Reklama

Reklama

Nezaměstnaná herečka a zdravotní sestra se stanou svědky bankovní loupeže a rozhodnou se, že se na ní přiživí vydíráním. Kamarádky Shannon a Frances bydlí v Londýně a příliš dobře se jim nevede. Frances je herečka, věčně čekající na příležitost, Shannon pracuje jako zdravotní sestra na pohotovosti. Žije s přítelem Rayem, který tráví život s mobilem u ucha a rádiovým skenerem po boku. Jednoho dne dívky uslyší díky tomuto zařízení komunikaci lupičů, kteří se právě vloupali do bankovního sejfu. To, že se jakousi náhodou dostaly na jejich vlnové délky, jim vnukne nápad. Co takhle urvat z cizího lupu svůj kořistnický díl? Zprvu si vše představují jako dobrodružství, které jim může přinést i trochu peněz. Netuší ovšem, že akci připravují opravdu nebezpeční kriminálníci, kteří jim nehodlají dát ani penny. Naopak, chtějí se nežádoucích svědkyň zbavit jednou provždy. Nebezpečná hra s mnoha špinavými triky kamarádkám záhy otevře oči. Musí zvážit, jak budou dál postupovat, a rozhodnou se nachystat gangsterům důmyslnou past. (TV Nova)

(více)

Recenze (38)

kingik 

všechny recenze uživatele

Přijatelný průměr. Film o ženách, který je paradoxně určen spíše pro mužské publikum. Vydírání v ženském podání, které je součástí náhodného plánu jak přijít k prachům, ale vydírat zločince nebyl ten nejlepší nápad. Možná bylo zaděláno i na víc, ale je třeba se spokojit s tím, co nám Britové namíchali. Je to film, na který asi pravděpodobně zapomenete pár hodin po skončení a druhý den si nevybavíte jedinou scénu, ale dát tomu šanci není volbou vedle. Pravda, britskou produkci moc nevyhledávám. 60% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie s krimi zápletkou o dvou ne moc chytrých čůzách, které zatápějí bandě ne moc chytrých šmejdů. Na tématu >nechytrosti< hrdinů na obou stranách lze postavit různé konstrukce, tahle je však příliš vratká. Vlastně je to i docela hloupý film, naštěstí však alespoň - pokud nepotřebujete nějaké smysluplné chování postav a logiku děje - poměrně zábavný. A pokud se tedy hlavní hrdinky spíše nepitvoří, než by hrály. M.D. je se svými ksichtíky občas až otravná, typický příklad toho, jak se herci snaží marně >dohrát< to, co chybí ve scénáři. Dlužno ovšem přiznat, že některé scény (například závěrečná přestřelka) jsou až bizarně zábavné a napravují tak ona až příliš častá hluchá místa v ději. Nakonec pak nikdo neumře, vše pro holky dobře skončí a divák si oddechne - že už to má za sebou... :-\ A to je na dobrou komedii docela málo. Dramatu pak zde nehledejte ani zblo. Dvě a půl hvězdičky za film, s vypětím všech duševních sil zaokrouhleno nahoru, snad jen proto, že ta bruneta je tentokráte opravdu blbější než blondýna... :o) ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tak se zase jednou povedlo slušně nadabovat zahraniční filmík... Už jen to si zaslouží hvězdičku. Zloději a Vyděrači jsou průměrnou komedií (i na Hollywood). Příjemná Minnie Driver film zvedá z hlubin podprůměru do tůňky s názvem průměr. Na hladinu film přes všechnu snahu režiséra a ostatních herců nedoplaval. Pod vodou jej drží tíha scénáře, hudby a Mary McCormacková. Bohužel. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Je to obyčajná zbytočnosť a hovadina s jednoduchým no trocha originálnym námetom, ktorá na moje prekvapenie celkom funguje. Nie je to komédia, na ktorej sa stále smejem no svojim dejom nenudí a herci aj keď nie sú známi, zahrali na daný typ komédie štandardne. Na jedno pozretie je to fain, aj keď sa to mnohím bude zdať ako dementnosť, no ja som sa chvíľami celkom dobre bavil. 55% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Akční komedie, kde jsou v centru všeho dění dvě mladé neobyčejně prosté dámy? Ale ano a je to vskutku zábava. Zoufalá herečka a zdravotní sestra náhodně vyslechnou telefonní hovor, kde se dozví o bankovní loupeži přímo v jejich ulici. A jaký lepší nápad v jejich hlavičkách mohl vzniknout, než lupiče začít vydírat. Typická ženská naivita a činy příběh nesmírně osvěžují a dodávají ten správný punc. Příběh se vyvíjí přirozeným neochvějným tempem a to až do grandiózního akčně zábavného finále, který skutečně stojí za to. Tvůrci na přemrštěné efekty nevsadili a tak se snímek stále tváří devadesátkovým dojmem. Celkově sice průměrný film, ale k pobavení snad i ženských diváků zcela postačí. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama