Reklama

Reklama

Rocky Balboa zestárl. Před nedávnem mu zemřela jeho milovaná žena a jeho syn na něj nemá čas, věnuje se své kariéře. Rocky tak tráví celé dny ve své malé restauraci, kterou pojmenoval po mrtvé ženě. Zde hostům vypráví historky ze své boxerské kariéry. Rocky však není se svým životem nikterak spokojený. Jednoho dne se setká s ženou, kterou znal v době svého mládí, a udělá dobrý skutek. Poté, co zjistí, jak žena žije, jí nabídne práci u sebe v restauraci. Sblíží se i s jejím synem a společně s ním si vybere i nového psa. V té době se v televizi ukáže počítačová animace, ve které proti sobě vystupuje postava současného, u diváků ne příliš oblíbeného, mistra v boxu Masona Dixona a postava Rockyho. Televizní komentátoři se zamýšlejí, jak by dnes souboj dopadl, pokud by se utkali tito dva skvělí boxeři. Rocky brzy podlehne myšlence souboj opravdu uskutečnit. A tak, když se v jeho restauraci objeví agenti Dixona, neváhá a na souboj přistupuje. Rockymu se dostane podpory v jeho úsilí i od svých přátel a nakonec i od jeho syna, který kvůli tomu opustí své zaměstnání. Rocky začíná opět tvrdě trénovat. Tak, jak se blíží termín zápasu, sportovní veřejnost se nemůže shodnout na tom, zda to, co Rocky dělá, je jen holé šílenství stárnoucího muže, nebo jakýsi pokus o návrat své slávy. Rocky se zúčastní i tiskové konference před zápasem. Právě tady se urazí Mason Dixon, když je novináři obviněn, že chce získat slávu na lehkém souboji se stárnoucí legendou. Nicméně oba šampióni proti sobě skutečně nastoupí a souboj se začne vyvíjet ve velké drama... (TV Prima)

(více)

Recenze (993)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Nahoda zariadila, ze som mal moznost vidiet Balboa len par hodin po Zuriacom bykovi. Urcite nemozno porovnavat uchvacujuci herecky a rezisersky vykon podany v starsom z tychto dvoch ludsko/boxerskych filmov avsak prijemny zazitok mi ostal z oboch. Stallone je cool, ako uz pre mna dlho nebol... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Slye hodně uznávám za opětovné nastartování akčního žánru čtvrtým Rambem. Hodně lidí v souvislosti s tím zmiňuje i tohle šesté pokračování Rockyho, ale na mě to holt nefunguje. Tak jako platí, že mi kromě čtyřky nijak extra nesedla celá stará série, tak se dá to samé říct i o tomhle novým pokračování. I když zde se evidentně jedná o zakončení série. I když kdo ví třeba budeme v roce 2026 sledovat sedmičku ve který se 80 letý Sly vrací ještě jednou... Ne já to prostě nežeru chápu tu nostalgii fanoušků k tomu, ale celá premisa filmu je nereálná pohádka. Nedal by žádnej vyrovnanej zápas dostal by hrozně na držku i když to tady nechce nikdo slyšet.35% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Stallone stavil na šiesty diel Rockyho, v ktorého úspech nikto neveril. O to väčšie prekvapenie sa zrodilo. Stallone si pravedepodobne pri pohľade na predošlé diely uvedomil, že ak chce naozaj zabodovať, musí to mať najbližšie k dielu, ktorý bol najúspešnejší. Čiže k oscarovému Rockymu. A presne taký pocit som pri sledovaní tohto príjemného zakončenia série mal. Ako režisér si rozhodne hanbu neurobil. Menej záberov na svaly, ale o to viac sa venoval postavám a atmosfére. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Stallone dobře věděl že Pětkou se nerozloučil s postavou Rockyho tak jak by si zasluhovala a hlavou mu tedy začly jít myšlenky nad posledním zápasem, který bude muset Rocky ještě jednou vybojovat (navíc si ten zápas moc hezky obhájí před komisí i diváky, kteří mu vyčítají že je příliš starý). Škoda nepříliš atraktivního záporáka. Mason Dixon má svým charismatem hodně daleko i do Tommyho Gunna. Závěrečný souboj i tréninková pasáž samozřejmě mají své potřebné kvality, ale co člověka donutí si díl i po letech znovu pustit jsou životní moudra, která Rocky trousí. Hlavně pasáž, kdy svému synovi vysvětluje, že "svět není procházka růžovou zahradou. Je to tvrdý a krutý místo. A je jedno, jak si odolnej, když se necháš, tak tě srazí na kolena a už nevstaneš. Nikdo nedává tak tvrdý rány jako život. Nejde o to, jak tvrdý dáváš rány, ale jak tvrdý rány umíš přijmout a potom pokračovat dál. Tak se vyhrává! Když znáš svoji cenu, tak si jdi za svým. Ale musíš přijímat rány. A nesmíš ukazovat prstem, že za tvůj neúspěch může on, ona nebo kdokoliv! To dělají zbabělci a to ty nejsi! Ty stojíš za víc!" 80% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Inu, co se dalo cekat od sesteho Rockyho? Prevratny twist v jiz tak dost dlouhem pribehu? Prelomove myslenky starnouciho boxera, premitajiciho nad svetem a svym osobnim zivotem? Briskni sceny o sile vule, ohdodlani jedince a vlastnim potencialu? No mozna jsme to mohli cekat, lec nedockali jsme se. Sesty Rocky je bohuzel az na par chvil onim dalsim zaznamem do pomyslne knihy hollywodskych zbytecnych pokracovani. Naprosto trivialni zapletka byla jmenovatelem vsech filmu o italskem hrebci z Filadelfie, nicmene sestka se zuby nehty drzi vsech klise kalifornske tovarny sny, ktere snad existuji, ktere podtrhuje i nemastny neslany soundtrack. Ruku v ruce s modernim stylem oprasovani straych dobrych kultu, postupu a zaberu tu jdou novatorske pristupy kinematografie, stejne jako tu v kontrastu vystupuji dva svety soucasne Ameriky: ten stary, reprezentovany bilou "mensinou" potomku ze stareho kontinentu, versus novy svet, v ocich tech "puvodnich obyvatel" bez zabran a pravidla nectici, vulgarni novy svet, svet "cerny". Toto tapani soucasnych Spojenych statu, je prevedeno ovsem na stribrne platno necitlive, formou matadora ze stare skoly podbarveneho lacinou ohranou smyckou ze 70.let a dravce z nove vrstvy, vystupujiciho s povinnym doprovodem roztodivneho a nekvalitniho gansta-rapu. Stejne tak jsme svedky premitani starnouciho otce Sylvestra Stalloneho, ktery sve myslenky nutne potreboval sdelit celemu svetu a to formou, ktera svet neurazi, stejne jako nenadchne a vubec zapada do vseobecne prijimaneho konceptu. A o "inspiraci" v nekterych klasickych pribezich skutecnych boxeru jako napr. La Motty radsi ani nemluve... A stary Paulie? Stale jen ta chaba a plocha karikatura ztroskotance. A stejne jako je "plochy" Paulie, je plochy cely Rocky 6. Rocky Balboa se snazil, ale tak nejak to uplne nevyslo. Nicmene historie kinematografie je o jeden film s Rockym bohatsi. A jako u vetsiny prumernych filmu, je tezke rici, jestli je to dobre ci spatne. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Z Rockyho je dědek. Ve volných chvílích vysedává u hrobu své ženy, stará se o restauraci a snaží se najít cestu k vlastnímu synovi. Klišé nad klišé, hromada příjemného moralizování a v závěru pro změnu taky trochu patosu. Situaci zachraňuje sám Sly, který opět neohroženě ztvárňuje prosťáčka Rockyho a ve své bezelstné upřímnosti těžko něco pokazí - ba naopak. Navíc s léty nabral i zkušenosti. Trénink a přímočará mentorská lekce synovi byly boží. Mimochodem, za svou fyzičku na prahu šedesátky má Stallone mou majestátní úctu. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Vzdyt vlastne kazdy Rocky je na jedno brdo, pokazde bojuje sam se sebou a kdyz se s tim vyporada, je tady velky souper, ktereho bud porazi, nebo neporazi, nalseduje velky konec, kde vzdycky Sly jako italsky hrebec zvitezi i kdyz je teda hodne potlucen a skoro nemuze popadnout dech... Ale co? Vzdyt to vubec nevadi, Rocky je kultovni serie "motivacnich" filmu o tom, ze clovek musi verit hlavne v sam sebe a nebat se, protoze potom to vzdycky vyjde! Stallone predvadi dobry vykon jak pred kamerou, tak za ni. 8/10 ()

kinej 

všechny recenze uživatele

I když je to dost kýčovitý a sentimentální tak dávám krásný 4*. Je to fajn, že Stallone, i když patří do starýho železa ještě vyhcrlí šestýho Rockyho, který je navíc celkem solidní. Já to Slymu přeju, je to důstojné rozloučení s postavou Rockyho. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Slavný návrat slavného... Přesvědčivý výkon i inteligentně natočený srdečný snímek, na nynější USA překvapivý výkon filmařů a zvláště Sylvestra. Jde vidět, že čím má člověk více let, tím i nabývá více zkušenějšího a hodnotnějšího náhledu na svět a život.! :-) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příběh pokračuje. Italský hřebec, někdejší mistr světa těžké váhy v boxu, nyní majitel restaurace pojmenované po zesnulé manželce, je ochoten si opět sáhnout až na dno svých sil a předvést celému světu svoji neskutečnou houževnatost, vytrvalost a píli. Po doslova propadákovém pátém dílu trvalo 16 let, než Stallone přišel s novým nápadem a oživením jedné ze svých dvou nejlepších postav. Ostudu si rozhodně neudělal. Šesté pokračování navozuje atmosféru, která okouzlila v prvním a také druhém díle, přináší výtečné flashbacky a ukazuje život mistra světa v penzi takovým způsobem, který je velmi věrohodný, jakoby samotným životem napsaný. Rockyho nový job je poklidný, svým hostům vypráví staré příběhy z ringu s puncem vlastní zkušenosti, ovšem v okamžiku, kdy se objeví návratuhodná výzva, probouzí se v něm chuť a síla vyboxovat svůj poslední zápas v životě a přijmat další a další rány. Myšlenka počítačové simulace zápasu boxerů, mezi nimiž je generační propast, je zajímavá a velmi dobře pojatá i se všemi okolnostmi (názory sportovních znalců, ...). Zestárlý Sly Stallone začíná tvrdý trénink za tónů notoricky známé melodie, nechybí běh do schodů, trénink na hovězím mase či věrný švagr Paulie a trenér "mistra katastrofy" Apollo Creeda a poté "hřebce" - Duke. Balboův poslední zápas začíná. Let's get ready tu rumble!!! V týmu se objevuje i mládí, což dotváří dobrý dojem a závěrečný zápas je klasickým boxem, který známe z předešlých dílů a mnohdy tak připomíná spíše pouliční "fackovačku". Místy je možná zmatečně sestříhán, jsou použity moderní efekty a finále tak skutečně působí velkolepě - Rockyho derniéra se zdařila! Moje hodnocení v rámci série: Rocky 1 - 5/5; Rocky 2 - 4,5/5; Rocky 3 - 3/5; Rocky 4 - 4/5; Rocky 5 - 2/5; Rocky Balboa - 4/5. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se z tohoto filmu vyždímalo vše co mohlo. Vcelku mě příběh příjemně překvapil. Dědeček Rocky ještě do důchodu nepatří, jak ho mnozí před tímto snímkem házeli. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nielen fanúšik tejto filmovej klasiky si príde na svoje. Film, je príjemná oddychovka, s čerešničkou navrchu v podobe napínavého zápasu. Hviezda Sylvestra Stalloneho po natočení v poradí už šiesteho pokračovania Rockyho, bude svietiť ešte veľmi dlho a mne neostáva nič iné, len byť vďačný za túto vydarenú bodku za sériou príbehov o kultovom boxerovi Rockym. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Kto by čakal ďalšie štýlové pokračovanie? Ja teda nie. Rocky je späť vo veľkom štýle aj keď je to predovšetkým všetko úplne inak ako v predchádzajúcich dieloch. Ale o to zaujímavejšie. Príjemne nostalgické a emocionálnejšie oveľa vyššie ako predošlý diel. Rocky Balboa aj napriek starnúcemu veku stále vie.Výborne zavŕšenie serie. 95% - 5* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Legenda jako Rocky Balboa si asi těžko mohla přát lepší odchod do důchodu. Stallone na mě více než kdy jindy působil dojmem, že on s Rockym doslova zžil, vtiskl mu srdce i duši a je to vidět nejen na jeho skvělém výkonu, ale především na jeho citlivé a upřímné režii. Film je krásným zobrazením vytrvalosti, nezdolné touhy a síly přátelství, a byť se celý příběh uchyluje předvídatelnou a ušlapanou cestičkou, přesto nás dokáže pevně připoutat do křesla a v závěru srazit do lopatek. Užil jsem si to, a navíc jsem definitivně rozluštil, kdože je nejslavnější a nejlepší Stalloneho filmovou postavou- italský hřebec Rocky Balboa. 4,5* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelé zakončenie série plné skvelých myšlienok pána Stallonea. Jediná vec, ktorú by som filmu vytýkal by smerovala k akčným súbojom, ktoré neboli dostatočne efektné. Napr. tréning. Inak na moje osobné prekvapenie veľmi realistické vrátane možno až príliš realistického finále. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

No, ehmm....zklamán jsem velice! První hodinu Rocky jen chodí, rozdává radost a lásku, mudruje, smutní nad smrtí své ženy, mudruje, snaží se navázat lepší vztah se svým synem, mudruje a mudruje....když se pak konečně začne něco dít, je to naopak přehnaně zbrklé! Tréninková část je jako by nebyla (hlavní téma plus pár záběrů na posilující soupeře, přitom v minulých dílech měly tyhle části mnohem větší prostor a tím i sílu) a pak už najednou skok do zápasu! Ten začíná skvěle - vypadá to jako přenos ze skutečného zápasu, ale pak se zo zvrhne v totální patetickou sračku, kde najednou vyskakují prostřihy z minulosti, záběry jsou občas zpomalené, černobílé, extrémně roztřesené atd! Prostě děs! A konec je naprosto suchý, bez žádných emocí v divákově srdci!....Na druhou stranu, Stallone je perfektní, stejně ňoumovitý dobrosrdečný prosťáček jako v jedničce! Zachoval Rockymu důstojnost, takže film se mi sice moc nelíbil, ale nemůžu říct, že by byl směšný nebo trapný! No, ale soupeř už byl o hodně slabší! Nebyl ani dobrý ani zlý - dá se říct, že byl normální a reálný, ale naprosto nevýrazný! Zlatý Apollo! Tím pádem si k němu člověk nevypěstoval žádnou nenávist a nedržel ruce v pěst se slovy "napal mu jí zmrdovi"!....Ale podtrženo sečteno Rocky Balboa je vcelku obstojné zakončený série, ale vedle jedničky, dvojky a čtyřky je to odpad! ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Bylo mi jasný, že se mi to bude líbit, neboť jsem hodně velkej fanoušek Rockyho a ještě větší fanoušek Stallona, ale že to bude tak krásnej film, jsem opravdu nečekal. Samozřejmě v tom hrála velkou roli nostalgie, ale i tak je to prostě skvělej film, plný emocí, skvělých hereckých výkonů (Stallone si to fakt dává a ostatní herci za nim nezaostávají...i ti mladší hrajou moc dobře). Kamera je také skvělá (digitál v závěrečném souboji, který se mi mimochodem velmi líbil a který mě ke konci dost překvapil, se dle mého názoru k tomu moc hodil). Prostě Stallone zabodoval, jako režisér, jako scénárista a hlavně jako herec a teď asi budu za debila, ale fakt si tu nominaci na Oscara zasloužil (aspoň jednu), nebuť málokterému herci se podařilo ve mně vyvolat tolik emocí jako jemu. Stallone je prostě machr a Rocky Balboa vynikající film (a mimochodem, líbil se mi víc než jednička, který se asi podobá z celé série nejvíc). Prostě nářez. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Definitivně poslední díl série, která nám ukazuje Slye jako Rockyho, hrdinu, který překonává nástrahy všedního života, pere se s nimi tak jako s protivníky v ringu. Je to až neuvěřitelné, jak může film zapůsobit na člověka, nebo spíše celá série, znamená pro mě něco více než jen film, nevím co to je, ale je to ve mě. Ještě bych rád zmínil, dnes už legendární hudbu, hlavně píseň "Gonna Fly Now". Hodně velká pocta (ač teda ten boxer byl hodně velký suchar, když porovnám s jakýma hovadava Rocky ve filmu boxoval) a krásné rozloučení s jednou z nejúžasnějších postav, která utvořila Stalloneho kariéru, ač přes slabší tréninkovou pasáž je to více než působivé uzavření vynikající sírie. Děkuji ti SLY!!!! "Fighters Fight!!! ()

Související novinky

Halle Berry chystá režijní debut

Halle Berry chystá režijní debut

12.09.2018

Oscarová herečka Halle Berry (X-Men: Budoucí minulost, Kingsman: Zlatý kruh) se chystá na svůj režijní debut. Natočí a zahraje si v akčním drama o bojových uměních Bruised. Snímek napsala scenáristka… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Rockyho comeback potvrzen

Rockyho comeback potvrzen

13.11.2014

Rocky Balboa, šestý film slavné boxerské série, úspěšně uzavřel příběh Italského hřebce. Oficiální sedmý díl nás zatím nečeká, Stallone ale vymyslel jiný způsob, jak svého hrdinu vrátit na plátna kin… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama