Reklama

Reklama

Křídla přírody

(TV film)
  • Francie Les Ailes de la nature

Obsahy(1)

Jedinečné záběry, které berou dech! Unikátní vědecký projekt, trvající několik let. Podrobně mapuje cesty tažných ptáků a jejich chování. Migrace je spojena s celou řadou nebezpečí, která musí ptáci podstoupit, a činí tak z jediného důvodu: kvůli přežití. Na své dlouhé výpravě se ptáci řídí podle měsíce a hvězd a jsou také vnímaví vůči magnetickému poli Země, které je pro ně jako kompas. Podívejte se na úchvatnou a dobrodružnou cestu ptáků přes jejich nekonečné vzdušné království. Od začátku jejich poutě až po návrat! Nezměrná energie, krása a kouzelné obrazy! Každoročně létají nad naší planetou miliardy ptáků. Tato letecká odysea se vydává s nimi nad oceány a kontinenty, aby pochopila tajemství jejich migrace. Papuchalkové, čajky, alky a racci vám otevřou dveře do svého světa a na ostrovech ztracených a nekonečných dálavách moře nahlédnete do extrémních životních podmínek tučňáků a albatrosů.

1. Jaro a léto
2. Podzim a zima
3. Mořští ptáci (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (11)

Slarque 

všechny recenze uživatele

V roce 2001 byl dokončen film Ptačí svět. Jeho tvůrci během čtyř let natočili 240 hodin záběrů ptáků. Přece ten zbytek nevyhodí. Co takhle z toho poskládat televizní minisérii? A tak tu máme dvě a půl hodin nepoužitých záběrů a já osobně zcela určitě největší „ptákovinu“ ve své sbírce. A když si nakonec pustíte film o filmu Ptačí svět, zjistíte, že je to jen částečně dokument a částečně normální hraný film se speciálně vycvičenými ptáky. :-/ ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Zajímavý ornitologický svět. Je tolik různých namlouvacích rituálů i péče o mláďata. To mi připomíná, jak jsem nedávno četla "výzkum", ve kterém "zjistili", že muži jsou naprogramovaní k nevěře. Je s podivem, jak u lidské rasy je takováto choulostivá věc schopna bagatelizace. A přitom zde vidím tolik druhů ptáků s vlastním stylem ;). Že by se i mistr věděc někde utl? Ale každopádně jsou zde velmi dobré záběry a velmi jasný komentář, se kterým se rozhodně neplýtvá. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Oceňuji mimořádný přírodopisný dokument. Co mě ovšem kazilo dojem byl monotónní nudný hlas, který mě doslova uspával a bylo těžké udržet pozornost. ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Pokud vás při sledování filmu Ptačí svět také udivovalo, jak mohli filmaři natočit takové neskutečné záběry ze života opeřených letců, zde máte jedinečnou příležitost nahlédnout do pozadí vzniku tohoto jinak unikátního dokumentu. Křídla přírody však není pouhý film o filmu ale především samostatný přírodopisný dokument lišících se od mnoha jiných svou epochální výpravností. Těží z množství studijního a filmařského materiálu nasbíraného za více než 4 roky natáčení realizovaného po celém světě, proto není divu, že vlastně obsahuje více informací než samotný Ptačí svět určený do kin a přizpůsobený širším vrstvám diváků z řad běžných smrtelníků. Velmi pozitivní také je, že i zde pohyblivé obrázky doprovází krásná hudba Bruna Coulaise. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Bolo jasné, že nasadenie, ktoré celý tvorivý tím venoval zachyteniu života ( a hlavne putovania ) vtáctva muselo byť obdivuhodné, ale rozhodne mi nenapadlo, že použijú tak sofistikovanej metódy, akou je imprinting... ( a neviem, či to tak úplne schvaľujem ). ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Imprinting u vtákov zabezpečí, že človek sa im stane nie adoptívnou, ale z ich vtáčieho pohľadu skutočnou matkou alebo otcom. Tak sa nadšenci stávajú rodičmi a môžu vznikať podobné dokumenty, pretože inak by sa k divým husiam, kačiciam, labutiam alebo pelikánom nedalo priblížiť s kamerami a ďalšou technikou vrátane hlučných malých ľahkých lietadiel. Len to už nie je dokument o divokej prírode, ale skôr o domácich zvieratkách aj keď majú podobu divých husí. ()

Zeek 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dokument o ptácích, který jsem kdy viděl. Tento dokument je přímo nabitý informacemi, k tomu výborná hudba a místy až neuvěřitelné záběry, nad kterými mě občas zůstával rozum stát, jakže tyto záběry filmaři mohli pořídit. Je vidět, že tenhle dokument je výsledkem několikaleté poctivé práce. Moje hodnocení: 90% ()

FortKnox 

všechny recenze uživatele

V porovnání s britskými přírodopisnými filmy, tenhle vypadá průměrně. Nedovedu si vysvětlit co BBC dělá lépe. Co je ovšem na tomto dokumentu to nejzajímavější je až film o filmu nazvaný Stěhovaví lidé, který najdete na druhém DVD. Jak si vychovávali ptáky a nahrazovali jim matky, aby v nich ptáci v dospívání měli absolutní důvěru je neskutečné. Taky je zajímavá skutečnost, že filmaři filmují na nějakém atraktivním místě dva měsíce a do konečného dokumentu dají pouze 1 minutu pořízeného materiálu. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem na ČT2 rozkouskováno na 3 díly. A ještě ten monotonní dabing, to bylo spíš za trest. 1. díl nuda, 2. díl smíšené pocity z ptáků ohrožených a uhynulých po havárii tankeru, na 3. už jsem neměl odvahu. Ptáci a ornitologie vůbec, pokud nejde vyloženě o dravce a ještě spíš ty lokální, tak mě to docela míjí. Ale neupírám tmu snahu ztvárnit ptačí svět pomocí zajímavých záběrů. ()

Via 

všechny recenze uživatele

Konečně!!! Hudbu z tohoto velmi dobře natočeného dokumentu už znám pár let... a dlouho jsem čekala na dokument, až si ke mně tzv. najde cestu - stalo se - díky Hope ;) Jinak plně doporučuji - výborné snímky, spousta známých ptáků i neznámých, o jejich životě, kde v lecčems jsme si hodně s některými podobní... ()

Reklama

Reklama