Reklama

Reklama

Uvolněte se, prosím

(pořad)
  • Slovensko Uvoľnite sa, prosím
Talk-show / Komedie
Česko, 2004, 240x40 min

Účinkují:

Jan Kraus (moderátor), David Kraus, Jitka Asterová, Dan Bárta, Iveta Bartošová, Kabir Bedi, Alice Bendová, Lucie Benešová, Dagmar Bláhová, Pavel Bobek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Late night show je standardní světový formát, který pozdě večer vysílají televize v mnoha zemích západní Evropy i Spojených států. Jedná se o velmi oblíbené pořady, které jsou vždy spojené s osobou moderátora. Velmi důležité je, že se povídání odehrává před diváky.
Od 19. listopadu 2004 se vždy v pátek na prvním programu ČT objevuje talk show Jana Krause Uvolněte se, prosím, která právě z podobného formátu vychází. Natáčí se v pražském divadle PONEC. Pro diváky v sále je připravené představení zhruba v délce hodiny a půl, v televizi pak diváci uvidí půlhodinový sestřih.

Povídání se třemi hosty ze světa politiky, kultury a dalších zajímavých lidí z normálního života by mělo být neformální. Prvoplánově nepůjde o třeskutou řachandu ani vážné klábosení.Po celou dobu je na jevišti s Janem Krausem i kapela jeho syna, Davida. S kým vším si muzikanti zahrají a zazpívají, uvidíme v budoucnu... (Česká televize)

(více)

Diskuze

divokan

divokan (hodnocení, recenze)

jestli má někdo problémy  s  "názorovým diktátem" tak já ne ......prostě  ostřejší moderátor kterej tu nikdy  nebyl , ovšem po tolika  reprízách už  je  to hoooooooooooodně  ohraná deska . Proč  si sakra  nedá oraz a  cpe  se  ještě  na  primu ??? proč  nevymění kapelu? proč  neupraví formát???? protože  v  americe  to funguje  desetiletí v  kuse  nebo protože  má o sobě  tak velké mínění ????? " tak slibné začátky  a  tak zoufalé konce........

hrdej brňák

hrdej brňák (hodnocení, recenze)

Euréka. Krausovo ego vybobtnalo do atmosférických výšin. Jeho názorovej diktát byl už neúnosnej.

Heretic

Heretic (hodnocení, recenze)

Po shlédnutí speciálu o Winstonových dětech bych přidal rád 6* a možná i 7* hvězdičku. Skvěle natočeno!!!

bery237

bery237 (hodnocení, recenze)

Většinou sleduju jen díly s mými oblíbenými, nebo dle mého názoru zajímavými hosty... už se ani nemusím vyjadřovat k Jacques, ot je ohrané téma. Ale občas mě dost zaráží a štve způsob, jakým Kraus drbe a šťourá do různých záležitostí pozvaných hostů. Skáče jim do řeči, ztrapňuje je... někdy je to až moc, ale většinou se to dá přežít. 5 hvězdiček, některé díly jsou dokonalé :) Souhlasím s názorem, že první patří mezi ty nejlepší.

pepp666

pepp666 (hodnocení, recenze)

Jan Kraus je vynikajúci moderator a komik, ktorý sa bravúrne zhostil svojej úlohy. Jednu hviezdičku som ubral len kôli niektorým slabším hosťom pri ktorých som sa trochu nudil, ale tomu sa vlastne ani vyhnúť nedá. Podľa mna je z českých a slovenských relácií tá najlepšia (po tom čo zrušíli 7 s.r.o. na slovensku ani neexistuje dobrá relácia).

mythbuster

mythbuster (hodnocení, recenze)

Tak tohle je poradna sračka tak debilnich radoby zabavnych poradu uz tady par mame a ten ksicht toho hnusaka Krause je jenom špička ledovce

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

HHHHHWWWWW: Jo souhlasím, jen bych ještě přidal soutěz na Primě, Hádej kdo jsem. Taky příjemně zábavný pořad.

Tamdydam

Tamdydam (hodnocení, recenze)

Ptám se tě tebe náš osude, co bude až tady nebude... Uvolněte se prosím. Uvolněte se prosím, Všechnopárty a Mánéž. Podle mě jediné opravdu vtipné pořady, které jsou dnes v televizi k vidění. Zaplať pánbůh za ně!

Bjorn

Bjorn (hodnocení, recenze)

napodovat ostatni to nam de ze vseho nejlip nejsem a nikdy nebudem originalni ..

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

Jak me to ze zacatku bavilo, cim dal vic to ztraci glanc. Hoste uz jsou malinko vycpeli, zacina mi vadit Krausovo neustale skakani do reci ale zejmena.. Kraus dostava nejaky spasitelsky syndrom. Je to to mile, briskne, ale v posledni dobe jakoby mel patent na rozum.. A to nemiva dobry konec.

heinze

heinze (hodnocení, recenze)

Jan Kraus a jeho jedinečný humor a smysl pro improvizaci mě vždy přivádí k něčemu, co američané zkracují na rofl :-)

Apophis

Apophis (hodnocení, recenze)

Nechápu, co tam dělá David Kraus! Vždyť je úplně trapnej! Nemít tatínka, tak už ho dávno vyhodili (mají-li soudnost)! A Jan Kraus to už v poslední době také začal trošku přehánět...

Boban

Boban (hodnocení, recenze)

Jako talkshow je to dobrý ale nevím jestli bych to mohl hodnotit připadne mi trochu divný srovnávat to s filmovou tvorbou

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

Mám pocit, že pomalu docházejí zajímavé osobnosti k "výslechu" a tím pádem strádá i kvalita samotného pořadu.

Angerr

Angerr (hodnocení, recenze)

Já tedy tento pořad nesleduji a ani uz nehodlam. Viděl jsem 2-3 díly, jeden z nich minuly tyden, kde me potesil Vladko, jak bezelstne reagoval na Krausovy rypave dotazy. Cynickych a "uvolnenych" projevu je podle me dnes vsude plno, proto nevidim duvod sledovat jeste tuto show, navic po reklamni kampani na Telecom Krause nemam rad od pohledu. Ohledne ucasti syna souhlasim s IgimB, velice trapne.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

igi.B: Stejně tak bych mohl argumentovat tím, že na můj diskuzní příspěvek jsi strlh povyk "asi proto, že jsem uhodil hřebík na hlavičku..." Ne, příspěvek jsem napsal proto, že Tvůj komentář jednoduše nabízel nejvíc podnětů k diskuzi. Toť celé kouzlo věci. Ale aspoň se tady po sobě naučíme dobře číst :)

robonagy

robonagy (hodnocení, recenze)

Je to bomba skoro vzdy se natom valim na zemi jak se smeju nevim proc , ale je to tak !

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

igi B.: No vidim, ze jsi presvedcen, ze cokoli, co napises je genialni, a hrebicky jsou vsechny uz bez hlavicek... Kritizuje nekdo tve hodnoceni? Ja ne. Ja krizuji tvou verbalni ofenzivu, jez je zde podkladana clankem takoveho kalibru. Jiz tradicne jsi sam sebe citoval, za coz ti dekuji, a uznavam v tomto bode tvou namitku. Tak a ted se uvolni, prosim.

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Pro Amarcord_1: Začnu opět jízlivě. Proč ze sebe chlape děláš trdlo (nebo že by ze mě?) a ptáš se na ten link, když všechno jsem k tomu řekl u toho odkazu! CITUJI ZNOVU! ---> "Přečtěte si tento sice postarší a ne zcela aktuální, leč poučný malý článek na dané téma: Jako úvod k pochopení žánru >Late night show< dostačující. Více nepochybně kdekoli na síti..." Plovárně< druhý nejlepší. Jsou tu horší hodnocení než moje - ale na to mé se strhl povyk. Asi proto, že jsem trefil ve svém komentáři hřebík na hlavičku. Marná debata...

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

igi B.: Tva jizlivost a sarkasmus by byly mnohem zabavnejsi, kdyby neslouzily jako obrana reakce na kritiku nikoli nazoru, ale zpusobu jeho vyjadrovani. Cti si po sobe sve prispevky, a pochopis, jestli si "honim body", nebo jestli se zastavam kolegy muzikanta ;o) A ted k veci. Ten tvuj link, cos doporucoval... V cem je ten clanek zajimavy? Je ke vsemu zoufale neaktualni. Harald Schmidt presel ke konkurenci televizi, kde uspesne pokracuje. Sice uz ne tak ostre, jako kdysi, ale stale je zabavny, a divacky uspesny. Mozna to bude prave tim, jak vtipne manipuluje s verejnym minenim, a jak si i ze sebe dovede delat legraci. Davam ti sice za pravdu, ze skupina Krause jr. je tam bez pochyb z protekce, ale podobne praktiky v zemich Koruny ceske panuji jiz od Premyslovcu, tak proc nadavat na tradici, huh? ;o) I tak se stale domnivam, ze krome Plovarny nemame na Ceske televizi lepsi talk show. P.S.: Toto jsem napsal, abych si nahonil par bodu, takze kdyby mi potom nekdo jaxi... no... vite co. Dekuji.

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Díky hoši! - - - Ad Amarcord_1: Mám ten pocit (že mi někdo vkládá do úst něco, co jsem neřekl) tak často, jak často to někdo dělá. Jak často ten pocit máš ty? Nepoplácávej tu kluky po ramenou, vypadá to pak, že si tu honíš taky někaký ty bodíky (??? ;-) - - - Ano, zase jsem jízlivý a sarkastický... - - - Ad. berg.12: Neřekl jsem... - ne - dám sem ještě jednou přesně to, co jsem řekl: - - - "Neoriginální formát s velmi >proměnlivou atmosférou< a nejasným výběrem zpovídaných (to nebudu dále rozvádět, leč možná by stálo za to, kdyby bylo osvětleno, jakým způsobem probíhá >výběrové řízení< na zviditelnění se v této taškařici). Vadí mi osobně (a to samozřejmě není měřítko, ale i tak...) taky to, že J.K. - ač se tváří tvrďácky >padni komu padni< , ve skutečnosti si vnímavý divák uvědomí ty jeho >hrátky< a manipulaci s >veřejným míněním< ...Zvláště v případě politiků a jiných nejmenovaných gaunerů a hochštaplerů obou pohlaví to připomíná předem dojednanou hru na >něco za něco< a hlavně pěkně... Prostě typicky český odvar >Late night show< :-( Role Krause juniora je pak v téhle >veřejnoprávštině< tristní. Ukazuje to na nemilou českou vlastnost >Jsi-li už jednou u koryta, ať se nažere celá rodina...< . Bohužel, v tomhle není tahle >Krausovina< v té naší VéPéČéTé zdaleka ojedinělý jev! (Pokud by se jednalo o privátní projekt v komeční televizi, bylo by to samozřejmě fuk)... Fuck... - - - P.S. Zajímavé je, že v kulturních společnostech na západ od našich hranic se takovýto pořad objevuje právě v komerčních privátních televizích. Nu, i to něco vypovídá o stavu >kulturní korupce< v zemích Českých..." - - - JÁ TEDY DOUFÁM A PROSÍM ZA TO, ABY NA ČSFD BYLO CO NEJVÍC JEN TAKOVÝCH, CO JSOU SCHOPNI SI UTVOŘIT SVŮJ VLASTNÍ NÁZOR!!!

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

igi.B: Znovu jsem si prošel Tvůj komentář a mou reakci na něj. Mým úmyslem nebylo vypracovat odbornou kritiku Tvého komentáře. Reaguji ale přesně na to, o čem píšeš (občas i přesně cituji) a zhruba ke čtyřem základním myšlenkám vkládám svůj vlastní názor - tolik k Tvé poznámce, že Ti vkládám do úst něco, co jsi nenapsal. Možná, že si to nemyslíš, ale třeba když napíšeš něco o "kulturní korupci", dá se to vykládat nejrůznějšími způsoby. Pak je to skutečně tak, že pouze ty "Víš, co jsi napsal". PS: A nepodceňuj uživatele čsfd a jejich schopnost utvořit si vlastní názor :)

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

igi igi... Nejak moc casto mas pocit, ze ti nekdo vklada neco do ust, ze jo? Mozna bys svym ustum mohl venovat vice pozornosti. Ty ses nize oprel do Berg.12 zpusobem, ze jsi o tom svem "uvolnovani mozku" nikoho nenechal na pochybach :o)

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Ad Amarcord_1: Jak může mít Berg_12 pravdu, když pravda je jen jedna! (Ale to je filosofická otázka, tomu mám pocit po těch dnešních debatách asi nebudeš rozumět :-) Navíc mi vkládá do úst něco, co jsem neřekl. To jsi ale zaregistrovat mohl, kdybys ovšem chtěl! Takže tohle je taková stupído neférovka. - - - Já teda chápu, že jsi měl nutkání mi to říct, ale to je jako plácnutí do vody. No, a jinak uvolněnej bývám často, ale nemůžu za to, že přitom neuvolňuju zároveň i mozek. A nesmím se taky před tím dívat na průměrnou rádoby intelektuální šššou, víš? ;-)

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Nene Woody, máme přirozeně průměrné hodnocení za průměrný pořad.

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Ano Seege, bohužel máš pravdu. Tento průměrný pořad, který patří na nějakou komerční televizi (a ať se ukáže, že...) je nejlepší talkshow, kterou můžeme na českých televizích najít. Jen díky zoufalé úrovni těch ostatních...

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Milý Bergu. Jestli chceš reagovat na můj komentář, přečti si nejdřív pořádně, co jsem napsal. Nebo se vyser na to předkládat ostatním dojem, že Tvůj příspěvek do diskuze je reakcí na moje názory k věci. Takováhle diskuze je totiž k ničemu. Vím co jsem napsal. Ostatní ale asi nebudou mařit svůj drahocenný čas nějakým srovnáváním našich textů. Nepřipadá Ti to tedy trošku jako nějaká manipulace? Jestli ty nebudeš z tý naší Stolice ;-) Typické...

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Komentář Nikona je opravdu hodně přesný, jen já mám tendenci oceňovat "seriály" podle kvality, kterou měl na začátku, příp. v jiné době, kdy byl nejkvalitnější.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

igi B.: Narozdíl od Tebe mi výběr hostů přijde celkem logický a mnohdy aktuální. Že se dopředu nedá očekávat, jak který host bude reagovat je nasnadě a netvrdím, že všechny pořady dopadly v tomto ohledu nejlíp, ale to už patří k " riziku povolání". Tu Tvou "manipulaci s veřejným míněním" já nazývám jasným postojem a názorem Jana Krause a to, že se nesnaží o takzvanou "objektivitu" velmi oceňuji, protože i to umožňuje se vůči jeho názoru velmi dobře profilovat. A i když osobně muziku považuji za nejslabší článek pořadu, nevidím nejmenší problém v tom, že tam má svého syna (jednoho). Upozornil bych třeba na rozhovor s Lacem Deczi, který si do své kapely také vzal svého syna, aniž by to někomu přišlo divné a to, že jsou tyhle věci v Americe a západním světě běžné komentoval trochu nechápavým "A proč proboha ne?". Jde o podobný problém, jako když byla Krausovi vyčítána jeho "prodejnost" v reklamě, která by jinde byla spíš měřítkem úspěchu (když už tak hovoříš o těch kulturních společnostech na západ od našich hranic). Inu, jiný kraj, jiný mrav, ať žije česká závist a nepřejícnost . A obviňovat zrovna Krause z nějaké kulturní servilnosti? Ono je možná taky v rámci naši maličké země trochu problém, když se člověk pohybuje v kultuře a showbyznysu, neustále vybírat zajímavé hosty, které neznám a ke kterým nemám žádný vztah.

woody

woody (hodnocení, recenze)

Ty a Kleopatra máte nestoudně nízká hodnocení nejlépe to pojemnovávám já...To abych měl také svou pravidelnou dávku egoismu ...

Seege

Seege (hodnocení, recenze)

Dovoluji si trvdit, že uvolněte se prosím je nejlepší talkshow, kterou můžeme na českých televizích najít. Od toho se pak odvijí o moje hodnocení... :) a musím ocenit i to, že humor má svoji úroveň.

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Vidím, že tu s Kleopatrou máme zatím (12.3.06 v 15:35 - 21 hodnocení) jako jediní >soudnost< v hodnocení ;-) Průměrný projekt totiž nezaslouží víc, jak průměrnou známku... A to nic nemění na tom, že je jednooký mezi slepými...

Reklama

Reklama