Reklama

Reklama

Odříznuti

(festivalový název)
  • Španělsko Aislados

Obsahy(1)

Adrià přijíždí do přístavu Sant Antoni na ostrově Ibiza. Nikdo ho nečeká, a tak se vydá hledat „Francouzův dům“, jak zněla adresa ve vesničce Santa Agnès. Na malé venkovské usedlosti ve vnitrozemí ho čeká kamarád Kike, s nímž má strávit víkend. Čas ubíjejí nicneděláním, bezvýznamným povídáním o ženách, sportu, životě, sexu, jídle i politice. Během několika málo dnů však Adrià zjišťuje, že by mohl od základů změnit svůj život. Snímek Osamělci je typickou ukázkou produkce nastupující režisérské generace, která dokáže vtipně glosovat zděděná témata a natáčet filmy bez velkého rozpočtu a hvězd. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No ty krávo, jsem rád, že jsem tenhle masakr bránice vůbec přežil. Zapomeň na děj, tady se prostě sejdou dva frajeři a začnou se bavit, ale baví se mezi sebou takovým způsobem, že jsem opakovaně skončil smíchy na podlaze v předporodní poloze a pár minut věnoval solo svým smíchovodům. Film trvá 80minut, ale jelikož jsem několik minut opakovaně trávil v hihňacím rauši, musel jsem často přetáčet zpátky, takže se mně stopáž prodloužila asi tak na 100 minut, ale koho to sere, když mě tenhle chechták dopřál měrou vrchovatou jednu z nejlepších činností vůbec..smích. Viděno v rámci Challenge tour 2015 jako film číslo 10. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá, jak kdyby film Odříznutí natočil nějakej amatérskej filmař. Hodně rychle jsem se ale hodil do tóniny těch dvou přivandrovalců, kteří se rozhodli okupovat Francouzův dům a zábava mohla začít. Poté následovala neuvěřitelná salva vtipných dialogů, která nebrala konce a musím říct, že na hodinu a půl mě nedokázala odtrhnout od obrazovky. Škoda, že film končí tak klasicky po Španělsku. Po zkušenostech z práce mám poslední dobou pocit, že španělský stereotyp je Španěl sedící, nic nedělající, čumící do prázdna a dělající cosi, co vůbec nedává smysl. Popřípadě nedělající nic. A to mě také donutilo nedat filmu pátou hvězdičku. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Skutečně moc rád bych tu společně se svými velectěnými kolegy pěl slavnostní ódy a hystericky, se zvlhlou prostatou, tam sázel pětihvězdí, ale existují hned tři potenciální důvody, proč tomu tak nebude. Buď jsme každý koukali na něco jiného a já si omylem stáhl konverzační homoporno, nebo jsem na to nebyl zrovna úplně nejlíp naladěn, páč ten den mi při venčení psa kamion přejel babičku, a nebo to byla prostě sračkoidní pičovina! Pozor, uznávám, že asi jednou nebo dvakrát se můj hluchej papoušek jemně pousmál, nebo si jen usral, kdoví, ale byla to slabota. Takovej španělskej Kameňák, modelově ohrané vtipy násilně a nelogicky naroubovány jeden za druhým bez širších souvislostí do úst dvou retardů. Zábavnější dialogy byste bezpochyby slyšeli i v hospodě u našeho stolu, byť by u něj nikdo neseděl. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kluci si tam v jednu chvíli řekli: "Všimnul sis, že probíráme samý hovadiny?" A přesně o tom to je, ale já byla místy mrtvá smíchy, jaký kraviny je napadlo rozebírat. Bezvadnej konverzační nářez ze Španělska, kde jsou jen dva kluci a jedna kamera a úplně to stačí k tomu, aby jste si dáchli od těch vážnějších trablů našich životů. To se nedá komentovat, to se musí vidět :-) Asi je to film na jedno kouknutí, ale myslím, že to za to stojí. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Přemejšlím, že bych napsal scénář.“ - „K čemu? K filmu?“ - „Myslel jsem, že bych napsal román, ale ne. To by nefungovalo.“ - „O čem by byl?“ - „Já nevím. Mám pár nápadů, ale hlavně o životě a lidech.“ - „Jeden z těch filmů, kde se nic nestane?“ - „Přesně. Takovej film. Lidi spolu mluví. Brnkačka.“ - „Mohla by to bejt pěkná sračka.“ Ta se však nekonala a zároveň tenhle po divákovi pomrkávající dialog dokonale shrnul celý film. Dva kamarádi spolu proberou snad všechna myslitelná témata (od jídla přes počítačové hry, filmy masturbaci až po převtělování), a já si tenhle jen lehce přerušovaný nekončící rozhovor náramně užil. A přestože se často řeší hlavně hovadiny, já se upřímně bavil a v duchu si „zafilozofoval“ společně s nimi. Pánská jízda rychle uteče a vám se s touhle dvojkou ani nechce loučit, rádi byste je poslouchali dál. Za mě silné 4*. „Hele, když nevidíš, tak seš slepej. Když neslyšíš, tak seš hluchej. Ale co když nic necejtíš? Co potom seš?“ - „Čistej?“ - „Slepý, hluchý, němý, bezruký, ale co ti, kteří necejtí? Nečichací? Jo, nečichací.“ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle film neobsahuje žádný děj, jsou tu jen dialogy převážně dvou (v pár scénách i tří) postav. Ale ty dialogy jsou natolik brilantní, že vám stěží bude děj chybět. Velice vtipné, výtečná zábava (90%). ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná verze romanťárny Před soumrakem, zde konkrétně pro huliče, neznabohy a flákače. Škoda, že to taky není trilogie. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Pro mě snad to nejlepší, co jsem letos v KV zažil. Trošku jsem se obával, co se může vyklubat z filmu, kde dva týpci popíjí a mluví o všem možném. Nakonec jsem viděl film s nejlepšími dialogy vůbec...až jsem se málem válel smíchy a blahem po zemi. Škoda, že se to tak těžko převypravuje...kdybych sem chtěl dát nějakou hlášku, tak opíšu půlku scénáře :) ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Fim, který mě překvapí se mi většinou líbí. Na Ibize jsou většinou dva druhy lidí: ti, kteří jen lelkují a platí za to, a ti, kteří většinou také lelkují a dostávají za to zaplaceno. Dá se ale zřejmě také lelkovat a na prachy kašlat. Stačí jen, když majitele domu, Francouze Pierra, sežere při surfování zřalok. Pak se dá i plánovat skvělá budoucnost, ale ejhle, pořád se naráží na jedno nepříjemné slovo: "práce", které se zde často pojí s čísovkou neurčitou "moc". A čeho je moc, tohoto je příliš, a tak z toho zase nic nebude. A tak zůstaneme u polehávání, povídání a degustování, alespoň dokud to jde. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Verbálna hnačka dvoch mladých, nádejných filozofov, ktorí do vienka dostali len základnú mentálnu výbavu. Poučné, niekedy až desivo dôverne známe z okolia, len škoda tých lacných a otrepaných vtipov. Hodnotenie som zaokrúhlila nahor. ()

snob 

všechny recenze uživatele

Smutné plkání vyprázdněných duší o...Sakra, o čem to vlastně plkaly? Duše plkaly a ta má u toho zoufalstvím plakala. Snahy o vtipnost utápěly v nabubřelé nabušenosti. Rozuměl bych tomu pokud by délka tohoto pamfletu na zkažený dech měla pět minut. Ale po každé trapností naplněné pětiminutovce následovala další a jen v trapnosti gradovala. Hujerismus této doby - nevtipné vtipy. Duše, duše, styďte se. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Konečně film pro lidi, který jsou víc inteligentní, když jsou ožralý nebo zhulený! :D Tohle byla vážně skvělá komedie, film totálně o hovně, nic se tam celou dobu neděje, jen se dva chlápci baví o hroznejch kravinách. Hodina a půl filozofickejch sračkách, který většinou ani nedávali smysl, přesně vím jak se cítí :D Škoda pár slabších momentů, jinak bych šel i na 5* :D Část, kdy si vybírali co budou po smrti byla naprosto dokonalá. "No tak budu virus!" "Nechaj se proti tobě očkovat" :D ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Není nic horšího než užvaněný chlap. Omyl! Horší jsou dva užvanění chlapi a to, jak nad nimi určitá část publika hýká blahem. Kdykoliv, v každé hospodě, uslyším stejně trapné plky a nikdo to nepovažuje za "umění". Ale uznávám - představa artu se různí - mě prostě toaleta ozdobená růžemi ani vyvržená kráva ve výstavní síni nenadchne. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Tož tohle je fakt úlet, dva týpci co řešej neskutečný hovadiny. A já nevím, zda to brát jako brilantní věc, nebo totální blbost. Vychcaně a lenošsky po vzoru filmových hrdinů vyberu zlatou střední cestu..........."A TVOJE PŘÁNÍ? MOJE? NEUMŘÍT. TO NENÍ ŠPATNÝ. ALE TO TI NEPROJDE. TAK CHCI ZPOPELNIT. A TEN POPEL DÁT DO KVĚTINÁČE SE SEMÍNKAMA MARIHUANY. ABYCH SE MOHL S NIMA DRUŽIT. VÍŠ JAK, PÁŘIT SE S NIMA. PAK BYCH VYROSTL, MĚL BYCH VELKÝ LISTY, VÁŽNĚ OBROVSKÝ. A MOHLI BY MĚ SKLIDIT A MOJI BLIŽNÍ BY MĚ MOHLI HULIT. MOJE MÁMA A TÁTA, STREJDA ALBERTO, STREJDA JOSE LUIS. NO, STREJDA JOSE LUIS NEHULÍ. ALE TO NEVADÍ, MOHL BY SI DÁT PÁR PRÁSKŮ. A FLOREN. CHYBĚJ MU PRSTY, TAKŽE BY SE MU TEN JOINT BLBĚ DRŽEL. TAK BY MĚ VŠICHNI HULILI A TEN KOUŘ BY STOUPAL K NEBESŮM. VZNÁŠEL BYCH SE TAM MEZI MRAKAMA V TOM OBROVSKÝM PROSTORU. NADE MNOU VESMÍR, HVĚZDY A KOLEM BY LÍTALI PTÁCI A ZHULILI BY SE ZE MĚ....." ()

kukentipla 

všechny recenze uživatele

O čem to je? Zapomeňte na jakoukoliv dějovou linku, tu zde nenaleznete. Dva přátelé se sešli na víkend a jediné co dělají je, že kecají o všem. Co já NATO? Neskutečná sranda založená na dialogu dvou lidí. Jejich rozhovory i když jsou o ničem mě vháněli slzy do učí (i já občas tlachám o nesmyslech). Tehle film mě unikl ve Varech, přednost dostal fotbalu Německo vs Itálie. Tímto bych chtěl poděkovat Evičce se Standou, že mně film sehnali. ()

argentina 

všechny recenze uživatele

Takových filmů by měli točit více, přesně podle mého gusta. Díky Adria Collado se bylo i na co dívat a audio je cojonudo, jak by řekli oni, vtipné, přirozené, trochu hloupé a krásně španělské. Teď jen zbývá sehnat písničku Lo Que Hay Que Ver. Edit: Ano, už jsem sehnala tento skvělý song od Statuas D Sal, je dokonalý. ()

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Sice pouze a jen konverzační, zato výborná komedie ze slunné Ibizy, kde spolu na osamělé usedlosti kecají, jí a pijí dva španělští kamarádi. Jejich dialogy se nevyhnou žádnému tématu. Dokonalé vtipy, neustále výbuch smíchu, nejvíc mě asi dostaly ty dialogy o pokroku v elektrotechnice a o starých počítačích :o). ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně muziky a nálož životních mouder. Dva chlápci prostě jen sedí, jedí, leží, hulí a u toho nepřestávají chrlit jedno moudro za druhým v téhle absolutně konverzační (protože o ničem jiném než o mluvení to opravdu není) komedii. ()

Reklama

Reklama