Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý hráč amerického fotbalu Sean Porter pracuje v Los Angeles jako dozorce v nápravném zařízení pro mladistvé. Den, co den se potýká s problematickým chováním agresivních mladíků, kterým chybí nejen disciplína, ale také sebeúcta, naděje a pocit sounáležitosti. Znechucen tím, že není schopen jim pomoci, navrhne s kolegou Malcolmem Moorem vedení ústavu, že sestaví fotbalové mužstvo, které by mladíkům dalo pocit, že mohou být součástí celku a naučilo je odpovědnosti k sobě i ostatním. Dá dohromady tým Kilpatrick Mustangs a slíbí klukům, že i když jsou ztracené existence, pokud zaberou, mohli by zvítězit. Nebude to snadné, protože sezóna začíná za pár týdnů. Navíc dva z nich, Willie Weathers a Kelvin Owens, patří k znepřáteleným gangům a nezdá se, že by se snesli na hřišti. První zápas proti mužstvu Barringtonu dopadne přes slibný začátek katastrofálně. Sean se však nevzdává a s nesmírným úsilím se mu pomalu daří učit kluky spolupracovat. Jak se zlepšují jejich vztahy i přístup, zlepšuje se i hra a výsledky. Seana potěší zejména vítězství, kterého tým dosáhne díky spolupráci Willieho a Kelvina. Dostává se jim stále více pozornosti fanoušků, a dokonce se objeví naděje na zisk poháru. Do jejich života ale zasáhne problematická minulost... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

No..nie je to až taký zlý film, hoci sa mi zdá, ako keby to trocha bolo odkopírované od známeho filmu TRESTNÁ LAVICA. Ešte aj dej je podobný len s malým rodielom. Keď som počul, že v tomto filme hraje aj Xzibit, tak som bol zvedavý, akú úlohu zohrá. A namiesto nejakého gangstra si zahral nejakého podskoka. Ale aj to sa stáva. No i napriek tomu dávam také hodnotenie aké dávam. Film má vlastne náučný význam, má vystríhať mládež pred svetom vonku. To sa mi na tomto filme páči najviac. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Silné, životní × americké, nic nového. Byl to fajnový snímek, o síle, o americkém fotbalu, o problémových mladistvých. Ale bylo to až moc americké, ty jejich fráze o síle, o týmu, o jedinečnosti, o tom, jak se můžou "černá děcka" změnit po pár měsících hraní fotbalu. Takových filmů již bylo natočeno mnoho. Jste napnuti u sportovních akcí, aby teda vyhráli, i když vlastně stejně tušíte že vyhrajou. Filmová oddychovka pro klidné sobotní odpoledne. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem v hlavní roli viděl jméno akční hvězdy "The Rock" říkal jsem si, že to bude nějaký parádní film plný přestřelek a bitek, jak už název napovídá. Ze začátku to tak i vypadá, ale po zhruba 20ti minutách sem si uvědomil, že tady půjde o něco jiného a ihned se z toho vyklube sportovní drama, u kterého jsem tušil jak bude probíhat i jak skončí ihned od začátku, ale stejně jsem těm klukům z pasťáku fandil, aby ten poslední zápas vyhráli a plný emocí věřil, že se to tak stane. The Rock si jak vydno roli mentora užil takříkajíc z podlahy, Xzibit už tam byl jaksi pro parádu. I tak je to vcelku dobrý film, který jsem ale viděl už hodněkrát i když v jiném přesto podobném podání. --- To je srandista. Pořád se směje. - Jestlipak se smál když pobodal tu babičku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Tak si to zopakujme. Na NFL nemáte, jste dřeváci s kriminální minulostí, a proto taky hrajete na dvorku detenčního centra!“ Kdepak. Sociální kurátor Dwayne si na Hnátka hrát nebude. Je jasné, že nastává čas motivačních proslovů, učení jak táhnout za jeden provaz, uvědomělých gest a velkolepých činů (ideálně ve zpomalených záběrech).. Klobouk dolů před touto prací a každým jednotlivcem, co si projde draftem ulice a neskončí kariéru v přestřelce tamtéž, ale veškeré city musí jít stranou, když tahle náprava juvenilních delikventů připomíná obehranou desku (paradoxně bez škrábanců).. ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Tolikrát omýlaný příběh velkého sportovního dramatu,které vypráví o nulách,ze kterých se staly(alespoň z určitého úhlu pohledu) ehm, "vítězové".Ti,co se těšili na galakoncert Xzibita,tak budou určitě zklamáni(hlavně namísto nějakejch negřích písniček stále hraje ten kvazidojemnej umatlanej ploužák) a z určitého pohledu budou zklamáni i fandové The Rocka.V tomto filmu z něj neni ten frajer co si klestí cestu pomocí sé věrné BFG nebo nejlépe pěstně.The Rock tady většinou provozuje svojí údernou rétoriku plnou silných slov a hrdých myšlenek(která mu jen tak mimochodem hrozně sluší) a najdou se i chvilky,kdy Rock má prostor vyjádřit i to měkké srdce,co má každý tvrďák hluboko v sobě =).Kromě The Rocka je dalším pilířem Gridiron Gangu reálný základ příběhu,který je předvídatelný a přesto stále silný.U nás byste těžko hledali podobný příběh,tady máme cikány. :-D (PS: Fakt maj Mustangové na nohou Air Legendy od Nike?:) ) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Kouč Sean Porter, kterého ve filmu ztvárnil Dwayne Johnson, byl ve skutečnosti běloch. (Petulka88)
  • Vo finálovom zápase môžeme cez polčas vidieť, že stav stretnutia je 17:14, no keď dá Willie (Jade Yorker) touchdown, skóre ukazuje 21:7. (ShortyIC)
  • Willie Weathers (Jade Yorker), bratranec Rogera (Michael J. Pagan), ktorý bol zabitý vo filme, je založený na skutočnej osobe s menom Michael Black. Po tom, ako opustil Camp Kilpatrick, hral za Washington State a následne na to sa dostal do NFL, kde hral za tímy Dallas Cowboys a Seattle Seahawks. (TomasB.)

Související novinky

The Rock bude rychlejší

The Rock bude rychlejší

08.05.2009

A dost možná i zběsilejší. Konečně! McG sice dementoval internetové klepy o tom, že si Dwayne Johnson zahraje hlavní roli v jeho 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo (top kandidátem na… (více)

The Rock leze na skálu

The Rock leze na skálu

30.08.2007

Dříve nebo později to postihne každého filmového svalnatce náhlý přechod od drsné akce k rodinné komedii, v níž si hrdina, který předtím lámal vazy padouchů jako suché pařezy, musí poradit s hordou… (více)

Reklama

Reklama