Reklama

Reklama

Rocky Balboa zestárl. Před nedávnem mu zemřela jeho milovaná žena a jeho syn na něj nemá čas, věnuje se své kariéře. Rocky tak tráví celé dny ve své malé restauraci, kterou pojmenoval po mrtvé ženě. Zde hostům vypráví historky ze své boxerské kariéry. Rocky však není se svým životem nikterak spokojený. Jednoho dne se setká s ženou, kterou znal v době svého mládí, a udělá dobrý skutek. Poté, co zjistí, jak žena žije, jí nabídne práci u sebe v restauraci. Sblíží se i s jejím synem a společně s ním si vybere i nového psa. V té době se v televizi ukáže počítačová animace, ve které proti sobě vystupuje postava současného, u diváků ne příliš oblíbeného, mistra v boxu Masona Dixona a postava Rockyho. Televizní komentátoři se zamýšlejí, jak by dnes souboj dopadl, pokud by se utkali tito dva skvělí boxeři. Rocky brzy podlehne myšlence souboj opravdu uskutečnit. A tak, když se v jeho restauraci objeví agenti Dixona, neváhá a na souboj přistupuje. Rockymu se dostane podpory v jeho úsilí i od svých přátel a nakonec i od jeho syna, který kvůli tomu opustí své zaměstnání. Rocky začíná opět tvrdě trénovat. Tak, jak se blíží termín zápasu, sportovní veřejnost se nemůže shodnout na tom, zda to, co Rocky dělá, je jen holé šílenství stárnoucího muže, nebo jakýsi pokus o návrat své slávy. Rocky se zúčastní i tiskové konference před zápasem. Právě tady se urazí Mason Dixon, když je novináři obviněn, že chce získat slávu na lehkém souboji se stárnoucí legendou. Nicméně oba šampióni proti sobě skutečně nastoupí a souboj se začne vyvíjet ve velké drama... (TV Prima)

(více)

Recenze (993)

POMO 

všechny recenze uživatele

Senilne jednoduchý, ale príjemne úprimný a skromný malý film o zašlom boxeristovi, ktorý má stále čo povedať nielen tvrdými päsťami. Predohra filmu je trochu rozťahaná a vyvrcholenie naopak narýchlo odbité, no *nostalgia* má holt svoju neoddiskutovateľnú váhu sympatií, ktoré toho veľa vyžehlujú. Slyovi Stallonemu sa podarilo to isté, čo jeho hrdinovi - nezožal veľký comeback, no dôstojne sa obhájil. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

70%. Rockyho užvaněné mentorování funguje, stejně jako uslzené nostalgické zacházení s "old stuff". Bohužel předčasným vrcholem je skvělá tréninková montáž, finální zápas těžce zaostává (přestylizvané záběry nejdou s digitálem moc do kupy, zvlášť když nesledujeme Lewise s Tysonem, ale obstarožního Slye a černým hubeňourem). Úkol ovšem splněn. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Rocky brečí, Rocky vzpomíná. O co je Stallone horší režisér (řetězení záběrů a budování dialogového fluida mu moc nejde, zápas je tragédie), o to lepší je herec. Z finální kapitoly Rockyho života nečiší přehnaná dávka testosteronu ani adrenalinu. Je to seriózní melancholické rozloučení s legendou, chycené za ten jediný správný konec. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Poslední (doufám) Rocky ničím nepřekvapí - příběh je opět jednoduchý a přímočarý, se špetkou zápasového adrenalinu a některá životní moudra snad vypadla z harlekýnek, některá zas naopak hladila po duši. Závěrečné Rockyho loučení s publikem v boxerské aréně (potažmo symbolicky i Slyovo s touto postavou, která ho zničehonic vyšvihla na filmový Olymp) mě sice nechalo překvapivě chladným, ale nedá se popřít, že je to rozloučení důstojné. Hlavně proto, že zde nechybí NADHLED, Stallone se přibývajícím létům postavil čelem a občas se v některých scénách i mile a vtipně shodí. Zkrátka a dobře - Sly mě potěšil. Film za 3*, tu čtvrtou přihazuje paní Nostalgie, kterou Sly oživil několika funkčními krátkými flashbacky. A proč to nepřiznat - mám pro tohodle snaživýho "italskýho hřebce" slabost. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Fénix sice z popela nepovstal naplno, ale naštěstí se z něj alespoň vyhrabal a pořádně se od něj oprášil. Co na tom, že je tahle pohádka pořád stejně schématická, dialogy plytké a bolesti všech zúčastněných mučednické. V tomhle filmu jde o box asi stejně jako v Zuřícím býkovi (o tom odkazujícím černobílém skotačení ani nemluvě). Závěrečný sci-fi souboj (hledá se Mann) spolu s miniaturní tréninkovou sekvencí dokazuje, že montáž je dar z nebes a tam kde příroda řekne STOP zasáhnou nůžky ve střižně. Není to fyzické a není to o outsiderovi. Ovšem nakonec proč ne, zázraky se dějí tam kde je nejmíň čekáte. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone vede svého životního hrdinu do posledního velkého sportovního, ale i osobního boje a uzavírá tak způsobem více než důstojným pouť započatou před třiceti lety. Podzim života a bilanční promluvy, silný moment se švagrem Pauliem v místech znamenajících pro každého z nich něco úplně jiného, pak smiřovačka s odcizeným synem, pak trénink, pak box, a pak konec. Takhle ve vší stručnosti to zní dost špatně a místy to také celkem slabé je, protože snaha uzavřít všechny jednotlivé linie Rockyho života tak, aby nebyl happy-endu chtivý divák ochuzen ani o to nejmenší, je místy příliš očividná až naivní. Jenže takhle jednoduché to není. Nemůžete si pomoct a tomu starému bijci fandíte. Aby taky ne, ono totiž nejde nechtít, aby to probohaživýho neskončilo takovým provarem jako byl pátý díl;) Rocky zkrátka vždycky měl sympatie publika, které chce vítěznou hymnou zakončené příběhy outsidera s velkým srdcem a Stallone se rozhodl, že svým/Rockyho věrným příznivcům nezůstane nic dlužen. A taky možná zatoužil nakopat řiť nějakému tomu gengsta niga borečkovi s deseti luxusními fáry a barákem, který zasahuje do dvou časových pásem. Nějaká ta nostalgie tu sice je, ale kromě pár míst nejde říct, že by to, co se děje nebo povídá, nemělo opodstatnění. A když pak dojde k tomu zlomu a začne klasická druhá půle, jedete v tom stejně jako Hřebec z Philadelphie za časů mladé síly a největší slávy. Tleskám a děkuju za všechny ty roky, Rocky:) 80% za kvalitní řemeslo a ještě něco navíc. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem přistupoval obezřetně, připraven na nejhorší, tudíž od něj „odcházím“ mile překvapen. Celá první hodina je nostalgicko-melancholickým naříkáním nad starými dobrými časy. Rocky truchlí nad hrobem milované manželky. Rocky je mrzutý kvůli svému kariéristickému synkovi. Rocky vede obyčejný dialog s ženou, kterou poznal jako dívku. Takhle to skoro vypadá, že Stallone předvádí něco jako herectví. Ne, nepředvádí. Všechny uvedené scény přesto fungují. Vše se bude do jisté míry odvíjet od vaší nálady a ochoty akceptovat lehkou debilitu hlavního hrdiny, velkou naivitu jeho slov a vysokou nepravděpodobnost chování ostatních postav („a teď dám výpověď, abych udělal tatíkovi radost“). Až mě překvapilo, že jsem s tím neměl problém, a jak rychle kecací část odsejpala. Pak pochopitelně následuje nějaký ten trénink a nějaký ten zápas, obojí zrežírováno mnohem dynamičtěji než předchozí utápění se ve vzpomínkách a přesto na něj plynule navazující. Právě z několikaminutového tréninkového sestřihu s klasickým rockyovským hudebním motivem „Gonna Fly Now“ pro jeho silný retro nádech příjemným způsobem mrazilo. Finální zápas, se kterým stojí a padá každý díl Rockyho, potěšil vyváženosti realističnosti (skoro bych uvěřil, že šlo o sestřih skutečného mače) a efektnosti (černobílý obraz s červenou krví je cool). Věřím, že Stallone to cítil podobně jako Rocky, jako starý unavený chlápek, který si potřeboval vyřešit poslední věc (no dobře, ještě ten Rambo, ale pak už snad zasloužený důchod). Sebral všechny síly a vypotil ze sebe výkon dávající s úctou vzpomenout na tolik proklamované staré dobré časy. I s šesti křížky na krku mě dokázal nabít energií a inspirovat ke koupi boxovacího pytle. 75% Zajímavé komentáře: Adrian, Visáč, Shaqualyck, Dannysek4U, manonfire ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Rozloučení s legendou, kterou já za legendu nepovažuji, se mi líbilo s největší pravděpodobností z toho důvodu, že Sylvesterovi Stallonemu je možno v jeho šedesáti letech ty patetické fráze uvěřit snáz, než zamlada. 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se všem zůčastněným za vyvolání hromadné rvačky na Václavském náměstí po skončení filmu Rocky Balboa. Současně chci poděkovat Městské policii za pochopení. Zcela jsem totiž propadl euforii z nejkrásnějšího loučení filmové legendy co jsem kdy viděl. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dojímavá Slyova rozlúčka so svojou životnou (a jednoznačne najlepšou) úlohou. Paralely medzi Rockyho a Stalloneho kariérou fungujú na výbornú a dodávajú filmu neuveriteľne úprimné vyznenie. Iste, Rocky už zažil lepšie časy (kedysi napríklad nemusel nostalgiou maskovať občas škrípajúci scenár a záchvevy "over the top" pátosu v mentorských monológoch). Ale ešte nikdy som mu v záverečnom fighte tak veľmi nedržal palce a nebol taký šťastný, že to ustál až do konca... Skrátka a dobre - áno, na konci som plakal. UPDATE: Po asi piatej repríze musím zdvihnúť na maximum. Len málo filmov z posledných rokov si tak rád pozriem opakovane. A zakaždým mám z toho lepší a lepší dojem. Nádherne čistý film. Rocky je tu možno najsympatickejšia postava filmového plátna po roku 2000. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hrdinovi který, byl na vrcholu a později jeho kvalita upadla do propadliště dějin byla díky Slyovi udělena pocta nejvyššího charakteru. Příběh o muži, který rád vzpomíná na staré časy a dalo by se říci, že mu to opravdu chybí se naskytne příležitost si naposled zabojovat. Ze začátku se děj vcelku vleče, ale dunivý a význačný hlas Slye nepřestane nudit, k tomu dialogy jsou dobře napsané a dávají Rockymu velký prostor. Později v druhé půlce se to slušně rozjede a závěrečný grandiózní a také poslední boj před Vašimi zraky započne a že to bude stát zato. Ze začátku se každý šestého dílu bál jaké bylo nakonec překvapení, že se z toho stalo tento příjemně nostalgický příběh o muži, který si v životě něco dokázal a věděl o tom a tak mohu potvrdit jen toto : Fighters fight (bojovníci bojují) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $24miliónovTržby USA $70,270,943Tržby Celosvetovo $156,229,050Tržby za predaj DVD v USA $34,717,160 //počet predaných kusov 1,997,525║ __ ▐ Tržby za predaj Blu-ray Rocky: The Undisputed Collection v USA $20,753,921 //počet predaných kusov 517,339║ __ Rozlučka zo sériou ako sa patrí, to dlhoročné čakanie na poriadne zavŕšenie série stálo za to. /videl v kine: 75%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Nejlepší vánoční film letošního roku a dárek, který si všichni Rockyho fanoušci přáli. Děkujeme. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi lehce šibeniční humor a milý stařecký mentorský tón, který film táhne po většinu času, ale ať se na mě Italský hřebec nezlobí, ten poslední zápas stojí za prd. Chyběla mu jasná motivace, zaujetí, silný soupeř i nějaké rozumné rozuzlení, na konci filmu visí skutečně jen tak pro parádu. Do té doby má poslední Rockyho dobrodružství všechny atributy, které proslavily jedničku (byť už jaksi ošmatané a ošuntělé)... hraje víc na struny jednoduché, ale chytlavé psychologie a na stále funkční Stalloneho dvouksichtové herectví. Bavil jsem se dobře, ale boxerský film, který mě nedostane závěrečným fightem, pokládám za lehce podměrečný. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rocky Balboa je doufám, posledním filmem o Rockym, který kdy vznikl se Sylvestrem Stallonem. Není to nic osobního, ale Rocky je prostě mrtvy... Zemřel, když rozmlátil sovětského Draga a dokázal tak, že válka mezi zeměmi je k ničemu, když se vše dá vyřešit bitkou v ringu. Ve svém posledním pokušení se Sly snaží promluvit do duše všem ve filmu, všem divákům a trochu i sám sobě. Hlavní zápletka a důvod návratu do ringu mě přišel naprosto k smíchu a absurdní. Nějaký mladý arogantní boxer se urazí, že prohrál počítačem generovanou bitvu s titánem Rockym v časech jeho největší síly a proto si dá skutečný boj. Je usměvavé jak ten černoch nemá skoro žádné svaly a působí jako parodie na boxera a proti němu stojí starý Sly, kterému na stará kolena anabolika dovolila ukázat, že někdy na rukou měl svaly. Závěrečný zápas pak působí jako by vše řečené byli lži. Všichni vědí, že Rocky je starý, všichni vědí kdo je šampion, všichni vědí kdo vyhraje, ale přesto se strhnou obrovské davy k podpoře Rockyho. Na to bych ještě nic moc neřekl, ale ... co potom znamená ta bitva? Vždyť to tam hodně často vypadá, že staroušek Rocky rozmlátí mladému černochovi nejen ústa... Film má pro mě blízko ke komedii a jen pár míst ho od této skupiny odděluje. Kdo si chce znovu zaběhat na slavný vršek města, kde Rocky opět vítězně zvedne svou pravici má poslední možnost. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sylvester Stallone .. Fighters fight. Silvester Stallone je bojovník, který svůj boj nevzdal. Na pokraji zájmu se uzavřel a začal trénovat (psát scénář) z něj natočil film a nakonec i uspěl - vyhrál jak u svých nejvěrnějších fanoušku, tak i u širší divácké základny a to až překvapivě dobře.. Schéma příběhu však ničím nepřekvapí. Zpočátku pomalé až ubrečené, prosáklé nostalgii, neustále silně ukecané, kdy se dialogy plné životních pravd střídají s těmi nejotřepanějšími frázemi, ale sledovat se to dá hlavně díky osobitému charismatu Stalloneho. Snímek nabere tempo v momentě (ne)vydání licence a pak už se přes bleskový trénink dostáváme k závěrečnému zápasu a loučení se s diváky - Rocky Balboa konečně odešel do důchodu... Americký sen končí .. po milionté první :o) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelných 30 let po jedničce se kruh uzavírá... Poslední Rocky naštěstí nedělá sérii ostudu (jak někteří čekali), ba naopak. Klasický sled "rockyovského" příběhu, ověšen občasnými Rockyho vizemi minulosti, směřuje přesně kam má a to bez zádrhelů, či přemrštěnosti. Ani na chvilku, jsem si nepomyslel: "Bože, ten chlap je starej, co blbne." Stallone podává Rockyho jak ho máme nejradši, jdoucího za svým cílem a starajícího se o lidi co má rád. Nezklame povinná výcviková koláž, ani konečný zápas, který je dokonalým mixem oldschoolové a moderní filmařiny. Jediným sklamáním byl pro mě asi Dixon, který dle mého názoru nesahá Creedovi či Dragovi ani po kotníky. Stallone ale rozhodně vyhrál na plné čáře. Fighters fight... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Čo mohlo dopadnúť ako Slyova prehra s jasným K.O. na všetkých úrovniach, nakoniec skončilo minimálne remízou, ba dokonca pre mňa aj výhrou na body (záleži, ako dôverne si tykáte s obsahom pojmu "nostalgia"). Najnovší Rocky vás neosloví ničím, čo by jeho predchodcovia už viackrát nezdôraznili - dokonca aj spomínaná rozdielnosť svetov, názorov a prístupov tu vždy bola, či už charakterizujúca alebo poplatná dobe. Túto dualitu podtrhávajú spracovaním aj povinné dve videoklipové sekvencie - tréning a preklenutie jednotlivých kôl v záverečnom dueli -> na jednej strane ústredná Contiho melódia dokáže stále spoľahlivo napumpovať adrenalín i do oldschool tréningu ako i samotného aktéra, na strane druhej strihačská exhibícia v spojení s obľúbenou kolorizáciou obrazu v záverečnom zápase viac upozorňuje sama na seba ako vťahuje do zápasu (oproti perfektne vygradovanému záverečnému kolu). Vo výsledku, ktorý je na prvý pohľad na nerozoznanie od prvého dielu, sa však kruh krásne uzavrel. Jednička bola o potrebe mať svoj sen, resp. cieľ, za ktorým sa oplatí ísť. Šestka ukazuje, čo robiť po naplnení svojho sna, resp. čo z neho zostáva. Ukazuje, že cieľ nie je statickým bodom v diaľke, ale už samotná cesta k nemu je jeho naplňovaním. A keď ho dosiahneš, cesta nekončí, ale pokračuje ďalej, len je už navyše lemovaná poznaním. Rocky 6 je tu rovnako pre divákov ako aj pre samotného Slya, ktorý do nasledujúceho výroku "But it ain't about how hard you hit... it's about how hard you can get hit, and keep moving forward... how much you can take, and keep moving forward" vložil pravdepodobne väčší kus svojho srdca než ním vytvorená fiktívna filmová postava. A tak to má byť. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Myšlenka celého filmu je sice poněkud přitažená za vlasy, ale není bez zajímavosti. Málokdo se asi vyhne jistým obavám. Ovšem již od začátku je jasné, že jde o obavu neopodstatněnou. Všechno to sentimentální bloudění Filadelfií, rozjímání, bilancování a předávání životních pravd totiž působí upřímně. Je to velmi osobní snímek, do kterého Sly vložil "srdíčko" a právě tím je nejvíce sympatický. Popravdě je to tak moc evidentní až málokdo v postavě Rockyho nebude vidět přímo jeho samotného. Co filmu výrazně ubližuje je samotný boxerský zápas. Jednak je tu tak nějak navíc, je natočen divně, postrádá šťávu a celkově nezaujme. Což vzhledem k tomu, že zabírá celou závěrečnou třetinu stopáže nepotěší. Nejhorší jsou však závěrečné titulky. To je skutečně nepopsatelné zlo. Přesto je setkání s Rockym Balboou na počátku podzimu života nenudící, staromilsky příjemné a překvapivě ani trochu směšné. Být Stallonem nechám však již pro příště Rockyho rukavice v klidu odpočívat. Mají na to po všech těch letech ve službě zasloužený nárok. ()

Související novinky

Halle Berry chystá režijní debut

Halle Berry chystá režijní debut

12.09.2018

Oscarová herečka Halle Berry (X-Men: Budoucí minulost, Kingsman: Zlatý kruh) se chystá na svůj režijní debut. Natočí a zahraje si v akčním drama o bojových uměních Bruised. Snímek napsala scenáristka… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Rockyho comeback potvrzen

Rockyho comeback potvrzen

13.11.2014

Rocky Balboa, šestý film slavné boxerské série, úspěšně uzavřel příběh Italského hřebce. Oficiální sedmý díl nás zatím nečeká, Stallone ale vymyslel jiný způsob, jak svého hrdinu vrátit na plátna kin… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama