Reklama

Reklama

Proroctví: Vzpoura

  • USA The Prophecy: Uprising (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Dani Simionescu pracuje v Bukurešti na velice zapeklitém případu vražd, jejichž obětem byla vyrvána srdce z těl. Agent Interpolu John Riegert je pověřen Danimu s pátráním pomoci. Alisson pracující v místním kostele najde zavražděného kněze a záhadnou bibli, v níž se poslední kapitola stále píše. Hlas anděla ji nařídí bibli chránit před démonem, který ji chce využít ve válce s anděly. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Fingon 

všechny recenze uživatele

S předchozími třemi díly to nemá moc společného, ale zase jsem se přesvědčil, že Rumunsko má ještě hodně co (do lokací) nabídnout... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Posledních pár dní mi přijde že koukám na samý srajdy(viz. moje hodnocení) a ani Proroctví: Vzpoura to nevytrhne, ne že by to byl vyloženě špatnej film, on má slušnej nápad a i kvalitní herce, ale je tak nešikovně natočenej až to bolí. Jak jsem zmínil ten scénář je kvalitní a rozhodně stravitelnější než Proroctví: zrada a herci jsou sice většinou průměrný ale objevují se tu moji oblíbenci s Bradleym, Londone a hlavně Pertwee. Takže i když herci nejsou nijak extra dobří tak jsem aspoň koukal na tuhle trojku. Bohužel zbytek je už jen zmatek, plno scén nedávalo smysl a konec byl domrvenej, atmosféra je nulová a Soisson se bohužel až moc soustředil na příběh až zapoměl přidat nějakou akčnější scénu. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

To co se stalo z týhle debilní série? Lovci přízraků? Chtěl jsem to po tomhle dílu už vzdát, páč je to jedna z nejzbytečnějších filmových sérií, kterou jsem kdy viděl a ejhle on to byl zrovna poslední díl.. no nic dávám odpad jdu na Tremors. Dodatek: tohle poslední díl nebyl, ten poslední jsem si pustil před timhle, ale že by to nějak vadilo? Ne, jen jsem si řikal co tam zas dělá ta rajda. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Scénář tohoto filmu mě dost překvapil. I když nemá žádné spojení s předešlými díly, tak na ně nepřímo navazuje. Jisté náznaky tu jsou, ale je jich málo. Samotní andělé jsou tady zobrazováni dost odlišně než před tím, ale svou kvalitu to pořád ještě má. Mrzí mě, že víc nerozvedli postavu temného anděla Beliala, protože v celé jeho kráse ho uvidíme až na konci. Sice je pravda, že za sebou zanechal několik mrtvých, ale temným andělům, kteří stáli po boku Gabriela, se nemůže v žádném případě rovnat. Přišel mi jako nejslabší záporná postava ze všech čtyř dílů. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Poměrně obstojný hororový průměr, až bych se možná nebál říct i slabší nadprůměr. Na to, jak se to tváří levně, to má poměrně zajímavou zápletku, která nutí vydržet do konce. I triky jsou ucházející (hodně povedené mi připadalo prolínání reality s minulostí). Jsou tu démoni a padlí andělé (satanskou a démonickou tématiku já ve filmech rád), docela zajímavé zapojení bolševické minulosti, zajímavé postavy a i některé herecké výkony (např. Satan je docela pohodově flegmatickej a háže dobrý ksichty). Mé první setkání s touhle sérií a vůbec nejsem zklamaný, naopak, s největší pravděpodobností se poohlídnu po dalších dílech. Dávám 3,5. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to bez Walkena nepůjde, ale nakonec nebylo čtvrté Proroctví vůbec špatné. Zase tu máme dvě frakce andělů, byť tentokráte jsou karty rozdané poměrně překvapivě, a jednoho smrtelníka, který má převážit misky vah na tu či onu stranu. V tomtto případě za pomoci nedopsané Bible. Hodně dělala atmosféra post-socialistického Rumunska, která se fakt povedla. Kor když vše bylo prokládáno odkazy na rumunské "estébáky". A líbili se i herci. Pertwee je fajn skoro všude, potěšilo zařazení Pinheada a sedl i John Light jako zástupce jedné z andělských stran. Na původní trilogii Vzpoura navazuje hodně nepřímo, ale rozhodně jí nedělá ostudu. 60% ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Tento pseudohorror má v podtitule slovíčko Vzbura - a presne to by sme mali my, horrorofilovia, urobiť. Vzbúriť sa proti nadvláde slaboduchých filmov, ktorými nás zaplavuje náš videotrh. Vziať do ruky motorovú pílu a zaklopať na dvere distribútorov... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

To, čo ťahá túto nezaujímavú časť série THE PROPHECY do céčkových vôd, nieje len absencia Christophera Walkena. Seagolvské exteriéry ( štát a samotný pán herec, mi dúfam tento podpich odpustia ) dávajú najavo ďalší zádrhel. Séria začína padať do hnoja a v tomto prípade tomu nestojí nič v ceste. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Wow, necekany srdecni elektro-sok pro nakopnuti serie smerem nahoru. Uprising bych se nebal oznacit za mozna vubec nejlepsi dil. Presun do zmrazeneho a zdevastovaneho Rumunska, naverbovani nekolika schopnych b-hercu v cele s pinheadem Dougem Bradleym, dobry scenar, dobra hudba. Po tragicke trojce jsem v neco takoveho nedoufal ani ve snu. "You eat, you fuck, you kill, then you go home and write poems all about it." 7/10 ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

4te pokracovanie proroctva sa odohrava v Rumunsku a dejjovo ma spolocne s minulymi dielami pramalo (este aj anjeli boli nejaki ini).To ma sice na zaciatku dost skrelo ale postupne sa mi tato nova zapletka celkom zapacila a uz sa tesim na dalsie pokracovanie....Dalo sa to sice natocit aj lepsie ale 3a pol hviezdy si to zasluzi ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další Proroctví, ale ani to nák na sebe nenavazuje. Policajt v Bukurešti vyšetřuje vraždy , kdy jsou obětem vytrhány srdce. Postupně narůstá zlo a skáče z jednoho na druhého a je třeba ho zastavit. Polda netuší , že on s tím má víc společného než by sám chtěl. Škoda tý jedný holky oběti, moc pěkná. Jinak dějově je to až moc propojené z politou bývalého režimu v Rumunsku. Jinak to mohl být solidný horor. ()

TO odpad!

všechny recenze uživatele

Řada Proroctví kráčí ve šlépějích řady Hellraiser. Nezáživné, nudné s jen pár krvavými scénami, zbytečné pokračování, v němž samozřejmě nesmí chybět béčková rutinérka Kari Wuhrer. Místo konání Východní Evropa, už mi tam chyběl akorát Steven Seagal. Není nutné znát předešlé díly, protože je to kravina tak jako tak. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Nudné a nezáživné spracovanie tomuto filmu skoro zlomilo väz. Ideovo sa snaží vrátiť ku koreňom, bohužiaľ prvému Prophecy nesiaha ani po členky. Čo je horšie, nemôže sa rovnať ani jeho ďaším dvom pokračovaniam. Tri hviezdy len preto, že som fanúšikom série a za veľm slušnú hudbu. Ostatní, ktorí sa bojujúcimi anjelmi ešte nestretli, si môžu s kľudným svedomím jednu hviezdu odpočítať. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Film sa toci okolo knihy, ktora vraj ma ukryte osud ludstva. Na starost ju dostala jedna zena na ktoru ma zalusk demon Belial, ktory sa prevteluje z jedneho tela do druheho. Dej filmu nebol spatny, ale ani moc oslnivy. Obcas v nom ukazali aj nejakych duchov v polorozpadnutom dome a tela bez srdci. Odohravalo sa to v Rumunsku a znazornili ho v takom stave, ako by tam bola nejaka vojna. Najviac ma potesila stara hrdzava dacia, ktora patrila detektivovi. ()

Vitjasrk 

všechny recenze uživatele

Sice jsem celou dobu nechápal, kdo je vlastně kdo a kdo je hodnej a kdo zlej, ale zase tak úplně tragický to nebylo. Docela nevšední pojetí "zápasu" dvou satanášů (a to se před tím tak měli rádi, dle vlastních slov). Herecké výkony sice mohly být i lepší, ale na stranu druhou jsem se nenudil a docela se i těšil na závěr, jak to vlastně skončí:-) ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší,než třetí pokračování této "série",i když s ní víceméně už má pramálo společného,přesto mě celkem zaujal,hlavně protože jsem očekával děsnou sračku,což se naštěstí nestalo! ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

To co dělá tenhle film, to jsou rumunský "reálie". Hned přes úvodní titulky sestřih zlatý Ceausescovy éry, detektiv Dani a jeho bourák (rozhadrovaná Dacia), temné odkazy na Securitate, záběry z ulic (slumy vedle původního komunistickýho paláce, zanedbaný pravoslavný chrámy) - jo, takhle vypadá asi post-totáč podle americkejch představ (a v Hollywoodu by to rozhodně nepostavili takhle "pěkně" špinavý). Samotnej příběh nemá s původní sérií nic moc společnýho, logikou nikdo neobtěžuje, se střihem se nikdo moc nepáral, no alespoň že Sean Pertwee (Dani) trochu hraje. Obstojnej průměr, spíš pro fandy. ()

Reklama

Reklama