Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chris Gardner (Will Smith) je otec tříčlenné rodiny, který se zoufale snaží najít takovou práci, aby dokázal uživit sebe a své nejbližší. Přestože vyvíjí obrovské úsilí, aby udržel rodinu nad vodou, matka (Thandie Newton) jeho pětiletého syna Christophera (Jaden Christopher Syre Smith) už nedokáže vzdorovat psychickému stresu z permanentní finanční krize a po těžkém rozhodování je opustí. Chris, který je nyní svobodným otcem, se i nadále všemi možnými způsoby snaží najít lépe placenou práci. Nakonec dostane možnost přihlásit se na praxi do prestižní firmy, která se zabývá obchodem s akciemi. Přestože se v úvodní fázi musí obejít bez jakékoliv finanční odměny, nabídku přijme a doufá, že na konci stáže na něj čeká regulérní pracovní nabídka a s ní i slibná budoucnost. Vzhledem k nulovým příjmům je však i se svým synem brzy vyhozen z bytu a donucen přespávat v útulcích pro bezdomovce, na autobusových zastávkách, na veřejných záchodcích a dalších místech, kde je ten trochu možné. I přes všechny nástrahy osudu však Chris nijak nepolevuje ve své snaze být milujícím a starostlivým otcem, v čemž mu nejvíce pomáhá láska a důvěra, kterou v něj Christopher vkládá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (650)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film mi dal ránu, jak je skutečný. Není tu žádný hrdina. Je tu Chris Garden v podání Willa, kterému se prostě nikdy nedaří, není nijak talentovaný, má synka, kterého nechce už dále jen zklamávat. Chce peníze aby mu mohl dělat radost. Snadno uvěříte jejich vztahu ( protože je to skutečně jeho syn Jaden ), snadno uvěříte příběhu a vžijete se do něj, snadno uvěříte všemu co vám ukážou. Můžu říct, že Will Smith to zahrál opravdu skvěle. Jeden z nejlepších výkonů roku. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zhlédl zase další Muccinův snímek, ve kterém si pan režisér vlezl příběhu na záda, nechal ho plynout a zapomněl z nich slézt. Stejně jako tomu bylo ve snímku Sedm životů, i zde se nám v hlavní roli představil Will Smith, tady ale poněkud v opačné úloze a opět herecky kraluje, věřil jsem mu prakticky vše. Scéna ve 2/3 na zastávce se strojem času a dinosaury na mě ale byla už moc sentimentální. Netuším nakolik je příběh či scénář realitě se držící, pravdou ale je, že ve mě v tomto stylistickém podání nevyvolal takové pocity jaké jsem očekával, přesto je to ale dobré. 65% ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Steve Conrad .. Milé, malé, skromné, smutné, reálné .. a výsledný poctivý doják je téměř na dosah. Možná to je největší problém - ten průhledný tah na emoce. Otec a syn Smith - Smith jsou naštěstí přesvědčivě a dostatečně vysoko nad hereckým průměrem. Škoda, že nad tento průměr nevystřelil i scénář. Ještě že Gabriele Muccino dělá co se dá a spoustu zádrhelů jemně uhlazuje. Všechny ovšem neuhladí... 70%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Spratek z amerického vidlákova s odulým egem se rozhodne zbohatnout na prodeji zdravotnického zařízení. Jeho nejsilnější vlastností je sobeckost, takže nechá manželku dělat dvě směny a sám se poflakuje v roli agenta s teplou vodou. Absolutně postrádá schopnost sebereflexe, ochotu alespoň se pokusit postarat o rodinu tím, že by zkusil pracovat, egomaniak v něm si nedokáže udržet manželství a záhy začne syna vláčet po ubytovnách pro bezdomovce. A pak se mu zadaří stát se makléřem a vydělávat ve zbytečné profesi. Splnění amerického snu jako ze žurnálu a zároveň jeden z mnoha filmů, při nichž mě těší, že nejsem Američanka. Smith hraje dobře, ale to je jediné pozitivum téhle typické přeslazené americké komerční limonády. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako hlása distribútor, nielen najdojímavejší film v jeho kariére, ale rozhodne úplne iný ako jeho ostatné. Ako nešťastník k štastiu prišiel, alebo cesta za americkým snom. Aj takto by sa to dalo stručne okomentovať. Smutný príbeh o tom, koľko človek znesie a čo všetko musí zvládnuť k ceste za šťastím, v tomto prípade za dobre platenou prácou. Smith hraje výborne a to, že jeho filmového syna hraje jeho skutočný syn, filmu iba prospelo. Film nie je iba drámou, ale občas aj pobaví(všetky scény s ukradnutým "strojom času",alebo naháňačka s taxikárom). Kto zažil iba polovicu toho čo Ch.Garner musí pri filme vyroniť slzu. Film o silnej ľudskej vôli alebo rozprávka o tom, ako vám poskladanie rubíkovej kocky otvorí zatvorené dvere...Film 80%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Původní Rubikova kostka neměla uprostřed bílého čtverečku své logo - to bylo přidáno až mnohem později. (don corleone)
  • Will Smith (Chris Gardner) spolupracoval s několika mistry ve skládání Rubikovy kostky, aby se ji naučil složit co nejrychleji. (don corleone)

Související novinky

Will Smith a remake Karate Kida?

Will Smith a remake Karate Kida?

01.10.2007

No ovšem, taky jsem si klepal na čelo. Will je sympaťák, ale na tohle už je opravdu starý. Samozřejmě, všechno má logické vysvětlení. Will bude pouze produkovat, a to společně s Jerry Weintraubem,… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama