Reklama

Reklama

King Kong: Deník režiséra

  • USA King Kong: Peter Jackson's Production Diaries

Obsahy(1)

Držitel Ceny Akademie * režisér Peter Jackson vás zve na společnou cestu po stopách zrodu filmu King Kong. Průkopnická 2-disková sada vás zavede přímo na scénu, abyste na vlastní kůži zažili ty nejvíc vzrušující momenty intenzivního osmiměsíčního natáčení. Od prvního natáčecího dne až do poslední klapky budete sledovat, jak Jackson se svým štábem a herci dokázal kouzlo King Konga vynést až do nadživotních rozměrů. Bonusy: 2-disková edice, obsahuje 54 samostatných produkčních poznámek ke scénám skull island a new york., přes 3 a ½ hodiny filmových záběrů ze zákulisí natáčení., včetně rozboru scény kong vs. t-rex. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Lima 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších a množstvím zajímavých informací nejobsáhlejších „filmů o filmu“, které jsem měl ve svém životě možnost spatřit. Takhle jsem si naposledy užil obsáhlé bonusy u rozšířených verzí Pána prstenů. V Levných knihách za 39 kaček, není proč váhat, lepší a pro filmového fandu hodnotnější 2-DVD „kauf“ stěží uděláte. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Uděláme ještě jeden pro štěstí, OK?“ Jedno z těch „making of“, po jehož skončení máte chuť dát filmu, o kterém pojednává, pět hvězdiček, protože… Ti lidi si to zaslouží. Více než tři a půl hodiny videomateriálu dopodrobna mapují průběh 131 dní natáčení. Od počátečních blbinek pro diváky („máme tu problém s chlápkem jménem Gandalf“), přes obrovskou únavu (stý den byl vážně krizový) až k závěrečné úlevě a návratu k nadsázce (záskok Singera a Darabonta). Muselo být fascinujícím zážitkem, sledovat postupně zveřejňovaná videa na netu, vychutnat si přání veselých Vánoc a šťastného nového roku od Naomi Watts, aprílový vtípek s natáčením Kongova syna (serióznost tvůrců mě v tomto momentě natolik zmátla, že jsem v paměti začal dolovat, kde jinde se o něm vyskytly informace). Ale ani čtyři roky poté, pěkně po kupě na DVD, neztrácí to množství materiálu ze své informační hodnoty, neboť zahrnuje prakticky všechny aspekty související s natáčením podobnému velkofilmu. S každým dalším natáčecím dnem jsem měl navíc pocit, že ty lidi znám o chlup blíž, pročež i loučení v poslední den bylo o to smutnější. Výborný nápad a doufám, že se někdy nějaký režisér rozhodne jít v Jacksonových šlépějích (v mnohem skromnějším rozsahu to zkusil Judd Apatow u Zbouchnuté). 90% ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, kterak obdržel Peter Jackson na King Konga od producentů 200 mil. dolarů jako odměnu za výborné výsledky LOTRa a kterak s nimi horlivě nakládal. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech lepsich "filmu o filmu". Je tu zpracovano vlastne cele nataceni, do toho jednotlive zajimave reportaze treba o zvuku, sviceni atd. a to vse doplneno vtipnejma scenkama, jako je hon na Gandalfa. Chybely mi tu jen tri veci. Moc se tu nezabejvaj animaci, je tu jen rozbor sceny Kong vs. Rex, dale tu neni nic z postprodukce nebo premiery filmu a taky tu neni nic o hudbe. Ale jinak ty 4 hodinky utecou fakt v pohode, i kdyz se tu samozrejme cas od casu nejake veci opakujou. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý pohled na to, jak se v dnešní době natáčí velkofilm, extra výživné čtyři hodiny, které utečou jak voda. Mrzelo mě jen to, že se snímek nezabývá postprodukcí. Pro filmové fanoušky nutnost. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Výborná a ještě jednou výborná kompenzace za odbyté vydání King Konga na DVD, příjemnější o to více, že LK mají tendenci neprodejné zboží zlevňovat, zlevňovat a zlevňovat (a mnohdy jej i samaritánsky rozdávat zadarmo). Informační hodnota tohoto deníčku je pro mne, jakožto pro člověka, který si libuje v nahlížení pod pokličku filmařských postupů, k nezaplacení. Highest recommendations! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktorý okrem hromady hodín bonusov a zaujímavých informácii, mapuje predovšetkým hlavné natáčanie s hercami. Nechýbajú ani vtipy ako je u Jacksona zvykom a navyše zaujme aj forma dokumentov, ktorú Jackson postupne vydával na fanúšikovskú stránku kongisking.net po 4-5 minútach, zhruba každých 4 až 7 dní. Samotné natáčanie trvalo vyše 120 dní a o tuto porciu sa Jackson podelil celkom podrobne. 90% - 5* ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Mno, kdyby to byl deník z natáčení Pána prstenů, asi bych byl spokojenější... Co mě ale totálně dostalo, bylo režisérské "cameo" Bryana Singera a posléze i Franka Darabonta ("PJ je narkoleptik?") v posledním týdnu natáčení. To se vážně nevidí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější dokument o natačení velkofilmu jaký můžete vidět. Super. Doufám, že někdy něco podobného vymyslí i Spielberg. Hláška "nevěřím, že by mi to Gandalf udělal vždyť jsem pro něj tolik udělal" je dokonalá. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Jak tak o tom přemýšlím popravdě zde není moc co psát. Jedná se o nejprecizněji propracovaný dokument o filmu, s jakým jsem měl dosud tu čest. Obsah je nabytí informacemi o natáčení v přehledném chronologickém řazení tak, jak jdou natáčecí dny za sebou. Rozhovory s hlavním štábem jsou samozřejmostí - daleko zajímavější je, že ke slovu se dostanou například: asistent kameramana, zvukař, komparsisté, obsluha cateringu atd., atd., atd... Jackson si neodpustil různé vsuvky, kdy štáb tajně sleduje Gandalf nebo kdy totálně znaveného Jacksona zastoupí jeho neméně známí kolegové. Zajímá Vás jak se dají udělat na parkovišti vlny rozbouřeného oceánu? Nebo co všechno dostal za úkol natočit štáb číslo 2. ? Jsou to doopravdy hromady informací, které tento dokument nabízí. Koho zajímá zákulisí natáčení vysoko rozpočtového (kvalitního) snímku je toto povinnost. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně dlouhý pohled do zákulisí natáčení King Konga. Na téměř 4! hodinovém dokumentu mě zaujala možná půl hodinka, kdy se mluvilo o všem kolem kamer a dalších technických záležitostí. Zbytek jsem spíše protrpěl. Nemůžu však říct, že bych si z toho nic neodnesl. Rozhodně je zajímavé sledovat, jak neskutečné množství lidí a materiálu je zapotřebí k natočení hollywoodského blockbusteru. King Kong byl zároveň určitě jeden z posledních blockbusterů, který si vyžádal tolik praktických efektů a nemyslím si, že v dnešní době ještě něco takového uvidíme. Už i Jackson byl po Pánovi prstenů a Konga tak sáhodlouhou produkcí unaven, takže při natáčení trilogie Hobbita hodně využíval CGI namísto praktických setů. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Pri tomto filmu, rovnako tak aj pri mnohých ďaľších platí, že dokument s nakrúcania je omnoho lepší ako samotný film, kde sa zdá, že Jacksonovi nepodarilo vystihnúť ducha predlohy a svoj detský sen. A aj keď sa prakticky jedná o štandratný dokument z nakrúcania, Denník režiséra svojimi takmer štyrmi hodinami podrobne a pútavo mapuje priebeh 131 dňového nakrúcania, pričom z väčšej časti sa sústreďuje výpravné a technické spracovanie filmu. Niektoré pasáže siahodlhého dokumentu však vyznievajú časom stereotipne, taktiež mi trocha účelový, akoby tvorcovia chceli predbehnúť svoj úspech, pričom treba povedať, že vo výsledku sa žiaden oslnivý triumf nekonal. Najviac sa mi páčil v závere rozbor scény zápasu Konga s tyranosaurami. ()

pivo 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci dokument, ktorý napriek 3,5 hodinám je oveľa záživnejší, ako obyčajné polhodinové dokumenty na DVDčkách. Človek nemá šancu sa nudiť, lebo je tam toľko toho zaujímavého, či už o zvuku, o kostýmoch, o kamerách..., nič nepôsobí povrchne. A to všetko je ešte odľahčované rôznymi vtipmi, hlavne Jack Black je uvoľnený ako vždy, alebo útok Gandalfa. A pri poslednom dni nakrúcania, si budete rovnako ako štáb priať, aby sa natáčalo ďalej a ďalej, aby sa to nikdy neskončilo a aby ste mali stále čo pozerať. Na konci mi bolo fakt smutno, že je už po tom, ale nič sa nedá robiť. Osobne mi je ľúto, keď vidím všetku tú robotu a zanietenie, že nakoniec film dopadol, podľa mňa, iba ako priemer. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle dokument mě nijak nevzal. Sice je tu pěkně zobrazeno jak se dělá film, ale to by mě ten film musel víc zajímat a k tomu u mě nedošlo. Přijde mi to jakoby tvůrci tímhle dokumentem chtěli kompenzovat kinopropad. Dávám 50% ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší pohled (společně s Behind the Scenes u Limited Edition LOTRa )do zákulisí natáčení filmu. Divák se dozví všechno, co by chtěl vědět a pobaví i u pár slušných vtipů. Dokonalost sama. ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Klidně by to sneslo větší délku a více informací, ale i tak je to skvělá sonda do procesu výroby jednoho z nejnákladnějších filmů všech dob. Peter Jackson ví moc dobře, jak cenné tyto pohledy do zákulisí jsou pro oči mladých filmových nadšenců a tvůrců a ocenuji, že to dělá paralelně s jednou z nejnáročnějších prací v zábavním průmyslu. ()

vojo 

všechny recenze uživatele

Tento dokument je lepší než film o ktorom pojednáva. Fandovia filmu sa tu dozvedia veľa zaujímavých vecí. ()

Související novinky

Animovaný Pán prstenů má datum premiéry

Animovaný Pán prstenů má datum premiéry

15.02.2022

Studia New Line Cinema a Warner Bros. oznámila nové datum premiéry pro připravovaný animovaný film ze světa Pána prstenů. Snímek The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim dorazí do kin v dubnu… (více)

Reklama

Reklama