Reklama

Reklama

Druhá svatební noc

  • Itálie La Seconda notte di nozze (více)

Obsahy(1)

Komediální melodrama zasazené na italský venkov těsně po 2. světové válce. Hlavní hrdina Giordano - italský Forrest Gump - dostane šanci naplnit svůj platonický vztah ke švagrové Lilianě, která se vrací na rodný statek na jihu jako válečná vdova. Chudoba a také syn Nino přimějí Lilianu zvážit její city k Giordanovi, jehož statek skýtá dostatek obživy pro všechny. Film využívá klasických postupů italské veselohry, jako jsou typizované komické postavičky, ale vedle toho dává také prostor k vyznění citlivějších stránek příběhu. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

klerik 

všechny recenze uživatele

Film s ukážkovou "európskou" atmosférou, akú malo napr. aj skvelé VOLANIE MORA či ŽIVOT JE KRÁSNY. V podstate komédia, ktorá osobitým spôsobom hovorí o zarážajúcich témach týkajúcich sa vojny a ľudksých vzťahov. Hlavný hedina je sympaťák a, čo je pre mňa dosť dôležité, napriek humoru to nesklzáva do ľútosti. Občas to zavonia televíznosťou, ale je to slušná klubovka... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Presne taketo filmy mam o Druhej Svetovej najradsej. Ono uz samotnej literatury z bojisk druhej svetovej je dnes na mraky - 1000ce knih, a ide okvalitnu literaturu, fakt tent 6 rocny konflikt je uz preinformatizovany. Tuna ide o klud talianskeho vidieka, chudobna vdova sa vratila na taliansky juh, a jeden chlap sa s nou chce ozenit, leo je zamliovany. Reziser Pupi Avati /La casa dalkle finestre che ridono/ natocil veselohru, ktoru vhodne zasadil do  realii talianskeho vidieka 40. rokov. 58 % ()

Reklama

Reklama