Reklama

Reklama

Sněhový dort

  • Velká Británie Snow Cake
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Snowcake je příběh o lásce, přátelství a neortodoxním vztahu muže unikajícím své minulosti, autistické matky, která se musí vyrovnat se ztrátou své dcery, a vášnivé ženy držící si lásku dostatečně od těla. Když Alex zastaví mladé stopařce Vivienne, nemá ani tušení, že jeho život se v mžiku otočí vzhůru nohama. Havarují a Vivienne na místě zemře. Díky pocitu viny se rozhodne navštívit Vivienninu matku. Netuší však, že Linda je autistka, která sice chápe, co se stalo, ale není schopná projevit jakékoliv emoce. Alex se rozhodne u Lindy zůstat a postarat se o pohřeb. Netrvá však dlouho než si začne románek se sousedkou LIndy Maggie, což se vůbec nelíbí jednomu místnímu policistovi. Ten přijde na to, že Alex byl odsouzen za zabití člověka a nedávno opustil vězení. S blížícím se Vivienniným pohřbem se začíná na povrch dostávat Alexova temná minulost... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (164)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo, ke komu chci vlést do auta řekl, že se teď dostal z vězení, protože někoho zabil, rozhodně bych tam nenasedla. Film o tom, že náhoda je blbec a život si s náma někdy nepěkně zahrává, tady v případě Alexe, kterému nehoda s mladou stopařkou Vivienne připomene to, co se stalo jeho vlastnímu synovi. Hlavním lákadlem pro mě byl Alan Rickmen a ten film se mi docela líbil, na jednu stranu, ta autentická matka nevypadala jako, že by si něják zvlášť uvědomovala, že jí umřela dcera, takže vlastně svým způsobem byla šťastnější než kdyby jí nic nebylo. 4* i přesto, že sníh miluju tak jíst ho mi připadá značně nechutný, ale ten Sněhový dort byl úžasnej :) ()

ivet.ka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem mnohem víc. Jedinou útěchou a držákem celého filmu byl Alex (Alan Rickman), kterému jsem jeho roli věřila. Ale Sigourney na mě působila příšerně rozpačitě a nemohla jsem se její role pořádně chytnout. Škoda, že Vivien zmizí z filmu tak brzy, je to asi nezajímavější postava. Jinak je ale Sněhový dort příjemné komorní drama. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdo je Marc Evans a proč po Sněhovém dortu nenatočil nějaký další pořádný film? Nechápu. Ale ono na tom vlastně ani tolik nezáleží. I kdyby pod jeho vedením vznikl jen tenhle jeden jediný snímek, stálo by to za to. S lehkostí vyprávěný nelehký příběh, který snad všem herečkám a hercům přinesl jednu z nejlepších rolí jejich kariéry. Souhra Sigourney Weaver a Alana Rickmana je naprosto bezchybná (scéna se seškrabáváním nápisu ze "slunečního koláče", při které Alex zadržuje smích, tedy obzvlášť), Carrie-Ann Moss a především Emily Hampshire, na jejímž sice krátkém, ale o to důležitějším výkonu celý film stojí, jsou rovněž bezchybné, moc se mi líbila minimalistická hudba a chytrý, drsný i vtipný scénář, který se mě nesnažil lacině dohnat k slzám v každé druhé minutě, ale všechny emoce dávkoval citlivě, pomalu a s rozmyslem. Sněhový dort zahřál. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, nikoli primitivní; melancholické, ironické a příjemné. Alan Rickman je vynikající herec a Emily Hampshire má úžasně jasné oči. Když místy pominu to, čemu se ve filmu kulantně říká autismus Sigourney Weaver, musím vyjádřit spokojenost. A navíc, v té naší bezsněhé zimě, deštivé a blátivé jsem byla ráda, že vidím něco tak krásného, jako čisté sněhové vločky. Dazlious! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Angela Pell .. Tající Dort dost skřípe, v drobnostech i celku. Snímek je prakticky ve všem neobjevný, nedotažený a nevěrohodný. Měl jsem problém uvěřit mnoha věcem, podáním autismu počínaje, přes havárii až tím, kde vzal Rickman ke konci další auto konče. Možná je divné, že se moje mysl během sledování šťourá v takovýchhle věcech, ale film mi zavdal důvod, být takhle nedůvěřivý už v samé podstatě zápletky. Je totiž celá uměle vykalkulovaná a začíná to už onou hloupou havárií - jak může auto, najíždějící na silnici ze strany, kde v prvním pruhu jezdí auta zleva doprava srazit kamion tak, že zabije spolujezdkyni nárazem do místa kde sedí? 1) Kamion musí jet vlevo!! tj. v protisměru, i když je na silnici dvojitá plná čára. 2) Řidič sraženého auta musí zastavit až na polovině silnici, nikoliv před křižovatkou - OMG, za takové jednání by nedostal ani řidičák, natož vyvázl bez stíhání. Po takovém lapsu po mě chcete, abych ve filmu hledal emoce? Chápu, že je režisér z Británie, kde se vlevo jezdí, ale když film zasadí do Kanady, měl by si tohle pohlídat (snaží se to zamaskovat nepřehledným sestříháním, ale zjevné to je) . Nízké hodnocení však není jen za tohle. Pouze tím byl nastartován trošku kritičtější metr, na jehož stupnici zůstala spousta dalších, třebas i kladnějších momentů jen v nízkých hodnotách. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Počas zimných záberov vo Wawa nečakané teplo roztopilo všetok sneh. V dôsledku toho bol štáb nútený priviezť kamión snehu z okolia mesta, rovnako ako rozmiestniť falošný sneh všade okolo, v záujme zachovania kontinuity zimného nakrúcania. (Smok)
  • Spisovateľka a autorka scenára, Angela Pell, má autistického syna. Mnohé z výstredností Lindy (Sigourney Weaver) sú zhodné s jej vlastným synom. (Smok)
  • Natočené za 27 dní v mestečku Wawa, štát Ontario. (Smok)

Reklama

Reklama