Reklama

Reklama

Uvolněte se, prosím

(pořad)
  • Slovensko Uvoľnite sa, prosím
Talk-show / Komedie
Česko, 2004, 240x40 min

Účinkují:

Jan Kraus (moderátor), David Kraus, Jitka Asterová, Dan Bárta, Iveta Bartošová, Kabir Bedi, Alice Bendová, Lucie Benešová, Dagmar Bláhová, Pavel Bobek (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Late night show je standardní světový formát, který pozdě večer vysílají televize v mnoha zemích západní Evropy i Spojených států. Jedná se o velmi oblíbené pořady, které jsou vždy spojené s osobou moderátora. Velmi důležité je, že se povídání odehrává před diváky.
Od 19. listopadu 2004 se vždy v pátek na prvním programu ČT objevuje talk show Jana Krause Uvolněte se, prosím, která právě z podobného formátu vychází. Natáčí se v pražském divadle PONEC. Pro diváky v sále je připravené představení zhruba v délce hodiny a půl, v televizi pak diváci uvidí půlhodinový sestřih.

Povídání se třemi hosty ze světa politiky, kultury a dalších zajímavých lidí z normálního života by mělo být neformální. Prvoplánově nepůjde o třeskutou řachandu ani vážné klábosení.Po celou dobu je na jevišti s Janem Krausem i kapela jeho syna, Davida. S kým vším si muzikanti zahrají a zazpívají, uvidíme v budoucnu... (Česká televize)

(více)

Recenze (514)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Honzovi Krausovi se povedl malý zázrak. Dokázat si udržet poměrně vysokou úroveň pořadu po tolik let každotýdenního vysílání je skoro nemožné. Každý úspěšný měsíčník se po převedení na týdeník stal rychle okoukaným a samozřejmě i námětově vyčpělým. Nesleduju Krause každý pátek, ale když už před televizí sedím, tak jsem vždy spokojen. Jen nám to natírej, Honzíku, a Davida nech radši doma. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

U nějakých dílů jsem se fakt nasmál, rozhodně zatím nejlepší talk show, jakou Česko mělo. Jan Kraus je prostě výborný bavič, ví jak má reagovat a třeba i z nevinného rozhovoru dokáže vytvořit slušnou zábavu. No, co bych možná trochu vytkl jsou ty hudební vsuvky Davida Krause, jeho hudba mi fakt nic neříká, ale to je zase otázka vkusu no... Jinak mě pořad opravdu baví. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší česká Late-Night-Show, Kraus totiž dokáže být nejen vtipný, ale i pěkně jízlivý a kousavý, pamatuju se, že dřív se pomalu každý pozvaný host už předem klepal, jak si ho Kraus pěkně proklepne :) Samozřejmě, jak už to u podobných pořadů bývá, kvalita dílů je přímo úměrná zajímavosti pozvaných hostů, některé části tak nezapomenutelné, jiné pro změnu jen tak probublaly. Ale moderátor byl skvělý pokaždé. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Otazky skryte zakerne nebo obvinujici bavi. Na druhou stranu plati cim vice toho vite pred rozhovorem o hostovi, tim vice toho muzete pri rozhovoru ziskat. Jan Kraus jako by se od hosta ani nic hodnotneho nechtel dozvedet. Presto se mi talk show libi,ani nevim proc. Asi ze to neni nuda a je zde humor. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších zábavných pořadů (talk-show určitě), který se v posledních deseti letech objevil na tuzemských obrazovkách. Uvolněte se prosím stojí a padá s nezaměnitelnou postavou moderátora Jana Krause, který díky své pohotovosti, vtipu a suchému humoru nenechá nikoho z hostů v klidu a divák se neskutečně baví. Ať už je hostem prakticky kdokoliv (osoba veřejně známá či host tzv. kuriózní), je o zábavu postaráno. Nejvíce mě pobavily díly s Evou a Vaškem, Mírou Bosákem, Danem Landou či Paulou Wild. Nudil mě rádoby vtipný Tomáš Řepka s IQ šumícího jezu. Na youtube je epizod k mání tuny, takže si kdokoliv z nás může připomenout skvělý humor, který nás pravidelně bavil každý páteční večer. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Posledný diel sa vysielal 25. júna 2010. Hlavným hosťom bol vtedajší predseda vlády Jan Fischer. (Raccoon.city)
  • Při letních reprízách (2009) neumožnila Česká televize mimo jiné i opakování dílu s primátorkou Ivanou Řápkovou. (lskala)
  • V roku 2009 sa v relácii strápila Kateřina Jacques, politička Strany zelených, keď nebola schopná vysvetliť, čo to je biomasa. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama