Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý hráč amerického fotbalu Sean Porter pracuje v Los Angeles jako dozorce v nápravném zařízení pro mladistvé. Den, co den se potýká s problematickým chováním agresivních mladíků, kterým chybí nejen disciplína, ale také sebeúcta, naděje a pocit sounáležitosti. Znechucen tím, že není schopen jim pomoci, navrhne s kolegou Malcolmem Moorem vedení ústavu, že sestaví fotbalové mužstvo, které by mladíkům dalo pocit, že mohou být součástí celku a naučilo je odpovědnosti k sobě i ostatním. Dá dohromady tým Kilpatrick Mustangs a slíbí klukům, že i když jsou ztracené existence, pokud zaberou, mohli by zvítězit. Nebude to snadné, protože sezóna začíná za pár týdnů. Navíc dva z nich, Willie Weathers a Kelvin Owens, patří k znepřáteleným gangům a nezdá se, že by se snesli na hřišti. První zápas proti mužstvu Barringtonu dopadne přes slibný začátek katastrofálně. Sean se však nevzdává a s nesmírným úsilím se mu pomalu daří učit kluky spolupracovat. Jak se zlepšují jejich vztahy i přístup, zlepšuje se i hra a výsledky. Seana potěší zejména vítězství, kterého tým dosáhne díky spolupráci Willieho a Kelvina. Dostává se jim stále více pozornosti fanoušků, a dokonce se objeví naděje na zisk poháru. Do jejich života ale zasáhne problematická minulost... (TV Nova)

(více)

Recenze (167)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Když jsem The Rocka viděla naposledy, tak "čistil" v Kráčející skále (a můj komentář naznačuje, jak se mi to "líbilo"). Tady byl ale za uvěřitelnýho týpka a jeho výkon se dá s klidem označit za herecký. Zrada byla někde úplně jinde: v hudbě - nehledám jiné slovo, protože "strašná" bohatě stačí. Ve filmu o černých delikventech nezazní jediná malá natož velká černá hudba, ale jen mučivé "osudové" fidlání a to permanentně, takže za 3* s doslova odřenýma ušima. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem v hlavní roli viděl jméno akční hvězdy "The Rock" říkal jsem si, že to bude nějaký parádní film plný přestřelek a bitek, jak už název napovídá. Ze začátku to tak i vypadá, ale po zhruba 20ti minutách sem si uvědomil, že tady půjde o něco jiného a ihned se z toho vyklube sportovní drama, u kterého jsem tušil jak bude probíhat i jak skončí ihned od začátku, ale stejně jsem těm klukům z pasťáku fandil, aby ten poslední zápas vyhráli a plný emocí věřil, že se to tak stane. The Rock si jak vydno roli mentora užil takříkajíc z podlahy, Xzibit už tam byl jaksi pro parádu. I tak je to vcelku dobrý film, který jsem ale viděl už hodněkrát i když v jiném přesto podobném podání. --- To je srandista. Pořád se směje. - Jestlipak se smál když pobodal tu babičku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $30miliónov║Tržby USA $38,432,823║Tržby Celosvetovo $41,480,851 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $33,794,212 //počet predaných kusov 1,980,557║ Zas až nečakane sadlo, znepriatelené gangy nahnané na prevýchovu do športovej aktivity. Aj keď zrovna otĺkacie ragby nemusím, tu to dobre dramaticky odsýpalo. Športový mentor Dwayne Johnson bol fajn na to, že ešte len rozbiehal svoju filmovú kariéru. Obratná réžia, vygradovaný dej. /70%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

"Coach Carter" v bleděmodrym. The Rock je mazák, a ta mentorská role mu sedne, určitě tomu filmu hodně pomohl. Smůla je ale v tom, že se moc tlačí na pilu, když jde o emoce. Za celej film neuslyšíte jinou hudbu, než dojemný fanfáry. Chvílema je to víc slzopudný než telenovela, a některé scény jsou už fakt moc. Jenže na konci to stejně budete žrát i s chlupama. Existujou i lepší filmy o americkym fotbalu, ale tenhle má The Rocka a to se kurva počítá. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin: 1. Camp Kilpatrick (5:29) ,2. We’re Better Than This (1:27) ,3. Sorry, Football Is Over (3:39) ,4. Roger’s Dead (1:33) ,5. A Baddington Game (1:33) ,6. Training Day (3:04) ,7. Rap Up (3:23) ,8. Flowers (2:42) ,9. Letter Writing Montage (1:18) ,10. Good Job (:43) ,11. Junior (1:36) ,12. Celebration Epilogue (3:48) ,13. We’re Better Than This (Part 2) (5:27) ,14. Calvin Gets Shot (3:21) ,15. We’re Better Than This (Part 3) (6:13) ,16. Forgiveness (3:12) ,17. Junior Returns (2:24) ,18. Mustang Challenge (3:26) , ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Režisér Phil Joanou nikdy nebude patřit mezi autorské filmaře, jejichž filmy spojují určitá témata či výrazný filmový styl. Zůstane řemeslníkem, který natočí cokoli, ale nutno dodat, že perfektně. Jeho filmy představují technicky profesionálně zvládnuté žánrové balíky, jimž na hodnotě přidává skvostné herecké obsazení. Potvrzuje to i projekt o mladistvých delikventech, kteří objevují smysl života v americkému fotbalu. V hlavní roli trenéra exceluje charismatický The Rock. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má šťávu. The Rock si poprvé i docela seriózně zahrál, i když zároveň uplatnil i svůj typický 'hláškovací' styl. Tenhle chlápek má velký potenciál což bylo jasné -kdyby jste ho jako showmana neznali z jeho wrestlingové kariéry- hned po Králi Škorpionovi. Škoda, že dnešek už nepřeje klasickým akčním filmům let osmdesátých, mohl se docela dobře dostat až ná úroveň takového Slye či Arnolda.... Škoda, v nějaké pořádné střílečce a la Rambo si ho docela dokážu představit. Rock ale spíše sází na ne tak násilné filmy jako Kráčející skála nebo Vítejte v džungli (jo i takové filmy jsou potřeba, poslední roky po nich zeje ve filmovém byznysu doslova kráter). Jenže ty staré dobré filmy už se dneska nechytí. Jinak by strčil nějakého Seagala, Van Damma, nebo Chucka Norrise do kapsy, protože má na rozdíl od nich i nějaký ten herecký talent, což nikdy není na škodu.... Konec Rocka, zpátky ke Gridiron Gang. Chvílema působí až trapně, jenže častěji dokáže strhnout tak na to ve výsledku kašlu. Mix komedie a dramatu funguje bez problému. Dobrá podívaná, dobrá zábava, dobrá sonda do části americké společnosti. Hm ale jak říkám, Rockův potenciál takový film rozhodně plně nevyužije... You don't know how to spell Mustang? You have GOT to be SHITTIN' me! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Film očividně sází na charizmatický hlas The Rocka, kterého však scénář strašně zaškatulkoval a přisoudil mu roli ustavičného mentora, který vede sice bojovné a povzbuzující, ale zároveň zdlouhavé a v jisté obměně se opakující monology. Xzibit nedostal téměř žádný prostor, dvouhodinový film by šel s nejklidnějším svědomím o 40 minut zkrátit, jak to dopadne, je každému jasné od úvodních titulků, film na vlas kopíruje schémata snímků s podobnou tématikou. Zklamání. Přál bych si, aby Rock natáčel filmy alá Rundown nebo aby se vrátil do wrestlerského ringu a pokračoval ve svých grimasách se zdvihajícím se obočím, které jeho fanoušci tolik žrali...30 miliónů dolarů(rozpočet)/41,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Geniální americkej patos, kterej je v podstatě jednou dlouhou sérií motivačních proslovů. A Xzibit je v titulkách prostě jako XZIBIT, ten negr snad nemá jiný jméno! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Tak si to zopakujme. Na NFL nemáte, jste dřeváci s kriminální minulostí, a proto taky hrajete na dvorku detenčního centra!“ Kdepak. Sociální kurátor Dwayne si na Hnátka hrát nebude. Je jasné, že nastává čas motivačních proslovů, učení jak táhnout za jeden provaz, uvědomělých gest a velkolepých činů (ideálně ve zpomalených záběrech).. Klobouk dolů před touto prací a každým jednotlivcem, co si projde draftem ulice a neskončí kariéru v přestřelce tamtéž, ale veškeré city musí jít stranou, když tahle náprava juvenilních delikventů připomíná obehranou desku (paradoxně bez škrábanců).. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak ma niekto v poslednej dobe slušne prekvapil, tak určite Dwayne 'The Rock' Johnson. V akčnom žánre je ako doma. To mu nik nepoprie. Menej som mu však veril pred rolou v komédii 'Be Cool', kde pomerne slušne pobavil a teraz sa vyšvihol v tejto úlohe. Takže je možné, že aj obávaná infantilná úloha v 'The Game Plan' by nemusela dopadnúť najhoršie. Tento film je to vlastne taký zdramatizovaný 'The Longest Yard', s prekvapujúco dobre zvládnutým prostredím a futbalovými sekvenciami. A aj keď sú mnohé scény a hlavne rozhovory sú klišoidné, netrhajú až tak uši a oči. Tréningové pasáže a povzbudzujúce reči trénera sú napísané chvályhodne ako aj zvládnutý záver. 75%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní drama, které hodně těží z toho, že jde o film podle skutečného příběhu. Sportovní filmy většinou nejsou zrovna můj šálek kávy, ale GRIDIRON GANG se povedl pěkně. Hodně jsem ale rád za výborný výkon The Rocka, který ukazuje, že umí hrát i takovéhle role a nutno přiznat, že Xzibit mu v tom zdatně sekunduje. Silnější tři hvězdy. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na to, že sportovní filmy vlastně moc nevyhledávám, jsem jich viděl fakt hodně a stále přibývají další podle stejného mustru. Tehdy ne tak obrovský Dwayne Johnson na to nešel špatně, vlastně je zapojování odsouzených dětí z gangů zpět do společnosti pro Ameriku hodně zajímavé téma a je to celé pěkně zpracované, ale vlastně jsem si celou dobu říkal, že jsem to samé někde viděl už dříve (Návrat na vrchol, Zrození šampióna), i když třeba u jiného sportu (42) a zpomalovačky semknutého týmu mi přišly vyloženě k smíchu. A asi za to snížení hodnocení může i Friday Night Lights, které jsem viděl nedávno a to je prostě záživnější. Viděno na dvě půlky, ale i tak emocionální rovina na mě zafungovala. ()

castor 

všechny recenze uživatele

The Rock v roli sociálního kurátora, no, to se nevidí každý den. Přesto jeho úloha mentora pro delikventské odpadlíky není po herecké stránce vůbec špatná. Se zarputilostí loveckého psa se snaží vynahradit několika jedincům pokroucené osudy. Z jeho charismatického hlasu vypravěče kupodivu občas zamrazí. Jen kdyby mu tvůrci necpali do úst takové nesmysly, které už na dnešního diváka neplatí. Snad mu někdo i díky téhle úloze nabídne POŘÁDNOU akční roli (Walking Tall byl ukázkový špatný vtip). Ubírám ze svého hodnocení ale nakonec proto, jak byly do filmu násilně vtlačovány na první pohled silné momenty (kluk z ničeho nic zastřelí matčina agresivního přítele, černoch z konkurenčního gangu z čista jasna postřelí po zápase na hřišti plném lidí jednoho z týmu atp.), přímočarost a průhlednost příběhu by se dala krájet, zrovna jako provařování jakýchkoliv klišé obdobně laděných snímků. Gridiron Gang tak nakonec bohužel bezpečně vpluje do stojatých vod standardní podívané!! I tak relativně příjemné překvapení!! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Překvapení. A to sice překvapení příjemné. To je to, co se mi právě teď v souvislosti s tímhle filmem honí hlavou. Nikdy bych nečekal, že takto pozitivně budu hodnotit film s hercem Dwaynem "The Rock" Johnsonem. V této roli je velice příjemný a sympatický, což bylo při sledování filmu velmi pozitivní zjištění. A další pozitiva se postupně kupila. Tak v první řadě je to příběh, který je zpracovaný podle skutečných událostí. Příběh, který dokáže dojmout, stejně jako zaujmout. Příběh, který nenudí a který se bude líbit i zapřísáhlým antifandům amerického fotbalu. Já tenhle sport absolutně nesnáším, dodnes jsem nepochopil pravidla a nevím, o co v tom sportu vlastně jde. Ale to v tomto filmu nevadilo, zkousl jsem to a díky tomu jsem viděl nadprůměrný film s velice zajímavým příběhem, který nás učí, že i mladí kriminálníci by možná mohli nebo měli dostat šanci ukázat, co v nich je. Co se týče hereckých výkonů, tak tam nemám žádné připomínky, mladí i ti starší herci zvládli své role dobře, obzvláště "The Rock" překvapil, jak už jsem se zmínil výše. Nečekal jsem, že mě to bude až tak moc bavit a že na ten film budu pět chválu, ale stalo se, a já jsem rád za každý kvalitnější film. Na maximální hodnocení to není, to by ten film musel být o baseballu (můj nejoblíbenější sport), nikoliv o americkém fotbalu. Ale i tak jsou to příjemné čtyři hvězdičky. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z těch filmů o americkým fotbalu, který nás už nedokáže ničím překvapit. Stále je to o tom samém a nebýt Rocka a dobře natočených zápasů, tak je to podprůměr. Další Světla páteční noci se, bohužel, nekonají. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tentokráte se nebojím napsat místo The Rock, Dwayne Johnson, protože v tomto filmu přidal tento sympaťák kromě svého úsměvu také notnou dávku herectví. Film je jedním velkým klišé o partě outsiderů, kteří se snaží vydrápat na vrchol. Tolikráte omílaný příběh mi tentokráte nevadil. Oni Američani tento druh filmů umí velmi vkusně natočit, takže pokud člověk chce emoce zažít, tak je prostě zažije. Na konci dostaneme srovnání s přístupem opravdového kouče Seana Portera, tomuhle faktu ale osobně nepřikládám žádnou váhu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Športové drámy sa ťažko filmujú, pretože nie vždy sa dokážu ukázať v tom lepšom svetle, keďže ťažko majú čo ponúknuť (keď niečo ponúknu, tak je to väčšinou len klasická športová dráma).Ale tento film je obohatený ešte o žáner - krimi - a práve tento žáner posúva film ešte o kategóriu vyššie, ako ostatné filmy.Nie je to nič extra, ale rozhodne na tých 120 minút dokáže film diváka zaujať.Dwayne Johnson v roli Coacha bola dobrá voľba.Trevor Rabin, ale mohol byť trochu výraznejší. 80% - 4* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vidieť rozcíteného The Rocka bolo celkom zaujímavé.Ale inak nič prevratného. Športová stránka bolo asi to najlepšie čo môže film ponúknuť, aj keď americký futbal je pre mňa španielska dedina. Hlavná kostra príbehu o mladých výrastkoch ale nemá čo ponúknuť - klasické klišé už sto krát videné, o chalanoch, ktorých dokázal napraviť šport a spoločný cieľ. Už nie drogy a krádeže, už len futbal... Slabší priemer. 55/100 ()

Související novinky

The Rock bude rychlejší

The Rock bude rychlejší

08.05.2009

A dost možná i zběsilejší. Konečně! McG sice dementoval internetové klepy o tom, že si Dwayne Johnson zahraje hlavní roli v jeho 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo (top kandidátem na… (více)

The Rock leze na skálu

The Rock leze na skálu

30.08.2007

Dříve nebo později to postihne každého filmového svalnatce náhlý přechod od drsné akce k rodinné komedii, v níž si hrdina, který předtím lámal vazy padouchů jako suché pařezy, musí poradit s hordou… (více)

Reklama

Reklama