Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rafael je svůdník a sukničkář. Vede oddělení dámských oděvů v jednom obchodním domě a soupeří se svým rivalem na patře Donem Antoniem. Tržba v následujícím období má rozhodnout o vedoucím celého patra. Rafael prohraje. Začíná ponižování a neustálé hádky. Při jedné Don Antonio nešťastnou náhodou zemře, čímž se Rafaelovi naskytne šance k dokonalému zločinu, kdyby to vše nemělo nečekaného svědka, který dokáže dosud sebejistému sexistovi udělat peklo na zemi. Film je zběsilou směsí několika žánrů. Podle režiséra zkomolené slovo ferpektní odkazuje na jedné straně k Hitchcockovi a na druhé k postavě Obelixe ze známého komiksu, který v opilosti místo perfektně říká ferpektně. (Febiofest)

(více)

Recenze (16)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pro Iglesiu mám trochu slabost, navíc třema hvězdama srážím hodnocení o procentní bod, tak dávám slabý čtyři. Jedná se o krimi love story z obchoďáku, kdy krasavica tipu španělské Simony Babčákové uvidí, jak místní džigolo, po kterým tajně touží, nešťastnou náhodou zabije svého šéfa, což jí vloží do ruky silnou páku na získání svého milovaného. Vytoužený sen z jedné strany a noční můra z druhé může začít. 70% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Do poloviny zábavná černá komedie, která neurazí a fajn pobaví, Po té polovině to malinko sklouzává do příliš velké ujetosti, ale je sobota a horko, tak proč ne a pánové, buďte rádi, že nemáte doma Laudres, protože jestli ano, tak vás upřímně lituji. Není nad kravatičky a pohodičku, šášuly si mohli už odpustit, takže ve výsledku je to "ferpecto" ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Álex je pre Mňa originálna Espa značka , ktorá má pečať nekomerčného umu sarkasticky a nekompromisne filmársky podať čokoľvek, čo sa vymyká klasickej španielskej produkcie. Mám ale pocit, že sa "točí" dokola a mohol by pritvrdiť. Vlohy na to určite má. Xcelo by to len aspoń raz opustiť tú humornú stránku a verím, že vymodeluje HQ snímok , ktorý poteśí aj fanúśikov " iného " žánru, medzi ktorých sa hlásim. Crazy Mu ide ale dokonale a ferpecto je toho ďalším dôkazom. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poněkud černější komedie, kde nechybí pověšení na hák, ramínko v krku ani rozčtvrcení. Při sledování vytanou občas rozličné snímky, jako jsou např. Americký vlkodlak v Londýně či Strašidla ze Spessartu, páč tady také radí mrtvola, navíc zelená, o sekáčku v hlavě nemluvě. A jistě, kdo by si nevzpomněl na Jo nebo památnou větu: „Ukradli mi mého oběšence!" Lourdes je žena, kterou Rafaelovi poslalo samotné peklo! Z gigola a elegána se stane ušlápnutý vyděšený chudák, který v sobě dusí chuť na pomstu. Zbavit se Lourdes ovšem není jen tak, proto, než dojde na vyřešení otázky - kdo s koho, užije si divák ještě řadu eskapád nejen na ruském kole či ve výtahu, ale i v momentě, kdy město zaplaví klauni,,, ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Po Day of the Beast mé druhé setkání s de la Iglesiou a i tentokrát velmi zábavné a příjemné. Režisérova osobitá práce s bizarnostmi všeho druhu je i tady přítomná na každém kroku a ujetost je na několika místech vygradována až neskutečně (večeře u Lourdiných rodičů). Asi bych měl na de la Iglesiovy filmy pořádně zaostřit! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Do chomoutu s nosatou, s tou karmickou odplatou.“ Guillermo Toledo toho metrosexuálního manažerského frajírka střihnul parádně. Homo erectus, říše namachrovaní, kmen vošousti, třída narcisové, řád neřád, čeleď sobcovití. Ve zkušebních kabinkách i pod dámskými sukněmi je jako doma, při dodržování zásady: „ANO na radnici by znamenalo NE životu.“ Až si někdo zarajtoval i na jeho hřbetu. Nejprve boss, následně škaredka, zamilovaná až po uši a svůj výstavní nos. Typická španělská holka, poněkud koňský obličej plus pořádný frňák. Mónica Cervera je miláček, úplná Simona z Comebacku. Už mě i pozvala domů, heč! Narkoleptický otec, hrachová kaše plačící mámy a držkatá devítiletá sestra, těhotná a s AIDS. FAKTOGRAFICKÉ OKÉNKO:  [][] Nikoliv Perfecto, ale opravdu Ferpecto, viz markování VHS u kasy. ◘ Iglesia ví o čem točí, sám již dvakrát ženatý. Ex ale zabít neplánoval, vycházejí spolu na pohodu. ◘ Dtto já. Obě Ex stále žijí. ◘ TV štáb s kamerou a živé vysílání jako forma nátlaku na chlapa? Nevěsta slyší ANO, ale je to jen odpověď duchovi na otázku: „Řekni, zabiješ ji?“ [][] Medové kecy v růžové kleci, majetnické, švitořící, o lásce furt tokají, pokoje nám nedají. Kdo je to? Láskyplný cynik Iglesia ví. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Výborná čierna komédia to mohla byť, keby chlap nezačal haluziť a nezjavoval by sa tam ten drbnutý zelený duch Dona Antonia! A aby to nebolo všetko, tak ma ešte nezabudli totálne odzbrojiť tými idiotskými klaunami na konci. No nič, nechám to na troch hviezdičkách... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Středověká fraška se zlehka přehoupne do romantického thrilleru s hororovou zápletkou a kromě až hamletovského rozhodování mezi usvědčením z vraždy nebo ze známosti nabízí i spoustu vychytávek pro začínající sales managery... nebýt přepísklého konce, mohla to být ferpektní zábava. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Celou dobu to leželo na kvalitativním pomezí tří až čtyř hvězd, pak ale přišel závěr filmu a hodnotící dilema vyřešil za mě. 60 - 70% ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Černočerná krimi komedie o tom, že na každého macheavellistu jednou dojde a kam čert nemůže, tam nastrčí notně ošklivou a bláznivou ženskou, která mu dokáže udělat ze života slušné peklo. A že obchodní dům s oděvy není zdaleka tak poklidné a zločinuvzdorné místo, jak by se mohlo na první pohled zdát. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

perfektní komedie to není (snad jen ferpektní;-), ale nápad měla a bavil jsem se. Rozhodně není tuctová a vymyká se šedému průměru. Ke konci však pro mě ztrácela na tempu. Prostě jen silnější tři hvězdičky a basta! [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborna cierna komedia, hlavne v dobe ked Hrebejk toci tie svoje hruzy ... a filmuju sa gtak akurat Vieweghove umelohmotne sracky ..... 83 % ()

michalkop 

všechny recenze uživatele

Ferpektní komediální krimi. Ukazuje úzkou hranici mezi životem úspěšného člověka reprezentovaným svůdcem Rafelem a mezi životem člověka, jež je terorizovaným svým okolí reprezentované jednou ošklivkou. Poselství filmu by se dalo shrnout jednou větou - pozor na to, co děláte, pozor, na ženy, zejména ty ošklivé, nenechte s sebou manipulovat. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle je přesně dle mého gusta, černá, situační komedie v light španělském podání. Álex de la Iglesia je potom zárukou toho, že o bizarní situace nemůže být nouze. ()

Reklama

Reklama