Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chris Gardner (Will Smith) je otec tříčlenné rodiny, který se zoufale snaží najít takovou práci, aby dokázal uživit sebe a své nejbližší. Přestože vyvíjí obrovské úsilí, aby udržel rodinu nad vodou, matka (Thandie Newton) jeho pětiletého syna Christophera (Jaden Christopher Syre Smith) už nedokáže vzdorovat psychickému stresu z permanentní finanční krize a po těžkém rozhodování je opustí. Chris, který je nyní svobodným otcem, se i nadále všemi možnými způsoby snaží najít lépe placenou práci. Nakonec dostane možnost přihlásit se na praxi do prestižní firmy, která se zabývá obchodem s akciemi. Přestože se v úvodní fázi musí obejít bez jakékoliv finanční odměny, nabídku přijme a doufá, že na konci stáže na něj čeká regulérní pracovní nabídka a s ní i slibná budoucnost. Vzhledem k nulovým příjmům je však i se svým synem brzy vyhozen z bytu a donucen přespávat v útulcích pro bezdomovce, na autobusových zastávkách, na veřejných záchodcích a dalších místech, kde je ten trochu možné. I přes všechny nástrahy osudu však Chris nijak nepolevuje ve své snaze být milujícím a starostlivým otcem, v čemž mu nejvíce pomáhá láska a důvěra, kterou v něj Christopher vkládá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (651)

POMO 

všechny recenze uživatele

Smutný "film zo života", ktorý vám povie, že v tom nie ste sami a že raz sa to zlepší. Melancholický, pomaly plynúci, ale nenudiaci. Motorom filmu je sústredený herecký výkon Willa Smitha, ktorý brilantne zobrazuje všetky polohy utrápeného človeka. To on snímku povyšuje nad priemer. Človek, ktorý si za mlada niečím podobným sám neprešiel, by to takto dôveryhodne nezahral. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Štěstí na dosah je docela masáž na nervy. Většinu filmu si říkáte, že taková kumulace smůly není možná a kde se teda pořád fláká to štěstí, když přece přeje připraveným a tenhle človíček připravený JE?! A nejen on, i Will Smith na tuhle roli a i když na štěstí v podobě Oscara tentokrát nedosáhl, pro mě je od této chvíle pan Herec. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hezký film, leč přeci jen trošičku moc šablonovitý. Tvůrci v úvodu nasadí jistý mustr a po celý film od něj neopustí, což působí mírně únavě (takovéto „vždycky, když už to skoro máme, přijde něco, co to o chloupeček oddálí“). Být to o jednu takovou kličku kratší, případně více oživené nějakým prvkem zvenku (blázen se strojem času je úchvatný), šel bych na čtyři. Takhle zatraceně silné tři – film je to sice v zásadě obyčejný, ale Will Smith je opravdu úchvatný. Jeho slzy lehce splynou s vašimi. Když Oscara získá, zlobit se rozhodně nebudu… ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Další imigrant pocítil potřebu vyznat se prostřednictvím filmu ze své lásky k té úžasné zemi, která mu poskytla útočiště. Tentokrát je to Ital Gabriele Muccino a ačkoliv neleze Američanům do jistých partií těla s takovou razancí jako třeba Jim Sheridan s In America, jeho vykřikování „Ameriko, Ameriko, děkuji ti“ je poměrně hlasité a, pokud se nenecháte zcela strhnout dojemností a „pravdivostí“ příběhu, také otravné. Já vůl se strhnout nechal, po cca třiceti minutách jsem zcela vyměknul a dále již nebyl schopen posuzovat story o skoro-houmlesákovy, který nikdy neztrácí naději a víru v Boha, s patřičným odstupem. Will Smith hraje výborně, věříte mu slzy i otcovské rady. Právě scény s jeho filmovým i reálným synkem patří k těm nejdojemnějším. Moudra typu „nikdy nikomu nedovol, aby ti říkal že něco nedokážeš“ v jeho podání překvapivě fungují, i když to jsou patetické bláboly vytržené z reality. Jako vytržený z reality působí navzdory větě „Based on Real Events“ celý film. Někdo bude považovat za dostatečně „krutě realistickou“ samotnou sociální, potažmo existenciální krizi, ale když to porovnáme s tématicky spjatými filmy jiných, převážně evropských režisérů, jeví se Štěstí jako káva natolik přeslazená, že by to některé cukrovkáře mohlo i porazit. Ale jak už jsem napsal, nedokázal jsem odolat a pokud hodnotím „jenom“ třemi hvězdičkami, pak hlavně kvůli množství nudnějších pasáží, které činí (ještě) lidštějšími jednotlivé postavy a příběh nijak významným způsobem neposunují. Při mnohých scénách mi naběhla husí kůže, jak byly krásné. Je to sice krása povrchní a pomíjivá, jenže na ní přece Hollywood stojí. 70% Zajímavé komentáře: POMO, Damiel, Smileface, castor, wipeout, shyster ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nečekal, že to napíši nebo řeknu, ale Will Smith zahrál skvěle. Tenhle film je vlastně takovej obrazovej materiál na větu "bojovat o štěstí se zatnutou pěstí /obrazně řečeno/". Myslím si, že každej kdo čte ty moje komentátorský blafy si už někdy prožil heslo "když se to sere tak se to sere všechno". někdy je to tak drsný, že spíše než štěstí je na dosah smrt, ovšem i tak by člověk měl hrdě zdvihnout prostředníček a začít znovu pochodovat za štěstím. Tenhle film je přesně o tom a to bohatě stačí jako důvod proč se mě líbil. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení. Že Smith umí hrát dobře, to jsem věděll. Že se dá obyčejný příběh o muži, ktertý se z absolutního dna pokouší vrátit do normálního života, natočit takhle zábavným a svěžím způsobem, to jsem nečekal. I když jsem k filmu přistupoval ze začátku se skepsí, na konci zbyla jen a pouze spokojenost z dobře odvedené práce bez výraznějších chyb. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $163,566,459Tržby Celosvetovo $307,077,295Tržby za predaj DVD v USA $90,822,509 //počet predaných kusov 5,600,614/videl v kine: 80%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Steve Conrad .. Milé, malé, skromné, smutné, reálné .. a výsledný poctivý doják je téměř na dosah. Možná to je největší problém - ten průhledný tah na emoce. Otec a syn Smith - Smith jsou naštěstí přesvědčivě a dostatečně vysoko nad hereckým průměrem. Škoda, že nad tento průměr nevystřelil i scénář. Ještě že Gabriele Muccino dělá co se dá a spoustu zádrhelů jemně uhlazuje. Všechny ovšem neuhladí... 70%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Příběh outsidera co se dostal na vrchol, jinak. Vtipně a poutavě. Smith dokázal, že je vynikající herec. V tomhle chlápkovi byste akčního hrdinu nehledali. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Z bláta do louže a zpět... Tak to je ve zkratce život Chrise Gardnera. Štěstí na dosah má pouze tři nedostatky, ale jsou natolik vážné, že udělaly z potencionálně dobrého filmu trosku, která nemá co nabídnout. Za prvé je tu nadsazená délka stopáže, poté poněkud unylá a v-l-e-k-l-á Mucciniho režie i hlavní postavu příběhu. Will Smith hraje sice tradičně perfektně a jeho postavu mu bez problému uvěříte. Což je, poněkud paradoxně, právě ten největší problém, jelikož tak děsivě nesympatický hlavní hrdina, aby se na filmovém plátně pohledal. Podlézavý, neschopný postarat se o rodinu, vtíravý, otravný, sobecký, hloupý (byť selský rozum mu nechybí). No, prostě typ člověka jakým by každý pohrdal. Během celé stopáže jsem se nemohl zbavit pocitu, že to celé dělá jen a pouze pro sebe a synek se k tomu pouze "náhodně" nachomítl. Když se vezme v úvahu jak moc je to zidealizované oproti skutečnosti, tak mě až zaráží, že o takové osobě někdo opravdu chtěl natočit film. Ovšem pravda je, že je to příběh o přetavení amerického snu ve skutečnost. Což jsme viděli již nespočtukrát a s hrdiny, kterým člověk i mohl konečný úspěch ze srdce přát. Podprůměrný film s výbornými herci a podařenou hudební složkou. Není k nepřežití, ale je totálně zbytečný. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dojemná záležitost s nejsympatičtějším dětským hercem na světě. Tento film je jeden z těch, co by se měli líbit každému, protože i největší cynik snad musí trochu pookřát, když vidí výborného Willa Smithe, kterému se všechno bortí pod rukama, ale on to nevzdá a prostě pokračuje. Super. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Podle skutečného příběhu…. Chris Gardner je smolař. A vy neustále čekáte, že se to otočí. Věříte. Doufáte. Stejně jako Chris Gardner. Musím poznamenat, že JE HNUS sledovat, jak padá níž a níž. Tolik neštěstí pohromadě se tak často nevidí (ani ho nevyhledávám). Bezradnost a bezmoc umocněná starostlivostí o syna není žádnej romantickej ,,slaďák“. A tak jen optimismus nešťastníka W.Smitha mi dává sílu vydržet, protože se to táhne a táhne. Když konečně přichází chvilka ŠTĚSTÍ, jsem šťasten. A to asi všichni chtěli. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::: Nádherný film s moc krásným soundtrackem. Tenhle film vám nastartuje motor !!! Na konci jsem uronil nejednu slzu. Dojalo mne to. Moc pěkný film ! ::::::::::::::::::::: ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Civilně zaprášený velký Smith. Přirozeně nehrající malý Smith. Chemie mezi nimi láme klišé na kusy. Předvídatelné, ale většinou vkusné. Emocionální, ale na pilu tlačí s citem. Místy balancuje nad propastí trapnosti. Reaganovská éra načrtnutá jak obrázky z leporela. Jako celek překvapivě milé a funkční. Velmi americké. Ale nic nového neobjevuje. Ani tu Ameriku. 70% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Andrea Guerra: 1. Opening - Andrea Guerra ,2. The Being Stupid ,3. The Running ,4. The Trouble At Home ,5. The Rubiks Cube Taxi ,6. The Park Chase ,7. The Linda Leaves ,8. The Night At Police Station ,9. The Possibly ,10. The Where's My Shoe ,11. The To The Game / Touchdown ,12. The Locked Out ,13. The Dinosaurs ,14. The Homeless ,15. The Happyness ,16. The Welcome Chris ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pokud by snad někdo pochyboval o hereckém umu Willa Smithe, měla by jeho příští filmová odbočka směřovat právě sem. K sice nepřekvapujícímu, ale zato sympatickému, upřímnému a díky hlavnímu hrdinovi i snadno zapamatovatelnému dramatu. Při sledování vám možná dojde pár životních priorit, možná si utřídíte život. Nedokážu ale tak úplně překousnout, že už jsem to všechno viděl jinde a působily na mě spíš maličkosti. Například to, jak hluboko vás dokáže zasáhnout jediný úsměv v pizzerii. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nikdy nikomu nedovoľ, aby ti hovoril, že na to nemáš. Ani mne. Mne hlavne.“ Will Smith sa vo veku ani nie 40 rokov stáva skvelým vládcom Hollywoodu, len pôsobí dojmom, že ju mu to vlastne fuk. Posratá Rubikova kocka. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

No comment, krásný příběh, prekérní životní situace, milující otec, fenomenální herecké výkony Willa a Jadena Smithových, melancholie, slzy štěstí, happy-end, 90%. 55 miliónů dolarů(rozpočet)/304,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Související novinky

Will Smith a remake Karate Kida?

Will Smith a remake Karate Kida?

01.10.2007

No ovšem, taky jsem si klepal na čelo. Will je sympaťák, ale na tohle už je opravdu starý. Samozřejmě, všechno má logické vysvětlení. Will bude pouze produkovat, a to společně s Jerry Weintraubem,… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama