Reklama

Reklama

V utajení

(seriál)
  • USA Sleeper Cell
USA, (2005–2006), 16 h 56 min (Minutáž: 51–59 min)

Hrají:

Michael Ealy, Oded Fehr, Henri Lubatti, Melissa Sagemiller, Alex Nesic, Carlos Gómez, Blake Shields, James Le Gros, Kevin Alejandro, Angela Gots, Michael Rady (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Tajnému agentu FBI Darwynu Al-Sayeedovi se podaří naverbovat k teroristické spící buňce, aby tak zabránil útoku na Los Angeles. (SkyShowtime)

Recenze (12)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pohled do jedné teroristické buňky na území USA očima agenta v utajení. Velké plus seriálu je v aktuálnosti tématu a hlavně v "kontroverzi" kolem charakterizace postav. Nejde o nikterak černobílou záležitost - každý má své důvody proto co dělá. Na druhou stranu je seriál zajímavý hlavně díky svému tématu, ze kterého se nedaří zcela vytěžit potenciál, který skýtá. A právě nebýt tématu a postav, tak Sleeper Cell nemá moc co nabídnout, jelikož ve všech ostatních ohledech je dosti průměrný a tradiční. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jako napínavý thriller to úplně nefunguje, ale jako informace o funkčnosti teroristických buněk, to je až překvapivě detailní a informativní. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý seriál s kontroverznou tématikou, v ktorom sledujeme ak funguje teroristická bunka. Našťastie z pohľadu tajného agenta, ktorý ju infiltroval. Jedným z dôležitých motívov je ukázať, že moslimovia a džihádisti nie je to isté.  Ak by to bola pravda, tak už by nás dávno všetkých vyhodili do vzduchu. Prvá sezóna má pomalší rozbeh, ale finále vygraduje do neskutočných rozmerov. Slabinou sú niektoré postavy. Hlavný hrdina agent a hlavný terorista sú zahraní skvele. Ale zvyšný členovia bunky sú predstavitelia klišé retardov. Najzaujímavejší príbeh al ten srb. Ten bol ešte desivejší ako hlavný zloduch. Príliš ma nebavil veliteľ z FBI, ale nová veliteľka, ktorú hrá moja obľúbenkyňa Sonya Walgerová tomu dodala grády. Prvá séria je za solídnych 6/10. Druhá má o dva dieli menej a tým pádom menej vaty. Vydarili sa aj vedľajšie postavy teroristov. bohužiaľ srb dostal samostatnú líniu, ktorá nie je ničím zaujímavá. Hlavná dejová línia je napínavá rovnako ako minule. Tentoraz teroristi dosiahnu aj čiastočný úspech. Záver je evidentne otvorený pre ďalšiu sériu ale zároveň sú hlavné línie dostatočne uzavreté, aby diváka nemrzelo, že si seriál pustil. Oplatí sa to. Finále sa vydalo pre mňa nečakaným smerom a pekne tne do obidvoch strán, ktorým na konci dňa ide o to isté svinstvo. O blbú pomstu. Druhá séria za 8/10. Technická stránka seriálu je príjemne oldschool. Pri tých pár skvele natočených prestrelkách bez CGI som mal radosť, čo všetko bolo možné natočiť v TV produkcii. Dnes to nevidíme ani v kinofilmoch. Škoda. Celkovo seriál za solídnych 7/10. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - nominace (2) - 63. ročník (za rok) 2005 - Nejlepší minisérie / TV film, 64. ročník 2006 - Nejlepší herec v minisérii / TV filmu - Michael Ealy ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Tento serial pro mě byl velkým přínosem, dozvěděl jsem se z něho hodně o islámu. Charaktery postav byli velmi různé, zajímavá a dodávali seriálu to pravou jiskru. ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Slušně zpracované téma teroristické buňky. Seriál se snaží být absolutně objektivní, což se mu víceméně dáří. Největším plusem seriálu je samotné téma, dobře rozpracované charaktery a příběhy jednotlivých postav. Kromě skvělé omáčky okolo však seriál nakonec nabídne i strhující děj, 2. série je snad ještě o kus kvalitnější než ta první. Pro mě jeden z nejlepších akčních seriálů, který poraží snad jen 24 a možná Prison Break. (85%) ()

Santic 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se o Islám nijak extra nezajímal, ale musím říct, že mi Sleeper Cell přeci jen trošku otevřel oči... Rozhodně tento seriál nepovažuji za nutný ke shlédnutí, ale když už se k tomu někdo odhodlá, tak neprohloupí... ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Sleeper cell je serial z prostredi tajnych sluzeb, teroristu, islamu... Cesky nazev V utajeni napovi o co sa jedna. Proste chlapek infiltruje teroristickou organizaci a zaroven pracuje pro FBI! Prvni sezona byla odvysilana v brutalne kratkem case od 4 do 18/12/2005, tema je to kontroverzni, tak mozna kvoli tomu to tak ponahlali ;-). Zatim jsem videl necelou prvni serii a zatim to vypada na normalni prumernou podivnou :-/ ()

BigBrother 

všechny recenze uživatele

Nemám osobní zkušenost s prací v teroristické buňce, ale představuji si, že vypadá nějak tak, jak je popsaná v tomto seriálu. Což je ovšem i slabina celého díla - místy je to docela nuda, stejně jako v běžném životě. Nic není černobílé, zlo i dobro má mnoho podob. ()

Reklama

Reklama