Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chris Gardner (Will Smith) je otec tříčlenné rodiny, který se zoufale snaží najít takovou práci, aby dokázal uživit sebe a své nejbližší. Přestože vyvíjí obrovské úsilí, aby udržel rodinu nad vodou, matka (Thandie Newton) jeho pětiletého syna Christophera (Jaden Christopher Syre Smith) už nedokáže vzdorovat psychickému stresu z permanentní finanční krize a po těžkém rozhodování je opustí. Chris, který je nyní svobodným otcem, se i nadále všemi možnými způsoby snaží najít lépe placenou práci. Nakonec dostane možnost přihlásit se na praxi do prestižní firmy, která se zabývá obchodem s akciemi. Přestože se v úvodní fázi musí obejít bez jakékoliv finanční odměny, nabídku přijme a doufá, že na konci stáže na něj čeká regulérní pracovní nabídka a s ní i slibná budoucnost. Vzhledem k nulovým příjmům je však i se svým synem brzy vyhozen z bytu a donucen přespávat v útulcích pro bezdomovce, na autobusových zastávkách, na veřejných záchodcích a dalších místech, kde je ten trochu možné. I přes všechny nástrahy osudu však Chris nijak nepolevuje ve své snaze být milujícím a starostlivým otcem, v čemž mu nejvíce pomáhá láska a důvěra, kterou v něj Christopher vkládá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (650)

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Miluji komiky ve vážných rolích. Willa Smithe jsem si díky této roli lehce přeškatulkoval a považuji ho za opravdu výborného herce. Štěstí na dosah je natočeno na základě skutečných události a popisuje člověka, který si šáhl na dno , doslova se po něm plazil, nevzdal se a dokázal se i přes množství klacků pod nahama vydrápat nahoru a splnit si svůj sen být nezávislý , úspěšný a postarat se o svého syna. Tyhle příběhy miluji a jsou pro mne velkou motivací do života a do plnění si svých cílů. Díky za něj. Výborný film. ()

Sundance23 

všechny recenze uživatele

Už dlouho sem neviděl tak depresivní film naštěstí s dobrým koncem,to co ve filmu Smith prožije v jeho horší části života je neuvěřitelné.Smith podává jeden ze svých nejlepších hereckých víkonů a Christopher je opravdu jeho syn. ()

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Krásný film o tom, že štěstí se musí jít naproti. A když ta mrcha je někde zalezlá, tak se musí popadnout za pačesy a vytáhnout na světlo a pokud možno už nepustit. Herecký koncert Willa Smithe, kterému velmi dobře sekunduje jeho syn Jaden (v roli syna :)). I když konec je správný americký happy end, tak celý film je postaven tak, že to hlavnímu hrdinovi na konci přejete a držíte mu pěsti, aby už mu to konečně klaplo, protože si všechnu smůlu světa už vybral a každý si přece zaslouží nějaký ten kousek štěstí. ()

Atheas 

všechny recenze uživatele

Do prdlele ten měl ale smůlu, kdo si to při shlednutí nepomyslel ??? Sice je to jen film, jenže tady to bylo herecké nadání malého chlapečka s jeho tatínkem, co udělali z tohoto filmu pěknou dojemnou záležitost jemného vkusu. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Will Smith jde odhodlaně za svým americkým snem. Nevím, jak kdo, ale já mu fandil. Pouštějte ve smyčkách na úřadech práce, ale v místních poměrech dejte pozor, aby televizi někdo neodnes. Emoční závěr! PS Chris Gardner prý nehledá štěstí, ale peníze a film kýčovitě propaguje kapitalistické pseudohodnoty. Ano, pro Chrise peníze znamenají štěstí života bez nutnosti spát v chudinské noclehárně a lepší život pro syna. Navíc se zdá, že pro Chrise je štěstím i práce samotná. Vůbec mi to nevadí, mně je tenhle protestanský přístup sympatický. ()

Stanley619 

všechny recenze uživatele

Film o smůle, kde štěstí znamená práce v korporátní společnosti, prostě americký sen. Otec a syn se ale skvěle doplňovali, to jejich pouto tam prostě bylo vidět v každé scéně. Will Smith opět dokázal, že není jenom herec akčních rolí, ale že umí i pořádné drama. 70% ()

driverx 

všechny recenze uživatele

Celý film táhne od začátku do konce Will Smith. Nebýt jeho, tak se jedná o skrz naskrz průměrné béčko s happy endem. Takhle stojí za to, se na film podívat. ()

fummyk 

všechny recenze uživatele

Já nevím, nepřišlo mi to jako nějaká Drama pecka, spíš naopak. První hodinu a 15 minut jsem se nudil a ke konci se mu vše špatné obrátilo v dobré. Je to ze života a Will zde předvedl dobré herecké momenty. Za to dávám 40% ()

Erik7595 

všechny recenze uživatele

Prvá spolupráca dua Smith-Muccino a taktiež ako u Seven Pounds, funguje táto spolupráca veľmi dobre. Will Smith mi tu opäť potvrdil, že ho považovať za jedno-charakterového komediálneho herca bola veľká chyba. Opäť mi tu ukázal perfektný výkon, na ktorom v podstate stojí celý film. Vďaka nemu funguje aj tá dramatická a emocionálna rovina snímku, ktorú som spolu s ním na konci prežíval. Veľmi pekný film, rozhodne kvalitný filmový počin. ________Teším sa na nasledujúci režisérsky počin - Muccinovu drámu Fathers and Daughters. Súdiac podľa toho, ako veľmi dobre zvláda natáčať emočne silné a pôsobivé drámy, bude to dúfam opäť podobná kvalita ako tento snímok. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Krásny príbeh o tom, že aj keď vám život hádže polená pod nohy, netreba sa vzdávať. Treba dúfať, že to šťastie si v ňom nájdete, a práve preto som mal na konci široký úsmev a spoločne s Willom slzy v očiach. U mňa za plný. ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

kdyz se neco sere tak poradne a vsechno...paradne motivacni film...uvazoval sem mezi 3 a 4 hvezdama, ale co nakonec se utrhnu...mne se to libilo ()

Ulrich 

všechny recenze uživatele

Willa Smithe jsem nikdy nemel rad. Nevim cim to je, mozna tim, ze ac hral v Alim, Fresh Princovi, Bad Boys, Ja, Robot nebo MIB, porad jsem v nem videl toho sameho Smithe, ktereho znam z rozhovoru a dokumentu (Ja, prezident USA). Nicmene v tomto filmu, nejen, ze se dokazal od sveho smithovstvi naprosto odpoutat, navic dokazal byt vynikajici v teto pro nej nove poloze. K pribehu samotnemu - myslim, ze clovek (navic prumerny Evropan, ktery tyto starosti ani zdaleka nemuze pochopit nebo zazit) bude mit chvili problem najit si body k ztotozneni, ale uz brzy (a opet hlavne kvuli Smithovi) objevi lidsky aspekt tohoto pribehu o padech, nadeji a vuli pokracovat. Zkratka a dobre - film, ktery zahreje u srdce, coz je misto, na ktere drtiva vetsina filmove produkce zapomina. ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to docela vleklo ale postupně jsem se do snímku začal dostávat a vnímat Willa, který opět předvedl výboný herecký výkon a po tom co jsem zhlédl Legendu a toto hodně u mě stoupl. Líbilo se mi, že ve filmu nejsem obtěžován tím zdlouhavým obtelefonováním zákazníků (až na jeden případ) ale hlavně těmi drobnostmi, které stále ovlivňovali jeho život. No a to co všechno byl schopen udělat pro práci, kterou chtěl bylo úžasný. Když mu na konci v prosklené kanceláři dali práci tak jsem málem musel zamačkávat slzu. Moc se mi to líbilo... ()

Související novinky

Will Smith a remake Karate Kida?

Will Smith a remake Karate Kida?

01.10.2007

No ovšem, taky jsem si klepal na čelo. Will je sympaťák, ale na tohle už je opravdu starý. Samozřejmě, všechno má logické vysvětlení. Will bude pouze produkovat, a to společně s Jerry Weintraubem,… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama