Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za dávných časů, v divokých hvozdech Japonska začíná mýtický boj mezi rozrůstající se civilizací lidí a zvířecími božstvy, která vládnou lesům. A také příběh lásky lidského dítěte vlčí bohyně - princezny Mononoke - a válečníka věřícího v mír mezi lidmi a přírodou - prince Ashitaky. (oficiální text distributora)

Recenze (936)

Ywec 

všechny recenze uživatele

Těžko někdo může zpochybňovat kvality tohoto snímku. Pokud tak přesto někdo vědomě a bez nátlaku činí, využívá tak z plna hrdla svého demokraticky zaručeného práva na vlastní názor a dokládá tak, že ne vždy je demokracie nejšťastnější volbou společnského zřízení:) My ostatní - pěvně věřím, že absolutní většina (ostatně dokládá to vysoké známkování zde na čsfd) - se můžeme jenom rochnit blahem nad Miyazakiho klasikou. Příběh plný otázek a rozpitých kontur mezi dobrem a zlem, doplňovaný řadou fantaskních až pohádkových výjevů, skvělou hudbou a nespoutaným vizuálním sněním geniálního režiséra animovaných filmů. ()

Roper 

všechny recenze uživatele

Mononoke Hime. Rozpravka, ktora nie je pre deti. Priam epicky pribeh, v ktorom proti sebe bojuje svet ludi a svet zvieracich bohov. Nadherne animovane, prekrasny velky pribeh, prijemna hudba, idealna stopaz..., Film, ktory divaka priam vtrhne do seba a nenecha ho odist ani len na minutu a zanecha v nom len tie najprijemnejsie pocity. Jedna z veci, ktore na japonskych animakoch obdivujem je dej. Za povsimnutie urcite stoja aj Sen to Chihiro no kamikakushi ci Hauru u no ugoku shiro v ktorych je dej tym hlavnym atributom uspechu. Mam velmi rad aj Pixarovky, ale to je predsa len detskeho divaka, na rozdiel od Miyazakiho filmov, ktore su skor pre velkych. V Mononoke Hime by divak cakal skor smutny koniec, no vsak konci to stastnym koncom, co je vsak iba uhol pohladu. Je velmi subjektivne, ako si dotycny divak ilustruje stastny koniec. Podla mna Mononoke skoncila skor smutne ako veselo. Duch lesa je dodnes mojou oblubenou rozpravkovou postavou, treba vidiet, nestaci o tom citat... Unikatna rozpravka, davam 100% ()

Caleblood 

všechny recenze uživatele

Opravdu úžasný anime film jenž mě dostal naprosto uchvacující animací, výborným scénářem, fantastickým příběhem a hudbou jenž dávala tomuto dílu opravdu mocný nádech. Nemohu jinak než 5* na takovýto zážitek se nezapomíná. ()

Nataniel 

všechny recenze uživatele

Nejsem moc velkým zastáncem japonských animovaných filmů, ale musím uznat , že tenhle se poved. Pěkný příběh doprovázený nádhernou hudbou a skvělými záběry, stojí za to ho shlédnout víckrát než jednou. ()

cane991 

všechny recenze uživatele

japonci majú svojské znazornenie svojich legeiend ale je to super aj ked som tento film vydel až po ceste do fantázie je rovnako dobrý ,len nechápem ako sa niekomu podarí natočiť 2 takto excelentné filmy,a i ked som mislel ,že to nieje pre deti je ibaže oni to vnímajú úplne inak ako my ()

bax 

všechny recenze uživatele

Geniálny film. Skvelo prepracované postavy a dej, nádherná hudba, veľmi pekná animácia a to všetko robí z tohto filmu snímku hodnú zaradenia medzi "povinné". Obzvlášť sa mi páči nejednoznačné vykreslenie postáv. Každá má v sebe to dobré a to zlé a sleduje svoj ušľachtilí cieľ. Miyazaki dokazuje, že v anime je veľkým pojmom a to zaslúžene. Škoda, že som sa k tomuto filmu dostal tak neskoro. Už som sa naň síce dlho chystal, ale bohužiaľ som sa k tomu dostal až teraz (rok 2009) a ľutujem, že to nebolo skôr. Tento film vám proste prinesie skutočne skvelý filmový zážitok a dokazuje, že anime a animovaný film určite nemusí byť len pre deti (čo sa nám bohužiaľ tu na západe snažia celý život vtĺcť do hlavy). Kto nevidel nech ľutuje! ()

Feuer 

všechny recenze uživatele

Prekrásna rozprávka. Dlho som váhal, kým som si ju pozrel, hlavne kvôli tomu že je z Japonska(kvôli pokémonom).Ale to spracovanie ,prekrásny príbeh a zaujímavé postavy robia túto rozprávku,film genialným ()

rado3105 

všechny recenze uživatele

Krasna rozpravka, ktorej cielom nie je divakovi ukazat spracovanie animacii, ale poucenie. Ludi, ktori este stipku srdca maju, tich pohladi. Pripomenie im ako dokazu dobre veci pohladit telo i dusu. Zaroven im ukaze ze chamtivost a nenazranost cloveka je aj jeho hybnou silou ale zaroven aj skazou. Indus Valley. ()

disstanda 

všechny recenze uživatele

Jedno z prvních manga které jsem viděl podtržené "eko" poddtextem. Dostalo mě když jsem si v programu všiml že jsou tuhle řež schopni dávat na českých televizích klidně ráno v dětském pásmu. Však je to kreslený tak je to pro děcka, to je jasný no neee? ()

BigBen87CZ 

všechny recenze uživatele

Při prvním setkání jsem náhodou přepnul a viděl část závěru ... a okamžitě přepnul dál ... s odstupem času a v celku ... top je úplně jiná kávička ... a vzhledem k tomu, že v poslední době přicházím Anime na chuť ... 85% ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Přiznám se že jde o muj první celovečerní animák z japonska. Když jsem viděl zdejší hodnocení tak jsem čekal že to bude "bomba." Nakonec mě to až tak nedostalo, myslím po emoční stránce, ale za to že jsem něco podobného dosud neviděl, skvělý příběh, prokreslení postav na anime nevídáné, a taky to že nejde o pohádku pro děti, už kvůli délce a taky násilí, pro celou tu atmosféru a mytologii kterou mají jen japonské filmy musím dát plné hodnocení. ()

johny.duch 

všechny recenze uživatele

Tento film dalece předčil má očekávání. Od animáku jsem si moc nesliboval, ale děj je naprosto úžasný i když na můj vkus má několik prázdných míst, kdy jsem se vyloženě nudil. 4* jenom proto, že to není muj vkus. Jinak vřele doporučuji, určitě nelituju že jsem to viděl. ()

uran1 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblibenějších snímků. Poprvé jsem ho viděl už dávno, ještě když jsem byl mladší. Tehdy se mi však nelíbil, ano pro děti to není. Později se však stal mou srdeční záležitostí a kdykoli se na něho podívám mám hned lepší náladu. Nic lepšího jsem dosud neviděl. ()

Daemonek 

všechny recenze uživatele

Když jsem tohle viděl poprvé, tak jsem zůstal sedět s pusou dokořán. Anime se mi moc nelíbí, jelikož mi většina postav přijde stejně namalovaných (hlavně oči) a ošklivých proti skutečné lidské bytosti. Když Princeznu srovnám s těmi, které jsem kdysi vídal (Pokémon,Digimon apod. slátaniny), tak z toho vychází čistá 5. Dokonalá fantazie...možnost uniknout z dnešní uspěchané doby do minulosti na východ. Animace, hudba, prostředí, doba, bytosti i děj...to vše je provedeno výborně s puntičkářskou precizností. Bravo! Myazaki je opravdu umělec a fantas (magor?) -samozřejmě v dobrém slova smyslu. Jen mi to opravdu trochu zkazil český dabing. PRINCEZNA MONONOKE=tento film chci vidět ještě jednou! ()

loki3016 

všechny recenze uživatele

..film ktory mi dal strasne vela...napriklad ze manzelka uz netvrdi ze anime su len biele podkolienky, blesky a sialene ucesy:-) ()

runescaper 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film. Je mi jasné, že jsme si navzájem souzeni, v každé scéně jsem viděl hlubokou myšlenku a zároveň mě právě tento film dovedl k mánii okolo anime. ()

sarah_w. 

všechny recenze uživatele

Pred pár minútami som dopozerala tento film, ktorý som už veľmi dávno chcela vidieť, pretože je od Miyazakiho, ktorý natočil pre mňa jedinú pozerateľnú (a zároveň úplne úžasnú a výbornú) japonskú rozprávku Cesta do fantázie. Princezná Mononoke bola stvorená ešte skôr a naozaj nejde o klasickú rozprávku pre deti, práve naopak, povedala by som, že by to pokojne mohlo byť neprístupné do 12. To však filmu vôbec nič neuberá. Už dávno som počula soundtrack, ktorý je podmanivý a krásny, človeku utkvie niekde hlboko v pamäti, takže si ho vie vždy priradiť. Príbeh je neuveriteľne silný a mňa osobne fascinovalo vykreslenie postáv - ani jedna nebola vykreslená čiernobielo, nikto nebol "ten zlý" a "ten dobrý", všetci mali svoje dobré aj zlé stránky, všetko malo svoj rub aj líc. Mám pocit, že tak to v Miyazakiho filmoch býva, hoci teda, možno je skoro hodnotiť, keď som videla iba dva. Po tomto úžasnom počine však reálne premýšľam nad tým, že vydolujem nejaké ďalšie. ()

HerpaDerp 

všechny recenze uživatele

Stretol som sa s názormi, ževraj Mononoke-hime je na animovaný film príliš dlhý. To je ale asi ten úplne posledný prívlastok. ktorým by som ho očastoval. Takýto neuveriteľne čarovný príbeh odohrávajúci sa v magicky krásnych prostrediach, podfarbený úžasnou hudbou, plný prepracovaných postáv a navyše stvorený tak výbornou animáciou by som sa dokázal dívať aj štyri hodiny. /95% ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Studio Ghibli zamíří na Netflix

Studio Ghibli zamíří na Netflix

20.01.2020

Legendární japonské studio Ghibli zodpovědné například za filmy Princezna Mononoke nebo Hrob světlušek zamíří v zemích mimo USA na Netflix. Jeho kompletní knihovna animovaných titulů (s výjimkou… (více)

Filmasia 2010 – asijské „best of“

Filmasia 2010 – asijské „best of“

30.11.2010

Letošní festival Filmasia se koná v Aeru 3. - 5. prosince 2010. Uvidíte nové filmy od jmen jako Andrew Lau, Takashi Miike, Hayao Miyazaki, Tsai Ming-liang nebo Kim Ji-woon! Asijský víkend začíná v… (více)

Miyazakiho pidilidi

Miyazakiho pidilidi

22.12.2009

Blíží se Vánoce, čas pohádek. Jednu tady pro vás máme. Ačkoliv, asi všichni víme, že filmy japonského studia Ghibli nejsou tak docela pro děti. Naši potomci, kterým televize promítají utrhávání hlav… (více)

Reklama

Reklama