Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na konci světa

  • USA Pirates of the Caribbean: At World's End (více)
Trailer 2

Nejmocnější vládci pirátů uvěznili bohyni Kalypsó, aby jim nemohla škodit, a rozdělili si vládu nad Sedmi moři. Nyní se zdá, že jim nastaly zlé časy. Will Turner a Elizabeth Swannová se přidávají k oživenému kapitánu Barbossovi, aby zabránili nejhoršímu. Obávaná loď Bludný Holanďan a Dave Jones jsou totiž pod kontrolou Východoindické společnosti, a tak pomalu, ale jistě likvidují všechny piráty všech moří. Je na čase svolat pirátské vůdce, aby se proti silnému nepříteli spojili. To ale bez Jacka není možné, a tak se skupinka pirátů plaví až na daleký východ, aby získala magické mapy, s jejichž pomocí je možné Jacka z říše Davyho Jonese vysvobodit. Bohužel netuší, že proti nim nestojí jen lord Cutler Beckett, ale i zuřivý asijský pirát Sao Feng. Krom toho chce William zachránit svého otce ze spárů Bludného Holanďana, což se zdá jako nemožný úkol. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 161)

EdaS 

všechny recenze uživatele

At Shit´s End: Třetí díl definitivně zdegeneroval do námořnické telenovely - dvě a půl hodiny (podle otlačenin bych tipoval víc) zběsile překombinovaného děje připraví hlavní postavy (a že jich je!) o jakékoliv divácké sympatie, na konci mi byli ukradení prostě úplně všichni. Není tu žádná výjimečná scéna ve stylu kola ze dvojky, není tu skoro žádný humor, není tu vlastně zajímavého zhola nic. Ani to tolik profláklé cameo Keithe Ritchardse nestojí za zmínku. Zatraceně vyčerpávající nuda. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Téměř tři hodiny nezvládnuté megalomanie, která nemá ve vodách dobré zábavy co pohledávat. Verbinski neutáhnul digitální tajtrlíkování a tak pouze skládá jednotlivé scény za sebe bez jakékoliv další invence. Mezi postavami je neuvěřitelný bordel, vzájemné podrážení se a kutí piklí po čase nudí a dávka nadhledu vlastní předchozím dvěma dílům zde zoufale absentuje. Být to tak o půl hoďky kratší, je z toho blockbuster roku, takhle je to ale nabubřelá nuda, která chytne za koule leda tak odkazem na Leoneho a vtipným cameem Keitha Richardse. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to nebude nic moc, ale výsledek byl ještě horší. Ve filmu není NIC vtipné, a přece od toho tu piráti byli - aby pobavili. Kdo chtěl rádoby složitý a promyšlený scénář? Pokusy o funkční mytologii a složitou změť motivací zoufale nevychází, navíc zazdívají i to, v čem Piráti mohli uspět. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Víte, co je nejhorší na těchhle letních blockbusterech, které vůbec nejsou chytré? Že si při nich uvědomíte, že jediná scéna, která ve vás dokázala vzbudit emoci, byla okázalá pocta Leonemu a Morriconemu,... abyste si pak uvědomili, že jsou vám postavy filmu ukradené, protože svoji motivaci mění z minuty na minutu a je jich tolik (jak hlavních, tak vedlejších), že se mezi nimi nedá pořádně orientovat a sympatizovat či je aspoň chápat. Zatímco Truhla mrtvého mužel neschopnost stvořit funkční filmový fikční svět zakrývala za tématizování druhých částí v rámci konceptu trilogie, Na konci světa se projevuje ve své bezradnosti už celý. Spousta scén, které by se daly bez problémů vypustit, nadbytečných postav a protahovaných konců, až to není hezké. Pokud se tvůrci v druhém díle báli diváků až tolik, že jim museli jít za každou cenu na ruku, ale pořád to bylo vtipné, i když cílené na děti, zde je to už vrchol trapnosti (kolikrát Depp?) a ještě větším potomněním a zvážněním ten film přišel i o svůj nadhled. Hoši z ILM a zvlášť Hans Zimmer si sice zaslouží snad jako jediní pochvalu, ale to je na očekávaný letní blockbuster setsakramentsky málo. Mimochodem, v celém tříhodinovém filmu je jedna jediná rytmicky dobře zvládnutá sekvence (závěrečná bitva lodí)! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Co třetím Pirátům asi nikdo nemůže upřít je, že každičký dolar je na nich vidět i slyšet. Hodně vidět i hodně slyšet. Což v poslední době u popcornů nebývá zvykem. Výprava, efekty, Zimmerova hudba, kamera... Po technické stránce se vytknout nedá takřka nic. Stopáž rozhodně přepísknutá je, scénář moc není a když tak se utápí v kolonce "všichni kujme pikle na všechny". Jenže tam kde se druhý díl nimral v bezpohlavní rodinné nudě o ničem, tak zde nám Piráti přitemnili a postavy se odklonili z černobílého vybarvení do šedé charakterové zóny, ve které nikdo není svatouškem. A to je dobře, jelikož se "zvážněním" jde ruku v ruce i úbytek humoru a to především toho dětinského. Ne že by zmizel zcela, ale není zde za každou cenu jako v minulé části. Navíc je upozaděna i postava Jacka což je také výrazný klad, který nejvíce napomáhá právě samotné postavě Sparrowa. Prostor na uvolněném místě navíc více než-li zdatně zaplňuje výborný Rush. Přesto zde humor je, kupříkladu "Larry" je gag Monty Pythonovských rozměrů. U třetích Pirátů bude asi především záležet co od nich očekáváte - pokud nezávadné ukrácení času pro celou rodinu jako u prvních dvou dílů, tak zde moc nepochodíte. Pokud technicky precizní podívanou, která má své chybky (respektive někdy až masařky - zbytečné dějové linky, eskapády zviřátek, multiJack apod.) plnou toho správného pirátského nádechu, tak byste této epizodě mohli dát šanci... Navíc tvůrci potěší zdařilou poctou Leonemu s Morriconem. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (59)

  • Jacku Sparrowovi (Johnny Depp) v čase 33:38 poté, co seskočí z lodi, mluví o tom, že není žádný vítr a že by dal duši i za sebemenší zafoukání, vlají vlasy ve větru. (A7X92)
  • Kvůli cenzuře byly v Číně zkráceny scény s kapitánem Sao Fengem (Yun-Fat Chow) zhruba o 10 minut, tedy o polovinu. Důvodem bylo stereotypní zobrazování Číňanů. (imro)
  • Rada pirátů skutečně existovala. Pobřežní bratrstvo byla volná koalice pirátů a bukanýrů, která působila v 17. a 18. století v Atlantském oceánu, Karibském moři a Mexickém zálivu. Měli základnu na ostrově Tortuga u pobřeží Haiti a v Port Royal na Jamajce. Bratrstvo tvořili původně francouzští hugenoti a britští protestanti, ale do jejich řad se přidávali další dobrodruzi různých národností, včetně Španělů a Afričanů. (Rodriguez)

Související novinky

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

14.09.2009

Studio Walt Disney Pictures koncem minulého týdne oficiálně oznámilo, že čtvrté pokračování veleúspěšné pirátské fantasy dorazí do kin v létě 2011 pod názvem Pirates of the Caribbean: On Stranger… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Reklama

Reklama