Reklama

Reklama

Aein

Obsahy(1)

Ve výtahu se potkávají dva lidé. Ona zírá na brožurku o Zanzibaru, která mu spadla na zem, On ji několik vteřin poté zve na skleničku. Ona odmítá a vyráží tam, kam měla namířeno. Jenže tam opět potkává Jeho. Po několika krátkých slovních přestřelkách si padají do náručí… Oba stojí před důležitou volbou – On se chystá přestěhovat do Afriky, Ona si má brát dlouholetého přítele. Během jediného dne a noci se ale sblíží, ubližují si, dělají si navzájem radost, uvažují nad svou volbou... Jak skončí tento dlouhý den? (Natascha)

(více)

Recenze (70)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Kouzlo tohoto snímku není v originalitě, ale v uvěřitelnosti - podobných filmů každý viděl spousty (z poslední doby mě napadají hlavně Před úsvitem a Před soumrakem Richarda Linklatera a taky francouzský Pornografický vztah). The Intimate dané schéma obohacuje typicky korejskou barevností a silnou emocionalitou. Největším trumfem jsou představitelé ústředního mileneckého páru, kteří jsou přesvědčiví a maximálně přirození (Hyeon-a Seong mě zaujala už v Kimově Času). Ač tenhle film zdánlivě nic nového nepřináší, dvojnásobně zde platí, že někdy záleží víc na tom JAK než CO. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Prekopírované Madisonské mosty spôsobom, ako o tomto filme písal castor. SPOILER! Dokonca aj scéna v aute s kľučkou na dverách auta a dilemou: zahodím svoj doterajší spôsob života iba pre pár krásnych chvíľ s osobou, ktorú som práve spoznala? Zaráža ma, že sa tento film považuje za erotický. "Erotický" film nepovažujem za 2-3 posteľové scény v celom filme. Tie reči boli ešte viac sexistické než samotný akt. Dokonca aj Lust, caution je erotickejší než Intimate lovers. Keď milencov, tak radšej siahnem po L´Amant. To potom každý druhý americký film sa môže považovať za erotický. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Komerčná vzťahová sračka. Asi najlepšiu reč viedol snúbenec devy, čo to s ňou sedem rokov ťahal. Žiaľ, jeho trpko cynické vyznanie veľa miesta v príbehu nemá. Príbeh sleduje najmä jeho snúbenicu, ktorá prežíva bleskový a zároveň vášnivý románik s týpkom, čo odlieta práve zajtra na Zanzibar (podobnosť s filmom Tisícročná včela - pes Zanzibar). Týpek má firmu, no kreditky má prepadnuté. Zato má prístup do rôznych bytov a tak majú kde súložiť. Extatické chvíle prežíva pár konzumne, ako inak. Tvária sa ako v nebi, no v skutočnosti len nakupujú: šaty, drinky, jedlá. Pomedzi to súložia v sterilne vyčistených bytoch bez zariadenia - drobných dekoračných prvkov. Ako v IKEI alebo nejakom luxusnejšom obchode s nábytkom. Ešteže je v parku tá lavička. Viacero kórejských filmov obsahuje veľmi presne dávkovanú zmes vnútorných pocitov, prežívaní hrdinov v pozadí s tušenou metafyzickou líniou, kde šum vetra v korunách stromov akoby prenášal správy z iných brehov, len tak je možné porozumieť ich kódu. Tento film dôsledne túto jemnú mystiku a ponor do pocitových poryvov vynecháva a nahradzuje ju pomerne štedro dávkovanou porciou erotiky (tu si neodpustím poznámku o akomsi divom a zúrivom kórejskom sexe, kde je dôležité sa najmä vytriasť), spomenutou konzumnou linkou, okorenenou provokačnými naschválmi, ukazujúcimi ubližujúce podoby lásky: znásilnenie a telefonát snúbencovi počas lízania milencom. V jednej scéne hlavná hrdinka povie na kuchyňu v milencovom byte, pôsobiacu ako v sterilizačnom stredisku, že: "Máš dobrý vkus." Nuž, čo na to povedať? Mám, a preto viac ako dve hviezdy filmu jednoducho dať nemôžem. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

U korejských filmů sice nejsem zvyklá na tolik otevřenosti, ale to mi vůbec nevadilo. Bohužel tu je ale cítit hodně komerčních prvků. A to je obrovská škoda, protože to místy hraničí s americkým klišé. S hereckým obsazením, atmosférou a většinou scén jsem však nad míru spokojená. Bylo tu dokonce pár dialogů, které mě vyloženě nadchly. Jediné s čím se nemůžu smířit, je odfláknutý konec. Jinak vztah byl vykreslen hezky a dost uvěřitelně. Měli jste mi dát lepší konec, já bych vám dala pátou *. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Nádherně skutečný příběh dvou lidí, kteří se "náhodou" potkali ve výtahu. Spíše než náhoda to však byl osud. Neuvěřitelně citlivé vyprávění plné krutých a rozporuplných citových výlevů a vnitřního boje ženy, která ač nehledá, tak najde muže svých snů. I když ono to všechno možná bude jinak, ale odpověď není tak jednoduchá a jednoznačná, jak by se mohlo na první pohled zdát. Možná to není příběh jako ze škatulky, není oku a srdci zcela líbivý na pohled, ale takhle nějak to prostě v životě chodí. Růžové brýle zůstaly zakopnuté někde pod postelí a je tomu jen dobře. Hyeon-a Seong je nádherná jako anděl a krutá jako sám ďáběl. Ale pravda už krutá někdy bývá. Sexuální scény jsou drsně odvážné a spalující, a přitom nevulgární a romantické zároveň. Nevidím na tomhle snímku sebemenší chybičku. [březen 2006] ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama