Reklama

Reklama

46-okunen no koi

  • Japonsko 46億年の恋 (více)

Obsahy(1)

Plachý Jun a bojovný Shiro se dostali do vězení ve stejný den a oba byli odsouzeni za vraždu. Jun je od začátku přitahován k agresivnímu Shirovi a postupně se oba přes svou rozdílnost sbližují. Hned na začátku však vidíme Juna sklánějícího se nad Shirovým mrtvým tělem a mumlajícím o tom, že ho zabil. Dva detektivové přicházejí vraždu řešit... Nelineárně vyprávěný příběh se odehrává v neznámé budoucnosti, za vězení slouží jen velmi sporé kulisy. (Natascha)

(více)

Recenze (10)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Lyrično. Fantaskno. Detektivní příběh. To vše se proplétá a velmi pěkně to svazuje hudební doprovod. Myslím, že to zajímavým způsobem odráží japonské myšlení, nebo spíše to jací jsou, v co věří. Jun, Shiro i kouřící detektiv byli výborně zahraní. Sbližování, pomalé rozplétání minulosti, kterou je v určitém aspektu stejně velmi těžké pochopit, zanechalo velmi zajímavý filmový zážitek. Nečekejte zběsilé tempo, nečekejte krvavé souboje, nečekejte "plynulý" příběh. Tenhle film je o obrazu, je o tom, co nelze vyjádřit perpnými dialogy. Dívej se a poslouchej, hlavně nic neočekávej. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Takashi Miike me tentokrat prekvapil, a ne, ze by ve filmu nasili a lidske divnosti zrovna chybeli, ale celkove vyzneni je proste az soucitne. Zanrove je film take velmi zajimavy. V podstate rozhodne nejde o zadne vezenske drama, ale spise mi to pripomina tajemny detektivni pribeh s az fantastickymi prvky i kdyz ty maji na samotny dej nijaky vliv. Nektere sekvence snad pripomenou diky sve mysterioznosti Davida Lynche. Skvele herecke obsazeni. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Mírně absurdní scénář se ke konci zvrtne v detektivku s epickým rozuzlením. Tak trochu Miike mimo žánr, ale jeho rukopis je tu silně znát, už podle choreografie občasných vězeňských rvaček. Asi nejvýstižnější: nelineárně vyprávěný příběh z neznámé budoucnosti uprostřed vezení s vězeňskými rysy, jak je (to jediné) známe... ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý film, který na jedné straně spojuje relativní jednoduchost ve vizualitě (strohé interiéry připomenou Dogville, ale pozor! v této jednoduchosti se skrývá syrová krása), na druhé straně komplikovanější způsobu vyprávění, kdy se často vracíme k těm samým událostem, které však pokaždé dostávají trochu jiný význam. Příběh ale rozhodně není nijak komplikovaný, přesto přináší spoustu zajímavých myšlenek - o lidské povaze, snaze hledat vzory, hledání sebe sama, o rozporu mezi vnějším chováním a vnitřním světem člověka. Poezie zabalená v drsném hávu... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Alegorickosť, podobenstvá, retrospektívy a alternatívne dejové línie podmienené rozhovormi a dedukciami, vizuálna hravosť a režijná nápaditosť, rozprávač rozprávajúci k divákovi cez otázky a zároveň skladajúci roztrieštený príbeh. Miike vo vizuálnej a režijnej dravosti. Ale príbehovo je to zaspaté. Príbeh lásky a nenávisti medzi skupinkou trestancov je nezaujímavý, chladný a podliehajúci vizuálnosti. Nemá presah a snaha o veľké myšlienky tu nepadá na úrodnú pôdu. Je to hra na niečo viac, než to v skutočnosti je. Film z obrovským potenciálom, ale pre mňa bez duše. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takashi Miike je pro mě jeden z nejzajímavějších režisérů, protože nemá naprosto vyhraněný styl a každý film dovede natočit tak, aby to bylo co nejvíce přizpůsobeno vyznění příběhu nebo myšlenky. Tohle je přesně i případ filmu "46-okunen no koi". Vězeňské prostředí, minimalismus, dlouhé záběry, umělecké výstupy, hýření barev anebo naopak jejich potlačení. Z tohohle prostě musíte mít nějaký zážitek, i kdyby se vám to nemělo líbit. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

První film kde jsem se rozhodoval mezi pěti a třemi hvězdami. Ano, je to tak. Do poslední scény jsem si nebyl jist, zda-li je to tak neuvěřitelně chytré nebo jde jen o šikovně zamaskované banality. Roztříštěnému příběhu vévodí výborné výkony Matsudy i Anda, kteří vytvořili dvojici, jejichž chemii by jim záviděli i Brad s Angelinou. Nakonec mě tahle špinavá, mokrá a filtrově vypiplaná detektivní mozaika plná uvěřitelných emocí, šílených zážitků i metaforických obrazů (pyramida s vedle stojící raketou je úchvatná) naprosto pohltila. A zbylo po mě pět hvězd... ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Asi nejvíc "umělecky působící" Miikeho film,co jsem viděl. Nápad a ztvárnění jsou po technické stránce skvělé, ale jako film se mi to tedy moc nelíbilo....Ale za naprostou originalitu dávám **** a 75% i tak. ()

Reklama

Reklama