Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na konci světa

  • USA Pirates of the Caribbean: At World's End (více)
Trailer 1

Nejmocnější vládci pirátů uvěznili bohyni Kalypsó, aby jim nemohla škodit, a rozdělili si vládu nad Sedmi moři. Nyní se zdá, že jim nastaly zlé časy. Will Turner a Elizabeth Swannová se přidávají k oživenému kapitánu Barbossovi, aby zabránili nejhoršímu. Obávaná loď Bludný Holanďan a Dave Jones jsou totiž pod kontrolou Východoindické společnosti, a tak pomalu, ale jistě likvidují všechny piráty všech moří. Je na čase svolat pirátské vůdce, aby se proti silnému nepříteli spojili. To ale bez Jacka není možné, a tak se skupinka pirátů plaví až na daleký východ, aby získala magické mapy, s jejichž pomocí je možné Jacka z říše Davyho Jonese vysvobodit. Bohužel netuší, že proti nim nestojí jen lord Cutler Beckett, ale i zuřivý asijský pirát Sao Feng. Krom toho chce William zachránit svého otce ze spárů Bludného Holanďana, což se zdá jako nemožný úkol. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (59)

  • Poprvé v této filmové sérii můžeme vidět obličej Davyho Jonese (Bill Nighy). (griph)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. května 2007 v Anaheimu (stát Kalifornie). (Varan)
  • Jedná se o první film série, ve kterém je zobrazen obvyklý pirátský stereotyp – páska přes oko. (Rebelka_)
  • Herci a štáb natáčeli kolem posledního týdne v srpnu roku 2006 u pobřeží Jižní Kalifornie v oblasti South Bay. Přítomní mohli vidět, jak se Černá perla plaví do přístavu a z přístavu Palos Verdes Estates a u mola na pláži Redondo. Hvězdy filmu si tehdy vzaly volno, aby se pozdravily s fanoušky a rozdaly autogramy. (warhammer)
  • Štáb vybudoval šedesát stop dlouhou repliku přední části Černé perly na zádi návěsu na solných planinách v Utahu pro natáčení se Stínem perly. Natáčení bylo naplánováno na 19 dní, ale trvalo jen 4 dny. (warhammer)
  • Natáčení začalo 6. dubna 2005 na ostrově St. Vincent (paradoxně jednou ze závěrečných scén). Na ostrově Grand Bahama filmaři natáčeli na otevřeném moři a v obrovské nádrži, kterou zde vybudovali. V ateliéru 12 v Universal Studios vznikla obrovská napodobenina singapurské čtvrti z počátku 18. století skládající se z 40 domů. Ve městě Bonneville Salt Flats v Utahu se natáčely scény, v nichž kapitán Jack Sparrow (Johnny Depp) pomalu propadá šílenství ve svém osobním pekle. V ateliéru 2 ve studiích společnosti Disney vznikla Zátoka vraků. A v obrovském hangáru ve městě Palmdale v Kalifornii, jenž byl původně postaven v roce 1983 ke zkonstruování stovky bombardérů B-1, se natáčela závěrečná apokalyptická bitva, která se odehrává v monumentální bouři. (warhammer)
  • Na elektrickou kytaru, která zazněla ve skladbě "Parlay" (scéna vyjednávání před závěrečnou bitvou), hrál sám režisér Gore Verbinski. (Parlay)
  • Skladba "Parlay", která zazní během scény setkání na ostrově, je velmi podobná skladbě "Man With The Harmonica", kterou složil Ennio Morricone pro film Tenkrát na Západě (1968). Celá scéna je poctou tomuto filmu, což naznačují i velké detaily tváří, které na sebe hledí. (Parlay)
  • Televize USA Network zaplatila za práva na televizní premiéru 28 milionů dolarů. (zigot7)
  • Když piráti doputují na konec světa, hraje k tomu stejná hudba jako na atrakci v Disneylandu, která kdysi posloužila jako námět pro tuto filmovou sérii. (Rodriguez)
  • Rada pirátů skutečně existovala. Pobřežní bratrstvo byla volná koalice pirátů a bukanýrů, která působila v 17. a 18. století v Atlantském oceánu, Karibském moři a Mexickém zálivu. Měli základnu na ostrově Tortuga u pobřeží Haiti a v Port Royal na Jamajce. Bratrstvo tvořili původně francouzští hugenoti a britští protestanti, ale do jejich řad se přidávali další dobrodruzi různých národností, včetně Španělů a Afričanů. (Rodriguez)
  • Kvůli cenzuře byly v Číně zkráceny scény s kapitánem Sao Fengem (Yun-Fat Chow) zhruba o 10 minut, tedy o polovinu. Důvodem bylo stereotypní zobrazování Číňanů. (imro)
  • Jack Sparrow (Johnny Depp) se ve filmu objeví až ve 33. minutě. (imro)
  • Kopie byly do kin posílané pod fiktivním názvem „Rummy 3“. (imro)
  • Keitha Richardse (kapitán Teague) se tvůrci snažili obsadit už od prvního filmu, ale povedlo se jim to až při natáčení třetího dílu. (imro)

Související novinky

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

14.09.2009

Studio Walt Disney Pictures koncem minulého týdne oficiálně oznámilo, že čtvrté pokračování veleúspěšné pirátské fantasy dorazí do kin v létě 2011 pod názvem Pirates of the Caribbean: On Stranger… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Reklama

Reklama