Reklama

Reklama

Jsem kyborg, ale to nevadí

(festivalový název)
  • Jižní Korea Ssaibogeujiman gwaenchanha (více)
Trailer

Obsahy(1)

Při pracovní směně na montážní lince v továrně na rádia uslyší Young-goon hlas, který jí radí, jak sestrojit baterii pro dobití. Dívka uposlechne rady neznámého hlasu, dle návodu propojí své zápěstí s kabely baterie a zapojí se do zásuvky. Young-goon tak konečně získá dostatek energie k aktivaci své pravé podstaty - kyborga. Nadlidské schopnosti musí použít k záchraně své babičky, která byla odvezena do psychiatrické léčebny. Po ukončení „dobíjecího procesu“, tedy ve chvíli, kdy se Young-goon probere z bezvědomí po zásahu elektrickým proudem, zjistí, že byla odvezena do téhož ústavu pro duševně choré. Soustředí se tedy na svůj úkol – likvidaci personálu léčebny a záchranu babičky. Lékaři jí však do cesty kladou velké překážky jako například povinnost jíst, hrozí jí tedy nebezpečí poškození robotického zařízení. Naštěstí pro ni jeden z pacientů, Park Il soon, vyrobí přístroj k přeměně jídla na elektrickou energii a Young-goon může najít svůj pravý smysl života. (Ketri)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

italka63 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný film, kdy se vám v hlavě honí myšlenky o absolutní pitomosti, po připitomělý úsměv, nevěřícně zírání, až k dojmutí na závěr. Teda jódlující Korejec...leč cesty Páně jsou nevyzpytatelné, tak jako stezky lidské duše. Co na tom, že je v ní ukryt třeba kyborg. Výborné obsazení i režie, jen trochu neobvyklý film od Parka. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Seo-Gyeong Jeong, Chan-wook Park .. Špatné. Tohle si nezaslouží ani průměr a už vůbec ne kvůli zářivé vzpomínce na jméno Park Chan-Wook nebo kvůli formální stránce. Kdyby totiž alespoň tato mozaika emocionálně převážně prázdných scén měla nějaký smysl nebo pointu, možná by se dalo mnohé odpustit, jenže když chybí i tento prvek, ospravedlňující dlouhé minuty zívání a zírání na Parkovu překvapivou neschopnost tentokrát něco sdělit, nemohu jinak. Pitomoučké postavy (naštěstí ospravedlnitelně bláznivé) v reji barvitých vizuálních onanii s fajnovou hudbou prostě na dobrý film nestačí. Mě určitě ne. 40%. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, že musím takhle slabě hodnotit film, který má tak skvělé herecké obsazení. Rain vypadal úžasně i jako blázen a jeho polibek mě rozhodně nenechal chladnou. Zato zbytek filmu mě zchladil dokonale. Moc nepříjemných situací, na které jsem se nechtěla dívat a moc úchylností, které jsem nechtěla slyšet. Chan-wook Park mě zklamal, protože tady už přejel moc daleko. Poprvé jsem měla problém dodívat se na jihokorejský film. Slabé 2*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prelet na kórejským hniezdom je veľmi milý film, občas ale prekvapí brutálnou akčnou scénou ako z béčkového sci-fi filmu osemdesiatych rokov. Ide ale o ilúzie, takže odvracať zrak od vraždenia nevinných nebudete, skôr vás tieto scény pobavia. Ono skôr ide o hranú verziu niečoho, čo by asi lepšie fungovalo ako šialené anime, čo znie ale dosť zaujímavo a zaujímavé to aj je. Osobne mi chýbala nejaká tá katarzia na záver, ktorá by sem podľa mňa pasovala, tu si záver vychutnajú skôr znalci ázijskej, respektíve priamo kórejskej kultúry. A možno docením film až na druhý krát, ako sa mi pri filmoch CHWP stáva. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ZA PRVÉ - PŘIPOJTE REPRODUKTORY... ZA PÁTÉ - UPEVNĚTE IZOLÁTOR K REPRODUKTORU... ZA DEVÁTÉ - PODŘÍZNĚTE SI NOŽEM LEVÉ ZÁPĚTÍ A ZASTRČTE NEIZOLOVANÉ DRÁTY... ZA DESÁTÉ - PŘIPOJTE SE DO ZÁSUVKY..... /// Na rozdíl od světla (který vědělo, že je světlem hned od začátku), přišla Young-goon na to, že je kyborg později. Pak přišli lidé v bílých pláštích ..... a ona stále neví co je její smysl, proč ji vyrobili? Bláznivý příběhy bláznů, ujetej svět, kde kočka je především chlupatá a o ukradeným čtvrtku by něco mohl vědět automat na kafe. Divnej humor (a je to vůbec humor?) a Parkovi hrátky s myslí (a se mnou) mají i světlý chvilky. Bláznivost pro všechny, kterým to, že 1+1 jsou 2 připadá jako nuda a který není třeba rozumět, stačí jen najít důvod PROČ ji chtít vidět. Já prostě ten důvod hledal marně. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když jsem byl(a) malej (malá), vzali mě rádio (a babičku). 2.) V noci vstávám, abych poslouchal hukot ledničky a zvuky bojleru. 3.) Moc bych chtěl slyšet jódlovat Korejce v Tyrolsku. 4.) Thx za titule ,,Vojta Pitra“ a ,,mydlo“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Su-jeong Im musela před natáčením filmu snížit svoji váhu na pouhých 39 kg. (DailyDreamer)

Související novinky

Wachowští na vás pošlou nindžu

Wachowští na vás pošlou nindžu

16.02.2008

Už jsme se tak nějak smířili s tím, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Andy & Larry) bude pestrobarevná omalovánka pro celou rodinu. Jejich další projekt (byť jej budou pouze produkovat … (více)

Filmasia 2007

Filmasia 2007

01.12.2007

Festival asijských filmů FILMASIA (www.filmasia.cz) má letos čtyři sekce: Zaostřeno na Hongkong, Pocta režisérovi: Johnnie To, Novinky asijského filmu a Asijská hororová noc. V programu je například… (více)

Reklama

Reklama