou chvilku sledovat. Nemůžu ale Shyamalanovi odpustit ten černobílí filtr, který použil. Každý schizofrenik není vrah s nadpřirozenou schopností. Vlastně...Žádnej schizofrenik nemá nadpřirozené schopnosti! Konec je skvěle zahraný do branky díky perfektnímu easter eggu. Dlouho jsem nebyl z filmu nasraný a potěšený zároveň. Zábavné pokoukáníčko pokud nejste citlivej kretén, který pořád hájí psychicky narušené, jako já. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Ťuk, ťuk. Kdo je tam? Těžko říct. 23 osobností v jedné pomatené hlavě a u kormidla se poměrně často a značně nevyzpytatelně střídají. O až takhle názornou lekci schizofrenie ty tři unesené a uvězněné slečny asi ani nestály. Dobré, ale potenciál byl určitě větší ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Za mě hodně dobrý. Konec byl přepálený, ale tak napůl, kdyby rejža o trochu ubral na super schopnostech, tak bych mu dal plnou palbu. ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Maximalny filmový zážitok ktorý už zasahuje za hranice umenia. Je to niečo neskutočné. Herecké výkony sú majstrovské,atmosféra rozpoltená ako hlavný hrdina. Kamera je niečo prenádherné a ak všetko toto spojíte do jednoho celku dostanete majstrovské dielo! McAvoy je na Oskara a Shyamalan je človek s náramným umeleckým darom. ()

VendaCiki 

všechny recenze uživatele

Mít 23 osob v sobě a nevědět o nich musí být příšerný. Každý takovou osobu máme a to je vztek. Zatmí se ti před očima a děláš věci, na který pak nejsi pyšný. Tohle má sice jiný princip, ale představa by možná byla. McAvoy se do toho s chutí pustil a zahrál to velice dobře. Mám ráda takovéto filmy. Film jsem zhltla najednou a skoro bez dechu. Mohu jen doporučit, na ty 2 hodiny to vážně stojí. ()

Sticks 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní český dabing hlavně u děvčat. U filmu jsem si přidal že jde o příběh jak Xavier dosáhl svého Cerebra. Škoda, že nevypustili dravce o hodinku dřív, takhle je 90 minut filmu spíš nuda. ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Noc to po dlhej dobe trafil. Nebudem písať, že je späť. Pretože ak niečo skúšam a skúšam, tak štatisticky to raz vyjsť musí. A Shyamalan skúšal točiť a točil a točil, až znovu natočil dobrý film. Tento film skóruje v niekoľkých oblastiach: má dobrý nápad, je dobre natočený (práca s kamerou) a má výborného McAvoya. A celé to má dobrú atmosféru. A preto mu prepáčim aj slabší scenár a nezmyselné chovanie niektorých postáv. Pretože po nejakej dobe som sa zasa pri filme dobre bavil. Ale nie takým komediálnym štýlom. Bavil som sa, ako keď pozeráte dobrý film. Neviem, či si na to ešte pamätáte, aký je to pocit. Mimochodom: to, že McAvoy v ročníku 2016, kedy bol na Oscara nominovaný ešte aj taký Gosling za La La Land a vyhral to mladý Affleck, nebol za tento výkon ani nominovaný, je absolútna hanba celej Akadémii! Ja len teraz dúfam, že Glass bude podobne dobrý. A potom aj ja prehlásim: Shyamalan je späť! ()

JuveIt 

všechny recenze uživatele

V Shyamalanovi se opět po letech probouzí kvalitní režisér a doufejme, že převezme otěže před tragédem, který se dostal na povrch po Znamení. Fantastický James McAvoy si zde jede zcela vlastní hereckou ligu. Rozhodně jsem zvědavý, co nám přinese jeho spojení s Willisem a Jacksonem za pár dní. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Spychosprostosť o Dravcovi, v ktorom sa ukrýva 24 rôznych osôb, proste vyšinutý cvok, ktorý unesie 3 mladé baby, väzní ich a hrá s nimi svoju psycho hru, za pomoci vynikajúcej doktorky, ktorá verí, že psychoš je niečo viac, kým sa jej to nevypomstí. Zhliadnuté len kvôli trilógii: Vyvolený Rozpolcený Sklenený, kde nám pokračujúcu časť ponúkne sám Vyvolený. McAvoy velmi dobre zahral, ten tanec bol bohovsky. Výborne zahrala Anya Taylor-Joy ktorej dravec neublížil len vďaka jej sile nadobudnutej traumou z detstva: Zlomení jsou vyspělepší. ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Nejlepší emnajt za posledních 15 let? Asi jo. Ale na prdel mě to teda neposadilo. Holky se měly držet prvního plánu a okamžitě, jak se objevil Hedwig na něho nastoupit a zmrzačit ho, úchyláka jednoho. ()

Agonie 

všechny recenze uživatele

Fajn nápad, hraní McAvoye je naprosto perfektní, kamera skvělá. O to víc mě mrzí průměrný scénář plný děr a klišé. ()

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Jamie Foxx si zahraje Spawna

Jamie Foxx si zahraje Spawna

30.05.2018

Comicsový tvůrce Todd McFarlane opravdu natočí reboot Spawna. Jeho brutální antihrdina se podíval do kin už v roce 1997, teď ho ale čeká velký comeback, v němž si zahraje Jamie Foxx. Jak možná víte,… (více)

Herci z Vyvoleného se vrací

Herci z Vyvoleného se vrací

26.09.2017

V lednu 2019 půjde do kina Glass (česky Skleněný), pokračování Vyvoleného a zároveň i Rozpolceného. V novém filmu M. Nighta Shyamalana se samozřejmě objeví Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James… (více)

Reklama

Reklama