Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chris Gardner (Will Smith) je otec tříčlenné rodiny, který se zoufale snaží najít takovou práci, aby dokázal uživit sebe a své nejbližší. Přestože vyvíjí obrovské úsilí, aby udržel rodinu nad vodou, matka (Thandie Newton) jeho pětiletého syna Christophera (Jaden Christopher Syre Smith) už nedokáže vzdorovat psychickému stresu z permanentní finanční krize a po těžkém rozhodování je opustí. Chris, který je nyní svobodným otcem, se i nadále všemi možnými způsoby snaží najít lépe placenou práci. Nakonec dostane možnost přihlásit se na praxi do prestižní firmy, která se zabývá obchodem s akciemi. Přestože se v úvodní fázi musí obejít bez jakékoliv finanční odměny, nabídku přijme a doufá, že na konci stáže na něj čeká regulérní pracovní nabídka a s ní i slibná budoucnost. Vzhledem k nulovým příjmům je však i se svým synem brzy vyhozen z bytu a donucen přespávat v útulcích pro bezdomovce, na autobusových zastávkách, na veřejných záchodcích a dalších místech, kde je ten trochu možné. I přes všechny nástrahy osudu však Chris nijak nepolevuje ve své snaze být milujícím a starostlivým otcem, v čemž mu nejvíce pomáhá láska a důvěra, kterou v něj Christopher vkládá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (650)

RHK 

všechny recenze uživatele

Pravé americké drama (od italského režiséra) o ztrátě výdělku, poté ztrátě manželky a o pádu na sociální dno s výborným Willem Smithem a jeho filmovým i skutečným synem. A pak ta tvrdá cesta za výnosnějším zaměstnáním - v tomto případě rovnou makléře. Jen to porovnejte s českou realitou, žádné zaměstnání znamená v USA žádný příjem - u nás by rodina dostávala ještě řadu měsíců jen mírně menší sociální dávky, půlnoční rekvalifikace prací zdarma je v tuzemsku pro mnohé spoluobčany taky kapitalistická černá můra. Trailer: http://www.csfd.cz/film/221903-stesti-na-dosah-pursuit-of-happyness-the/videa/ ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Úžasné a velmi silné drama se skvělým Willem Smithem tentokrát ve vážné roli otce, který si sáhl na samé dno, mnohokrát si zoufal, ale přesto vytrval a šel za svým snem, s nohama při zemi, s velkou pracovitostí a obrovskou odvahou. Mimochodem, jeho malý synek vůbec nebyl špatný. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Bezvýchodná deprese, která se na mne během sledování snímku přenesla, byla tak skutečná, že musím autorům složit poklonu a sobě dát pohlavek za to, že jsem si na koukání vybral film, který mi zcela zkazil náladu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Děkuju pekně za tak depresivní podívanou na Štědrý den! Celý film je pouze sledem scének na téma "vždycky může být hůř - a taky brzo bude". Will Smith hraje vcelku přirozeně chlapíka stíhaného všemi možnými drobnými i velkými pohromami, který to nikdy nevzdá (čekal jsem ještě nějakou zákeřnou chorobu na závěr), i v nuzných podmínkách se vzorně stará o svého synka a zároveň dře na své kariéře. Ach jo, jestli si tak někdo představuje umění... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jestli je tento film aspoň z poloviny inspirovanej skutečnym životem Chrise Gardnera, tak teda nechápu, jak se z takovýho idiota moh stát milionář :-) Will Smith to zahrál sice docela přesvědčivě, ale jeho postava mi tak strašně lezla na nervy, že bylo pro mě doslova utrpení tento film sledovat. Takhle nesympatickýho hlavního "hrdinu" jsem už hodně dlouho neviděl. Chová se jako úplnej idiot a úspěchu dosáhne vlastně jen díky tomu, že neustále někomu leze do prdele. Úspěch jsem mu vůbec nepřál. Naopak bych mu přál, aby skončil někde pod mostem. V podstatě souhlasim s komentářem, co napsal DaViD´82. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Pro mě jde o jednoznačný filmový zážitek, který jsem v poslední době viděl. Nemám moc v oblibě filmy o tomto tématu. Působí vždy velmi depresivně a většinou jde spolu s herci o průměrné filmy a o ztrátu času. Tenhle film je ale nepatrně jiný. Každou vtěřinu filmu sem byl dojatý a doslova každý úspěch sem Chrisovi od srdce přál. Will Smith mě opět přesvědčil, že dokáže takřka zahrát cokoli a roli Chrise Gardnera sem mu věřil každou vteřinu na plátně. Velmi pěkný film. Dávám mu pět hvězdiček protože na něj budu ještě dlouho vzpomínat. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První opravdu charakterní role pro Willa Smithe a hned takovej bombastickej, civilní a reálnej výkon, úžasný, zejména to konečný potlačovaný radování, který v sobě skrývalo ohromnej pocit zadostiučinění a úlevy, bylo strašně lidsky působící, film se v podstatě opírá jen o Willa a opřít se má rozhodně o co, navíc děj založenej na nezdolný vůli, píli a víře otce a vlastně i jeho syna dokáže zapůsobit vždycky ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Filmy podľa skutočných udalostí nemusia byť zákonite slabé a bez výpovednej hodnoty ako mnohé "televízne" projekty skrývajúce sa pod týmto prívlastkom. Ozaj ukážkový prípad, ktorý dokázal z banálneho námetu vytrieskať maximum, po hereckej stránke mimoriadne príjemný a emócie si nezískavajúci zbytočným tlačením na pílu. Silné 4* ()

choze 

všechny recenze uživatele

Caprovský film bez Capry a je to znát. Těžko fandit hlavní postavě, když stále opakuje ty samé idiotské chyby a ničí tím všechny kolem sebe. Asi jako režisér diváky zbytečně natahovanou stopáží. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Život je ako rubikova kocka. Je sakra ťažké ju poskladať tak, aby všetky jej stránky boli v harmónii. Chris Gardner robil všetko preto, aby dosiahol pre svoju rodinu harmóniu a skrze nej vytúžený, každodenný pocit šťastia. Film je stavaný s obrovským perfekcionizmom na gradáciu emocionálnych vývojov, kde má i obyčajná čokoládová tyčinka v danú situáciu neuveriteľnú hodnotu. Kontrast medzi zúfalosťou a šťastím pre mňa ešte nikdy nebol tak silným javom. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Od začiatku je jasné, že ide o útok prvého stupňa na divákove emócie. Ale že pôjde o ťažké bombardovanie som netušil. Veľmi pekný príbeh zo života, ozajstný vzťah ocka so synom je vidieť, že si perfektne rozumejú a malý Jaden nemal chybu! Príjemná, svižná, emotívna story s odpustiteľným pekným koncom. Will pre sošku! 85%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Říká se, že peníze nejsou všechno, ale ten, kdo to přísloví vymyslel, jich zřejmě měl vždy dostatek. Protože když je člověk nemá, pak je úplně v háji.. Pursuiot of HappYnes je jedním z těch filmů, po jejichž shlédnutí si začnete setsakramentsky rychle vážit toho, co máte. Je to navíc příznačná ukázka toho, jak nám život někdy nepěkně hází klacky pod nohy, ač se snažíme sebevíc. Až tímhle filmem mi Smith potvrdil, že je to PAN herec, starostlivého a finančně nezajištěného otce zahrál na jedničku. Celou dobu jsem doufala, že Chris najde svoje štěstí a byla jsem za něj nervózní, když přišlo na nějaký pohovor nebo jinou napjatou situaci. A tak to má být. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Závěrečná scéna (poprvé a naposledy emoce) a herecký výkon Willa Smithe + Thandie Newton bravurní. Jinak je to ale průhledné a přehnaně idealistické. Holt tyhle šablonovité povídky o tom, jak se Honza stal (málem) králem jsou pro masu čistou inspirací, kdy nezodpovědný fuck up tatínek tak vzorně vede rodinný budget a nosí maso na stůl, až ho opustí manželka a se svým synem přespává na toaletách v metru, avšak přesto den co den tvrdě pracuje zdarma, aby došel úspěšně do finále. Jestli tuhle melancholickou pohádku vezme někdo vážně, v praktickém životě bude pěkně v řiti. Velmi vzdáleně inspired by true story. Tak, jak se to hodí slzuchtivému publiku. Trestuhodně nepovedená kopírka skutečné cesty za snem, kde je potřeba udělat víc, než jen slepě koukat dopředu. Třeba i kolem sebe. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Procítěné, nebezpečně reálné a výtečně zahrané. Jednoduše nemám slov. Jistě, stále je to povrchní Hollywood s globálně minimalistými problémy, ale když na tuto hru přistoupíte, budete unešeni...9/10 ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Vynikajuca drama, ktora naozaj nenecha vydychnut, kedze posobila na mna az prilis depresivne, ale o to viac sa mi pacil koniec filmu a taktiez je to zivotna uloha Willa Smitha, pricom mu budem na Oscaroch drzat palce. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér Gabriele Muccino vzal nepříliš atraktivní látku (respektive látku stokrát viděnou) z toho správného konce a inspirován skutečnými událostmi natočil nepřeslazenou (i když nic si nenamlouvejme) typicky americkou záležitost; učebnicově okopírovanou story o tom, kterak se jeden obyčejný muž opětovně staví proti kopci smůly. Vznikl jistým pohledem depresivní příběh o něčem, co již velmi dobře známe z let předešlých, ale opepřený několika drobnostmi, které v daném žánru mile překvapí. Emoce nám Muccino spolu se scénáristou předkládá velmi vkusně, nikoli lacině!! A i když si je divák celou dobu vědom toho, že si „jen“ pečlivě připravuje půdu pro košatý happy-end, moc rád (alespoň u mne to tak bylo) si spolu s Chrisem vychutná ten lahodný pocit vítězství!! Místy tomu skutečně chybí hloubka i více zapamatovatelných scén, ale na druhou stranu leccos zachraňuje hlavní představitel. Respektovaný Will Smith se už nějaký ten pátek pohybuje v epicentru největšího zájmu, v zámoří má nyní skutečně neotřesitelnou pozici, jeho filmy (ať jsou žánrově jakkoliv rozličné) jsou pravidelně komerčními hity a i pro tentokrát, když zabrnkal na vážnější notu, se mu jeho úsilí vyplatilo (otevírací víkend 26 milionů dolarů), okořeněné navíc oscarovou nominací!! Poctivě vykreslil muže, kterému osud hází klacky pod nohy, a opět dokázal všem pochybovačům, jak znamenitým hercem je!! I Thandie Newton odehrála slušný part a včas vyklidila pozice, naštěstí jí scénárista už nevracel zpátky do hry. Mladý Jaden Smith je tatíkovi dobrým spoluhráčem, nechybí mu dětská roztomilost a naopak místy udivuje nefalšovanou přirozeností!! Jejich souhra je pak jednou z největších ozdob celého snímku!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

U mňa omnoho lepší film ako "Seven pounds" . Neskutočne dramaticky, smutný a navyše s rozprávkovým koncom. Zapôsobil na mňa ako štrikovaní rolák v 40 ˇC horúčavách na tele mladej aziatky. Proste malo to šmrnc, čo vám poviem - slzička padla až na dno litrového pohára. U mňa film s veľkým F .. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Co může být lepším důkazem kvality a funkčnosti filmu, než když dokáže i takového zatvrzelého cynika jako jsem já naprosto vtáhnout, pohltit, rozebrat a na závěr i nefalšovaně dojmout. Smutné i krásné zároveň, ale hlavně ohromně povzášející. Moc pěkné. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Snímek o tom, jak jeden blbec, který nabízí nesmysly, které nikdo nechce, touží po tom, aby to samé mohl dělat v rámci velkého korporátu. To jsou emoce! ()

Související novinky

Will Smith a remake Karate Kida?

Will Smith a remake Karate Kida?

01.10.2007

No ovšem, taky jsem si klepal na čelo. Will je sympaťák, ale na tohle už je opravdu starý. Samozřejmě, všechno má logické vysvětlení. Will bude pouze produkovat, a to společně s Jerry Weintraubem,… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama