Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chris Gardner (Will Smith) je otec tříčlenné rodiny, který se zoufale snaží najít takovou práci, aby dokázal uživit sebe a své nejbližší. Přestože vyvíjí obrovské úsilí, aby udržel rodinu nad vodou, matka (Thandie Newton) jeho pětiletého syna Christophera (Jaden Christopher Syre Smith) už nedokáže vzdorovat psychickému stresu z permanentní finanční krize a po těžkém rozhodování je opustí. Chris, který je nyní svobodným otcem, se i nadále všemi možnými způsoby snaží najít lépe placenou práci. Nakonec dostane možnost přihlásit se na praxi do prestižní firmy, která se zabývá obchodem s akciemi. Přestože se v úvodní fázi musí obejít bez jakékoliv finanční odměny, nabídku přijme a doufá, že na konci stáže na něj čeká regulérní pracovní nabídka a s ní i slibná budoucnost. Vzhledem k nulovým příjmům je však i se svým synem brzy vyhozen z bytu a donucen přespávat v útulcích pro bezdomovce, na autobusových zastávkách, na veřejných záchodcích a dalších místech, kde je ten trochu možné. I přes všechny nástrahy osudu však Chris nijak nepolevuje ve své snaze být milujícím a starostlivým otcem, v čemž mu nejvíce pomáhá láska a důvěra, kterou v něj Christopher vkládá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (650)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak Will Smith byl fakt výbornej a doufám, že toho Oscara jednou dostane. Navíc to vypadá, že herecký geny půjdou dál v rodině, protože jeho syn Jaden je taky dost dobrej a docela roztomilej na herecký dítě. Jinak mi to ale přišlo docela nudný a způsob, jakým mě chtěl film dojímat každou druhou scénu, protože na tom byl hlavní hrdina čím dál hůř a hůř, mi přišel ke konci už protivný. Škoda. ()

petero 

všechny recenze uživatele

To že ten malí klučina je aj v skutočnosti synom Willa Smitha ma napadlo až niekedy v polovici filmu. Herecké korene sa proste nezaprú. Smutný presmutný príbeh otca snažiaceho sa dostať z problémov, pričom však musí spadnúť až na úplné dno. Scénka zo záchodov kde vyhŕknu Willovi prvýkrát slzy ma dostala. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako hlása distribútor, nielen najdojímavejší film v jeho kariére, ale rozhodne úplne iný ako jeho ostatné. Ako nešťastník k štastiu prišiel, alebo cesta za americkým snom. Aj takto by sa to dalo stručne okomentovať. Smutný príbeh o tom, koľko človek znesie a čo všetko musí zvládnuť k ceste za šťastím, v tomto prípade za dobre platenou prácou. Smith hraje výborne a to, že jeho filmového syna hraje jeho skutočný syn, filmu iba prospelo. Film nie je iba drámou, ale občas aj pobaví(všetky scény s ukradnutým "strojom času",alebo naháňačka s taxikárom). Kto zažil iba polovicu toho čo Ch.Garner musí pri filme vyroniť slzu. Film o silnej ľudskej vôli alebo rozprávka o tom, ako vám poskladanie rubíkovej kocky otvorí zatvorené dvere...Film 80%. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Filmů tohoto typu je opravdu hodně, ale jen na prstech jedné ruky spočítáte ty geniální. Štěstí na dosah patří naštěstí do té druhé kategorie a jak už napsalo spoustu lidí přede mnou je to opravdu masáž na nervy. Will Smith byl pro mě hrozně dlouho namachrovaným debilem, který snad ztratil veškerý cit pro hraní. V roli Chrise ale podává podle mě svůj životní výkon a jeho afrosyn mu přitom zdatně sekunduje a doufám, že ho jednou taky budu vynášet do nebes jako momentálně jeho otce. Film, který mě utvrdil v názoru, že hodní končí poslední..... ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jak se opět ukázalo, Will Smith umí zahrát cokoliv, přes drsného policajta, až po milujícího otce v dramatu, kterému se pořád pod nohy plete smůla. Příběh je to rozhodně nadprůměrný, ale takových už bylo o tom, jenže tohle je podle skutečnosti o tom, že když člověk opravdu moc chce, tak to vždycky výjde. Film je to hezký, docela i sentimentální, ale jako rodinný snímek proč ne. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ponaučení z tohoto filmu? I když se v životě dostanete na dno, nevzdávejte to a běžte dál za svým cílem. Štěstí na dosah je opravdu pěkný příběh, v němž tím nejsilnějším je vztah otce a syna v těžkých životních chvílích. Slzy smutku - ale i štěstí - byly opravdovým kořením už tak zajímavého a lidského příběhu. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film mi dal ránu, jak je skutečný. Není tu žádný hrdina. Je tu Chris Garden v podání Willa, kterému se prostě nikdy nedaří, není nijak talentovaný, má synka, kterého nechce už dále jen zklamávat. Chce peníze aby mu mohl dělat radost. Snadno uvěříte jejich vztahu ( protože je to skutečně jeho syn Jaden ), snadno uvěříte příběhu a vžijete se do něj, snadno uvěříte všemu co vám ukážou. Můžu říct, že Will Smith to zahrál opravdu skvěle. Jeden z nejlepších výkonů roku. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

"Choď si za svojím snom a nenechaj nikoho, aby ti ho ukradol ..." Tisíckrát ohrané klišé výchovných amerických filmov sa vracia v plnej paráde pod taktovkou talianskeho režiséra a finančnou záštitou štúdia Sony. Predovšetkým však v inkarnácii Willa Smitha, ktorý sa touto rolou prvýkrát za pekný počet rokov vymedzuje ako citlivý rodinný typ, namiesto toho, aby kosil v spomalenom zábere zástupy robotov alebo aspoň cynicky hlásil v poriadne dlhom koženom kabáte. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Příběh o nezdolné touze a odhodlání je vzhledem k tématu samozřejmě trochu melodramatický, ale ani zdaleka ne tak, jak bych čekala. Snímek nakonec působí překvapivě dobře, není to úplný sladkobolný doják, jen lehce depresivní drama s poměrně dobře namíchanými dojemnými momenty. Velmi silné tři hvězdičky. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Krásný film o naději a překonávání životních nástrah, který dokáže chytit za srdce, aniž by urazil mozek a přehnaně útočil na slzní kanálky. Will Smith se tu opravdu překonal, předvedl výtečný a procítěný výkon a na listině oscarových nominací se ocitl naprosto zaslouženě. Hlavně díky němu má snímek takovou sílu a nemohl jsem z něj spustit oči, i když bylo vlastně jasné, jak to nakonec dopadne. Takových filmů ať klidně točí více, oni totiž dokážou i silně motivovat, pokud se v životě zrovna nedaří tak, jak by mělo.. Tedy alespoň tenhle to dokáže. 85% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Kouzelně přitažlivé vyprávění o muži který se ze dna se snaží vyšplhat na vrchol. Trošku Gump, troška Brokovich, skvělý příběh, skvělý scénář a kouzelná režie a přes mírné slabší pasáže to dokáže zaujmout. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Již mnohokrát jsem napsal, jaký vztah mám k filmovému citovému vydírání! A to sice takový, že pokud dostanu uvěřitelné postavy, u kterých stojí zato držet jim palce, sežeru všechno i s navijákem a následně pak ještě s nezaschlými slzami v očích nadšeně uděluji pět hvězdiček a v profilu předělávám svůj top! Štěstí na dosah je zářným příkladem toho, co na mě platí! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +příběh -celkový dojem z filmu/// Film jenž vypráví příběh muže, který se se svým 5letým synem protlouká životem a amerikou 80tých let. Je to film který má jistou hloubku a poskytuje nám divákům pohled do sociálních problémů lidí té doby. Je jasné, že někteří lidé to nemají v životě lehké. Nebo se jim štěstí vyhábá alespoň v jistém životním úseku. A pokud chcete mít štěstí alespoň na dosah, musíte si za ním neúprosně jít. Jeden by řekl, že podobné téma tu už několikrát bylo. To je fakt. Tady je rozdíl v tom, že hlavní roli hraje Will Smith a dále podstatný rozdíl v tom, že film není nijak přehnaný, akční, dojemný, neuvěřitelný. Je pouze prostě jen normální a zahrnuje v sobě jen malou část života postav. Není tedy nějak dějově složitý. Když si to tak ale spočítám, tak bych bral klidně pravý opak./// Celkem 45%/// ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Rodinný snímok, ktorý kľudne môžete označiť za číro "americký", môžete označiť jeho zámery za priehladné a príliš okaté. Nič z toho mu však neuberie na sympatických, hereckých výkonoch, dojemnom príbehu chlapíka, ktorému sa smola lepila snáď aj (s prepáčením) na prdel a v neposlednom rade nebudete okradnutý ani o obraz úprimnej lásky medzi otcom a synom. VIAC TU. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Spratek z amerického vidlákova s odulým egem se rozhodne zbohatnout na prodeji zdravotnického zařízení. Jeho nejsilnější vlastností je sobeckost, takže nechá manželku dělat dvě směny a sám se poflakuje v roli agenta s teplou vodou. Absolutně postrádá schopnost sebereflexe, ochotu alespoň se pokusit postarat o rodinu tím, že by zkusil pracovat, egomaniak v něm si nedokáže udržet manželství a záhy začne syna vláčet po ubytovnách pro bezdomovce. A pak se mu zadaří stát se makléřem a vydělávat ve zbytečné profesi. Splnění amerického snu jako ze žurnálu a zároveň jeden z mnoha filmů, při nichž mě těší, že nejsem Američanka. Smith hraje dobře, ale to je jediné pozitivum téhle typické přeslazené americké komerční limonády. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zhlédl zase další Muccinův snímek, ve kterém si pan režisér vlezl příběhu na záda, nechal ho plynout a zapomněl z nich slézt. Stejně jako tomu bylo ve snímku Sedm životů, i zde se nám v hlavní roli představil Will Smith, tady ale poněkud v opačné úloze a opět herecky kraluje, věřil jsem mu prakticky vše. Scéna ve 2/3 na zastávce se strojem času a dinosaury na mě ale byla už moc sentimentální. Netuším nakolik je příběh či scénář realitě se držící, pravdou ale je, že ve mě v tomto stylistickém podání nevyvolal takové pocity jaké jsem očekával, přesto je to ale dobré. 65% ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Laskavý snímek s dojemným příběhem umocněný Willem Smithem a jeho kouzelným synkem, který měl velý afro jakostoletej kaštan, ten v lese, má velkou korunu ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak obrovskou sílu má v cestě za štěstím a úspěchem právě SNAHA a ODHODLÁNÍ. A to i přesto, že vám podmínky ani trochu nepřejí. Rozhodně jde o hodně inspirativní film, tím spíš, že je založen na skutečném příběhu. Navíc tuto náročnou roli muže, který si sáhne na úplné dno, ale přesto se snaží být dobrým otcem a vše s vypětím sil překonat, hraje Will Smith velmi přesvědčivě. Nedivím se, že byl nominovaný na Oscara. Tohle je rozhodně film podle mého gusta. ~(4,3)~ ()

Související novinky

Will Smith a remake Karate Kida?

Will Smith a remake Karate Kida?

01.10.2007

No ovšem, taky jsem si klepal na čelo. Will je sympaťák, ale na tohle už je opravdu starý. Samozřejmě, všechno má logické vysvětlení. Will bude pouze produkovat, a to společně s Jerry Weintraubem,… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama