Reklama

Reklama

V Kevinovi se skrývá 23 různých osob. Každou chvílí se má objevit čtyřiadvacátá... Tu pochybnou čest se s ním seznámit dostanou tři studentky, které původně vezl domů na prázdniny otec jedné z nich. Stačila chvilka a místo něj seděl za volantem podivný chlapík, který je místo vysvětlení uspal chemikálií. Později se probudí zamčené ve sklepní místnosti, kam za nimi záhy dorazí i jejich věznitel. Z rozhovoru s ním ale rozhodně nejsou o nic moudřejší, protože Kevin je evidentní magor. O nic lépe na tom nejsou ani jeho matka nebo malý Hedwig, kteří za nimi do podzemí chodí. Nenechte ale splést, přelidněno tu rozhodně není, všichni tito další věznitelé jsou jen produktem Kevinovy poruchy osobnosti. Pomoci se mu sice snaží psycholožka (Betty Buckley), ale zdá se, že na jeho mimořádné rozpolcení nestačí ani její letité zkušenosti. Vyznat se v něm pokouší i jedna z vězněných dívek, Casey (Anya Taylor – Joy), která chce Kevinova stavu využít k útěku. Jakožto holka s mučivým traumatem z dětství je navíc mimořádně odolný a vynalézavý druh se silně vyvinutým instinktem k přežití. Bude ho potřebovat. Kevinova čtyřiadvacátá osobnost se má každým dnem probudit a vše nasvědčuje tomu, že to rozhodně nebude kladný hrdina. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 065)

Yamatosan 

všechny recenze uživatele

Na Shyamalana ještě koukatelný film, což už jsem věru nečekal. Ovšem především díky McAvoyovi. Jinak dost blbost. ()

JB001 

všechny recenze uživatele

Tak z toho jsem taky rozpolcený. Velká očekávání a nakonec nuda a šeď. Sice jsem to dokoukal ale s vypětím všech sil. Kdybych to viděl v kině, považoval bych to za vyhozené peníze a ztrátu času ()

viaEYE 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době u filmu neusínám a drží mě svým napětím po celou svou délku, aniž bych se dívala, ve které minutě právě jsme. Skvělý casting, aneb přesvědčivé herecké výkony, vlastně z úhlavního charakterového hlavonožce lehce učůrávám, jak dokáže měnit rejstříky a nepůsobit lacině. Hudba bezva a zajímavě roztahaný závěr, který mě v samém konci možná trochu zklamal, ale asi už jsem hledala až příliš vylisovaný kousek skládačky, co by mi ten dojem složil. Poutavá oddechovka v nikterak negativním významu! ()

Smashed 

všechny recenze uživatele

Teda naprosto obdivuju hereckej výkon hlavního hrdiny. Zahrál to tak, že bych snad i věřila, že je skutečně nemocnej. Super film! ()

HororSamael 

všechny recenze uživatele

Na svou relativní jednoduchost co se do dějového příběhu týče, musím uznat, že jsem, a ne jednou, koukal s otevřenou pusou. Moc se mi líbilo, že nemuselo docházet k neuvěřitelným okolnostem k tomu, aby se probudila jiná identita. ()

martan271 

všechny recenze uživatele

Úplně jsem nedostala to co jsem očekávala, příště budu krotit své nadšení,aby zklamání přišlo v menší míře. ()

pichta 

všechny recenze uživatele

90%. Hustý film, po ktorom mi beha mraz po chrbte. Ťažká psychopatologia ktora sa pretavila do beštiálnej podoby. Hlavný hrdina, zaporak, ukázal a stvárnil schyzu úplne dokonale. Nevídané filmové dielo. ()

Motyuek 

všechny recenze uživatele

Tento film mě rozhodně oslovil a to rovnou z několika důvodů. Výkon Jamese McAvoy je prvním z nich. Odehrát s tím svým ksichtem tolik různých postav a poměrně uvěřitelně, to je fakt výkon. Devítileté děti už nejspíš nikdy hrát nebude, tak moc nevadí, že Hedvig mu nešel. Dále, postupná skladba příběhu. Nesmím tu uvádět detaily abych nespojleřil, ale práce se střípky informací, které později opět vyplynou na povrch a buď zásadně ovlivní děj, nebo jen doplní skládačku příběhu, to je mistrné. A hudba, nenajdete tam teda žádné Williamsovy pokusy o hymny, které byste si okamžitě chtěli dát do mobilu jako vyzvánění. Naopak, hudba je nenápadná, ale skvěle podbarvuje zejména dramatické momenty filmu. Podtrženo sečteno, vynikající psychologický thriller, který byste si neměli nechat ujít. ()

codyak 

všechny recenze uživatele

Děkuji pane Shyamalane! Opět jste stvořil film u kterého jsem se obrovsky bavil, žasnul a nevycházel z údivu. Skvělý scénář, skvělí herci (v čele s dokonalým vtipným i hrozivým Jamesem McAvoyem), skvělá hudba, skvělá kamera ..zkrátka skvělý film. Některé momenty jsou sice trošičku uondané, ale celkově to klape, jak dobře promazaný motorový thriller. Škoda jen, že zápletka není tak mistrovsky naservírovaná jako u Šestého smyslu, Vesnice nebo Znamení. Jinak by to bylo za 5 hvězd jako Brno! Takhle je to 4 a půl ;) A Bruce na konci? Už se nemohu dočkat setkání pana Skleněného, Hordy a Davida Dunna. Tleskám... ()

ragtime 

všechny recenze uživatele

Už dávno som vravel, že James McAvoy je diabol. Je fascinujúca sa na neho pozerať. Ako je možné, že sa mu vyhábajú nominácie na významné filmové ceny? Keby ten záver bol trochu viac ukotvený v realite, bolo by hodnotenie absolútne. ()

kyblik2 

všechny recenze uživatele

5* hlavne za unikátny scenár a spracovanie. Neviete čo príde, neviete ako to skončí a tak má film ako tento vyzerať. Napínavé, nervydrásajúce so záverom, ktorý trošku budete predvídať ale určite nebudete čakať :) Prekvapenie roka pre mňa! James McAvoy by mal dostať hneď niekoľko oskarov :))) ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Film splnil má očekávání, drama jsme mohli prožívat jak vnější, tak i vnitřní, bitva jak ve Warcraftu Aliance proti Hordě, i když jen na psychické bázi a samozřejmě nezklamal závěr prozrazující spojitost s filmem Vyvolený a jakožto preview k filmu The Glass! :) Už se těším!! :)) ()

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Jamie Foxx si zahraje Spawna

Jamie Foxx si zahraje Spawna

30.05.2018

Comicsový tvůrce Todd McFarlane opravdu natočí reboot Spawna. Jeho brutální antihrdina se podíval do kin už v roce 1997, teď ho ale čeká velký comeback, v němž si zahraje Jamie Foxx. Jak možná víte,… (více)

Herci z Vyvoleného se vrací

Herci z Vyvoleného se vrací

26.09.2017

V lednu 2019 půjde do kina Glass (česky Skleněný), pokračování Vyvoleného a zároveň i Rozpolceného. V novém filmu M. Nighta Shyamalana se samozřejmě objeví Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James… (více)

Reklama

Reklama